quesadilla med søtpotet og guacamole

En enkel og superkjapp matrett for hele familien – helt uten kjøtt! Quesadilla med søtpotet, sorte bønner og spinat er overraskende lett å lage, dessuten følte jeg det var på tide å dele den perfekte oppskriften på guacamole med dere også! Denne lager vi hver eneste fredag med mindre vi ikke skal ha taco – og det skjer svært sjelden 😉 Tacofredag er en viktig begivenhet hos familien Berg Eriksen og garantert hos flere av dere også, så gleden var stor da vi hadde noe som minne om tacofredag på en mandag! Dette er jo en helt annen rett enn taco, men lefsene, osten og guacamolen er det samme! Og ja – tacokrydderet også 🙂 Her kommer oppskriften! 


du trenger 

♥ 1 pakke tortillalefser ♥ 1 stor søtpotet ♥ 250 g. sorte bønner ♥ jalapenos (kan sløyfes om barna ikke liker sterk mat) 2 never spinat ♥ tacokrydder ♥ revet ost ♥ 1/2 lime ♥ salt + pepper 

til guacamolen trenger du ♥ 4 avocoado ♥ 1/2 rødløk ♥ frisk koriander ♥ 1 fedd hvitløk ♥ 1 liten tomat ♥ 1/2 lime ♥ honning ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Skrell søtpoteten og del den opp i små biter. Fyll en kjele med vann og la søtpotetbitene koke i ca. 10 minutter eller til de er helt møre. Deretter kan du mose dem med en gaffel eller med en stavmikser. Stek spinat i litt smør i en panne. Hakk opp jalapenos om du vil bruke det. Bland sammen søtpotet, jalapenos, sorte bønner og spinat. Smak til med tacokrydder, salt og pepper. Legg blandingen på den ene delen av tortillalefsen, dryss over litt ost og brett lefsen sammen. Ha litt smør i en stekepanne og stek quesadillaen på medium til sterk varme, til osten smelter. Bruk gjerne flere stekepanner for å bli fortere ferdig, du får plass til to stykk i en panne 🙂 

Samtidig som disse steker, kan du lage guacamolen. Del avocadoene i to og fjern steinen. Ha innholdet i en stor bolle og mos ved hjelp av kniv og gaffel – da blir guacamolen chunky og det er absolutt aller best! Finhakk rødløk, tomat, hvitløk og koriander og bland inn dette. Vi bruker ofte nesten hele krydderplanten med koriander, men dette er jo smak og behag. Smak til med salt, pepper og honning. Dette er SÅ godt og den beste guacamolen jeg noensinne får! 


Server quesadillaen med guacamole og rømme – mmm! Dette er en hit hos oss alle rundt matbordet i dette huset 🙂 

12 kommentarer

 1. Elisabeth h

  Dryss over litt ost, antakelig. Ikke salt. He he. Men dette så virkelig godt ut! Har du Btw sjekket Bønnedillas’ene til Emilie Nereng ( ex Voe..,)? Hun har forøvrig mange gode oppskrifter, både veganske, vegetariske og med kjøtt. Verdt å sjekke ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ost, ja 😀 Ikke salt! 😀

   Ja, hun er superflink 🙂

 2. Oi oi oi. Den må prøves!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må du 😀

 3. this recipe seems so delicious , I really need to make it !!
  Miki x

  http://www.littletasteofbeauty.com

 4. Spør bare fordi jeg lurer, skal man ikke normalt oppgi hvor man har hentet oppskrifter fra hvis man publiserer de på eget nettsted / egen blogg? Eller tenker du at det ikke er nødvendig?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om man kopierer en oppskrift så bør man selvsagt det 🙂

   1. Tenker du at den oppskriften du har delt her er en annen oppskrift enn denne da? https://kolonial.no/oppskrifter/2704-hanne-lenes-vegetar-quesadillas-med-most-sotpotet/

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hverken ingredienser eller fremgangsmåte er lik. Skjønner ikke helt hva du mener?

    Det er mange oppskrifter som er like, pasta carbonara, lasagne osv. Man må selvsagt ikke kreditere bare fordi noe ligner, det hadde jo blitt kaos.

   3. Nå ble jeg overrasket, den eneste forskjellen jeg ser i ingredienser er jalapenos vs. mais, og fremgangsmåten er ganske identisk (ned til tips om å bruke flere stekepanner og steke to om gangen). Jeg reagerte, og spurte i utgangspunktet nettopp fordi jeg har brukt denne oppskriften så mange ganger selv og kjente den igjen. Blir litt skuffa over at du ikke krediterer oppskrifter (også fordi jeg sjelden ser at du gjør det).

   4. Caroline Berg Eriksen

    Om du blir overraset så tror jeg du har misforstått hvordan kreditering i forbindelse med oppskrifter fungerer. Til denne oppskriften har jeg hentet inspirasjon fra fire forskjellige oppskrifter, og satt de sammen til min egen. Da skal man selvsagt ikke kreditere.

 5. Så nydelig ut! Dette må jeg starte neste ukes middag med

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *