kanelbollens dag

I går bakte vi kanelboller – helt uvitende om at det faktisk var kanelbollens dag! I utgangspunktet hadde vi planer om å bake nettopp kanelboller (eller snurrer da.. strengt talt 😉) på lørdag, men vi rakk det aldri og utsatte det derfor til i går – det kunne jo ikke passet bedre 🙂 Det var litt mer heving på snurrene enn jeg var forberedt på, så det ble en litt senere avslutning på uken enn vanlig, men det gjør jo aldri noe å forlenge høstferien med bare noen timer – eller hva? Vi har hatt en skikkelig fin ferie, med både fjellkos og hjemmekos, og i dag tidlig kjente alle at det skulle bli fint med hverdag igjen. Det er sånn det skal være 🍂 Spesielt greit med hverdag er det når vi har så mange kaneboller til overs å mumse på utover i uken – hihi 🙂 Oppskriften jeg brukte hentet jeg herfra, og den var skikkelig enkel å følge 🙂 Jeg gjengir den under her! 


til ca. 21 snurrer trenger du 

♥ 5 dl. melk ♥ 1 pakke gjær (fersk 50 g.) ♥ 1 egg ♥ 150 g. sukker ♥ 1 kg. hvetemel ♥ 1 ss. kardemomme ♥ 1 ts. salt ♥ 125 g. romtemperert smør 

fyll: ♥ 75 g. romtemperert smør ♥ 1 dl. brunt sukker ♥ 2 ss. malt kanel (jeg måtte nesten doble denne for å få nok, men dette har nok noe med hvor mye du kjevler ut deigen å gjøre) 


slik gjør du 

Sett ovnen på 225 grader. Varm opp melken (37 grader) og rør ut gjæren til den er løst opp. Tilsett sukker, hvetemel, kardemomme og salt – elt i 10 minutter. Tilsett det romtempererte smøret og elt videre, helt til du kan strekke ut deigen uten av den ryker. Sett deigen et lunt sted og la den heve i 45 minutter. Ha litt mel på bakebordet ditt og hell deigen ut av bollen. Kjevle den til et rektangel og bland sammen fyllet. Smør det utover og rull deigen sammen til en pølse. Del deretter opp pølsen – ca. 1 cm. tykke skiver på vers. Legg dem på rekke og rad, tett i tett i en stor ildfast form. Du kan med fordel ha 1-2 cm. mellomrom om det lar seg gjøre – jeg klarte meg fint uten! La gjerne bollene etterheve nå i ca. 30 minutter, før du steker dem i forvarmet ovn. 10 minutter – så er de klare. Oh My!! Det er bare å glede seg 🤤 


🍂🤤

36 kommentarer

 1. Skal man sette på ovnen først når det skal heves 45 + 30 min før bollene skal i ovnen? 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sett den på når du vil, du 🙂 Bare sørg for at den er varm til bollene skal inn.

 2. Vad kul att ni firar våra svenska traditioner som kanelbulle så dag och midsommar. Det gäller att plocka det bästa, jag brukar fira 17 maj här i Sverige med kransekake och Norska flaggan, min man är från Norge. Mvh Åsa

  1. Caroline Berg Eriksen

   Elsker midtsommer! Kanelbollens dag pleier vi ikke å feire, men det ble slik i år – helt tillfeldig faktisk 😀 Kanskje en tradisjon vi bør ta med oss videre – er jo så digg! Så koselig at dere feirer 17. mai 😀 En av mine favorittdager i året <3

 3. Ser digg ut! Please sjekk gjennom skriveleifene

 4. Hei Caroline ☺️
  Disse så skikkelig digg ut!
  Jeg lurer rett og slett på om du fremdeles spiser lavkarbo-ish? Savner middagsinspoen og var det tirsdagstipset eller noe i den dur?
  Klem til deg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er det oppskrifts-onsdag du mener? Det har jeg fortsatt, stort sett hver eneste onsdag 😀

   Klem til deg også 🙂

 5. Leser du ikke korrektur? Det er faktisk for mange feil i en så kort tekst.
  Hastverksarbeid.

 6. En fan, tross alt!

  Hei, ber om svar på meldingen min og at den publiseres. Jeg skulle ønske du kunne kommunisere fravær bedre. I en normal arbeidssituasjon ville det vært utenkelig å plutselig bare utebli sånn som du nå har gjort, eller plutselig levere halvparten av arbeidet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   Selv om jeg ikke tilstede på bloggen betyr ikke det at jeg har «fravær». Jobben min består av veldig mye mer enn det 🙂 Jeg har flere kanaler og prosjekter, og jeg anbefaler deg å følge meg på instagram også, i tillegg til bloggen.

   Forrige uke var vi med hele familien til Geilo pga. høstferie og da ville det blitt helt feil å bruke store deler av dagen / kvelden på å oppdatere blogg. Derfor har jeg altså IG-story som jeg bruker flittig 🙂

   1. Veldig forståelig at du har behov for feriedager og til og med et skikkelig’avbrekk’ av og til Jeg tror det ville hjelpe betydelig at du varsler på forhånd når du vet du skal ha færre innlegg ifm ferie. For meg har det blitt slik at jeg jeg ikke sjekker bloggen hver dag lenger slik som jeg gjorde før og forbereder meg mentalt på at du kommer til å blogge sjeldnere, nettopp fordi du sikkert har andre ting som prioriteres. Mange blogger har forsvunnet i det siste, men din har jo vært helt i særklasse! Koser meg fremdeles når det kommer koselige innlegg som dette<3 Ønsker dere fremdeles fin høst!

  2. Altså… Caroline har jo ikke fri om det ikke kommer innlegg en dag innimellom vel! Hun jobber jo heeele tiden med et eller annet! Lord… Forstår skikkelig godt om hun innimellom ikke rekker å publisere innlegg hver dag jeg! Prøv å forstå det du også.

   1. Caroline Berg Eriksen

    <3 <3

    Denne gangen har det vært høstferie også, så jeg oppdaterer (som regel) hver ukedag – forskjellen er at det ikke lenger er 2 innlegg hver dag da jeg må prioritere å bruke tiden min på andre prosjekter, og også andre sosiale medier 🙂

  3. …i en normal arbeidssituasjon er det vel først og fremst vanlig å kommunisere fravær til nærmeste leder. Hvis man som kunde drar gang på gang til en butikk og butikken er stengt, da velger man trolig etter hvert en annen butikk. Men noen «plikt» til å melde fravær ovenfor leserne synes jeg ikke en blogger har!

 7. Elsebelsa

  Lager dere boller i sju-åttetida på morgenen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   … på kvelden?? 🙂 Ref. insstory hvor jeg fortalte at det ble i seneste laget.

   God tirsdag! 🙂

  2. Jeg kan fint finne på å lage boller i sju-åttetiden på morningen og 😀

 8. Hei!

  Hvilke ørepropper bruker du til trening? 🙂

 9. Henriette

  Hei! Hvor er den halloween/svarte katten du la ut på story på instagram fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Joex 🙂 <3

 10. Hei Caro, hvor kan man kjøpe genseren du har på deg? Den var kjempefin.

 11. En fan, tross alt!

  Du misforstår poenget mitt. Dette handler ikke om hvorvidt du kan ha fri. Det handler om å gi en heads up før du uteblir. Ikke spesielt krevende, og fremstår mindre uryddig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Men nå er det ikke slik at jeg planlegger faste dager å «utebli» fra bloggen, spesielt ikke i høstferien. Det kommer an på hva vi gjør og hvordan dagen utvikler seg 🙂

   1. Syns dette svaret fra deg står i strid med det lenger opp om at det ville bli helt feil å sitte med bloggarbeid når du er sammen med familien i høstferien, når du her sier at det er avhengig av hva dere gjør. For aller første gang føler jeg behov for å si det er lov å ta til seg litt korreksjon som er godt ment og ikke bare argumentere mot velmente råd /forespørsler. De fleste av oss elsker bloggen din og ønsker oss at du blir flinkere til å melde fra når du av ulike grunner ikke kan prioritere daglige oppdateringer, men selvfølgelig har du ingen ‘plikter’ overfor oss. Bare hyggelig hvis du vil ta hensyn til oss så klart.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Mia M: Jeg ser ikke helt hvordan det svaret står i strid med hva jeg skrev over her? Når vi reiser på ferie tar jeg emer hensyn til hva familiens behov er, og det kommer jo selvsagt før jobb. Men har jeg anledning en kveld eller på dagtid så jobber jeg litt og får ut et innlegg. Jeg vet jo ikke på forhånd hvordan de ulike dagene vil utvikle seg, om vi kommer sent eller tidlig hjem fra tur, eller om jentene vil i badeland eller spille bowling. Så poenget mitt er at det er vanskelig å forutse 🙂

   3. Caroline, du gjør akkurat som vil naturligvis, det er din blogg Du kan mene at det ikke er noen motsetning i det du skriver og noen av oss kan fortsatt ønske oss at du gir et hint om at du prioriterer ferie noen dager og det kan bety bloggfrie dager. Men til syvende og sist så er det du som bestemmer, og jeg ønsket bare gi deg et vennlig hint om det hadde blitt satt pris på om du hørte på oss. Uansett, du skal ha mye ros for at du fortsatt lar lesere slippe til og til og med svarer oss! Jeg håper du fortsetter å blogge lenge!

 12. Hei Caroline!

  Jeg klipte pannelugg, noe jeg angrer veldig på.
  Ser du får gjemt den så godt, hva gjør du for å få til dette? Ønsker gjerne tips!

 13. varm_kakao

  Jeg ønsker meg en spm.runde der du evt svarer med en video. Er ikke det lenge siden sist? Hadde vært både hyggelig og interessant 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo! Det er en stund siden! Jeg har gjort det på instagram, men det blir ikke helt det samme kanskje 🙂 Takk for innspill!

 14. Noen lesere må jo finne noe å kritisere deg for. Skrivefeil, fravær, hvilken tid du baker boller med barna dine… jeg er flau i fjor var det at du ikke hadde sørget for god nok hygiene ved at barna dine hadde løst hår når de baket. HALLO, damer skjerp dere!

  1. En fan, tross alt!

   Hvorfor er det grunnlag for å «skjerpe seg» at man ønsker seg MER av en blogger? I disse tider hvor kanskje mange mister interessen for blogg (saktere medium enn en del andre) må det da være fint å vite at man er ønsket. Her syns jeg kanskje du blander trolling og vanlige innspill i bloggen, men det er min mening da. Ingen meninger om bloggen, ingen blogg.

 15. Unnskyld meg, men etter å ha lest dette kommentarfeltet blir jeg helt satt ut. Herlighet, at Caroline ikke publiserer hver eneste dag her inne betyr jo kle at hun har fri. Hun skal ta bilder til bloggen, redigere dem, hun skal bake/ lage mat, ta bilder av det underveis, så redigere farger lys osv – så skrive tekst,- så publisere.. hun har også Instagram, og andre prosjekter. I tillegg til TO barn og mann!

  Hvor storkrevende skal man være! Herre Jesus !!‍♀️‍♀️

  Det er ikke bare bare å være blogger … alltid noen som ikke blir fornøyd uansett hva man gjør tydeligvis.. blir helt satt ut…‍♀️‍♀️

 16. Ilsebil

  Hei Caroline
  Disse bollene ser himmelske ut og tenkte å prøve den vi også Jeg lurte bare på en ting.. skal egget i deigen eller var det tenkt til å pensles på? Var bare det som jeg ikke kunne finne noe svar på.

  1. Ilsebil

   Beklager veldig. Du har ju delt hvor du hadde oppskriften fra og jeg fant svaret der Håper at jeg ikke forstyrret og at dere har en flott dag videre ☺️

 17. Herlig bilde av deg og de nydelig jentene dine som baker kos deg med ungene, skal love deg det går fort disse årene de er små men for å spørre om noe som ikke angår baking du får så fine krøller i håret, hvilket krølltang bruker du om jeg kan spør?

 18. hvor er den hvite perlegenseren fra? alldeles nydelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *