avocadokremet spagetti

I dette huset elsker vi spagetti og denne grønne varianten er intet unntak 🙂 Denne er helt super for veganere også! Jeg elsker når det er så stort engasjement på oppskriftene jeg deler, og da jeg la ut litt av gårdagens middagstallerken – altså dette – fikk jeg så mange spørsmål om jeg kunne dele oppskriften! So here you go 🤤 


du trenger

♥ 350 g. spagetti fullkorn ♥ 6 store avocado ♥ 3 små fedd hvitløk ♥ saften av 1 sitron ♥ 2 ss. olivenolje ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ 500 g. cherrytomater 


slik gjør du 

Del avocadoen i to og ta ut steinen. Ha innmaten i en bolle, tilsett finhakket hvitløk samt noen blader med basilikum og saften av sitronen. Bland til du får en glatt masse, tilsett olivenolje og bland litt til. Smak til med salt og pepper. Del cherrytomater i to og stek dem på medium varme i stekepannen sammen med litt olje til de faller litt sammen.

Kok opp spagetti. Når denne er ferdig, heller du over avocadokremen og rører godt. Du kan tilsette tomatene til spagettiene eller servere dem over – sistnevnte er det beste, så slipper de å bli så skvist i alt det andre – men begge deler smaker like godt 🙂 Serveres med litt frisk basilikum og nykvernet pepper på toppen 🙂 Dette er så godt! 


🍝 🥑

17 kommentarer

 1. Det så D I G G ut!! Det hadde vært fint om du kunne skrive litt om kostholds-endringen hos dere. Du og LK var jo «ihugga» lavkarbo-spisere, og husker dere da bl.a i et tv intervju at også deres barn skal spise lavkarbo. Nå er det vel ikke blitt slik, og hadde vært interessant å høre deres erfaringer. Viste kostholdet seg å ikke ha de ønskelige effektene? Var det ikke så bra i lengden? Andre tanker? Jeg synes feltet er spennende. Er jo noen år siden dette intervjuet bl.a, men dere var jo voksne folk så det var ikke noe «ungdomspåfunn», dere hadde jo kunnskap på området og hadde lest dere opp. Hva har endret seg?

  1. Matilde

   Ja, dette lurer jeg også på!
   Og har dere noen gang angret på å gå så bastant ut? Hva vi trenger er jo individuelt, og det var tydelig at dere følte dere satt på en fasit som måtte spres til folket. Utrolig glad dere har endret både kosthold (barn trenger å se foreldrene spise fritt, så langt de ikke lider av sykdommer, tenker nå jeg, for å unngå et anstrengt forhold til mat) og «tone» når dere uttaler dere om kosthold. Tommel opp for det! Men gjerne noen refleksjoner rundt dette, gjerne i et eget innlegg. Dette så helt nydelig ut, er selv veganer og elsker at du lager mye uten kjøtt og fisk.

 2. OMG this pasta seems delicious ( and I’m Italian haha). I really need to try to make it!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.com/

 3. Jeanette

  Åh,dette må testes

 4. Elisabeth h

  Nam! Og siden jeg ikke er vegetarianer, tar jeg gjerne litt parmesan el manchego på toppen…..

 5. Dette ser veldig godt ut. Jeg stusset litt da jeg så mengden av
  avokado. Den koster gjerne mellom 25 og 32 kr. ca. så dette blir en dyr hverdagsrett. Liker oppskriftene dine.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg tipper du kan ta litt mindre 🙂 Retten har jo ikke kjøtt da, så avocadoen kommer jo som en erstatter for den.

   1. Anonym

    Det er vel flere grunner enn bare kostnaden som gjør at man bør redusere forbruket av avokado. 1 1/2 avokado per person til middag høres jo helt vil ut! https://www.aftenposten.no/sport/sprek/i/na3kmB/nordmenn-spiser-mer-avokado-enn-noen-gang-men-avokadoen-knyttes-til-n

  2. 24-, for 2 store avokado på Rema 1000 nå, og ofte har de lignende tilbud på bl.a Meny også 🙂 Bare et tips.
   Lagde dog denne med 4 avokadoer til 300g pasta i kveld, og det ble helt nydelig. Deilig, enkel oppskrift 😀

 6. Hvordan kan folk si at dette er en dyr hverdagsrett.. denne retten kom på ca 150 kr på kolonial.no. og det er til 4 personer. Men tok 4 avocado fremfor 6 stk
  Noen må liksom hakke på absolutt alt du gjør.
  Gleder meg til og lage denne til middag❤️

 7. Varvara

  Hei, Hvor er den sorte bestikk fra?
  takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra H&M 🙂

 8. Cecilie

  Dette har jeg lyst å prøve! Noen som har tips til hva jeg kan bruke i steden for cherrytomater? Liker ikke tomat, av alle ting. Eller kanskje som tilbehør til kylling, feks?

 9. Oh my.. elsker avocado så denne skal definitivt på bordet ❤️ takk for inspirasjon ❤️

 10. Elsker oppskriftene dine!!! De er helt rå❤

 11. Det så godt ut! Paljettkjolen du hadde på deg på instagram fra Ellos, hvordan er den i størrelsen? Jeg er en normal str S og tror kanskje 34/36 kan bli litt liten..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tenker at den kan passe til deg! Jeg er en xs og bestilte 34/36, den er litt stor i livet, men har strikk, slik at den passer både xs og s (vil jeg tro) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *