verdens beste avocadotoast

Åååå! Jeg ble akutt dårlig med migrene i går og fikk dessverre ikke postet oppskrift som planlagt. Nå er det lenge siden forrige anfall og i går var det så veldig uventet. Det er det som regel alltid selvfølgelig, men det pleier å være et mønster i det tross alt. Greit nok at det har blitt litt dårlig med søvn den siste tiden, men egentlig ikke noe mer enn tidligere perioder. Kanskje jeg bare har litt for mye å tenke på. Jeg skal uansett legge meg tidlig i dag, for i morgen har Naia bursdag og da blir det bursdagsfrokost før barnehage og skole 🙂 Ååå, jeg gleder meg! Men her kommer altså oppskriften, servert en dag over tiden – vel verdt å vente på 😉 Avocadotoast er helt fantastisk godt og denne er blant de beste jeg har laget! 


for røre nok til 4- 5 toast trenger du  

♥ godt brød ♥ gulost ♥ 2 avocado ♥ 150 g. kikerter ♥ saften av 1/2 sitron ♥ 1 boks tunfisk i vann ♥ salt + pepper ♥ tomater 


slik gjør du 

Del avocadoen i to og ha innmaten i en bolle. La kikertene renne av seg alt vannet og hell dem deretter over i bollen sammen med avocadoen. Drypp over sitronsaften, og bruk en gaffel til å mose alt sammen. Tilsett tunfisken og smak til med salt og pepper. 


Smør røren utover en skive brød og legg et lag med ost over sammen med noen tomatskiver – om du vil ha det. Legg en annen brødskive over og smell hele herligheten inn i forvarmet vaffeljern, før du nyter 🤤 Så godt og så enkelt *sikle* Perfekt lunsj! 

17 kommentarer

 1. Mmm! Dette tror jeg er helt nyyydelig! TAKK! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 2. Hvordan føler du det er å trene så mye med søvnunderskudd?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det fungerer stort sett greit, helt til migrenen slår inn 🙁

 3. Åh det er såå fælt når migrenen bare slår ann når man minst venter det. Jeg går alltid litt på tærne dagen etter og, det er litt som å ha hangover (:

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg er enig! Dagen begynte så «lett» men kjenner med en gang jeg gjør for mye, at det ikke er helt bra. Søren altså 🙁 Liker ikke! <3

 4. Jeg slet masse med kronisk migrene helt til jeg sluttet å spise ost. Rart, men fungerer på meg.

 5. Hei:)

  Jeg har et treningsrelatert spørsmål til deg og /eller Lars-Kristian:)

  Jeg har alltid vært aktiv, men aldri følt at jeg har fått noe særlig struktur på trening. Gått på treningssentere (hovedsaklig gruppetimer med styrke og kondis), men blitt lei etter en stund og å løpe ute alene syns jeg var fryktelig kjedelig og vanskelig.

  For halvannet år siden meldte jeg meg inn i en treningsgruppe, som hovedsakelig løper sammen – både intervaller og lengre turer i varierende intensitet og lengde. Beste jeg har gjort, å ha noen å møte til bestemte tidspunkt og løpe sammen, har gjort ting mye lettere:)

  Men jeg føler ikke jeg har noe særlig fremgang. På trening så blir jeg med gruppene på middels nivå. Å løpe 10 km går helt fint, men i ganske lavt tempo (vi bruker halvannen time ca). Sist uke prøvde jeg meg på en tur med noen som løp en del raskere enn meg, og jeg måtte puste og pese for å klare å holde følge. Så jeg prøvde å lese meg litt opp på pulssoner; jeg har en makspuls på ca 190 og burde dermed ligge på 130 i puls på rolige langturer? På denne aktuelle turen så lå jeg nesten oppi 160-170 for å klare å holde følge, i nesten 2 timer. Det er det jeg ligger på når jeg løper intervaller. Da jeg løp rolige 10 km i går, så prøvde jeg hele tiden og holde meg på rundt 130, men da går det sakte. Føler ikke at jeg kan løpe langturer noe fortere nå enn for halvannet år siden, uten at pulsen skyter i været.

  Hva viser egentlig dette? Har trodd at jeg er i god form, men nå føler jeg at jeg egentlig bare lurer meg selv. Enda mer forvirrende er det når jeg tar kondisonstest med polarklokka mi og den viser V O2max på 47, som skal være «meget godt» for meg (kvinne, 31 år)

  Takk for Norges beste blogg:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei VSH 🙂

   Jeg ville ikke basert fremgang på puls på rolige langturer, selv om man selvsagt på sikt bør oppleve lavere puls ved lik hastighet. Jeg ville heller tatt et testløp på 5-10 km, eventuelt hatt noen faste intervallrunder som du kjørte regelmessig hvor du over tid vil kunne måle fremgang.

   Det er vanskelig å svare på hvorfor du evt. ikke har fremgang (eller føler du ikke har det) uten å vite noe mer, men årsakene til det kan jo være mange og noen ganger så finnes det ikke noe godt svar. Det kan både være for mye trening og for lite trening som er årsaken, feiltrening kan også være en grunn og det kan være genetisk.

   På det nivået du er nå så bør egentlig selv det minste av trening kunne gi fremgang, så jeg ville passet på å ikke løpe intervallene for hardt, men heller løpe de slik at det føles komfortabelt hardt, om det gir noen mening for deg. I puls vil det si ca. 82-87% av makspuls. På langturene høres det ut som pulsen din er fornuftig, om makspulsen din stemmer, da 🙂 Hvordan har du kommet frem til den?

   De o2 målingene på klokken vil jeg ikke legge så mye vekt på, jeg bruker de aldri og skjønner egentlig ikke hvordan en klokke kan måle noe sånt.

   Tusen takk, utrolig hyggelig at du synes det 😀

  2. Hei! Jeg er ingen ernæringsekspert, men kostholdet kan jo også spille inn på din (manglende) fremgang. Særlig om du spiser ting du ikke tåler så godt eller som ikke er optimalt for deg. Bare en tanke. Selv har jeg testet positivt på gluten og melkeintoleranse, som vel er de vanligste intoleranser. Og symptomene kan være subtile, som uro i kroppen, uopplagthet mm. Å øke mengden grønnsaker til min. 500-600 gram per dag kan også hjelpe. Men dette er jo selvsagt noe du må finne ut av selv. Lykke til 🙂

 6. Hvilket brød foretrekker du og pleier å kjøpe?

 7. Jeg er en av de få som har kronisk migrene.. dvs at jeg har utrolig vondt i hodet hver eneste dag, og ligger mye! Nå har jeg tatt MR og vært hos nevrolog, og tar forbyggende medisin hver kveld, og har egne medisiner mot anfall 🙂 Dette er for meg magisk 🙂 Nå er jeg klar for og trene igjen, og lurer på om du har et program for hele kroppen med utstyr? Kansje det blir litt mye med trening og løping hver eneste dag? Det er jo ikke veldig mange som gjør det? Se på topptrente Johaug, som nå møtte veggen? Uansett, god bedring med hodepinen din 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, så fryktelig 🙁 Hvordan fungerer det med medisin da? Blir du helt kvitt det?

   Jeg har ikke noe fast program med utstyr som jeg følger 🙂

 8. NAM, sikle!

 9. Hva slags stoff gikk du for til duk på barnebursdag? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lin 🙂

 10. Så kjedelig å bli rammet av migrene – men godt å høre det er lenge siden sist. Jeg tror nok det å ha mye å tenke på kan påvirke også – som alt annet. Takk for at du deler sånne helt nydelige og sunne oppskrifter som smaker himmelsk OG er godt for kroppen! Jeg titter innom bloggen din titt og ofte, og den er en av mine absolutte favoritter – alltid nydelige bilder og en lettlest og «feel good»-type tekst.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *