høstens deiligste middag

Perfekt på en lillelørdag må jo være denne middagen: grove pannekaker med soppstuing! Kanskje kan komboen høres rar ut for mange, men det er en fantastisk smakskombinasjon og er helt utrolig godt! Jentene elsker det like mye som oss, og så er det jo ekstra stas at de til dessert kan spise en pannekake med blåbærsyltetøy 🙂 Middag og dessert i ett! Ekstra pluss til denne retten fordi det går så fort å lage både pannekakene og stuingen. Nå er det bare å finne frem handlelisten for å skrive ned ingrediensene du trenger til morgendagens middag – her kommer oppskriften 🥞 


til 2 store og 2 små trenger du – fikk ca. 12 pannekaker 

♥ smør til steking ♥ 3.5 dl. sammalt hvete fin ♥ 1 dl. havregryn ♥ 2.5 dl. hvetemel ♥ 6 egg ♥ 8 dl. melk 

Bland alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin. La den hvile i ca. 30 minutter før du steker. Du kan lage soppstuingen i mellomtiden 🙂 

♥ 700 g. assortert sopp ♥ 2 ss. timian ♥ 1 stor gul løk ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 4 dl. kremfløte ♥ evnt. litt mel om du synes den blir for tynn (men her er det egentlig nok å bare la den koke lenge) ♥ salt + pepper 


Finhakk løk, hvitløk og timian. Ha litt smør i en stekepanne og stek alt dette sammen. La løken bli litt blank før du legger blandingen over på en tallerken. Del soppen i skiver. Tilsett litt mer smør til stekepannen og stek soppen på medium til sterk varme. Når den er ferdigstekt, kan du blande inn løk, hvitløk og timian og helle over fløten. La alt sammen småkoke til stuingen har fått ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper. Forvandle pannekakerøren til pannekaker på medium varme i stekepannen, og server med soppstuing 🙂 NAM! Håper det smaker 🤤 

9 kommentarer

  1. Therese

    Kjempegodt veldig godt å fylle hver pannekake med soppstuingen og rulle pannekaken til en rull, legg de så i en ovnsform og strø ost over, vips så har du gratinert crêpes

  2. This recipe seems delicious !
    Miki x

    http://www.littletasteofbeauty.com/

  3. Det er så godt med soppstuing til pannekaker! Hadde helt glemt av denne middagen, den må inn på menyen snart. Jeg pleier å ha litt bacon eller spekeskinke på i tillegg og litt ruccola. 🙂

  4. Hei! Dette ser supergodt ut, og må testes i løpet av høsten 🙂 Takk for alle de inspirerende mat-oppskriftene du deler, det er like spennende hver gang!

    Jeg har et spørsmål omkring proteiner, som jeg håper du vil svare på, evt. kanskje lage et innlegg på hvis det er flere som spør. Nemlig – hvordan du sikrer deg nok proteiner i løpet av en dag?

    Hadde vært spennende å høre, ettersom du trener mye, og mange av oppskriftene du deler er uten kjøtt/fisk.

    Ellers; takk for at du fremdeles har bloggen oppe, den har jeg fulgt lenge og jeg koser meg alltid med å lese nye innlegg <3

    Klem fra fast leser

    1. Jeg er selv vegetarianer og får mine proteiner fra egg, gresk yoghurt og kikerter. Prøver å ha proteinkilde i hvert måltid.

  5. Mariann

    Hei du :). Alt fin oppskrift,vi som ikke tåler sopp!. Erstatning taes i mot med takknemlighet. Anyone ?

  6. Caroline

    Dette så sinnsykt digg ut!! Skal prøves 🙂

    Jeg har tenkt litt på deg, det er jo så mange bloggere som har gitt seg i det siste, dessverre. Og bare bruker IG. Kommer du til å slutte å blogge? Håper virkelig ikke det!! Elsker bloggen din! <3

  7. Kristin

    Hei! Du la tidligere ut på Instagram en story der du viste støvler og uteklær til barna. Kan jeg spørre hvor du kjøpte det? 🙂

  8. Maten ser deilig ut.
    Må si det virker som bloggen din ebber litt ut…. Svært få innlegg, få kommentarer under innleggene (er det reellt få, eller bare få som godkjennes? Ofte svarer du ikke på spørsmål fra lesere.
    Kanskje det går mot en utfasing?
    Jobber du nesten bare med NetFit for tiden?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *