avocadokremet spagetti

I dette huset elsker vi spagetti og denne grønne varianten er intet unntak 🙂 Denne er helt super for veganere også! Jeg elsker når det er så stort engasjement på oppskriftene jeg deler, og da jeg la ut litt av gårdagens middagstallerken – altså dette – fikk jeg så mange spørsmål om jeg kunne dele oppskriften! So here you go 🤤 


du trenger

♥ 350 g. spagetti fullkorn ♥ 6 store avocado ♥ 3 små fedd hvitløk ♥ saften av 1 sitron ♥ 2 ss. olivenolje ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ 500 g. cherrytomater 


slik gjør du 

Del avocadoen i to og ta ut steinen. Ha innmaten i en bolle, tilsett finhakket hvitløk samt noen blader med basilikum og saften av sitronen. Bland til du får en glatt masse, tilsett olivenolje og bland litt til. Smak til med salt og pepper. Del cherrytomater i to og stek dem på medium varme i stekepannen sammen med litt olje til de faller litt sammen.

Kok opp spagetti. Når denne er ferdig, heller du over avocadokremen og rører godt. Du kan tilsette tomatene til spagettiene eller servere dem over – sistnevnte er det beste, så slipper de å bli så skvist i alt det andre – men begge deler smaker like godt 🙂 Serveres med litt frisk basilikum og nykvernet pepper på toppen 🙂 Dette er så godt! 


🍝 🥑

17 kommentarer

 1. Det sÄ D I G G ut!! Det hadde vÊrt fint om du kunne skrive litt om kostholds-endringen hos dere. Du og LK var jo «ihugga» lavkarbo-spisere, og husker dere da bl.a i et tv intervju at ogsÄ deres barn skal spise lavkarbo. NÄ er det vel ikke blitt slik, og hadde vÊrt interessant Ä hÞre deres erfaringer. Viste kostholdet seg Ä ikke ha de Þnskelige effektene? Var det ikke sÄ bra i lengden? Andre tanker? Jeg synes feltet er spennende. Er jo noen Är siden dette intervjuet bl.a, men dere var jo voksne folk sÄ det var ikke noe «ungdomspÄfunn», dere hadde jo kunnskap pÄ omrÄdet og hadde lest dere opp. Hva har endret seg?

  1. Ja, dette lurer jeg ogsÄ pÄ!
   Og har dere noen gang angret pĂ„ Ă„ gĂ„ sĂ„ bastant ut? Hva vi trenger er jo individuelt, og det var tydelig at dere fĂžlte dere satt pĂ„ en fasit som mĂ„tte spres til folket. Utrolig glad dere har endret bĂ„de kosthold (barn trenger Ă„ se foreldrene spise fritt, sĂ„ langt de ikke lider av sykdommer, tenker nĂ„ jeg, for Ă„ unngĂ„ et anstrengt forhold til mat) og «tone» nĂ„r dere uttaler dere om kosthold. Tommel opp for det! Men gjerne noen refleksjoner rundt dette, gjerne i et eget innlegg. Dette sĂ„ helt nydelig ut, er selv veganer og elsker at du lager mye uten kjĂžtt og fisk.

 2. OMG this pasta seems delicious ( and I’m Italian haha). I really need to try to make it!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.com/

 3. Åh,dette mĂ„ testes

 4. Nam! Og siden jeg ikke er vegetarianer, tar jeg gjerne litt parmesan el manchego pĂ„ toppen…..

 5. Dette ser veldig godt ut. Jeg stusset litt da jeg sÄ mengden av
  avokado. Den koster gjerne mellom 25 og 32 kr. ca. sÄ dette blir en dyr hverdagsrett. Liker oppskriftene dine.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg tipper du kan ta litt mindre 🙂 Retten har jo ikke kjĂžtt da, sĂ„ avocadoen kommer jo som en erstatter for den.

   1. Det er vel flere grunner enn bare kostnaden som gjĂžr at man bĂžr redusere forbruket av avokado. 1 1/2 avokado per person til middag hĂžres jo helt vil ut! https://www.aftenposten.no/sport/sprek/i/na3kmB/nordmenn-spiser-mer-avokado-enn-noen-gang-men-avokadoen-knyttes-til-n

  2. 24-, for 2 store avokado pĂ„ Rema 1000 nĂ„, og ofte har de lignende tilbud pĂ„ bl.a Meny ogsĂ„ 🙂 Bare et tips.
   Lagde dog denne med 4 avokadoer til 300g pasta i kveld, og det ble helt nydelig. Deilig, enkel oppskrift 😀

 6. Hvordan kan folk si at dette er en dyr hverdagsrett.. denne retten kom pÄ ca 150 kr pÄ kolonial.no. og det er til 4 personer. Men tok 4 avocado fremfor 6 stk
  Noen mÄ liksom hakke pÄ absolutt alt du gjÞr.
  Gleder meg til og lage denne til middag❀

 7. Hei, Hvor er den sorte bestikk fra?
  takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra H&M 🙂

 8. Dette har jeg lyst Ă„ prĂžve! Noen som har tips til hva jeg kan bruke i steden for cherrytomater? Liker ikke tomat, av alle ting. Eller kanskje som tilbehĂžr til kylling, feks?

 9. Oh my.. elsker avocado sĂ„ denne skal definitivt pĂ„ bordet ❀ takk for inspirasjon ❀

 10. Elsker oppskriftene dine!!! De er helt rĂ„â€

 11. Det sÄ godt ut! Paljettkjolen du hadde pÄ deg pÄ instagram fra Ellos, hvordan er den i stÞrrelsen? Jeg er en normal str S og tror kanskje 34/36 kan bli litt liten..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tenker at den kan passe til deg! Jeg er en xs og bestilte 34/36, den er litt stor i livet, men har strikk, slik at den passer bĂ„de xs og s (vil jeg tro) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *