den magiske hansken til rampenissen

Jeg vet at det er flere enn oss som får rampenissen på besøk når 1. desember banker på døren! Det er jo en helt fantastisk fin tradisjon og får jentene opp av sengene på 1-2-3 hver morgen hele desember  🎄 Vår lille rampenisse heter Albin (skulle egentlig være Alvin, men ble Albin) og kom for første gang på besøk i 2017, så dette blir det tredje året han skal bo her. For de som ikke er kjent med fenomenet, så er dette altså en liten alv som kommer fra Nordpolen på besøk natt til 1. desember. I løpet av natten bygger han opp en liten dør et eller annet sted i huset, og inni der sover han hele dagen – om han ikke reiser tilbake til Nordpolen for å rapportere til nissefar om barna i huset har vært snille eller slemme, eller kanskje veldig rampete. Det lønner seg å oppføre seg pent når rampenissen er i hus, for du vet jo aldri hvor han lusker 🎅🏼 

Om natten kommer rampenissen frem og gjøre masse ugang. Han gjør ikke alltid ugang, noen ganger gjør han skikkelig morsomme ting også. Hos oss har han pakket inn toalettet i julepapir, slengt masse dopapir nedover trappen, hatt snøballkrig med kjæresten sin på kjøkkenet, kidnappet alle barbiene, pakket inn alle jakkene i gangen, laget leketog av alle bamsene og lekene til jentene og det gøyeste er kanskje den gangen han farget melken rosa eller la igjen litt magisk sukker som jentene kunne strø over helt vanlige egg.. plutselig etter noen timer var de forvandlet til kinderegg! Rampenissen altså, han gjør advent (om mulig) enda mer magisk! Og dessuten gir det oss foreldre enda 24 nye oppgaver å bryne oss på hver kveld før leggetid 😉 Haha! Jeg koser meg så masse med rampenissen og det er faktisk alltid litt trist når han skal dra. Dette er et fenomen som kommer fra USA og Elf on The Shelf. Google det og få masse ideer om dere også tenker tanken om å få en liten nisse på besøk i desember 🙂 

Og nå lurer du sikkert på hva dette her er for noe? Vel – det er en magisk hanske ser du vel?! Rampenissen skal nemlig ikke røres, men noen ganger er det ganske vanskelig å la være. Noen ganger sitter han på helt umulige steder slik at vi MÅ flytte på ham, og kanskje det hadde vært litt stas å bare holde ham en gang eller to i løpet av besøket hans her også.. Derfor kommer han i år til å legge igjen denne hansken nå og da, for ettersom den er magisk er det helt trygt å ta på ham om vi har på denne – da mister han ikke magien sin! Albin har med seg et brev ved ankomst hvert år, hvor han sier hei og forklarer reglene, så dette vet jentene. I år kommer han til å introdusere denne hansken også 🙂 I fjor fant jeg forresten et Naughty / Nice-skjema som Albin fylte ut på den siste natten sin her, sammen med avskjedsbrevet. Det var stor stas! Uansett – dette er hva jeg brukte for å lage hanskene (bare fantasien setter grenser selvfølgelig) og den fine etiketten til å stifte på fant jeg helt gratis HER


Gjett om jeg gleder meg til 1. desember da 🎅🏼🎄

17 kommentarer

 1. Herlig ide med magisk hanske til rampenissen, det tror jeg jammen meg rampenissen på avdelingen må få også.
  I barnehagen bor han bak en magisk dør og har allerde vært innom på besøk. Kos dere i tida framover med rampenisse streker og annen moro fylt med julemagi, it’s the most wonderful time of the year.

 2. Skulle ønske jeg var barn igjen! Er det noe vi trenger nå fremover, så det en magisk desember…..✨ kos deg med Albin påfunn, så gøy.

 3. Åå, skulle ønske jeg også kunne lage rampestreker med rampeniseen. Spørs om samboeren på 28 år syns det er like stas som barna

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare å prøve det, vel 😀

  2. Jeg hadde rampenisse til samboren i fjor og han er 38
   Han syns det var artig å se hvor stor fantasi jeg hadde

 4. Åh, jeg vil være barn!!! Jentene dine er utrolig heldige! Jeg føler varmen og spenningen helt hit! Fine, gode deg! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Beate <3

 5. Du har sikkert gjort det allerede, men bloggen til spesiellinor er gull når det gjelder print til rampenissen
  Åååå som vi gleder oss til 1.desember

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips! 🙂

  2. Skulle akkurat til å foreslå det samme. Spesiellinor gir ut gratis klipp ut effekter, til feks hanske, men på norsk.

 6. Hos oss har jentene begynt å glede seg til jul, og håper Alvin, vår rampenisse, kommer i år også. Dette ble stor suksess her, moro for både små og store.
  Tusen takk for idé med magisk hanske – den skal keg bruke.

 7. Å, jeg er så glad ungene mine er store…. dette hadde jeg ikke orket…. men fint for dem som kan og vil!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det krever litt arbeid, ja :p

 8. Dette er så herlig for barna. Herlig at jentene lurte på om rampenissen kom med munnbind i år

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 9. Hei, kan du dele hvor du fikk tak i de røde hanskene? Det er, tro det eller ei, umulig å finne røde hansker i år…! Takker

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det vet jeg! Jeg jaktet jo overalt :O Men fant på hm, barneavdeling / gutteavdelingen 🙂 De var røde, men med sorte fingervanter utenpå, med spiderman 🙂 De tok jeg bare av 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *