torsk med sopprisotto

Risotto! Det er så godt det! Og nå som det er høst får jeg alltid lyst på sopp, så da passer det fint å dele denne oppskriften med dere 🙂 Det er veldig fristende å kjøpe de ferdige pakkene med risotto i butikken, de hvor du kun trenger å tilsette vann, men lag det heller selv! Det er faktisk så enkelt – i hvert fall om du følger denne oppskriften! 


du trenger 

♥ 500 g. torsk ♥ salt + pepper ♥ 2.5 dl risottoris ♥ 5 dl. grønnsakskraft ♥ 1.5 dl. hvitvin ♥ 2 sjalottløk ♥ 200 g. parmesan ♥ 400 g. assortert sopp ♥ frisk persille 


slik gjør du 

Finhakk sjalottløken. Ha litt smør eller olje i en kjele og surr sjalottløken til den er blank. Tilsett risen og bland dette sammen. Hell over hvitvin og kok opp – rør godt. Varm opp grønnsakskraften, og tilsett litt av denne til risen. Risen skal trekke til seg væsken før du tilsetter mer – husk at du bare må spe på litt og litt om gangen. Det tar gjerne 15 – 20 minutter på middels varme før risottoen er helt ferdig. Du må røre godt underveis, og risen skal ha litt tyggemotstand når den er ferdig 🙂 

Del soppen i skiver. Rasp parmesanost og finhakk persille. Stek soppen sammen med persillen og sett dette til siden når det er ferdig. Rør inn revet parmesanost i  risottoen og smak til med salt og pepper. Tilsett soppen og bland godt. Salte og pepre torsken og stek den (på middels varme) eller damp den til den flaker seg 🙂 Sistnevnte er så godt! Deretter er det bare å servere – gjerne med litt ekstra revet parmesan og noen friske krydderurter på toppen! Mmm 🙂 


🤤

10 kommentarer

 1. Benedicte

  Hei, noe helt annet enn dette innlegget, men poster kommentaren på siste innlegg da jeg tenker at det er størst sjans at du leser. Kan du lage innlegg om pulssoner ved løping? Prøver å bli en bedre løper, og er veldig nysgjerrig på hvilke pulssoner du løper i når du tar langturer ute i skogen eller på mølle (10k-20k). Har du mange turer i sone 3, 4 eller 5? Hvor ofte har du økter i de forskjellige sonene osv?… ‍♀️‍♀️

 2. Elizabeth

  Jeg stusser litt til mengden parmesan i denne oppskriften bruker 25 g parmesan pr 100 g risottoris selv, dersom jeg vil ha den ekstra ostete så kjører jeg på med 30 g.. men 200 g på 175 g ris som du har skrevet ( i følge Google er 2.5 dl ris 175 g) det klarer jeg ikke se for meg hvordan smaker en gang skrivefeil?

  1. Caroline Berg Eriksen

   DU kan tilpasse selv, mulig vi er hakket for glad i parmesan 😀

 3. Så fristende hvor er det fine bestikket fra?

 4. i adore this recipe, I must try it!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   You should 😀

 5. Ser nydelig ut. Sopprisotto har vi ofte om høsten, det er så godtMen takk for tips om torsk til, det har jeg ikke prøvd før. Du burde legge ut flere oppskrifter, blir alltid inspirert av det. Du ser smashing ut med ny hårklipp forresten.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 6. Marianne

  Ser og høres mega ut! Ettersom jeg elsker torsk, risotto og parmesan generelt skal denne testes til helgen
  Damper du fisk i egen damper? Jeg har bambusdamper jeg stort sett bruker til DimSum. Det burde kanskje funke?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vil tippe at den funker 😀 Vi har dampfunksjon på ovnen 🙂 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *