kremet laksepanne

Hei oppskrift-onsdag! Altså DETTE er så digg og så enkelt! Jeg la ut noe lignende dette bilde på instagram før vi skulle spise i går, og responsen var enorm, så jeg håper mange sitter klare med penn og papir nå (eventuelt med mobilen) 🙂 


til 2 små og 2 voksne 

♥ 500 g. laksefilet ♥ smør til steking ♥ 200 g. cherrytomater ♥ 1 purreløk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 3 dl. fløte ♥ 150 g. parmesan ♥ saften av 1 sitron ♥ 1 ts. tørket dill ♥ 1 ts. tørket timian ♥ 1.5 ss. hvetemel ♥ salt + pepper ♥ frisk persille til servering (ikke et must) ♥ 1 – 2 bunter asparges 


slik gjør du 

Finhakk hvitløksfeddene. Del cherrytomatene i to og purreløken i skiver. Ha litt smør i en stekepanne og tilsett hvitløken. Stek tomatene til de faller litt sammen og purreløken til den blir blank. Sett til siden. Finn frem en bolle og bland sammen fløte, saften av sitronen, revet parmesan, dill, timian og mel. Smak til med salt og pepper. Bland godt og hell sausen over i en stekepanne. Varm opp og tilsett purreløken og cherrytomatene. La sausen stå og putre på svak til medium varme mens du steker laksen. 

Salte og pepre filetene. Ha smør i en stekepanne og stek dem på medium varme på begge sider til de er gjennomstekt. Dette går fort, så følg med og ikke la dem ligge for lenge. Tørr laks er ikke godt – heller for kort enn for lenge, ettersom du skal legge dem over i sausen uansett – da får de litt koketid der også om du vil 🙂 

Kok opp vann og slipp oppi aspargesen – maks 30 sekunder til 1 minutt når det fosskoker (husk å knekke av stilken nederst før du koker dem – finn det svakeste punktet og knekk den av – riv gjerne litt rundt stilken nederst med en ostehøvel også) Skyll umiddelbart i kaldt vann 🙂 Så er du ferdig! NAM! Server med friske krydderurter og nyt! 

26 kommentarer

  1. Hva serverer dere til fisken?
    Salat kanskje, eller quinoa?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vi hadde bare asparges som tilbehør, men her er jo mulighetene mange 😀 Fra poteter til quinoa 🙂

  2. Dette var veldig fristende. Må testes en dag. 🙂

  3. Med ei datter som er i over gjennomsnittet glad i fisk så må denne prøves☺️ så nydelig ut☺️

    1. Caroline Berg Eriksen

      Da blir det nok en suksess 😀

  4. Hvilket kamera bruker dere når dere er ute på tur og tar bilder? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Canon 5D M4 🙂

  5. Hvilken annen fisk kan brukes? Ikke så glad i laks.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det går helt sikkert fint med f.eks torsk 🙂

  6. Såg fantastisk godt ut, men 500 g fisk til to voksne og to barn uten mettende tilbehør som poteter e.l virker svært lite? Er det ett stykke med laks til hver? Vi måtte nok doblet den oppskriften, ikke minst trenger far i heimen mer mat enn det for å bli forsynt.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Lars-Kristian spiser mer enn de fleste (aldri møtt noen som spiser så mye som han), og vi andre spiser helt normalt, og dette var nok 🙂 Husk at sausen er mektig, og at hvor mye mat det faktisk er handler om mer enn hva øyet ser 🙂

      1. Elisabeth h

        Jeg tenkte umiddelbart det samme, men så kikket jeg nærmere på ingrediensene, og den sausen vil nok mette skikkelig, med så mye ost osv. Uansett er d vel bare å legge til noe, som blomkålris, pasta, søtpotet, potet eller hva man måtte føle for. Dette så kjempegodt ut!

  7. Dette skal vi lage i morgen. SÃ¥ syyykt godt ut:)

  8. Hva skal du spise til jul og nyttår siden du ikke spiser kjøtt?

  9. Blir en person mett av det du viser om en porsjon her?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det kommer helt an på personen, men det er det helt sikkert noen som blir 🙂

      1. Jeg hadde iallefall blitt mett av denne porsjonen, det er jo bare og lage større porsjon hvis man er veldig storspist

  10. Ris er nydelig til! Veldig god rett☺️

  11. Til dere som alltid skal bemerke hvor liten porsjon osv til oppskriftene: Klarer dere ikke tenke litt selv? Det er jo bare å doble oppskriften da eller hva dere måtte ønske! Alle spiser forskjellige mengder. Og godt er det! Caroline legger ut her i sine oppskrifter hva dem spiser. Hun kan da ikke vite hva som passer for alle andre!

  12. Så fristende, dette skal prøves Tenker også at det kan bli veldig godt med denne sausen og asparges til ovnsbakt ørret (dropper da agurksalaten)
    Takk for at du deler slike nydelige og overkommelige oppskrifter

  13. I really need to try this recipe, seems super delicious !
    Miki x

    http://www.littletasteofbeauty.com/

  14. Det ser himmelsk godt ut med den sausen. Jeg ville nok hatt poteter, ris eller annet tilbehør til. Dette var ikke mye mat til middags, synes jeg da. 🙂

  15. Å må prøves!!

  16. Hvor er tallerkenen på bildet fra? Den var skikkelig fin! ☺️

  17. Lagde denne i dag, og det var veldig digg. Mannen elsket det også , og 14 åringen syntes det var godt. Blir helt klart laget flere ganger Mektig mat ,så holdt lenge med en laksefilet , med tilbehør for meg + en liten potet. ,

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så bra 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *