Brimi Sæter

inneholder reklame: klær fra twenty four 

De siste dagene i ferien tilbrakte vi på fantastiske Brimi Sæter, som ligger en times kjøretur fra hytta i Grimsdalen. Altså, for en helt nydelig plass! Stedet er som hentet ut fra et norsk bonderomantisk eventyr – med kyr, høner, kattunger og gårdshund i skikkelig gjennomførte omgivelser. Jeg hadde faktisk aldri hørt om Brimi Sæter før, men kom over en annonse et eller annet sted, og måtte klikke meg inn med en gang. Dette var midt i juli og alt sammen var selvsagt fullbooket for lenge siden. Likevel holdt jeg utkikk sånn ca. hele tiden, og plutselig ble en lavvo med plass til 2 voksne og 2 barn ledig akkurat den mandagen etter at vi hadde vært på hytta – det kunne jo ikke passet bedre! 

Samme dagen som vi skulle reise fra Grimsdalen fikk vi en telefon om at det hadde vært så mye regn den siste tiden, at oppholdet vårt i lavvoen ville bli vanskelig å gjennomføre, men at vi gjerne kunne få sove på brisken om vi ønsket det. Det hører med til historien at alle plassene på brisken var ledig ettersom de nettopp hadde fått lov til å åpne disse igjen etter korona, så vi hadde hele plassen for oss selv! Egentlig helt perfekt 🙂 Så den natten sov Lars-Kristian og jeg i hver vår brisk på låven, og jentene sov sammen. Skikkelig bondegårdsidyll! Her kommer litt mer info om stedet og noen nydelig bilder – om jeg får si det selv 🙊 Det var REN FRYD å se hvor mye dette gjorde for jentene! Tenk å kunne være opptatt med kattunger og kyr absolutt hele dagen! LYKKE! 


Om kvelden hadde vi bestilt 4-retters skråpå-tå meny og 2-retter til jentene 🙂 Jeg var skikkelig nysgjerrig på hva skråpå-tå innebar, men forstod fort konseptet da en varm grill ble plassert på bordet, sammen med en ost som skulle smeltes inntil grillen. Du skulle altså skrape av (skråpå tå) osten over de forskjellige rettene dine selv! Det var virkelig så godt, og skikkelig koselig å sitte sånn og ordne litt selv. All maten var selvsagt kortreist og det var ikke noe problem å spise kjøttfritt 🙂 

Det ble en sen kveld for alle sammen, for vi kunne jo ikke legge oss før gjestene var forsynt og trakk seg tilbake ettersom vi bokstavelig talt skulle sove i matsalen. Vi spratt opp før syv dagen etter likevel, for da skulle vi melke kyr! Gjett om det var spennende for både store og små – ikke minst var det ganske vanskelig, men med litt hjelp klart vi det alle sammen 🙂  


Gårdsferie er kanskje noe av det fineste jeg har vært på, spesielt fordi det var så mange nydelige dyr der og fordi jeg virkelig kunne lese gleden hos jentene. Alle er enige om at vi er nødt til å reise tilbake neste år 🙂 Sommer i Norge har rett og slett vært et lite eventyr – heldigvis har vi august igjen til å skape enda noen fine sommerminner, selv om ferien er over 🙂 

20 kommentarer

 1. Så utrolig koselig 🙂
  Vi hadde en natt på Brimi Fjellstugu, som ligger rett bortenfor, tidligere i sommer. Da spiste vi rømmegrøt på Brimi Sæter til lunsj, og begge stedene var så idylliske. Kan virkelig anbefale en overnatting på Fjellstugu også. Helt fantastisk mat. Men tydelig at Brimiland er populært, for der er alle helger fullbooket minst ut året – så man må visst være tidlig ute.

 2. Åh, Brimi Sæter er såå fint. Har ikke vært der siden jeg var tolv (Hans Brimi, som driver det med mannen sin, er fetteren til moren min), men fikk skikkelig lyst til å ta et besøk igjen nå

 3. Nydelige bilder☺️

 4. Tusen takk for tips! Jeg setter virkelig pris på slike innlegg. Og, de strikkegenserene til jentene deres er så fine!

 5. Det så helt magisk ut! Har veldig lyst til å ta med jentene mine på noe lignende neste sommer. Takk for at dere er så flinke til å dele fine familieaktiviteter med oss her på bloggen. Jeg får masse inspirasjon!

 6. Så fine bilder. Hvor er genseren din fra? Den hvite å grå/beige?

 7. Så utrolig herlig innlegg <3. Begge mine foreldre kommer fra store gårder, så jeg vet godt hvilken idyll dette er, men jeg vet også hvor mye jobb det er. Jeg er ikke i tvil om at jentene koste seg glugg 😉
  Lykke for oss foreldre er jo nettopp å se at ungene koser seg. Flotte bilder, som alltid. Riktig god helg!

 8. Dere kjørte sikkert forbi Brimi Fjellstugu og Brimiland. Mange ulike opplegg og ikke minst middag på Vianvang hos Arne Brimi på kvelden. Se Brimiland.no Fantastisk sted!

 9. Dere kjørte sikkert forbi Brimi Fjellstugu og Brimiland. Mange ulike opplegg og ikke minst middag på Vianvang hos Arne Brimi på kvelden. Se Brimiland.no Fantastisk sted!

 10. Så utrolig koselig! Perfekt for barn da! Hærlig! Digger dere, fine familien! Du gjør en strålende jobb! Mye ufortjent ris, selv står du oppreist! Imponerende!! Klem! <3

 11. Jeg husker jeg hadde en gammel og veldig erfaren og godt likt lærer. Han sa at han kunne se forskjell på barna når de kom tilbake etter sommerferien. De som hadde vært på fjellet var mye roligere og uthvilte enn de barna som hadde vært i byen/sjøen.
  Så helt klart at barna trives og har godt av få komme ut i naturen og være med dyr (og mindre skjermtid)

 12. Fantastisk, flotte bilder og inspirerende innlegg.Det vil jeg prøve å få til et år!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Og ja, det bør du absolutt <3

 13. Håper dere tar turen innom
  Eventyrstallen avd Nordfjord også ☺️(Du Finn siden på Facebook)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset <3

 14. Jeg har gode minner dere egen barndom og bondegårdsferie 🙂 Det var så koselig å få så nær dyr og spise mat som var dyrket frem på gården. Nydelige bilder som alltid! 🙂

 15. Så trivelig å se! 🙂 Blir helt rørt, for jentene deres ser så lykkelige ut på disse bildene, og kyrne og de andre dyrene så jammen meg også til å ha det bra på dette tilsynelatende vå vakre stedet: Skjønner der må ha vært fine dager. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg tror virkelig de har det kjempefint der <3 Var et nydelig sted, gleder meg til å komme tilbake en gang 🙂

 16. Hvor er skoene dine fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra twentyfour, de lanseres neste uke 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *