Grimsdalshytta – Storberget

I går kveld kjørte vi innover til Grimsdalen, akkurat på den veien vi syklet for snart 1 år siden, på det som vi alle er enige om var verdens beste sommerferie! Forbi teltplassen med så mange mygg som jeg aldri før har opplevd, hvor Lars-Kristian badet i bare 6-7 grader og videre til Grimsdalshytta hvor vi hadde to helt fantastiske netter. Denne gangen skulle dette være utganspunktet for en kveldstur, vi hadde bestemt oss for å jogge (og gå litt) opp til Storberget. Totalt 7.7 kilometer og 350 høydemeter. Det ble en skikkelig sur, litt tung og ganske våt opplevelse – men å! Så fantastisk fint! Her kommer noen bilder 🤍 


Planen disse dagene var jo at Lars-Kristian og jeg skulle sove i telt, men ettersom det har meldt så dårlig vær og helt ned til null grader om nettene, måtte vi legge om planene litt. Vi har derfor hytta på Dovre som utgangspunkt og kjører herfra i stedet for å gå turer. I dag skal kjøre til Mysusæter og Spranget, og gå derfra opp Storronden, Vinjeronden, og Rondslottet – om vær og føre tillater det. 3 topper over 2000 meter, nesten 30km og et par tusen høydemeter. Dette blir litt voldsomt for jentene, så de går litt kortere turer med farmor og farfar rundt hytta 🙂 Lars-Kristian er som et lite barn og har allerede tegnet inn en GPS rute og planlegger å LØPE alle de 10 toppene over 2000 meter i Rondanemassivet på én og samme dag, i løpet av de neste 3-4 årene. LYKKE TIL 😀  På torsdag reiser vi til Geiranger! Krysser fingrene for litt bedre vær der 😉 

31 kommentarer

 1. Det hørtes ut som en veldig ambisiøs tur, selv for to godt trente. Men masse lykke til på turen! Blir flott å se naturbilder fra Norgesferien 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er en tøff tur 😀 Vi fikk masse snø og vind på toppen så ble ganske så mye tøffere enn vi hadde planlagt for. Men fikk i hvert fall med oss én topp over 2000 meter 🙂

 2. Håper du legger ut turene dere går i Geiranger! Skal dit i slutten av juli og vil gjerne ha tips

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg gjøre! 🙂

 3. Hvor er mobilholderen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Freetrain 🙂

 4. Hei. Jeg bestilte treningstøy fra I Can I Will. Vet du om det kommer toll og moms på det?

 5. Kos. Dere I Geiranger! Vi var der forrige lørdag og var så heldig å få sol. Sjekk ut Geiranger sjokolade i sentrum mens du er der. Deilig sjokolade og hjemmelaget softis! Og få med dere fossstien! Waterfalls walk. Fantastisk fint og passer også for småbarn. Kos dere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

 6. Når jeg går i fjellet bruker jeg følgende til å beregne rute. 3km i timen og 20 min per høydemeter. Er veldig imponert om dere klarer alle 3 toppene (ca 16 timer etter mine beregninger) Håper uansett dere skaper magiske opplevelser!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Regner med du mener 20 sekund per høydemeter, ikke 20 minutter? Men det er ingen dum beregning det 🙂

   DNT beregner 3,5km/t i kupert fjellterreng og tillegg på 1 time per 400 høydemeter i bratt terreng opp og halvparten ned. Så ut i fra den beregningen skulle vi bruke ca. 13 timer 😀 Men liker å sette høye mål, så lander vi i nærheten :p

   Det var så utrolig dårlig vær så vi endte opp med å gå langt saktere enn planlagt både opp og ned :O Siste 600 meterne til toppen av Storronden endte vi med å vasse i snø, og ned måtte vi gå like sakte som opp fordi snøen og regnet gjorde det utrolig glatt. Burde jo selvsagt forutsett det, men ikke verre enn at vi på toppen av Storronden bestemte at det var uforsvarlig å gå videre. Da var sikten på ca. 40 meter.

   Vi endte opp med 22,3 km og 1150 høydemeter på ca. 7 timer og 50 minutter. Så en del raskere enn DNT sine beregninger som anslår ca 10 timer på en slik tur. Ut i fra DNT sine beregninger ville det tatt oss 4 timer ekstra å fullføre turen, men forholdene var alt for dårlig.

   Unde bedre forhold tipper jeg vi kunne klart hele turen på ca. 10 timer, men det får bli en annen gang :p

   1. Mente 20 min per 100 m

 7. Kristin

  Hvor er mobilholderen kjøpt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Freetrain 🙂

 8. Tone R.

  For noen nydelige bilder!! 🙂 Det er lite som slår norsk natur! Selv med gråvær er bildene nydelige. 🙂 Håper dog været blir bedre for dere slik at dere får gjort det dere har planlagt 🙂 God ferie! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Ja, helt enig med deg!

 9. Så flotte bilder, både her og på instastory! Fasinerende natur og skiftende vær.

  Men dere startet sent på dagen på en såpass strabasiøs tur?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Ja, men det er jo så lyst lenge nå så det går fint. Hadde vært verre om det var i august :O

   1. Det er jo sant 🙂

    Hva pakker dere i sekkene på en slik dagstur? Jeg tenker av sikkerhetsutstyr, varme klær osv?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Foten av fjellet ligger rett ved Rondvassbu, så det er jo relativt kort vei tilbake om noe skulle skje. Men vi pakker med litt mer mat enn hva vi tror vi behøver, enkelt førstehjelpsutstyr, fulladet mobil med GPS-app hvor stien er lagt inn, GPS-spor på klokken, nødteppe, og tre lag med klær.

    Det med GPS er det viktigste, uten det hadde vi fått det veldig vanskelig på vei ned i går, for sporene våre hadde snødd igjen, stien var helt umulig å se og sikten var på det dårligste ikke mer enn 40 meter. Da var det bare å følge GPS så visste vi at vi var på riktig vei 🙂 Nødteppe koster 30-40 kroner og tar ingen plass, så det er en billig investering.

  2. Hvilken app bruker dere? Og hvor kjøper du nødteppe? 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Nødteppe får du kjøpt masse plasser, bare å google 🙂

    Vi bruker flere apper, blant annet Suunto sin og Topo GPS 🙂

 10. Vi skulle gå til Rondeslottet i fjor, men endte på Storronden. Må si det var vanskelig terreng på slutten da du nesten må dra deg opp etter armene. Og det går sakte nedover også. Bare masse stein. Leste vel etterpå at det var såkalt svart løype. Hva synes du? Jeg ble egentlig skuffet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er bratt og steinete, og når det er glatt så bruker du i hvert fall like lang tid ned som opp 🙂 Kan forstå at det er en sort løype.

 11. Husket feil! Det var Vinjeronden vi var på. Tror vi brukte nesten 4 timer en vei og veldig krevende mot toppen. Storronden var den laveste. Den tror jeg ikke har vanskelighetsgrad sort.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vinjeronden er den laveste på 2044, så er det Storronden på 2138 og så Rondslottet på 2178.

   Har aldri gått Vinjeronden :/ Storronden er i hvert fall 600m kortere å gå, men er i snitt brattere enn Vinjeronden.

   Storronden har snittstigning på ca. 20%, mens Vinjeronden har har et snitt på 16%.

   Det beste er å gå Storronden først, for da kan du bare følge ryggen videre bort til Vinjeronden og videre til Rondslottet.

   Det får blir neste gang, men da tror jeg vi dropper det stykket fra Spranget til Rondvassbu 🙂

 12. Takk for informasjonen. Glemmer når det er en stund siden. Nå har ikke jeg gått så mye topper men er i god form. Jeg ble egentlig skuffet over alle de steinene. Hi, hi hva kan man forvente såpass høyt oppe? Husker bare at vi hadde gått 33,5 km fra parkering. Vi droppet å leie sykler men det vil jeg anbefale alle de som har tenkt seg dit. Flott utsikt, vi hadde klarvær men synes ikke det var verdt innsatsen. Vi er over 50, kan selvfølgelig bety noe men Rondane blir med den ene gangen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er steinete :O Skjønner godt det med syklene, det tror jeg vi også gjør neste gang! Det ble et stykke å gå til og fra parkeringen.

   1. Ja, de var seige de siste kilometerne tilbake til parkering. Helt enig med deg.

 13. This landscape is stunning! <3
  -miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 14. Så fint , får virkelig lyst å ta turen dit!
  Forresten hvor er den løpejakka fra ? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *