kremet grønn suppe med salmalaks

Oppskrift-onsdag altså! Nå er det tilbake igjen, etter et lite opphold på grunn av høstferie i forrige uke 🙂 Tidligere denne uken hadde vi en del salmalaks til overs etter en middag med salma og risotto på mandag, så da ble det en kremet, grønn suppe i går toppet med skiver av nettopp salma. Så fantastisk godt! 


til 2 personer 

♥ 1 stort blomkålhode a 500 gram evnt. 2 små ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 7 dl. kokosmelk ♥ 2 terninger fiskebuljong ♥ 500 g. salmalaks ♥ 200 g. spinat – frisk ♥ saften av 2 lime ♥ salt + pepper ♥ pinjekjerner ♥ gressløk ♥ revet parmesan ca. 100 g. 


slik gjør du 

Ha 2 ss. smør i en stor kjele. Finhakk hvitløken, fjern stilken på blomkålen og del den opp i biter. Tilsett hvitløk og blomkål til smøret og surr godt. Tilsett deretter kokosmelken og la det koke opp. Mos buljongterningene og dryss dem over. Skvis over saften av 2 lime og rør godt. La det få koke litt til, til du kjenner at blomkålen begynner å bli myk – bruk gjerne lokk. Tilslutt kan du tilsette spinaten. Bruk en stavmikser for å mose alt til en glatt og jevn suppe. Smak til med salt og pepper. 

Del salmalaksen opp i tynne skiver og legg skivene oppå suppen før servering. Det er kjempegodt om suppen også får litt olivenolje på toppen, sammen med revet parmesan, pinjekjerner og gressløk. 


Nammis! God middag 🍵✨ 

13 kommentarer

  1. Haha, jeg har sittet og gledet meg til du skulle poste oppskriften i dag. Fikk helt vann i munnen i går når jeg så bildene Gleder meg til å lage denne suppen Hvilken kokosmelk bruker du? ☺️

    Ønsker deg en fin kveld

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg bruker ingen spesiell, det kommer helt an på hvor vi handler, men her brukte jeg den fra Santa Maria 🙂

  2. Nam! Dette må prøves 🙂

  3. Så godt ut likte barna det?

  4. Hei! Spiser barna også dette? Hvis ja, hvordan får du til at barna spiser så variert og annet enn «typisk» retter? Tips tips? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Både Nelia og Naia elsker sashimi, så rå salmalaks går ned på høykant 😀 Supper var de litt mer skeptisk til, men Naia likte den ganske godt 🙂 Vi presser de aldri til å spise nye ting eller ting de ikke liker, vi har bare én regel og det er at man må smake på alt man blir servert 🙂

      1. Smiley

        Det skal jeg prøve på; smake uansett hva man får servert. Kanskje det hjelper:)

  5. Den må prøves

  6. IDA FAGERNES

    Når setter du i gang juleinspirasjon på bloggen?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Etter Halloween 🙂 Tipper i midten av november, kanskje litt før.

      1. Marita

        Ååå gleder meg til både Halloween og juleinspirasjon!

  7. Hvor er de flaggermusene du har pyntet med til Halloween fra? 🙂 så de hang på veggen på instastory.

  8. Herregud! Så god! Her elsket hele familien denne, både 3-åringen og 12-åringen. Takk for så mange fantastiske oppskrifter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *