Kattuglehøie

Jeg tror faktisk dette er de siste bildene vi har fra turen vår – her kommer et tips fra meg om en skikkelig hyggelig tur dersom du er i Grimsdalen. Den tar noen timer, men er verken tung eller spesielt krevende. Onsdagen gikk vi fra Grimsdalshytta og opp til Kattuglehøi 1553 moh. som består av fire små topper bortover. Vi brukte 1.5 time opp til den første toppen, som også er den høyeste, og der stoppet vi for å lunsje 🙂 På veien opp ble vi møtt av både sol, regn, sludd, snø og vind, så det var skikkelig deilig med sol til lunsjen da vi var på toppen! Dette varte ca. gjennom den første kaffekoppen, før det begynte å snø igjen. Haha! Snakk om endringer i været – akkurat det kan jo være greit å ha i bakhodet når du legger ut på tur i så vekslende vær. Jeg gikk fra t-skjorte til tre lag på bare en liten time. Etter en bitteliten rast, gikk vi videre til neste topp og deretter innom alle sammen etter hverandre – det tok rundt en time før vi begynte på tilbakeveien. Det var en del klatring inni bildet denne turen også 🙂 

På veien ned igjen møtte vi på en del utfordringer – Lars-Kristian synes han var skikkelig smart som fant en fin sti ned på motsatt siden av der vi kom opp, men det tok ikke lang tid før vi innså at dette var en sti for sauer og absolutt ikke for oss! Den tok brått slutt og ble fort stupbratt, og ettersom det hadde regnet og snødd så mye, var den leirete og derfor ganske sleip å gå på. Dessuten var det kun litt lyng å holde seg fast i, jeg ante ikke hvor jeg skulle gjør av hendene mine og følte at jeg ikke hadde skikkelig grep med verken hender eller føtter. Jeg fikk fullstendig panikk da jeg innså at jeg ikke kom til å komme meg verken opp eller ned, det var like bratt begge veier og jeg ble så redd. Et lite feiltrinn der, og vi hadde falt.. langt. Tilslutt måtte vi bare ta en sjans, så da den verste panikken hadde lagt seg, satt jeg på rumpa og akte meg forsiktig nedover. Det var helt grusomt. Så moralen er vel grei: vit alltid hvor stien du velger fører og ta samme veien tilbake om du er usikker. 


Jeg var overlykkelig da vi var på flat mark igjen! Tenkte å legg ut alle storyene fra turen vår i highlights på instagram, så er det bare å gå inn der og se alt om igjen om det skulle være noe dere lurer på 🙂 Og bare spør her også, selvfølgelig! 

11 kommentarer

 1. Fantastiske bilder fra flotte turer 🙂 Det eneste jeg har å spørre om, er hvorfor dere redigerer bildene så mørke? Her hvor jeg bor, er det frodig og grønn natur nå, ikke brun og svart. Ellers, tipp topp og tommel opp 😀

 2. Villblomsten

  Fine bilder igjen! Og en realistisk skildring av hvordan det kan være på fjellet. Kjenner den følelsen av å ikke komme hverken opp eller ned. Moralen er å holde seg til merket sti, ja 😉

 3. Oi, håper dere er litt mer forsiktig fremover! Både for deres egen del, men også fordi bergingsmannskaper og legevakt ikke trenger noe ekstra å gjøre akkurat nå!

 4. Fint at dere er forberedt på værskiftene, men synes dere tar litt mange sjansen på ukjente stier. Godt at alt har gått bra. 🙂 Mange flotte bilder.

 5. Så fine turer dere har vært på hvor er den lys beige genseren/jakken din fra?

 6. Dette er Barndoms minner hvor jeg ble tatt med på fjellturer både i Norge å Alpene…. dere burde prøve Tyrol en gang…. med taubane. Utrolig inspirerende turer og Vakkre bilder… minner for livet. Viktig å bare være kjærester-alene på tur❤️

 7. This landscape is amazing!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 8. Monica M. B.

  Hvor er sekken og tur skoene dine fra?

 9. Flotte bilder!
  Ikke god den følelsen av å være utrygg i naturen, har selv nærmest vært på gråten enkelte ganger. Men sånn er det når en legger ut på eventyr i ukjent «farvann». Likevel, alltid kjekt å få bli med dere på tur!

 10. Klyving er ikke klatring ..:P

 11. Har vært supertartig å følge de siste turene altså! Og for noen flotte bilder. 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *