ovnsbakt grønnsakssuppe

Hei onsdag og oppskrift! Tenk at jeg startet denne spalten i 2013 og holder på fortsatt?! Det er så mange oppskrifter det 🙂 Denne suppen er perfekt å dele på en dag som i dag, hvor det har vært skikkelig surt, blåst og regnet masse – for min del frister det i hvert fall alltid med suppe når været er sånn 🍂 Om du ikke har prøvd å bake grønnsakene i ovnen for deretter å lage suppe av det, må du virkelig prøve nå! Smaken blir så mye mer spennende, og når du blander inn kokosmelk blir den skikkelig kremet og god også. Håper du prøver deg på denne i morgen – det går nemlig superkjapt å lage den (med unntak av grønnsakene som skal bakes i ovnen, men det gjør de jo av seg selv – u rekker faktisk en ganske lang Netfit-økt den tiden de står der inne 😉 ) Vel – her kommer oppskriften! Og du, dette blir masse suppe! Nok til 4 voksne personer, vil jeg tro 🙂 


du trenger 

♥ 2 auberginer ♥ 2 små blomkålhoder eller 1 stort ♥ 3 løk ♥ 3 rød paprika ♥ 2 squash ♥ 600 g. gulrøtter ♥ olivenolje ♥ salt og pepper ♥ 8 dl. grønnsaksbuljong ♥  4-5 dl. kokosmelk ♥ chevre 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del auberginene i 4, blomkålen i små buketter, squashen og gulrøttene i skiver og paprikaen i to. Fjern steinene. Løken kan du dele i fire. Legg alle grønnsakene på et bakebrett (jeg brukte to) og hell litt olje over. Dryss over salt og pepper. Settes inn i ovnen i 35-40 minutter. De er ferdig nå de har blitt litt gylne på toppen (i hvert fall paprikaen og blomkålen). Alle grønnsakene må være myke før du går videre. Finn frem en stor kjele og ha alle de ovnsbake grønnsakene oppi, sammen med oljen som ligger igjen på bakebrettet. Tilsett grønnsaksbuljongen og kok opp. Rør og tilsett etter hvert kokosmelken. Du kan med fordel vente med noe av væsken til du har kjørt gjennom suppen med stavmikseren – på den måten er det lettere å tilpasse om du ønsker en fyldig eller litt tynnere suppe. 


Kok opp igjen og server med noen skiver chevre og et dryss av friske urter på toppen – nam! Er så godt! 

16 kommentarer

 1. Å herre, denne må prøves! Naam :p

 2. Mmm, den hørtes nydelig ut! Er det noen mulighet for å bytte ut aubergine med en annen grønnsak? Isåfall, hva ville du byttet den ut med?

 3. Ser deilig ut! Elsker høsten ♡ Har du forresten begynt å nedskalere antall innlegg på bloggen, oppleves som at det ikke «skjer» så mye her inne som før. Ville vært synd

 4. Åh nam! Denne ser kjempe god og fristende ut 🙂 Helt enig at supper utover nå smaker best. Digger onsdags oppskriftene dine, så håper du vil fortsette videre med det 🙂 God torsdag 🙂

 5. Et tips hvis du får suppe til overs, er å tilsette litt mel, melk og egg. Stek vafler som blir helt supre i morgendagens matboks

  1. Så digg !

  2. Genialt tips! 🙂 Takk for det.

 6. Denne så god ut og må prøves. Jeg har den siste tiden gått inn på bloggen din sjeldnere.Før hver dag ca 2-3 ganger, nå kanskje 3-4 ganger i uka.Før var det nye innlegg ,kommentarer og svar som gjorde at jeg gikk inn ofte for å se om det var noe nytt innlegg, men nå er det så sjeldent oppdatering at jeg mister interessen. Vet du er på andre SM, men bloggen med mange bilder og tekst var den eneste jeg fulgte fast hver dag. Vet dere har mye å gjøre m Netfitt og barna men om du ønsker å fortsette m bloggen så må du oppdatere oftere om jeg skal henge med.

  1. Ragnhild

   Enig…

 7. Enig med de andre her ang oppdateringer på bloggen..
  Det har vært hyggelig å følge deg men føler at det blir lengre og lengre mellom hver oppdatering..
  Om det kommer til å fortsette å være sånn, så ville jeg lagt ut en mld med en forklaring og heller tatt en pause fra hele bloggen til du er tilbake for fullt..
  Synes du skylder oss lesere det…
  Sånn som det har blitt nå så mister du nok mange lesere..
  IG er ikke det samme som å lese bloggen,.

 8. Hei. Jeg ønsker fortsatt oppskriftene i gram. Dette er jo en håpløs oppskrift. Størrelse varierer på grønnsaker. Det kan da ikke være så veldig vanskelig å ha en vekt på benken og skrive ned vekten på de forskjellige grønnsakene? Enten før du kutter de eller etter.

  1. Jeg er vegetarianer og bruker mye grønnsaker daglig. Følger flere forskjellige blogger som handler om vegetarmat, og det er ganske sjelden en oppskrift oppgir grønnsaker i gram… Da blir det jo masse svinn, om man f.eks. skal skjære av 100g fra en løk og 200g fra en blomkål..! Jeg liker mye bedre at det heller står «en liten løk» eller «en stor aubergine». Da blir det mindre svinn. Eneste unntaket er om man f.eks. skal lage potetmos eller tomatsuppe, da er det greit med gram – og om man sitter igjen med svinn da er det jo bare å putte det oppi, også 😉

   1. Smaken vil ikke bli det samme om man ikke har riktig vekt på råvarene. Da vil det forskjellig resultat fra hver gang du lager det. Det som evnt blir til overs kan man bruke til noe annet. Det står ikke i noen kokebok eller noe som er skrevet fra faglærte en blomkål eller en liten løk. Jeg får rett og slett fnatt av dårligukorekte oppskrifter. Og man trenger ikke å følge en oppskrift slavisk. Står det 500 GR blomkål, så er det ikke krise å ha i 550 GR. Men selve oppskriften skal være rett.

 9. Den må heh prøve !

 10. Tror du jeg kan bytte ut aubergin med søtpotet?

 11. Kristine

  Dette så fantastisk ut, bakte grønnsaker gir grønnsakene en helt ny smak enn å bare koke de ❤️ For en litt mer mettende suppe pleier jeg tilsette linser tørre røde linser som koker med (om man koker grønnsakene) løser seg opp og gir suppen mer fylde, men i dette tilfellet kan man bare bruke ferdig kokte og ha de sammen med grønnsakene når de moses med stavmikser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *