en dag i sommerferien

Hei fine lesere! Nå var det rart å åpne bloggen igjen, men jeg synes det var på tide å si hei 🙂 Håper alle har hatt en fantastisk fin sommer så langt, det har virkelig jeg! Jeg trengte to uker på å koble ut, være med familien og ikke tenke på å ta med kameraet absolutt overalt. Det har rett og slett ført til at jeg har levd mye mer NÅ og det har vært deilig! Alle har godt av et avbrekk og en pause fra det de driver med til daglig og nå var det min tur. Jentene har fortsatt sommerferie – faktisk i en hel uke til, det vil si at vi har fortsatt noen late dager igjen før hverdagen tar oss. Faktisk skal vi avgårde igjen i dag, mot Oslo først og deretter videre til fjells i morgen. På lørdag har Lars-Kristian og jeg en skikkelig langtur foran oss som jeg virkelig gleder meg til, og etter det skal vi på gårdsferie med jentene! Forteller mer senere og som alltid finner dere meg på instagram om jeg ikke er her – carolinebergeriksenno HER 🙂 

Så hva har jeg gjort siden sist? Jeg har vært hjemme, endelig fått ryddet masse i skuffer og skap, lekt med modelleire, tegnet, perlet, lekt monster og alv, lest masse barnebøker, malt lekestue (ikke i nærheten av ferdig) og vært en hel uke på hytta – det fineste stedet på jord! Der hadde vi besøk av både familie og venner, og så hadde vi en dag alene bare vi fire. Det var fint. Alt sammen 🌸 Vi hadde både regn og sol og jeg har badet. Masse! Hver eneste dag har jeg badet, i både sol og regn! Og så har vi kjørt båt (… helt til den bestemte seg for å takke for seg og vi måtte taues til marinaen – ehe) En kveld tok vi en sen båttur med jentene for å få med oss solnedgangen og det magiske lyset. Da fikk jeg en nostalgisk sommerfølelse som jeg ikke har hatt på lenge og nå skulle jeg ønske jeg kunne gjøre det samme om og om igjen. Det var så fint 🤍 


Jeg krysser alt jeg har for at sommeren ikke er over ennå. August kan jo fortsatt bli skikkelig fin og selv om skolen og arbeidslivet starter igjen for fullt da, så har vi jo helgene og ettermiddagene 🌸 Men før den tid venter nok en fjelltur på oss fire 🙂 Sender dere masse gode sommervibber, og så oppdaterer jeg igjen i morgen! Har noen flere bilder fra hytteturen som jeg vil dele, og så må jeg jo fortelle dere om lørdagens planlagte eventyr i fjellheimen! 

34 kommentarer

 1. ÅÄ sÄ fine bilder! Elsker bilde av deg Ä Hugo, ser ut som han koser seg glugg

 2. Hei sÄ deilig med en oppdatering,jeg har ikke Insta,sÄ ble sÄ glad,da jeg sÄ ett nytt inlegg fra deg. Alle trenger ett avbrekk av og til,sÄ det forstÄr jeg godt :). Nydelige bilder som alltid <3 . god klem

 3. Takk for koselig lesning! 🙂 Alltid kjekt Ă„ lese om dine sommeropplevelser og minner.Fortsatt god sommer ❀

 4. Hyggelige bilder. 🙂 Minner meg pĂ„ at dessverre er sommeren snart over, og det er litt urettferdig med tanke pĂ„ vĂŠret vi har hatt.

 5. Flotte bilder 🙂 godt Ă„ hĂžre at dere har hatt fine dager sammen.

  Men jeg mÄ si jeg synes det er litt rart at du bare blir borte fra bloggen i to uker uten Ä skrive noe om at du har tatt ferie (ferien er selvfÞlgelig velfortjent). Kanskje for at folk skal fortsette Ä klikke seg inn her hver dag slik at du fortsatt har trafikk til bloggen?

  Det hadde ikke funket for meg i hvert fall Ă„ bli borte fra jobben min uten Ă„ sette pĂ„ «out of office»-melding.

  1. Enig med deg J. Hadde ikke trengt mer enn en setning med «bloggen og jeg tar ferie». Kanskje du fÞler du ikke trenger Ä oppdatere oss pÄ sÄnne ting, men mange av oss som fÞlger deg og heier pÄ deg er jo innom daglig for oppdateringer og inspirasjon, et friskt pust i hverdagen, sÄ tenker det er hyggelig (i mangel av eg bedre ord) mot fÞlgerne dine Ä gi beskjed.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Beklager, det skal jeg huske pĂ„ neste gang! 🙂

  2. Er ikke dette litt frekt Ă„ skrive? C og L-K har jo ikke meldeplikt til Norges befolkning.

   1. Jeg tenker ikke at det er frekt Ă„ spĂžrre om hvorfor Caroline uteblir uten Ă„ gi beskjed.
    KjÊre Caroline, det er deg sÄ vel unt Ä ta sommerferie sammen med den fine familien din. Du stÄr pÄ hele tiden og lager en blogg som fremstÄr proff og er for mange av oss lesere en deilig avkobling oppi alt annet. Vi klikker oss inn hver dag for Ä se etter oppdateringer, gjerne flere ganger om dagen, og vi blir kanskje en smule bekymret, men ogsÄ litt oppgitt nÄr du uteblir sÄ lenge uten Ä gi beskjed. Det handler ikke om at vi lesere har krav pÄ Ä vite det, men det kan vÊre litt hyggelig Ä gjÞre dette over for oss da du tross alt er avhengig av oss for at bloggen skal kunne fortsette. Du har under dette innlegget svart at du skal huske Ä gi beskjed neste gang, men sÄ gjÞr du det samme like etterpÄ og er borte i flere dager, dette til tross for at du faktisk skriver at du oppdaterer i morgen.
    Jeg hÄper du tar til deg denne konstruktive kritikken, for det er akkurat det det er.
    Jeg har lest bloggen din i mange Ă„r og kommer til Ă„ fortsette med det. Du gir meg masse inspirasjon og du virker for meg som en utrolig god mor for dine skjĂžnne dĂžtre.
    StĂ„ pĂ„ videre, men husk Ă„ gi oss et lite hint nĂ„r du (planlagt) uteblir fra bloggen ❀

   2. Det var akkurat det jeg selv satt og tenkte. De trenger vel strengt tatt ikke Ä fortelle oss at hun skal ta en ferie fra bloggen eller at hun velger Ä la vÊre Ä oppdatere en dag i ny og ne. Vi mÄ ikke absolutt vÊre pÄ hele tiden. Jeg tittet innom her, og nÄr jeg sÄ du ikke hadde oppdatert tenkte jeg bare du trengte en dag av. Du har jo like rett til fri fra mobil/PC som alle oss andre.

 6. Som jeg har savnet bloggen din

  1. Caroline Berg Eriksen

   SĂ„ utrolig hyggelig Ă„ hĂžre, Jenny! Jeg er tilbake igjen nĂ„ og nĂ„ er ferien over 🙂 Gleder meg til Ă„ starte pĂ„ igjen! <3

 7. Deilig Ă„ vĂŠre norsk i Norge i Ă„r 🙂 Nydelige bilder! Fint dere har hatt en fin norsk sommer 🙂

 8. Flotte sommerbilder. SelvfÞlgelig trenger du ogsÄ ferie! Og sikkert mannen din og barna ogsÄ, de digger sikkert nÄr du har litt mer fri.
  Btw, Lars Kristian er sÄÄÄÄ lik pÄ Steve Buscemi (som ung)!
  Kan du skrive pakkeliste til langturer? Jeg klarer ikke Ä bÊre sÄ tungt, sÄ er avhengig av Ä ikke ta med for mye, sÄ gjerne tips til smarte lÞsninger for Ä ikke overpakke.

 9. Ser ut som dere har hatt et par fantastiske uker time-out, det trenger vi alle av og til! 🙂 Vi har fĂ„tt bĂ„t selv i Ă„r og har vĂŠrt en del pĂ„ vannet (ikke sĂ„ mye som vi skulle Ăžnske sĂ„ klart), men det gjelder Ă„ bruke de fine ettermiddagene/kveldene for alt det er verdt! ☀

 10. Takk for at du tipsa om Grande Fjordhotell! Fantastisk utsikt og service! Vi har 30 grader og storkoser oss. Har blitt fan av Norgesferie

  1. Caroline Berg Eriksen

   SĂ„ koselig Ă„ hĂžre 😀

 11. Hvorfor bruker du ikke vest i bÄten?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bruker vest, det er pĂ„budt sĂ„ lenge bĂ„ten er i bevegelse 🙂

 12. NÄr du den 30/7 skriver at det kommer nytt innlegg i morgen, og det fire dager etter ikke er kommet et ord, sÄ er det faktisk ikke godt nok. Jeg kjenner ikke til noen arbeidsplass som hadde godtatt en slik holdning til kundene sine.
  Du lever av ar folk klikker seg inn pÄ bloggen din, da syns jeg at du bÞr vise leserene dine sÄpass respekt at du fÞlger opp dine egne ord.

 13. Hei. Litt lengre opp i kommentarfeltet sÄ beklager du for at du ikke sier at du tar ferie. I dette innlegget skriver du at du oppdaterer i morgen. Det er nÄ noen dager siden du har oppdatert. FÞler det er ganske kynisk og dÄrlig gjort Ä drive pÄ sÄnn. Er det kun for at dine lesere skal klikke seg inn flere ganger om dagen, slik at du tjener penger? Eller hvorfor er det sÄnn? Det er faktisk ikke alle som har Instagram. Og du/dere har helt klart lov og rett pÄ ferie som alle andre. Det er ikke det som er problemet. Jeg syntes rett og slett det er dÄrlig gjort mot leserens dine. Men kos deg med ferie. Det er deg vell undt.

 14. Hvor lenge skal du vÊre borte fra bloggen nÄ? En uke til?

 15. Hvor er den fine, rþde genseren fra? 🙂

 16. Jeg virkelig unner deg en god ferie, for makan til arbeidsjern du er. Men akkurat nÄ skuffer du meg skikkelig. Ingen kommunikasjon i bloggen din der di fleste fÞlgerne dine er. Vis oss litt respekt, fÞler du tar oss for gitt..

 17. Har du sluttet Ă„ blogge? Denne sommeren har du virkelig nedprioritert bloggen din – uvant.

 18. Hei Caroline,
  SĂ„ fine bilder, sĂ„ ut som en super sommerdag. SĂ„ du hadde tatt vekk omtalen i fanen «om meg», hvor det blant annet stod at du har drukket kaffe siden du var fem Ă„r… Syntes den var morsom, sĂ„ litt dumt den ikke er der mer:-)

  Til spÞrsmÄlet mitt: du byttet jo plattform fra blogg.no til wordpress for noen Är siden, sikkert av mange grunner.
  Har du wordpress fremdeles? (GĂ„r ut fra at du har betalingsversjonen…)

  Vil du anbefale wp, eller ville du vurdert noe annet om du skulle startet en ny blogg eller nettside i dag?

  Hilsen en som planlegger Ă„ begynne en blogg….

 19. Jeg unner deg sommerferie slik som alle andre har, men syns ikke noe om at du ikke sier i fra. ForstĂ„r du prĂžver Ă„ skape trafikk inn pĂ„ bloggen din, men for meg som har fulgt bloggen siden fĂžr bryllupet (nesten daglig) trodde jeg noe alvorlig hadde skjedd. FĂžrst to uker uten innlegg, sĂ„ ett innlegg der du sier du skal oppdatere «i morgen», for deretter Ă„ utebli fullstendig igjen.
  HĂ„per du kommer sterkere tilbake og at neste ferie gir du beskjed pĂ„ bloggen â˜ș Ønsker deg en fin dag

 20. Den lÞpeturen i fjellet var jo i utgangspunktet imponerende, men lurer litt pÄ vurderingen bak Ä legge ut pÄ en tur i Kilian Jornet stil nÄr du vanligvis lÞper pÄ mÞlle og er lite vant med terreng? SÄ ut som dere hadde med veldig lite klÊr og mat ogsÄ.. kan du skrive et innlegg om planleggingen og opptreningen du har gjort til den turen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kommer et fyldig innlegg om turen snart 🙂

   Kilian Jornet tror jeg hadde tatt den turen vÄr som en sÞndagstur, men de fÊrreste kan vel mÄle seg med han. Jeg tror nok jeg hadde hatt behov for litt mer trening i bratte stigninger, det merket jeg i hvert fall i lysken og det var jo grunnen til at vi stoppet. Heldigvis hadde vi godt planlagte returmuligheter nÄr vi fÞrst ikke kom oss over de tre siste fjellene.

   AngĂ„ende mat og klĂŠr sĂ„ hadde vi med akkurat det vi trengte, pluss litt til. SĂ„ det var egentlig ganske sĂ„ bra beregnet 🙂 Planen var jo Ă„ reise sĂ„ lett som mulig.

   1. Poenget hennes er vel at dere la ut pÄ en svÊrt ambesiÞs tur som dere tydligvis ikke var rustet til. Dere la opp til en tur som skulle ta 20 t med den lille oppaknlngen og med sÄpass lite mat? Og uten hodelykt i tillegg.
    Jeg tipper at Sea-king helikopterene bare er sĂ„nn mĂ„telig imponert over ‘fjellfolk’ som dere.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hei Synne 🙂

    Vi var mer enn godt nok rustet og hadde med bÄde nok mat, vann og klÊr. Det eneste vi glemte var hodelykt, men vi rakk hjem fÞr det ble mÞrkt og jeg tviler ogsÄ pÄ om det hadde blitt sÄ mÞrkt at hodelykt var nÞdvendig. Det var fortsatt mer enn lyst nok en time etter at vi kom til Rondvassbu.

    20 timer er DNT sine beregninger og gjelder selvsagt ikke nÄr man lÞper og gÄr raskt i fjellet, da hadde det jo vÊrt veldig misvisende. Vi lÄ an til Ä gjÞre turen ferdig pÄ litt under 13 timer, og selv om den ble 7 km lenger enn planlagt brukte vi ikke mer enn 13 timer, og da tok vi oss veldig god tid de to siste timene.

   3. Var det ikke 7 topper som skulle ta 20 t? Og dere brukte 13 t pÄ 4 topper? Hvis det holdt akkurat med mat til ca halvparten av planlagt tur, sÄ hadde dere vel uansett bommet litt?

    Det er fint og kjekt og fÞlge folk som bruker naturen, men til Ä vÊre sÄ lite fjellvante som dere fremstÄr sÄ hadde nok en mindre strabasiÞs tur vÊrt smartere Ä starte med. Da hadde dere kanskje ogsÄ klart Ä gjennomfÞre.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Nei, vi brukte 13 timer pÄ hele turen. 37 km, 4 fjelltopper og 3100 hÞydemeter. Den opprinnelige turen var pÄ 30km, 7 fjelltopper og 3500 hÞydemeter, og tar i normal turfart litt mer enn 20 timer.

    Da vi ga oss hadde vi igjen ca. 8km over ett fjellparti, men fordi benet mitt ikke ville gÄ oppover, men kun bort og ned sÄ gikk vi rundt. Det ble 7-8 km lenger, men fÊrre hÞydemeter. Tidsmessig tipper jeg det tok litt lenger tid enn om lysken hadde vÊrt fint og vi hadde gÄtt over. SÄ maten holdt hele turen og vel sÄ det, faktisk hadde vi litt igjen.

    Hva mener du med det siste? Turen var godt planlagt. Vi hadde med nok klĂŠr, mat og drikke, tidsmessig var vi helt i rute og alt gikk egentlig helt etter planen til jeg fikk vondt i lysken. Vi hadde fint klart Ă„ gjennomfĂžre. Lars-Kristian skal lĂžpe fjellmaraton om fire uker. 45 km og 2500 hĂžydemeter, fĂ„r hĂ„pe det ikke blir for «strabasiĂžst» for han.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *