ta iskaffen til et nytt nivå

Om du som meg fryser ned kafferester til isbiter, heller på melk og nyter en skikkelig rask og digg iskaffe, vil du elske dette tipset! I dag brukte jeg vaniljemelk pluss en banan sammen med isbitene og slengte det sammen i blender – me oh my! Jeg tryllet frem den beste iskaffen jeg noensinne har smakt – og det på bare 60 sekunder! Sikler fortsatt og vil egentlig ha mer, men jeg tror jeg har overgått koffeindosen min for i dag 😉 Du kan sikkert droppe bananen også, og kun bruke vaniljemelk, men jeg synes bananen ga en skikkelig god smak til begge deler 🙂 Melken jeg brukte er vaniljesoyamelk fra apro om du lurer – jeg finner den alltid på Meny 🙂 


du trenger

♥ 1 banan ♥ 2 dl. vaniljemelk ♥ 4 kaffeisbiter ♥ evnt. flere kaffeisbiter til å ha oppi shaken eller vanlige isbiter – det velger du selv (jeg brukte selvsagt førstnevnte) 


Bland alt sammen og NYT! God helg dere 🙂 Jeg drar på hyttetur med noen venninner i dag og gleder meg stort! Følg med på instastory – carolinebergeriksenno HER 🌸 

66 kommentarer

 1. Elisabeth

  Tips: frys ned noen koffeinfri kaffe isbiter også, så får du den gode kaffesmaken uten å bli heeeelt gira. Pleier lage shakerato med vanlig kaffe, isbiter, og 50/50 kaffeisbiter og koffeinfrie kaffeisbiter. Rister i glass m skrukork. Uten melk, men har noen ganger en skje rårørsukker i. Eeelsk!

 2. Er du klar over at det ligger en story på IG hvor man hører at barnet ditt gråter og roper at du ikke skal dra??

  Snakk om overtramp av barnets rett til privatliv! Skammelig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hahaha 😀 Hun tuller bare, det hører du jo 🙂

  2. Nei, det hørte jeg ikke. Da hadde jeg jo ikke skrevet dette.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Av og til holder det å bruke sunn fornuft så skjønner du det 🙂 Jeg hadde aldri lagt det ut om hun gjorde det, og jeg hadde aldri hoppet rundt som jeg gjorde og bare satt meg inn i bilen og kjørt om hun gjorde det.

   2. Du gjør veldig mye på sosiale medier som andre aldri kunne drømme om, så hvordan skal man vite hvor grensen din går?

    Jeg hørte et barn som ropte etter mammaen sin. Om du aldri la ut noe om barna hadde du sluppet slike misforståelser.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Da foreslår jeg at du spør på en normal måte neste gang, i stedet for å kommentere slik du gjør 🙂

  3. Lizzy, om du leter etter feil så finner du. Hjelpes. Hørte godt at det var overdrivelse. Nå må du skjerpe deg . Og ja vet du er fra KG/rampelys (halle-palle)

   1. Caroline Berg Eriksen

    De er lett gjennomskuelige 🙂 Skjønner jo at spørsmålet er stilt for å skape en situasjon som ikke er der.

 3. Iskaffe er en favoritt
  Du la ut et par supersøte støvletter/boots med Minnie mus på instgram her om dagen. Kan jeg spørre hvor du har fått tak i de? ✨

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra zara 🙂 er så fine!

   1. Karine

    Tusen takk for svar! Fant de selv etter litt leting, og de er på vei med posten ✨

   2. Caroline Berg Eriksen

    Håper du blir fornøyd 🙂

 4. For ordens skyld, jeg er ikke på KG.

  Jeg skjønte at barnet tullet for det hørte jeg på stemmen og situasjonen, men jeg skjønner ikke allikevel hvorfor alt skal deles i SoMe.

  Ellers, ha en fin helg med venner.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er selvsagt lov å mene 🙂

 5. Lillian

  Hei! Ser godt ut! Men ser du bruker mye soyamelk. Soya er et produkt som i masse forskning har vist seg å bl. a. påvirke hormonbalansen i kroppen(mye østrogen) og redusere tilstedeværelse av viktigste vitaminer og mineraler. Lik til side med info og masse forskning under. Kan jo være verdt å lese og tenke på:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, men IKKE hent noe som helst informasjon fra den siden du linker til der! :O Det er en konspirasjonsside som blant annet driver skremselspropaganda mot vaksiner, fremmer homeopati (som vi vet ikke virker) og detoksifisering (som har absolutt ingenting for seg). Science based medicine vurderer det som en av de verste sidene på internett for å hente helseinformasjon.

   https://sciencebasedmedicine.org/sbm-weston-prices-appalling-legacy/
   https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/soy/

   1. De har til og med en notis om hvordan deres «diett» kan virke positivt mot korona – det var helt drøyt!

   2. Bravo Caroline ! Godt svar

   3. Hvordan vet «vi»at homeopati ikke virker?

   4. Caroline Berg Eriksen

    C: Det er det svært mange grunner til at vi vet 🙂

    1. Det er forsket masse på det og det viser at det ikke har en effekt.
    2. Det er vann, kun vann, og kan ikke ha noen helbredene effekt.

    Hele ideen bak homeopati er jo tullete, påstander som at vann har hukommelse og at remediene må ristes og fortynnes så mange ganger for at det skal fungere.

    Et remedie mot fyllesyke ville i homeopatien vært vann blandet med alkohol så mange ganger at det ble så tynnet ut at det ikke var spor av alkohol igjen. Kanskje den eneste remedien som kanskje har effekt, vann mot fyllesyke.

 6. Kommer til å lage denne drinken i mora ! 🙂

 7. Lillian

  Takk for info om den siden! Men vet det er mye forskning på akkurat soya,som kan være verdt å tenke på.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det står mer om forskningen i linken fra Harvard 🙂

   1. Lillian

    Takk
    Under er link til et godt innlegg på instagram om hvorfor soya ikke er så bra, håper du tar deg til til å lese
    https://www.instagram.com/p/B9M5FTJAA7q/?igshid=1fxa1ipumzow2

    Kanskje greit å tenke på at soya heller ikke er særlig miljøvennlig, da omtrent halvparten av avskoging av regnskogen skyldes soyaproduksjon. Ikke kritikk altså, bare greit å vitetevhttps://www.nmf.no/2019/11/13/gmo-soya-er-en-stor-klimabelastning/
    Andre liker til forskning om soya:
    https://www.westonaprice.org/soy-alert/
    https://chriskresser.com/soy-foods-associated-with-lower-sperm-counts/

    https://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg kjenner ikke så godt til miljøaspektet ved soya, så det kan godt hende at det du sier stemmer 🙂

    Den instagram-posten er jo et kapittel for seg selv 😀 For å være ærlig så orket jeg ikke å lese hele… Når noe virker for utrolig til å være sant, så er det som regel det. Om bare halvparten av det som står der hadde vært rikgtig, ville ikke soya-produkter vært tillatt å selge i norske butikker. I stedet for å lese slik skremselspropaganda og cherry picking av enkeltstudier så forholder jeg meg til offentlige råd og store kunnskapsoppsumeringer.

 8. Camilla

  Åh jag älskar den söta fylliga soyamjölken.. Tyvärr är det många funktionsmedicinare som inte rekommenderar den. Läs här:
  Är soja verkligen det hälsolivsmedel som det påstås? Sanningen är att soja inte är en lämplig ersättning varken för annat vegetabiliskt protein eller för animaliskt protein. Sojabönan innehåller stora kvantiteter av naturliga gifter eller så kallade ”anti-näringsämnen” exempelvis fytinsyra, lektiner och enzymhämmande ämnen.

  Näringsfysiologen och forskaren. Kaayla Daniel, som har forskat på soja under många år och även skrivit en bok om soja, The Whole Soy Story, lyfter fram tusentals studier som kopplar intag av sojaprodukter till näringsbrist, matsmältningsbesvär, immunförsvarsbesvär, sköldkörtelbesvär, besvär i reproduktionsorganen, hjärtbesvär och cancer. Två forskare som arbetar på FDA i USA (motsvarande livsmedelsverket i Sverige), Daniel Sheehan och Daniel Doerge, båda seniora toxikologer, motsatte sig kraftigt att soja skulle erhålla hälsopåståenden. De skrev i sitt memorandum:

  ”Vi motsätter oss hälsopåståenden om soja eftersom det finns rikligt med bevis på att vissa isoflavonoider som finns i soja är giftiga för östrogenkänslig vävnad samt för sköldkörteln…givet att en kvinnas eget östrogen är en signifikant faktor för bröstcancer är det inte att rekommendera att soja är hälsosamt…allmänheten kommer att utsättas för en potentiell risk från soja utan adekvat varning och information”.

  Hormonella besvär av soja

  Soja innehåller isoflavonoiderna genistein och daidzein vilka är två fytoöstrogener som liknar mänskligt östrogen. De kan eventuellt riskera att blockera östrogena effekten, störa hormonella funktioner och leda till besvär med infertiliteten. Om man dricker två glas sojamjölk per dag under en månad får man i sig tillräckligt med fytoöstrogener för att påverka menstruationscykeln negativt. I USA innehåller cirka 20% av bröstmjölksersättningen soja vilket med stor sannolikhet skadar barnets reproduktionsförmåga.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Camilla: Når noen selger en populærvitenskapelig bok med «flere tusen» kilder, så bør alle varsellamper ringe. Det er ikke troverdig og påstandene om negative helseeffekter mest sansynlig bare tull.

   Anbefaler deg å lese denne artikkelen samt tillegne deg kunnskap fra litt bedre kilder: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/soy/

   1. Camilla

    Hmmmm..Varför skulle forskare som arbetar på FDA skriva «tull» ? Varför rekommenderar funktionsmedicinare ( många är legeutdannade) och avråder från soya?
    Det finns motstridiga forskningsresultat och vi kanske får veta mer om några år när det förhoppningsvis forskats mer. Och ha en ödmjukhet i att vi inte helt vet säkert..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Fordi hun selger en bok og tjener penger på det.

    Hadde soya vært skadelig ville det vært frarådet å konsumere det fra offentlige råd.

    Når noen linker til tusenvis av studier for å støtte en påstand så har de ikke lest studiene. Ingen klarer å lese tusenvis av studier, selv ikke i løpet av et liv.

 9. Ser godt ut. Hvilken blender bruket du som er så kraftig at den knuser isbiter?

 10. Vær så snill å forandre det til: my oh my. Er en fan av deg og bloggen din. Men me og my : ops det gjør vondt 😉

 11. Ikke bruk soyamelk som er UHT-behandlet. (Svært lang holdbarhet og står inromtemperatur i butikken). Bruk varianten som bare er pasteurisert. Les mer om studien angående UHT-behandlet soyamelk på forskning.no. Gjelder de som konsumerer daglig spesielt

 12. Helen E

  Litt rart at du mener at homøopatiske midler ikke virker? Hvorfor er mange av disse «sukkerpillene» reseptpliktige? Tror du bør sette deg litt bedre inn i slike ting før du påstår det du gjør.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helen E: Det er godt kjent at homeopatiske remedier er effektløse, og at homeopati som behandlingsform er uvirksom.

   https://helsenorge.no/legemidler/homoopatiske-legemidler
   https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2012/KMTE61006310
   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20402610/

 13. hei Caroline! Jeg sendte en kommentar på lørdag også om dette, men den ble ikke publisert. Håper du hadde en fin helg. Jeg lurer på om det er du eller Lars Kristian som har skrevet det om forskning og kosthold over her? Og ville jeg bare fortelle at min onkologi/kreftlege har sagt at jeg skal unngå soyaprodukter i kostholdet mitt, fordi jeg har østrogenfølsom brystkreft. Jeg tenkte det var lurt å ha med noe om det når du skriver om forskning og effekt-/ikke-effekt av soya på kroppens hormonproduksjon og -opptak. Brystkreft er jo den kreftformen som rammer kvinner oftest, og derfor er det lurt å ha med slik info, selv om det kanskje bare gjelder noen og ikke alle.
  Også lurer jeg på hvorfor du bruker plantebasert melk og ikke vanlig melk?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Sirill 🙂

   Jeg fant kommentaren din i spam, vet ikke hvorfor den la seg der.

   Om legen din sier det, så anbefaler jeg deg å følge det.

   Angående soya og brystkreft så står er det et helt emne om det her, bare scroll litt ned: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/soy/

   Det er alltid jeg som kommenterer når det står mitt navn, men det er klart jeg spør Lars-Kristian om råd da dette er noe han kan mye bedre enn meg 🙂

   Jeg bruker det fordi jeg synes det smaker bedre, og fordi jeg ikke vil drikke kumelk pga. måten den blir produsert 🙂

   1. Hva er galt med hvordan kumelk blir produsert i Norge?

 14. PS: jeg bruker mandelmelk selv fordi jeg ikke tåler kumelk så godt (får mageknip) så spørsmålet er av ren nysgjerrighet.

 15. Vil gjerne kjøpe peisen du skulle selge

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, men den ble solgt med en gang 🙂

 16. Nå vet jeg faktisk om flere som har blitt betraktelig bedre av diverse sykdommer pga homeopatiske midler, spesielt allergier. Til og med veterinæren min bruker homeopatisk medisiner i enkelte former for behandlign, og hun har drevet på som veterinær i mange år og er utdannet i Tyskland. Hun er meget flink, og tviler sterkt på at hun hadde brukt dette hvis det ikke har noen virkning.

  1. Caroline Berg Eriksen

   At noen blir eller føler seg bedre etter å ha tatt eller gjort X, betyr ikke at det er X som er årsaken. Det er en logisk tankefeil.

   Homeopati er regnet som alternativ medisin, nettop fordi det ikke har noen som helst dokumenterbar effekt. I studier så ser man at placebo fungerer like bra.

   I økologisk landbruk oppfordrer Mattilsynet til bruk av homeopati i behandling av syke dyr fremfor konvensjonell medisin. Mange kritikere av økologi kaller det dyremishandling, da dyrene faktisk ikke vil få virksom medisin.

   https://www.nrk.no/viten/oko-rettleiar-anbefaler-homeopati-1.8399154

   1. Nå skrev jeg ikke at min dyrlege ga homeopatisk medisin istedet for vanlig medisin, gjorde jeg vel? Jeg skrev at hun bruker det i enkelte tilfeller. Hverken jeg eller min veterinær er langt ifra dyremishandlere, sånn at det er sagt. Hadde hun vært det, hadde hun nok mistet jobben sin for lengst, hun er derimot en veldig flink og populær veterinær med mange år på baken. Og hvordan kan placeboeffekt forklares når det gjelder dyr mener du?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Med dyr ser man selvsagt ikke noen placeboeffekt, da ser man bare at det ikke virker. Jeg vil ikke si at det er spesielt dyrevennlig å behandle et dyr med homeopati.

    Jeg mente ikke å si at dere er dyremishandlere, bare at det er en del av kritikken mot økologisk dyrehold. Både veterinær og du gir jo dyret homeopatisk behandling i beste mening, regner jeg med. Men det virker som sagt ikke.

   3. Det er jo litt rart at du, som lekmann, kan hevde så bastant at det ikke virker?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hadde det virket hadde det ikke vært i kategorien alternativ medisin.

   5. Kan du dokumentere at det brukes homeopatiske midler istedenfor legemidler i økologisk landbruk?

    Produserer økologisk melk. Har aldri brukt noe annet enn legemidler ved behov. Overrasker meg stort om kollegaene mine ikke gjør det samme.

   6. Caroline Berg Eriksen

    I følge Mattilsynets veileder skal homeopatiske midler og annen naturmedisin prioriteres foran f.eks syntetisk antibiotika, om det har dokumentert effekt. Og det er jo tydeligvis ganske så subjektivt.

    https://www.mattilsynet.no/om_mattilsynet/gjeldende_regelverk/veiledere/veileder_for_okologisk_landbruk.2651/binary/Veileder%20for%20økologisk%20landbruk

   7. Ja, det står om det har dokumentert effekt. Det står også i økologiforskriften at syke dyr skal behandles i samråd med veterinær. Det er forskjell på f eks forebygging og behandling av akutt syke dyr. En veterinær vil aldri gå med på å ikke gi et akutt sykt dyr virksomme legemidler.

    Så nei, du har ikke dokumentert at syke dyr blir behandlet med homeopati fremfor virksomme legemidler.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Bonde: Jeg tror du har misforstått poenget mitt. Jeg har aldri skrevet at alle dyr i økologisk landbruk blir behandlet med homeopati. Poenget mitt var at det skjer, og at det er gjenstand for kritikk fordi det ikke har effekt.

   9. Jeg har ikke misforstått – du skriver jo at «dyrene faktisk ikke får virksom medisin istedenfor homeopatiske remedier»

    Ellers er jeg helt enig i at homeopati er humbug og ikke bør erstatte medisinbruk hverken på dyr eller medisinbruk.

   10. Caroline Berg Eriksen

    Ja, men om du leser hele kommentaren min, og ikke bare det du har klippet ut, så ser du at jeg ikke mener alle dyrene. Jeg sikter kun til de som faktisk får det.

   11. Caroline Berg Eriksen

    Bonde: Dette er vel heller mer kritikk mot Mattilsynet, enn økologisk dyrehold. Men jeg kan endre den første kommentaren min slik at det ikke blir noen misforståelser 🙂

    https://www.nrk.no/viten/oko-rettleiar-anbefaler-homeopati-1.8399154

 17. https://okologisknorge.no/fakta/hva-er-oekologisk-mat-og-landbruk/5-myter-om-oekologisk-mat-og-landbruk/

  Trodde aldri jeg skulle kommentere på en blogg som dette, men jeg syns der er ufint å spre usannheter om yrket mitt. Vi som driver økologisk har dobbel tilbakeholdelsestid på kjøtt og melk ved antibiotikabruk kontra konvensjonell drift, det er også den eneste forskjellen på legemiddelregelverket i de to driftsformene.

  Landbruket gjør hva vi kan for å holde antibiotikabruken nede. Men dyra våre skal på lik linje som andre husdyr behandles i samråd med veterinær. Å si at vi bedriver dyremishandling fordi vi ikke gir dyra virksomme legemidler i 2020 hører ingen steder hjemme.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bonde: Det er jo ikke usant at det fortrinnsvis oppfordres til bruk av naturmedisin fremfor antibiotika? Se linken jeg har lagt ved over fra Mattilsynet.

   Jeg har ikke sagt at dere driver med dyremishandling. Jeg sier at de som gir homeopatisk behandling fremfor antibiotika får den kritikken rettet mot seg av kritikere av økologisk landbruk.

   Norge har heldigvis lav bruk av antibiotika, og det er jo bra 🙂 Men er dyret syk, så må det få virksom behandling.

   1. Jeg tror du skal slite med å finne noen som gir akutt syke dyr homeopatiske remedier fremfor virksomme legemidler. Om man faktisk tror det virker og bruker det forebyggende eller i tillegg til antibiotika blir faktisk noe helt annet enn å si at man bruker det fremfor virksomme legemidler på akutt syke dyr.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Bonde: Det er jo veldig bra 🙂

 18. varm_kakao

  Hei, ble kommentaren min ikke godkjent? Synes i såfall det var veldig merkelig. 🙂

 19. Jeg ELSKER iskaffe, men har aldri prøvd det med banan oppi.. Tror jeg må prøve meg på en ny variant nå! Mmmm! ☕️

 20. Helen E

  Hvorfor mener så mye om feks økologisk produksjon og homøopati når det er åpenbart at du ikke kan noe om dette? Alle kan Google, men jeg skjønner ikke vitsen med å framstå mere kunnskapsrik enn en økologisk bonde eller pasient som har fått info fra sin kreftlege?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Helen E 🙂

   Det er ingenting i kommentarene mine som er feil. Vis gjerne til hva i såfall 🙂

   1. Homeopati er tull og fungerer ikke (det er noe «alle» vet, bortsett fra de som sverger til alternativ medisin). Dette er ekstremt godt dokumentert.

   2. Mattilsynet oppfordrer til bruk av naturmedisin i økologisk landbruk, f.eks homeopati, fremfor konvensjonell og virksom medisin. Det er dokumentert i veilederen jeg har linket til.

   3. Soyaprodukter er fullstendig trygt å innta (hadde det ikke vært det hadde det vært frarådet i kostrådene) og forskningen vi har på området viser at om noe så kan det ha en beskyttende effekt mot brystkreft. Dette er dokumentert via linkene jeg har lagt ved. At en kreftlege fraråder en kreftpasient soya endrer ikke noe av dette. Det kan være individuelle ting hos denne pasienten som gjør at rådet gir mening, men det vet verken du eller jeg, og derfor mener ikke jeg noe ut i fra det hun skrev. Det burde heller ikke du.

   Her kan du lese mer om soya, at det er sunt og den muligens beskyttende effekten mot brystkreft: https://nhi.no/kosthold/ernaring/soya-veien-til-et-sunnere-liv/?page=3

 21. Lillian

  Vil bare si at smilefjes i innlegget mitt forsvant:) Håper igjen du vil lese innlegget på Instagram i. Soya, lenker i kommentarfeltet.

 22. Lillian

  Enda en ting, den ene linken fra weston skulle ikke med. Vil også si at det er fint du gidder å tillate å publisere og svare på innlegg, og snakke/diskutere med meg og andre, selv om vi er uenige 🙂

 23. Oi for et kommentarfelt
  Leser aldri kommentarer, men det er vel hverdagskost for deg med full diskusjon om alt. Til og med soyaen i iskaffen Holder med det du skriver C, saklig og rett.

  Uansett, skulle bare si at iskaffen ble veldig god! Prøvde nå. Men min ble litt lysere i fargen, og lurte på om du fryser ned espresso eller vanlig kaffe? Jeg har espressomaskin, og frøs ned en vanlig kopp fra den ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *