stormfull topptur til Storronden

inneholder reklame: twenty four 

Altså! For en tur vi hadde i går! Vi kom oss avgårde litt seint, men hadde troa på at vi skulle rekke alt etter planen likevel – det er jo sommer! Det blir ikke mørkt og vi hadde hele dagen og kvelden på oss.. likevel ble det en litt annen tur enn planlagt, for været er jo det eneste vi tross alt ikke kan gjøre noe med! Turen vår startet på parkeringsplassen ved Spranget og derfra fulgte vi stien innover til Rondvassbu – ca. 6 kilometer. Du kan leie sykkel og sykle langs en fin grusvei, eller eventuelt gå grusveien, det går raskere. Herfra fulgte vi fjellryggen hele veien til topps på Storronden. Det ble en ganske seig tur da vi plutselig møtte på tett tåke og masse snøvær når vi nærmet oss toppen, og jeg skal innrømme at jeg var skikkelig skeptisk til de siste 200 meterne da tåken ble så tett at jeg slet med å se Lars-Kristian foran meg. Men opp skulle vi jo, så da var det bare å vasse med snø opp til knærne, sparke skoene godt inn for å få feste og bruke hele kroppen og masse krefter for å karre seg opp. Herregud jeg var glad da vi var på toppen! 1170 høydemeter, 2138 meter over havet og en snittstigning på 25 prosent siste 4 km mot toppen! Fy søren! Jeg hadde jo håpet at vi skulle bli belønnet med tidenes utsikt, men vi så absolutt ingenting! Hahaha! Her kommer noen bilder 🙂 

Startet på en litt kronglete sti da vi bestemte oss for å ikke gå på veien.. vi gikk veien på vei tilbake, for å si det sånn 😉 Sparte litt tid på det. Her måtte vi vasse over! Det var så kaldt, kanskje 3-4 grader, men for en deilig følelse da varmen var på vei tilbake i tærne igjen! Haha 🙂 

Her kunne vi endelig se Rondvassbu og det kriblet etter å starte på veien opp til toppen! 

Disse steinene var rett og slett store deler av hele stigningen opp. De var ganske krevende å gå på, spesielt fordi det regnet, sluddet, snødde og blåste om hverandre – men det gikk gansske fort likevel 🙂 Etter 2 timer og 10 minutter var vi helt oppe! 

På toppen var det minusgrader og det som kjentes ut som snøstorm! Jeg var litt lettet da vi omsider var på vei ned igjen, og akte meg nesten hele veien gjennom snøen 🙂 

Omsider et lite glimt av solen ☀️ Skal si dette været er annerledes sammenlignet med fjorårets godt over 20 grader på nesten samme sted 🙂 I går hadde vi maks 3 ❄️ Men det var jo fantastisk å være ute og få gjøre akkurat dette likevel! 


Vi var tilbake på hytta på Dovre ved 23-tiden og var så sultne som ingen av oss har vært på lenge 🙂 Det ble dusj, nattmat og rett i seng, og nå er vi klar for nye eventyr ❄️☀️ Se gjerne story fra turen på instagram om du vil – carolinebergeriksenno HER 🤍

47 kommentarer

 1. Fantastiske bilder og innlegg, sånt liker jeg 🙂 Litt misunnelig bare, kunne virkelig tenkt meg en sånn tur 🙂

 2. Så ut som en flott tur til tross for været. Veldig fine bilder 🙂 Vil anbefale deg å skaffe noen litt stivere fjellstøvler hvis du tenker å fortsette å gå i høyfjellet. Det er mye bedre for føttene dine når du går så mye på stein. F.eks. Scarpa R-evolution 🙂 De er ganske smale og vil antakeligvis passe din fot godt.

 3. Pernille E.

  Forstår godt at turen dere tok ble lang nok under så tøffe forhold. Dere er spreke! De gangene jeg har gått toppturer i Rondane har vi startet på Rondvassbu, da er Storonden lett som en plett. Har vært der mange ganger, siden det er en kort og grei tur å ta før hjemreise. Det er langt tøffere å gå Vinjeronden/ Rondeslottet, så den turen må dere ta en gang været er fint. Fortsatt god ferie!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, planen var å ta alle tre, men været stoppet oss 🙁

   Er Vinjeronden så tøff? Mindre stigning enn Storronden. Men enig at Storronden nødvendigvis ikke er så tøff under normale forhold. Ingen klatring, og stort sett jevn stigning hele veien opp 🙂 Bare å traske på 😀 Fra Rondvassbu blir det heller ikke så veldig langt.

 4. Fine bilder! Blir fort mer krevende i slik vær altså! Hva slags mat spiste dere underveis? Klem! <3

 5. Tar av meg hatten, Lars Kristian. Så flotte bilder

 6. Hvor har dere kjøpt free train mobilholderen? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   På hjemmesiden til Freetrain 🙂

   1. Jeg finner ikke at de sender til Norge? Hvordan gjorde dere det?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi bestilte herfra: https://freetrain.co.uk/

    Det var ingen problemer 🙂

 7. Jammen er dere spreke! 🙂 Flotte bilder!

 8. For noen helt fantastiske bilder. Mektig. Storslått.

 9. FOR NOEN BILDER! Det på sollyset ned mellom skyene var bare OMG! Jeg elsker bilder hvor været ikke er perfekt så dette var mye bedre enn om skyene ikke var der. GOD TUR videre <3

 10. Matilde

  Dere er supersporty! Jeg håper Netfit blir en kjempesuksess – kjør på!!

 11. Monica M. B.

  Det så ut som om det var verdt slitet og det dårlige været til tross. :o) Hadde dere hele fjellet for dere selv? TO timer opp?? WOW!! Tror ikke det kommer til å gå riktig så fort med meg; he he. :oP Var det tungt og slitsomt, eller gikk det greit?(nå er jo dere godt trent da, he he).

  1. Caroline Berg Eriksen

   Møtte 6 andre som var på vei ned, noe som var naturlig siden vi startet så sent 🙂

   Går du i et tempo som er behagelig så blir det ikke tungt. Stigningen er lang, og litt bratt, men ikke sånn at du må klatre. Så Finn et behagelig tempo og ta korte pauser underveis så går det fint 🙂

 12. Så gøy å lese! Og særlig siden vi er på Norgesferie og skal på vandreturer selv! Så er litt interessert i hva dere har i sekken av turmat?
  God tur videre, alltid gøy å følge dere når dere er på ferie!
  Klem fra fast leser

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt vanlig matpakke og diverse nøttemiks pluss kaffe og sjokolade 🙂 Har med primus og noe tørrmat også, men ikke brukt det så langt.

 13. Så imponert over dere!! Og for noen fantastiske bilder! Kos dere fortsatt i den vakre fjellheimen<3

 14. Fantastiske bilder og blogginnlegg!

  Jeg var egentlig på vei bort fra både blogg og Instagram da jeg ikke liker vinklingen som har vært den siste tiden, men med flere slike innlegg som dette kommer jeg nok til å henge med videre!

 15. Altså disse bildene <3 For en utrolig vakker natur vi har, og så perfekt fanget av god fotograf!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 16. Tar også av meg hatten for utrolig flotte bilder. Vi skal også til Rondvassbu og plukke noen topper senere i sommer og håper på bedre vær da.

 17. Stor respekt for at dere gjennomførte turen i DET sommerværet. Flinke dere! Og enig i at bildene er flotte til tross for dårlig vær. Ha en fortsatt spennende Norges-ferie

 18. Lurer sånn! Korleis får de alltid så proffe bilder frå lenger gå-, og ikkje minst løpeturar? Drassar de rundt på kamera og stoppar for fotopause undervegs? Fantatisk kvalitet!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har med systemkamera i sekken 🙂 Lars-Kristian er flink til å ta bilder underveis, så slipper å stoppe opp og ta pauser 🙂

 19. Johanne

  Fantastiske bilder! Nydelig natur, flott å se at dere bruker fjellet selv om været kanskje ikke er det beste. Friskt og herlig 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Man må jo bare det 😀 Jeg sier som Lars-Kristian, å gå i det været er karakterbygging 😀

 20. Hei,
  Etter å ha observert hva som foregår på kvinneguiden i en periode sitter jeg igjen ganske sjokkert og lurer bare på hvordan du forholder deg til det? Jeg har fått en skikkelig uggen magefølelse hver gang jeg går inn der. En gruppe mennesker som bokstavelig talt er helt opphengt i deg, sitter med lupe og diskuterer alt du gjør. En ting er å kritisere merking eller andre ting som er innafor, men her diskuteres det alt fra hvordan du spiser is, klesstil osv. Hva gjør dette egentlig med deg? Har du vurdert å politianmelde? Plutselig står vel en av dem i hagen din. For øvrig virker det ikke som de har så mye å te seg til i hverdagen da de sitter og diskuterer deg på 17.mai og andre dager de burde brukt med familie eller venner.. Merkelig at de forventer at du skal være 100% perfekt, jeg for eksempel er ikke alltid like flink til å kildesortere, jeg kjøper klær fra uetiske merker som HM, men jeg har heldigvis ikke et helt forum som sitter å venter på å ta meg på ting. Så applaus til deg som orker og som driter i det.

  Ville egentlig bare skrive til deg å si at jeg synes du gjør en fantastisk jobb med å inspirere. Takket være deg har jeg gått ned 10 kg og fått en sunnere livsstil. Så poenget med denne teksten er vel å si at vi som blir inspirert er vel ikke alltid så flinke til å si ifra om det, men vi er mange som heier på deg og som skjønner at du har flere sider enn det du viser på bloggen.

  God sommer!

 21. Så sporty folk og så fantastiske bilder dere tar! Det er så moro å følge dere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, koselig å høre 😀

 22. Topptur = tur med ski
  Fjelltur = tur til fots
  Men nydelige bilder

  1. Caroline Berg Eriksen

   Topptur er topptur, uavhengig av hva du har på bena 🙂

  2. Topptur = tur til en topp 😉 (med eller uten ski)

 23. Hva reklamerer du for ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Twentyfour 🙂

 24. Ah, elsk på buksa di! Hva heter fargen? Klosterblå?

 25. Hvilken tights liker du best av aimn og iciw? 🙂

 26. Jeanette

  Nydelige bilder! Dere er så flinke

 27. Shoes brand?

 28. Fast leser

  Dere er flinke til å gå på tur ofte. Jeg er ikke så flink til det, dessverre. Men siden dere ofte får sponset klær og slikt, så ville jeg ha investert i knallrøde turjakker. Jeg skjønner at det kanskje ikke er så insta-vennlig, men er uhellet først ute oppe i en fjellheim, så er det alltid best å synes godt. Det gjør man ikke med slike beige farger. Hilsen fast leser.

  1. S.Helene

   Blå bukse og gul jakke er ikke beige klær.

 29. Kristina

  Hvor er den fine, grønne hettejakka de på story fra? Kos dere på tur, ser magisk ut!

 30. Michelle

  Hvor finner vi klærene du bruker her?

  Mvh
  Michelle

 31. varm_kakao

  Det ser både slitsomt og krevende ut, men for noen flotte bilder fra turen! Det er ikke «pent vær» som er grunnlaget for de beste bildene nødvendigvis. 😀

 32. Har du fremdeles rabattkode på Twentyfour?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Caroline200 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *