3 serietips på en søndag

Jeg har noen nye serietips å komme med, og søndag er jo virkelig en helt perfekt dag å starte en ny obsession på, så her er det bare å slenge seg ned i sofaen og finne frem popcornet 🍿 eller melkesjokoladen – jeg har nemlig sistnevnte liggende i skapet og det skal utnyttes! Sjekk gjerne også ut  The Stranger, Dare Me, Big Little Lies og What If, Vår tid er nå, fem gode seriertips, My name is Anne, Skjebnebrannen og 5 (andre) gode serietips HER – haha, det ble mange linker! Men det har blitt en del anbefalinger de siste årene 🙂 


Lucifer – guilty pleasure! Denne har jeg nettopp startet å se (måtte ha noe nytt å binge på mølla da jeg var ferdig med Et sted å høre til) og herlighet jeg koser meg! Dette er bare fantastisk og jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har tenkt tanken på å se det før! Handlingen kan kanskje høres litt merkelig og sær ut for noen, men jeg lover – dersom du liker mord og mysterier ispedd litt humor, masse sjarm og litt kjærlighet, så bør du gi den en sjans – jeg tviler på at du kommer til å angre 🙂 Lucifer Morningstar er rett og slett djevelen som har bestemt seg for å ta en ferie fra Helvete. Han er absolutt helt ærlig på hvem han er (selv om de fleste selvfølgelig ikke tror på ham) og vi får også vite at han faktisk ikke er ond, men «kun» utfører straff på de som fortjener det og havner i Helvete. Nå har han derimot fått nok, og på jorden driver han i stedet en nattklubb i LA. En dag mister han en av sine bekjente – Delilah. Hun blir drept utenfor klubben hans og Lucifer vil desperat hjelpe politiet med å finne ut av dette. Det viser seg at han faktisk er ganske nyttig i etterforskningsarbeidet, og etter hvert klarer han å bli fast side kick til den vakre etterforskeren Chloe Decker – som ulikt alle andre absolutt ikke vil til sengs med ham (noe som selvfølgelig plager ham ekstremt mye) Lucifer er selvfølgelig udødelig, men akkurat når han er sammen med Chloe, viser det seg at dette kanskje kan endre seg.. Vi får selvsagt besøk fra underverdenen ellers også – blant annet er broren til Lucifer, Amenadiel, en stor del av serien og ikke minst demonen Mazekeen, som har som fast oppgave å beskytte Lucifer. Du finner serien på Netflix. 

How to get away with murder – denne har jeg tipset om den før, men nå ligger den i sin helhet på Netflix med sesong 6 som avsluttende, og hvor deilig er det ikke med serier som faktisk har en slutt? Denne serien er SÅ spennende og samtidig blir du virkelig godt kjent med alle de ulike karakterene i den. I grove trekk handler den om forsvarsadvokaten Annalise Keating, som spilles av den HELT overlegne Viola Davis. Hun er så bra! Ved siden av jobben sin som forsvarsadvokat, holder hun også forelesninger, og sammen med fem av studentene sine, blir hun viklet inn i en drapssak i første sesong. De jobber sammen for å skjule bevis som eventuelt måtte peke mot dem og underveis får vi vite hva som virkelig har hendt. I tillegg blir mørke hemmeligheter om de fleste studentene, og Annalise og hennes medarbeidere, avslørt underveis. Viola Davis har faktisk vunnet en Emmy Award og to Screen Actors Guild Awards for rollen – denne serien er absolutt verdt å se på! 

Et sted å høre til – intriger, forbudt kjærlighet, løgner og bedrag, i tillegg til helt nydelige kostymer og en handling lagt til 50-tallet: denne serien har alt og jeg ble i hvert fall hektet fra episode 1. Vi møter familien Bligh som blant beboerne i Inverness nærmest blir sett på som adelige – de er med andre ord en velstående familie og Elisabeth Bligh – den eldste i flokken – styrer familien med jernhånd fra Ash Park. Dette viser seg derimot å bli en utfordring for henne når sykepleieren Sarah plutselig kommer inn i livet deres. Hun møter familien på en båttur hjem fra Europa og skal vise seg å ha stor innvirkning på livene deres i årene fremover. Serien er helt fantastisk og skildrer også hvor vanskelig og kontroversielt livet kunne være på 50-tallet. Absolutt verdt å se – og ikke minst – nok en serie med en skikkelig avslutning! Du finner den på NRK. 


God søndag 🍿🍫🎬 

14 kommentarer

 1. Julie Storlien

  Elsker både Lucifer og Et sted å høre til!! Favoritter 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, det er gøy å høre 😀

 2. Elisabeth h

  Anbefaler på det sterkeste « unbelievable» på Netflix, basert på en sann historie om Marie, som ikke blir trodd når hun anmelder en voldtekt. Spennende, rystende, varm og utrolig godt spilt! Tross dystert tema, er denne miniserien virkelig god, og ikke bare tragisk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen tusen takk for tipset <3

 3. Tusen takk for serietips! Har lenge tenkt å se «How to get away with murder»,og nå fikk jeg meg et dytt til å gjøre detSender et tips i retur..Golden Globe og Emmyvinner «The marvelous mrs. Maisel» En dramakomedie verdt å sjekke utTakk for inspirerende og varierte blogginnlegg! God høst ønskes dere☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å! Tusen takk for tipset 🙂 Håper du liker How to get away with murder 😀 Og tusen takk for fine ord, Annie! Det varmer <3

 4. Et sted å høre til er så nydelig!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er så enig <3

 5. Jeg vil tipse om the split på nrk. Handler om et familieadvokatfirma som jobber med familierett, ofte skilsmisseoppgjør og barnefordelingssaker. I tillegg har advokatene egne private affærer. Syntes den var utrolig fin.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset <3

 6. Anbefaler Schitts Creek

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 🙂

 7. Lucifer høres bra ut! De to andre har jeg sett og er veldig enig i beskrivelsene dine. Kan anbefale Stateless på Netflix (miniserie), veldig spennende! Og hvis du ikke allerede har sett den så er musikalen Hamilton på Disney+ helt fantastisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *