kanelbollens dag

I går bakte vi kanelboller – helt uvitende om at det faktisk var kanelbollens dag! I utgangspunktet hadde vi planer om å bake nettopp kanelboller (eller snurrer da.. strengt talt 😉) på lørdag, men vi rakk det aldri og utsatte det derfor til i går – det kunne jo ikke passet bedre 🙂 Det var litt mer heving på snurrene enn jeg var forberedt på, så det ble en litt senere avslutning på uken enn vanlig, men det gjør jo aldri noe å forlenge høstferien med bare noen timer – eller hva? Vi har hatt en skikkelig fin ferie, med både fjellkos og hjemmekos, og i dag tidlig kjente alle at det skulle bli fint med hverdag igjen. Det er sånn det skal være 🍂 Spesielt greit med hverdag er det når vi har så mange kaneboller til overs å mumse på utover i uken – hihi 🙂 Oppskriften jeg brukte hentet jeg herfra, og den var skikkelig enkel å følge 🙂 Jeg gjengir den under her! 


til ca. 21 snurrer trenger du 

♥ 5 dl. melk ♥ 1 pakke gjær (fersk 50 g.) ♥ 1 egg ♥ 150 g. sukker ♥ 1 kg. hvetemel ♥ 1 ss. kardemomme ♥ 1 ts. salt ♥ 125 g. romtemperert smør 

fyll: ♥ 75 g. romtemperert smør ♥ 1 dl. brunt sukker ♥ 2 ss. malt kanel (jeg måtte nesten doble denne for å få nok, men dette har nok noe med hvor mye du kjevler ut deigen å gjøre) 


slik gjør du 

Sett ovnen på 225 grader. Varm opp melken (37 grader) og rør ut gjæren til den er løst opp. Tilsett sukker, hvetemel, kardemomme og salt – elt i 10 minutter. Tilsett det romtempererte smøret og elt videre, helt til du kan strekke ut deigen uten av den ryker. Sett deigen et lunt sted og la den heve i 45 minutter. Ha litt mel på bakebordet ditt og hell deigen ut av bollen. Kjevle den til et rektangel og bland sammen fyllet. Smør det utover og rull deigen sammen til en pølse. Del deretter opp pølsen – ca. 1 cm. tykke skiver på vers. Legg dem på rekke og rad, tett i tett i en stor ildfast form. Du kan med fordel ha 1-2 cm. mellomrom om det lar seg gjøre – jeg klarte meg fint uten! La gjerne bollene etterheve nå i ca. 30 minutter, før du steker dem i forvarmet ovn. 10 minutter – så er de klare. Oh My!! Det er bare å glede seg 🤤 


🍂🤤

36 kommentarer

 1. Skal man sette pĂ„ ovnen fĂžrst nĂ„r det skal heves 45 + 30 min fĂžr bollene skal i ovnen? 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sett den pĂ„ nĂ„r du vil, du 🙂 Bare sĂžrg for at den er varm til bollene skal inn.

 2. Vad kul att ni firar vĂ„ra svenska traditioner som kanelbulle sĂ„ dag och midsommar. Det gĂ€ller att plocka det bĂ€sta, jag brukar fira 17 maj hĂ€r i Sverige med kransekake och Norska flaggan, min man Ă€r frĂ„n Norge. Mvh Åsa

  1. Caroline Berg Eriksen

   Elsker midtsommer! Kanelbollens dag pleier vi ikke Ă„ feire, men det ble slik i Ă„r – helt tillfeldig faktisk 😀 Kanskje en tradisjon vi bĂžr ta med oss videre – er jo sĂ„ digg! SĂ„ koselig at dere feirer 17. mai 😀 En av mine favorittdager i Ă„ret <3

 3. Ser digg ut! Please sjekk gjennom skriveleifene

 4. Hei Caroline â˜ș
  Disse sÄ skikkelig digg ut!
  Jeg lurer rett og slett pÄ om du fremdeles spiser lavkarbo-ish? Savner middagsinspoen og var det tirsdagstipset eller noe i den dur?
  Klem til deg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er det oppskrifts-onsdag du mener? Det har jeg fortsatt, stort sett hver eneste onsdag 😀

   Klem til deg ogsĂ„ 🙂

 5. Leser du ikke korrektur? Det er faktisk for mange feil i en sÄ kort tekst.
  Hastverksarbeid.

 6. En fan, tross alt!

  Hei, ber om svar pÄ meldingen min og at den publiseres. Jeg skulle Þnske du kunne kommunisere fravÊr bedre. I en normal arbeidssituasjon ville det vÊrt utenkelig Ä plutselig bare utebli sÄnn som du nÄ har gjort, eller plutselig levere halvparten av arbeidet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   Selv om jeg ikke tilstede pĂ„ bloggen betyr ikke det at jeg har «fravĂŠr». Jobben min bestĂ„r av veldig mye mer enn det 🙂 Jeg har flere kanaler og prosjekter, og jeg anbefaler deg Ă„ fĂžlge meg pĂ„ instagram ogsĂ„, i tillegg til bloggen.

   Forrige uke var vi med hele familien til Geilo pga. hĂžstferie og da ville det blitt helt feil Ă„ bruke store deler av dagen / kvelden pĂ„ Ă„ oppdatere blogg. Derfor har jeg altsĂ„ IG-story som jeg bruker flittig 🙂

   1. Veldig forstĂ„elig at du har behov for feriedager og til og med et skikkelig’avbrekk’ av og til Jeg tror det ville hjelpe betydelig at du varsler pĂ„ forhĂ„nd nĂ„r du vet du skal ha fĂŠrre innlegg ifm ferie. For meg har det blitt slik at jeg jeg ikke sjekker bloggen hver dag lenger slik som jeg gjorde fĂžr og forbereder meg mentalt pĂ„ at du kommer til Ă„ blogge sjeldnere, nettopp fordi du sikkert har andre ting som prioriteres. Mange blogger har forsvunnet i det siste, men din har jo vĂŠrt helt i sĂŠrklasse! Koser meg fremdeles nĂ„r det kommer koselige innlegg som dette<3 Ønsker dere fremdeles fin hĂžst!

  2. AltsĂ„… Caroline har jo ikke fri om det ikke kommer innlegg en dag innimellom vel! Hun jobber jo heeele tiden med et eller annet! Lord… ForstĂ„r skikkelig godt om hun innimellom ikke rekker Ă„ publisere innlegg hver dag jeg! PrĂžv Ă„ forstĂ„ det du ogsĂ„.

   1. Caroline Berg Eriksen

    <3 <3

    Denne gangen har det vĂŠrt hĂžstferie ogsĂ„, sĂ„ jeg oppdaterer (som regel) hver ukedag – forskjellen er at det ikke lenger er 2 innlegg hver dag da jeg mĂ„ prioritere Ă„ bruke tiden min pĂ„ andre prosjekter, og ogsĂ„ andre sosiale medier 🙂

  3. …i en normal arbeidssituasjon er det vel fĂžrst og fremst vanlig Ă„ kommunisere fravĂŠr til nĂŠrmeste leder. Hvis man som kunde drar gang pĂ„ gang til en butikk og butikken er stengt, da velger man trolig etter hvert en annen butikk. Men noen «plikt» til Ă„ melde fravĂŠr ovenfor leserne synes jeg ikke en blogger har!

 7. Lager dere boller i sju-Ättetida pÄ morgenen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   … pĂ„ kvelden?? 🙂 Ref. insstory hvor jeg fortalte at det ble i seneste laget.

   God tirsdag! 🙂

  2. Jeg kan fint finne pĂ„ Ă„ lage boller i sju-Ă„ttetiden pĂ„ morningen og 😀

 8. Hei!

  Hvilke þrepropper bruker du til trening? 🙂

 9. Hei! Hvor er den halloween/svarte katten du la ut pÄ story pÄ instagram fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Joex 🙂 <3

 10. Hei Caro, hvor kan man kjÞpe genseren du har pÄ deg? Den var kjempefin.

 11. En fan, tross alt!

  Du misforstÄr poenget mitt. Dette handler ikke om hvorvidt du kan ha fri. Det handler om Ä gi en heads up fÞr du uteblir. Ikke spesielt krevende, og fremstÄr mindre uryddig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Men nĂ„ er det ikke slik at jeg planlegger faste dager Ă„ «utebli» fra bloggen, spesielt ikke i hĂžstferien. Det kommer an pĂ„ hva vi gjĂžr og hvordan dagen utvikler seg 🙂

   1. Syns dette svaret fra deg stĂ„r i strid med det lenger opp om at det ville bli helt feil Ă„ sitte med bloggarbeid nĂ„r du er sammen med familien i hĂžstferien, nĂ„r du her sier at det er avhengig av hva dere gjĂžr. For aller fĂžrste gang fĂžler jeg behov for Ă„ si det er lov Ă„ ta til seg litt korreksjon som er godt ment og ikke bare argumentere mot velmente rĂ„d /forespĂžrsler. De fleste av oss elsker bloggen din og Ăžnsker oss at du blir flinkere til Ă„ melde fra nĂ„r du av ulike grunner ikke kan prioritere daglige oppdateringer, men selvfĂžlgelig har du ingen ‘plikter’ overfor oss. Bare hyggelig hvis du vil ta hensyn til oss sĂ„ klart.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Mia M: Jeg ser ikke helt hvordan det svaret stĂ„r i strid med hva jeg skrev over her? NĂ„r vi reiser pĂ„ ferie tar jeg emer hensyn til hva familiens behov er, og det kommer jo selvsagt fĂžr jobb. Men har jeg anledning en kveld eller pĂ„ dagtid sĂ„ jobber jeg litt og fĂ„r ut et innlegg. Jeg vet jo ikke pĂ„ forhĂ„nd hvordan de ulike dagene vil utvikle seg, om vi kommer sent eller tidlig hjem fra tur, eller om jentene vil i badeland eller spille bowling. SĂ„ poenget mitt er at det er vanskelig Ă„ forutse 🙂

   3. Caroline, du gjÞr akkurat som vil naturligvis, det er din blogg Du kan mene at det ikke er noen motsetning i det du skriver og noen av oss kan fortsatt Þnske oss at du gir et hint om at du prioriterer ferie noen dager og det kan bety bloggfrie dager. Men til syvende og sist sÄ er det du som bestemmer, og jeg Þnsket bare gi deg et vennlig hint om det hadde blitt satt pris pÄ om du hÞrte pÄ oss. Uansett, du skal ha mye ros for at du fortsatt lar lesere slippe til og til og med svarer oss! Jeg hÄper du fortsetter Ä blogge lenge!

 12. Hei Caroline!

  Jeg klipte pannelugg, noe jeg angrer veldig pÄ.
  Ser du fÄr gjemt den sÄ godt, hva gjÞr du for Ä fÄ til dette? Ønsker gjerne tips!

 13. Jeg Ăžnsker meg en spm.runde der du evt svarer med en video. Er ikke det lenge siden sist? Hadde vĂŠrt bĂ„de hyggelig og interessant 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo! Det er en stund siden! Jeg har gjort det pĂ„ instagram, men det blir ikke helt det samme kanskje 🙂 Takk for innspill!

 14. Noen lesere mĂ„ jo finne noe Ă„ kritisere deg for. Skrivefeil, fravĂŠr, hvilken tid du baker boller med barna dine… jeg er flau i fjor var det at du ikke hadde sĂžrget for god nok hygiene ved at barna dine hadde lĂžst hĂ„r nĂ„r de baket. HALLO, damer skjerp dere!

  1. En fan, tross alt!

   Hvorfor er det grunnlag for Ä «skjerpe seg» at man Þnsker seg MER av en blogger? I disse tider hvor kanskje mange mister interessen for blogg (saktere medium enn en del andre) mÄ det da vÊre fint Ä vite at man er Þnsket. Her syns jeg kanskje du blander trolling og vanlige innspill i bloggen, men det er min mening da. Ingen meninger om bloggen, ingen blogg.

 15. Unnskyld meg, men etter Ă„ ha lest dette kommentarfeltet blir jeg helt satt ut. Herlighet, at Caroline ikke publiserer hver eneste dag her inne betyr jo kle at hun har fri. Hun skal ta bilder til bloggen, redigere dem, hun skal bake/ lage mat, ta bilder av det underveis, sĂ„ redigere farger lys osv – sĂ„ skrive tekst,- sĂ„ publisere.. hun har ogsĂ„ Instagram, og andre prosjekter. I tillegg til TO barn og mann!

  Hvor storkrevende skal man vĂŠre! Herre Jesus !!‍♀‍♀

  Det er ikke bare bare Ă„ vĂŠre blogger … alltid noen som ikke blir fornĂžyd uansett hva man gjĂžr tydeligvis.. blir helt satt ut…‍♀‍♀

 16. Hei Caroline
  Disse bollene ser himmelske ut og tenkte Ä prÞve den vi ogsÄ Jeg lurte bare pÄ en ting.. skal egget i deigen eller var det tenkt til Ä pensles pÄ? Var bare det som jeg ikke kunne finne noe svar pÄ.

  1. Beklager veldig. Du har ju delt hvor du hadde oppskriften fra og jeg fant svaret der HĂ„per at jeg ikke forstyrret og at dere har en flott dag videre â˜ș

 17. Herlig bilde av deg og de nydelig jentene dine som baker kos deg med ungene, skal love deg det gÄr fort disse Ärene de er smÄ men for Ä spÞrre om noe som ikke angÄr baking du fÄr sÄ fine krÞller i hÄret, hvilket krÞlltang bruker du om jeg kan spÞr?

 18. hvor er den hvite perlegenseren fra? alldeles nydelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *