en dag i sommerferien

Hei fine lesere! Nå var det rart å åpne bloggen igjen, men jeg synes det var på tide å si hei 🙂 Håper alle har hatt en fantastisk fin sommer så langt, det har virkelig jeg! Jeg trengte to uker på å koble ut, være med familien og ikke tenke på å ta med kameraet absolutt overalt. Det har rett og slett ført til at jeg har levd mye mer NÅ og det har vært deilig! Alle har godt av et avbrekk og en pause fra det de driver med til daglig og nå var det min tur. Jentene har fortsatt sommerferie – faktisk i en hel uke til, det vil si at vi har fortsatt noen late dager igjen før hverdagen tar oss. Faktisk skal vi avgårde igjen i dag, mot Oslo først og deretter videre til fjells i morgen. På lørdag har Lars-Kristian og jeg en skikkelig langtur foran oss som jeg virkelig gleder meg til, og etter det skal vi på gårdsferie med jentene! Forteller mer senere og som alltid finner dere meg på instagram om jeg ikke er her – carolinebergeriksenno HER 🙂 

Så hva har jeg gjort siden sist? Jeg har vært hjemme, endelig fått ryddet masse i skuffer og skap, lekt med modelleire, tegnet, perlet, lekt monster og alv, lest masse barnebøker, malt lekestue (ikke i nærheten av ferdig) og vært en hel uke på hytta – det fineste stedet på jord! Der hadde vi besøk av både familie og venner, og så hadde vi en dag alene bare vi fire. Det var fint. Alt sammen 🌸 Vi hadde både regn og sol og jeg har badet. Masse! Hver eneste dag har jeg badet, i både sol og regn! Og så har vi kjørt båt (… helt til den bestemte seg for å takke for seg og vi måtte taues til marinaen – ehe) En kveld tok vi en sen båttur med jentene for å få med oss solnedgangen og det magiske lyset. Da fikk jeg en nostalgisk sommerfølelse som jeg ikke har hatt på lenge og nå skulle jeg ønske jeg kunne gjøre det samme om og om igjen. Det var så fint 🤍 


Jeg krysser alt jeg har for at sommeren ikke er over ennå. August kan jo fortsatt bli skikkelig fin og selv om skolen og arbeidslivet starter igjen for fullt da, så har vi jo helgene og ettermiddagene 🌸 Men før den tid venter nok en fjelltur på oss fire 🙂 Sender dere masse gode sommervibber, og så oppdaterer jeg igjen i morgen! Har noen flere bilder fra hytteturen som jeg vil dele, og så må jeg jo fortelle dere om lørdagens planlagte eventyr i fjellheimen! 

34 kommentarer

 1. Åå så fine bilder! Elsker bilde av deg å Hugo, ser ut som han koser seg glugg

 2. mariann

  Hei så deilig med en oppdatering,jeg har ikke Insta,så ble så glad,da jeg så ett nytt inlegg fra deg. Alle trenger ett avbrekk av og til,så det forstår jeg godt :). Nydelige bilder som alltid <3 . god klem

 3. Takk for koselig lesning! 🙂 Alltid kjekt å lese om dine sommeropplevelser og minner.Fortsatt god sommer ❤

 4. varm_kakao

  Hyggelige bilder. 🙂 Minner meg på at dessverre er sommeren snart over, og det er litt urettferdig med tanke på været vi har hatt.

 5. Flotte bilder 🙂 godt å høre at dere har hatt fine dager sammen.

  Men jeg må si jeg synes det er litt rart at du bare blir borte fra bloggen i to uker uten å skrive noe om at du har tatt ferie (ferien er selvfølgelig velfortjent). Kanskje for at folk skal fortsette å klikke seg inn her hver dag slik at du fortsatt har trafikk til bloggen?

  Det hadde ikke funket for meg i hvert fall å bli borte fra jobben min uten å sette på «out of office»-melding.

  1. Enig med deg J. Hadde ikke trengt mer enn en setning med «bloggen og jeg tar ferie». Kanskje du føler du ikke trenger å oppdatere oss på sånne ting, men mange av oss som følger deg og heier på deg er jo innom daglig for oppdateringer og inspirasjon, et friskt pust i hverdagen, så tenker det er hyggelig (i mangel av eg bedre ord) mot følgerne dine å gi beskjed.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Beklager, det skal jeg huske på neste gang! 🙂

  2. Er ikke dette litt frekt å skrive? C og L-K har jo ikke meldeplikt til Norges befolkning.

   1. Jeg tenker ikke at det er frekt å spørre om hvorfor Caroline uteblir uten å gi beskjed.
    Kjære Caroline, det er deg så vel unt å ta sommerferie sammen med den fine familien din. Du står på hele tiden og lager en blogg som fremstår proff og er for mange av oss lesere en deilig avkobling oppi alt annet. Vi klikker oss inn hver dag for å se etter oppdateringer, gjerne flere ganger om dagen, og vi blir kanskje en smule bekymret, men også litt oppgitt når du uteblir så lenge uten å gi beskjed. Det handler ikke om at vi lesere har krav på å vite det, men det kan være litt hyggelig å gjøre dette over for oss da du tross alt er avhengig av oss for at bloggen skal kunne fortsette. Du har under dette innlegget svart at du skal huske å gi beskjed neste gang, men så gjør du det samme like etterpå og er borte i flere dager, dette til tross for at du faktisk skriver at du oppdaterer i morgen.
    Jeg håper du tar til deg denne konstruktive kritikken, for det er akkurat det det er.
    Jeg har lest bloggen din i mange år og kommer til å fortsette med det. Du gir meg masse inspirasjon og du virker for meg som en utrolig god mor for dine skjønne døtre.
    Stå på videre, men husk å gi oss et lite hint når du (planlagt) uteblir fra bloggen ❤

   2. Kathrine

    Det var akkurat det jeg selv satt og tenkte. De trenger vel strengt tatt ikke å fortelle oss at hun skal ta en ferie fra bloggen eller at hun velger å la være å oppdatere en dag i ny og ne. Vi må ikke absolutt være på hele tiden. Jeg tittet innom her, og når jeg så du ikke hadde oppdatert tenkte jeg bare du trengte en dag av. Du har jo like rett til fri fra mobil/PC som alle oss andre.

 6. Som jeg har savnet bloggen din

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig hyggelig å høre, Jenny! Jeg er tilbake igjen nå og nå er ferien over 🙂 Gleder meg til å starte på igjen! <3

 7. Deilig å være norsk i Norge i år 🙂 Nydelige bilder! Fint dere har hatt en fin norsk sommer 🙂

 8. Flotte sommerbilder. Selvfølgelig trenger du også ferie! Og sikkert mannen din og barna også, de digger sikkert når du har litt mer fri.
  Btw, Lars Kristian er såååå lik på Steve Buscemi (som ung)!
  Kan du skrive pakkeliste til langturer? Jeg klarer ikke å bære så tungt, så er avhengig av å ikke ta med for mye, så gjerne tips til smarte løsninger for å ikke overpakke.

 9. Ser ut som dere har hatt et par fantastiske uker time-out, det trenger vi alle av og til! 🙂 Vi har fått båt selv i år og har vært en del på vannet (ikke så mye som vi skulle ønske så klart), men det gjelder å bruke de fine ettermiddagene/kveldene for alt det er verdt! ☀️

 10. Takk for at du tipsa om Grande Fjordhotell! Fantastisk utsikt og service! Vi har 30 grader og storkoser oss. Har blitt fan av Norgesferie

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre 😀

 11. Hvorfor bruker du ikke vest i båten?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bruker vest, det er påbudt så lenge båten er i bevegelse 🙂

 12. Når du den 30/7 skriver at det kommer nytt innlegg i morgen, og det fire dager etter ikke er kommet et ord, så er det faktisk ikke godt nok. Jeg kjenner ikke til noen arbeidsplass som hadde godtatt en slik holdning til kundene sine.
  Du lever av ar folk klikker seg inn på bloggen din, da syns jeg at du bør vise leserene dine såpass respekt at du følger opp dine egne ord.

 13. Hei. Litt lengre opp i kommentarfeltet så beklager du for at du ikke sier at du tar ferie. I dette innlegget skriver du at du oppdaterer i morgen. Det er nå noen dager siden du har oppdatert. Føler det er ganske kynisk og dårlig gjort å drive på sånn. Er det kun for at dine lesere skal klikke seg inn flere ganger om dagen, slik at du tjener penger? Eller hvorfor er det sånn? Det er faktisk ikke alle som har Instagram. Og du/dere har helt klart lov og rett på ferie som alle andre. Det er ikke det som er problemet. Jeg syntes rett og slett det er dårlig gjort mot leserens dine. Men kos deg med ferie. Det er deg vell undt.

 14. marianne

  Hvor lenge skal du være borte fra bloggen nå? En uke til?

 15. Hvor er den fine, røde genseren fra? 🙂

 16. what an amazing experience !
  Miki x

  http://www.littletasteofbeauty.com

 17. Cecilie

  Jeg virkelig unner deg en god ferie, for makan til arbeidsjern du er. Men akkurat nå skuffer du meg skikkelig. Ingen kommunikasjon i bloggen din der di fleste følgerne dine er. Vis oss litt respekt, føler du tar oss for gitt..

 18. Har du sluttet å blogge? Denne sommeren har du virkelig nedprioritert bloggen din – uvant.

 19. Elisabeth

  Hei Caroline,
  Så fine bilder, så ut som en super sommerdag. Så du hadde tatt vekk omtalen i fanen «om meg», hvor det blant annet stod at du har drukket kaffe siden du var fem år… Syntes den var morsom, så litt dumt den ikke er der mer:-)

  Til spørsmålet mitt: du byttet jo plattform fra blogg.no til wordpress for noen år siden, sikkert av mange grunner.
  Har du wordpress fremdeles? (Går ut fra at du har betalingsversjonen…)

  Vil du anbefale wp, eller ville du vurdert noe annet om du skulle startet en ny blogg eller nettside i dag?

  Hilsen en som planlegger å begynne en blogg….

 20. Ragnhild

  Jeg unner deg sommerferie slik som alle andre har, men syns ikke noe om at du ikke sier i fra. Forstår du prøver å skape trafikk inn på bloggen din, men for meg som har fulgt bloggen siden før bryllupet (nesten daglig) trodde jeg noe alvorlig hadde skjedd. Først to uker uten innlegg, så ett innlegg der du sier du skal oppdatere «i morgen», for deretter å utebli fullstendig igjen.
  Håper du kommer sterkere tilbake og at neste ferie gir du beskjed på bloggen ☺ Ønsker deg en fin dag

 21. Den løpeturen i fjellet var jo i utgangspunktet imponerende, men lurer litt på vurderingen bak å legge ut på en tur i Kilian Jornet stil når du vanligvis løper på mølle og er lite vant med terreng? Så ut som dere hadde med veldig lite klær og mat også.. kan du skrive et innlegg om planleggingen og opptreningen du har gjort til den turen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kommer et fyldig innlegg om turen snart 🙂

   Kilian Jornet tror jeg hadde tatt den turen vår som en søndagstur, men de færreste kan vel måle seg med han. Jeg tror nok jeg hadde hatt behov for litt mer trening i bratte stigninger, det merket jeg i hvert fall i lysken og det var jo grunnen til at vi stoppet. Heldigvis hadde vi godt planlagte returmuligheter når vi først ikke kom oss over de tre siste fjellene.

   Angående mat og klær så hadde vi med akkurat det vi trengte, pluss litt til. Så det var egentlig ganske så bra beregnet 🙂 Planen var jo å reise så lett som mulig.

   1. Poenget hennes er vel at dere la ut på en svært ambesiøs tur som dere tydligvis ikke var rustet til. Dere la opp til en tur som skulle ta 20 t med den lille oppaknlngen og med såpass lite mat? Og uten hodelykt i tillegg.
    Jeg tipper at Sea-king helikopterene bare er sånn måtelig imponert over ‘fjellfolk’ som dere.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hei Synne 🙂

    Vi var mer enn godt nok rustet og hadde med både nok mat, vann og klær. Det eneste vi glemte var hodelykt, men vi rakk hjem før det ble mørkt og jeg tviler også på om det hadde blitt så mørkt at hodelykt var nødvendig. Det var fortsatt mer enn lyst nok en time etter at vi kom til Rondvassbu.

    20 timer er DNT sine beregninger og gjelder selvsagt ikke når man løper og går raskt i fjellet, da hadde det jo vært veldig misvisende. Vi lå an til å gjøre turen ferdig på litt under 13 timer, og selv om den ble 7 km lenger enn planlagt brukte vi ikke mer enn 13 timer, og da tok vi oss veldig god tid de to siste timene.

   3. Var det ikke 7 topper som skulle ta 20 t? Og dere brukte 13 t på 4 topper? Hvis det holdt akkurat med mat til ca halvparten av planlagt tur, så hadde dere vel uansett bommet litt?

    Det er fint og kjekt og følge folk som bruker naturen, men til å være så lite fjellvante som dere fremstår så hadde nok en mindre strabasiøs tur vært smartere å starte med. Da hadde dere kanskje også klart å gjennomføre.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Nei, vi brukte 13 timer på hele turen. 37 km, 4 fjelltopper og 3100 høydemeter. Den opprinnelige turen var på 30km, 7 fjelltopper og 3500 høydemeter, og tar i normal turfart litt mer enn 20 timer.

    Da vi ga oss hadde vi igjen ca. 8km over ett fjellparti, men fordi benet mitt ikke ville gå oppover, men kun bort og ned så gikk vi rundt. Det ble 7-8 km lenger, men færre høydemeter. Tidsmessig tipper jeg det tok litt lenger tid enn om lysken hadde vært fint og vi hadde gått over. Så maten holdt hele turen og vel så det, faktisk hadde vi litt igjen.

    Hva mener du med det siste? Turen var godt planlagt. Vi hadde med nok klær, mat og drikke, tidsmessig var vi helt i rute og alt gikk egentlig helt etter planen til jeg fikk vondt i lysken. Vi hadde fint klart å gjennomføre. Lars-Kristian skal løpe fjellmaraton om fire uker. 45 km og 2500 høydemeter, får håpe det ikke blir for «strabasiøst» for han.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *