Omvendt Julenisse 2020 – Sarpsborg

Vi er godt i gang med prosjekt Omvendt Julenisse for i år 🎅🏻 og i forbindelse med det trenger vi både donasjoner og selvfølgelig søknader fra familier som trenger vår hjelp ❤️ Omvendt Julenisse har lyst til å hjelpe barnefamilier i Sarpsborg med å gjennomføre julefeiringen, og jeg vil tro at i år er det kanskje spesielt vanskelig for mange. Alle barn fortjener gaver under juletreet og det vil vi bidra med! Det var stor suksess i fjor og vi fikk hjulpet barnefamilier med mer enn 30 barn tilsammen, noe som virkelig rørte noe i meg. Det var så utrolig rørende og fint å se hvor glade og takknemlige alle ble, og ikke minst så utrolig herlig med all hjelpen vi fikk fra både kjente og ukjente! Jeg håper vi får gjort en forskjell i år også ❤️ 

Har du lyst til å bidra, kan du vipse et beløp til #583151, eller overføre til kontonummer 1080 46 47428. Vi tar også imot nye leker og klær, eller andre ting som kan være fine julegaver. Merk at dette må være helt nytt, ikke brukt Dette kan leveres etter avtale, kontakt oss i så fall via e-post HER eller på sms 48 07 77 72. Dette tiltaket gjelder Sarpsborg, og vi har dessverre ikke mulighet til å hjelpe utenfor bygrensen. 


Dersom du kjenner at du og dine barn trenger hjelp i år, vil vi så gjerne hjelpe dere med å få feiret jul! Ta kontakt med oss HER, så hører du fra oss ❤️ Dere er selvfølgelig helt anonyme! Og husk at det aldri er feil å be om hjelp ❤️ 

50 kommentarer

 1. Hvorfor tar dere ikke mot brukte leker? I disse gjenbrukstider

  1. Caroline Berg Eriksen

   1. Pga. Covid-19.
   2. Fordi vi fikk inn så mye vi dessverre ikke kunne gi videre i fjor. Halvparten av tiden vår gikk bort i å sortere brukte ting, og jeg tror vi endte opp med å kun gi bort 10 prosent av det vi fikk inn. Resten ga vi bort til Fretex eller andre organisasjoner.

   1. Aleksandra

    Veldig synd at dere ikke tar imot brukt. Sender et signal om at kun nye ting kan glede, og det er trist, spesielt for miljøet, men også fordi man modellerer for barn at kun nytt er godt nok. Skjønner om dere fikk mye som var slitt/uegnet, men her kan dere bli tydeligere på kriterier. At covid er en årsak er veldig lite meningsfylt. Dersom noen som overrekker gaven er smittet vil eventuell smitte sitte like godt på nye bamser som gamle, eller på plasten rundt. Kanskje til og med mindre sjanse for smitte når gavene er «brukt» fordi de da sannsynligvis nettopp har vært ubrukt lenge. I motsetning til ting fra lekebutikker som er eksponert for mange skitne hender før det havner hos dere. Det er trist at det er så lett å prioritere ned miljø.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, helst så skulle vi jo tatt i mot, men det blir for mye administrering selv om vi er veldig tydelig på kriteriene :/ Det er mange som dessverre ser sitt snitt til å bli kvitt slitte og gamle leker.

   3. Herregud, dette måtte jeg bare kommentere.. man kan mene mye fint om gjenbruk og jeg er enig i at det er fantastisk at dette har blitt en trend, men jeg forstår at barn ikke synes det er topp å få brukte ting under treet. Ikke lag gjenbruk til en kampsak ved å mate det inn i dette prosjektet. Gjenbruk er bra, men ikke som julegave. Stå på, Caroline, jeg synes det dere gjør er kjempebra og kan virkelig ikke få rost det nok:)

   4. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Maria <3

   5. Enig med Maria!! Jeg har flere ganger vært kritisk til Cs forbrukervaner, og gjenbruk er helt topp, men dette er skivebom! De gamle lekene kan gis til Fretex, så kan heller foreldre selv velge om de vil gi brukte gaver til barna hvis de får sjekka at de er i god stand (det er selvsagt positivt). Cs familie har jo hatt gavefri jul, noe som også minsker forbrukstrykket. Ellers: SUPERT initiativ i år også, Caroline, dere utgjør virkelig en forskjell! <3<3<3 Og jeg håper de som stadig gir usaklig kritikk også bruker av tida si på denne måten – hjelpe noen som trenger det og gjør gode ting i det som kan være ei vanskelig tid for mange familier.

  2. Elisabeth h

   Jeg har pleid å gi julegaver til Fattighuset i Oslo og tidligere til Frelsesarmeen. De fortalte også at de fikk inn utrolig mye dritt, leker og bøker osv som er så slitt og stygt at det nærmest er å karakterisere som søppel. Jeg synes selvfølgelig det er helt forkastelig at folk bruker slike velmente tiltak som sin egen «søppelkasse». Så tenker jeg også at hvis man mener at pent brukte leker er en fin julegave, og det synes jeg det er, kan man slå seg sammen med andre barnefamilier i nabolag/familie/vennekrets og « bytte» leker osv innenfor den kretsen, som julegaver til egne barn. Det er gjenbruk på det mer personlige planet. Så kan man la ukjente, kanskje vanskeligstilte barn, som ikke får så mye, få gleden av å få noe nytt.
   Synes dette er et fint tiltak. All ære til Caroline og Lars Kristian og alle andre som bruker tid og krefter på å gjøre en julaften litt lysere for noen barn.

  3. Sitter du seriøst å «krever» gjenbruk til barn som allerede har en hverdag med lite/ingenting til overs?! Disse barna fortjener like mye nytt som det alle andre barn gjør!

   1. Celine

    Amen! Mange av barna dette gjelder, er antakelig veldig gode på resirkulering og gjenbruk ellers i året. Fantastisk initiativ, Caroline og Lars Kristian!

   2. Aleksandra

    Nå må ikke du hisse deg så opp LH, det fører ikke debatten noe konstruktivt sted. Ingen krever noe, men det er viktig at noen stiller spørsmål ved eksklusjoner av leker som er brukt. Det er nyanser i alt, og brukte leker trenger ikke være slitt – ingen har tatt til ordet for slitte leker. I min familie og vennekrets er det vanlig å kjøpe brukte leker til barn i gave. Jeg har selv fått det i barndommen og det ga meg enorm glede. Tror kravet om at gaven må være pakket inn i hard plast for å glede et barn er projisert fra voksne. En venn av meg ga bort et flott innpakket (brukt) PlayStation – noe barnet det gjaldt sannsynligvis ikke ville fått nytt. Et annet fikk et nydelig og originalt tutu-ballettskjørt. Ingen av disse barna tenkte på gavene som brukt.
    Min kommentar var ment for å si at det er synd om slike gaver skal utelukkes fordi ting må være nytt, og der meldingen under er at kun nye gaver har verdi. Det er et forbrukssyn vi ikke har råd til.

  4. Dere som heier på brukte julegaver kan jo gi det til egne barn? Så kan barna i dette prosjektet få nye leker/gaver istedet?

   1. Ulrikke

    Vi har nok penger til å kjøpe nye gaver, men jeg kjøper ofte brukte gaver å gir. Fks ski/akebrett til barn, leker som duplo er jo bare til å vaske av og gi det i en fin treeske, strikkeplagg osv.

  5. Bergliot

   Nico. Du tenker at barn som allerede har lite, skal ta til takke med brukt, for å skåne miljøet?
   Hadde de ikke fortjent noe nytt, for en gangs skyld? Kanskje du heller bør videreføre tanken, og gi dine egne barn brukte gaver. De har sikkert nok.

   1. For noen interessante kommentarer! Jeg tror egentlig vi er ganske enige alle sammen, jeg dere – det er jo ingen som tenker at ‘disse barna, de kan vel bare ta til takke med hva som helst’. De av oss som foreslår brukte gaver, tenker jo ikke på det som noe dårligere enn nye gaver – min datter har aldri fått verken nye gaver eller nye klær, og jeg tenker ikke at hun blir forsømt av den grunn: ) Det er jo veldig synd at det er en oppfatning i samfunnet at nye ting er bedre en brukte – og at mange av dere i kommentarfeltet aktivt bidrar til denne tankegangen. Men, ettersom det tross alt virker som det er sånn det er, er jeg enig i at barn med mindre ressurser skal slippe å gå i bresjen her. Så får heller mennesker med definisjonsmakt, påvirkningskraft og en stor plattform (kremt kremt; )) gå foran med et godt eksempel. Tenk så gøy dersom du, Caroline, kunne brukt for eksempel Tise til å kjøpe klær og leker og bursdagsutstyr til barna dine en gang – for en topp påvirkningskraft det kunne hatt: )

  6. Dette blir for dumt. La de som har minst få nye leker til jul. Enig med de over; ikke prøv deg på å flette «miljø og gjenbruk» som kampsak inn i dette prosjektet.

   1. Pent brukt er like bra som nytt. Dette handler ikke om hvem som skal få hva, men om at gjenbruk er fantastisk og at en brukt julegave kan være like fin som en ny; så lenge den er pen, hel og ren. Jeg kjøper både brukt og nytt, men er nøye på å sjekke spesielt de brukte tingene godt. Hadde vært fantastisk om dette prosjektet også la til rette for brukte gaver, men jeg skjønner argumentet med at det tar lang tid å gå gjennom alt; men kanskje til neste år? 🙂

 2. Så utrolig flott tiltak av dere, heia dere ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 3. Dette er så utrolig fint av dere å gjøre! Jeg blir rørt av å tenke på den gleden de som mottar hjelpen måtte føle❤️ Måtte alle være så omtenksomme som dere, ikke bare inn mot julen, men hele året. (Jule)klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gir oss mye å drive med det, så det er bare hyggelig <3

 4. Så fantastiske dere er som har satt i gang dette! Skal selv hjelpe til i min kommune med et lignende prosjekt. Det beste er å gi <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, og lykke til <3

 5. Fantastisk flott tiltak, ønsker dere lykke til❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 6. Så utrolig bra at dere er i gang igjen. ❤️Ellers er jeg enig med Maria over her angående gjenbruk. Tenker disse barna er vant til å måtte arve mye, og da er det ekstra stas at de kan få nye leker til jul.All ære til dere, som gjør dette . Det varmer.

  1. Helt enig, Torill Jeg er så absolutt for gjenbruk, men tenker at for barm som sannsynligvis opplever å arve mye er det ekstra stas å få noe helt nytt til jul og det unner jeg dem.
   Tviler ikke på at det kom inn mye «ræl» i fjor. Har selv jobbet frivillig i bruktbutikk og vi brukte unødvendig mye tid på å sortere det folk donerte og å kjøre bort ting som rett og slett var søppel.

 7. Kjempefint tiltakhyggelig gjort av dere

 8. Gi kidsa gleden av å få noe helt nytt som bare er-og bare har vært deres ,så får heller de voksne bekymre seg over miljøet og gi hverandre gjenbrukspresanger,ærlig talt!bra jobba Caroline

 9. Rebekka

  Hei! Synes omvendt julenisse er et kjempe flott konsept, og dere gjør en strålende jobb. Ser at du legger ut vipps nr – kan familier i hele landet melde seg på, eller er det for familier i Sarpsborg området? Om det kun gjelder familier i Sarpsborg området tror jeg mange som leser bloggen, heller kommer til å prioritere organisasjoner i sitt nærmiljø slik at familier det kan få en minnerik og fin jul. Har dog full forståelse for at logistikk osv kan gjøre det vanskelig å hjelpe familier i vårt langstrakte land. Synes det dog burde komme tydeligere frem i innlegget hvilket område deres organisasjon hjelper

  Lykke til, og igjen – dere gjør en flott jobb for mange familier !

  1. Hva er det du snakker om? Alle kan jo gi et bidrag når det legges ut Vippsnr sånn. Det blir jo selvfølgelig familier i Sarpsborg og omegn som får hjelpen. Dette sier seg selv.

 10. Hvilken aldersgruppe retter dette seg mot? Mtp hva som er aktuelt å levere inn

 11. Snille dere er ❤️

 12. Johanne

  Så flott Caroline!
  Et utrolig bra og viktig tiltak, gode dere! <3
  Synes faktisk det er en selvfølge å bare bruke nye leker til gavene, spesielt i år. Men ellers også 🙂
  Synes alle barn skal få ubrukt akkurat til jul og bursdag, så kan man gjerne ha gjenbruk av ALT mulig resten av året!
  Klem<3

 13. Du er godhjerta, Caroline.
  Syns det er så synd at så mange skal ‘’ta’’ deg hele tiden på noe, til og med når du gjør noe så fint som dette her.. Håper ikke du tar deg nær av det, stå på med den flotte jobben du gjør, viser bare at du har hjertet med deg:-) Må være fantastisk å bidra til at barn får noe å glede seg til på julaften, blir virkelig trist av å tenke på alle de som ikke har det like godt.
  Klem

 14. Fantastisk tiltak. Stå på videre

 15. Blir så glad når jeg leser dette innlegget ❤️Et flott tiltak , all ære til dere som bruker av deres fritid og jobber med dette.
  Men…Det er trist å lese at noen setter i gang en diskusjon om gjenbruk !
  Skam dere ! Dette er julegaver som går til barn som fra før sliter..
  Som sikkert sjeldent eller aldri får noe nytt..Så skal de altså ikke en gang få gleden av å åpne en gave med nettopp en ny leke på julekvelden..
  Jeg blir ikke bare sint jeg blir lei meg også !
  Hva er dette her for noe ? Spør deg selv , med handa på hjertet..
  Gir du ditt barn brukte leker på julaften ? ….
  Tenk litt over det…..
  Igjen, unn disse stakkars barna noe nytt…Helt nytt og ubrukt..
  Skulle bare mangle !
  Flau på enkeltes vegne her…

  1. Med hånda på hjertet, ja, jeg gir mine barn brukte leker på julaften! Pleier å ønske oss (pent) brukte gaver fra familien. Hvorfor skal man kjøpe nytt når barna har fettere og kusiner som har vokst fra sin Lego, Brio, bøker osv., og det er like fint? Eneste som mangler er esken… Barna blir akkurat like glade! Skjønner likevel at det for Omvendt julenisse sin del er mest praktisk med nye ting, så ingen kritikk av det, men syns det er trist at noen syns det er så utenkelig å gi sine egne barn brukte gaver.
   Stå på med prosjekt Omvendt julenisse, kjempefint initiativ

  2. Ja, jeg gir brukte gaver til ungene, både til jul og bursdag. Så lenge gaven er pent brukt. Jeg ønsker ikke at mine barn skal lære at alt må være nytt. Masse fine klær og leker som kan brukes videre når eierne er vokst fra det.

 16. Syntes dette prosjektet er utrolig flott..
  Man trenger da ikke bruke flere hundre kroner på å gi … Er tanken som teller☺️

 17. Du er et fantastisk forbilde, Caroline! Jeg er så takknemlig for at du fortsetter å dele på bloggen til tross for negative kommentarer. Det er så mange av oss som sjeldent kommenterer, men som allikevel setter stoor pris på det du deler til både hverdag og fest. Du inspirerer til en høyere standard på flere plan, tuusen takk☺️ Jeg gleder meg virkelig over hvert nytt innlegg!!

 18. Så flott tiltak <3

 19. Jeanette

  Åh,dette er så bra! Skal vippse til dette flotte formålet

 20. Flott med gjenbruk, absolutt, men disse barna synes jeg fortjener noe helt nytt. Gi heller gjenbruk til dine egne. Kjempeflott at du gjør dette Caroline!!!

 21. Lykke til i år igjen, fantastisk tiltak, dere kommer til å glede mange!!!!

 22. For et fantastisk tiltak.

 23. Elisabeth h

  Sånn, nå er d vippset.
  Støtter dette så inderlig, og synes dere og samarbeidspartnerne deres gjør en flott jobb, spesielt viktig i en vanskelig tid som nå!

 24. Det er endel jeg ikke er enig med Caroline i, men å kritisere henne for å be om nye leker til barn er lavmål. Det er, som hun sier, så mange som dumper regelrett søppel til frivillige organisasjoner. De skulle skamme seg!!!
  Barn som ikke har så mye fra før fortjener å få noe som ingen har eid før.

 25. Jeg er helt enig. Disse barna fortjener så absolutt noe nytt og fint. Takk for innsatsen dere gjør!

 26. Christine

  Flott tiltak! Si gjerne i fra om dere trenger noe hjelp med pakking, kjøring, henting av gaver osv <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *