laksespyd med gressløkmajones

Altså – gressløkmajones som tilbehør til disse grillspydene er det beste jeg har smakt på lenge! Akkurat disse laksespydene har jeg laget mange ganger, sitronskivene gir så god smak til fisken når det grilles sammen, og denne gangen hadde jeg fetaost mellom også – det ble enda bedre! Jeg grillet i tillegg tomater på spyd som jeg hadde i en enkel salat med resten av fetaosten, dill og ringer av rødløk – det ble så godt! Her kommer oppskriften 🌸 


du trenger 

♥ 700 g. laksefilet ♥ 2 sitroner ♥ 2 pakker fetaost (brukte den fra arla) ♥ 2 dl. rapsolje ♥ 6 ss. finhakket gressløk ♥ 1 lite egg (evnt. et halvt egg) ♥ 2 ts. dijonsennep ♥ 1-2 ts. sitronsaft ♥ salt + pepper ♥ hakkede peanøtter ♥ frisk dill ♥ 1 / 2 rødløk ♥ rapsolje eller olivenolje 


slik gjør du 

Det er skikkelig enkelt å lage egen majones, og gressløkmajones er ikke noe vanskeligere. Alt du trenger er et desilitermål og en stavmikser. Hell rapsoljen oppi sammen med den finhakkede gressløken og bland dette godt med stavmikseren til gressløken har farget oljen grønn. Slipp oppi egget og sennepen – det er viktig at dette ligger i bunnen av oljen nå, slik at du stikker stavmikseren nedi desilitermålet og blander dette først. Når du ser at det begynner å blandes på bunnen, kan du forsiktig føre stavmikseren oppover slik at alt blander seg. Det går skikkelig fort og plutselig har du laget majones! Smak til med sitronsaft (jeg brukte litt mer enn 1 ts.) samt salt og gjerne litt pepper. 

Del laksefiletene og fetaost opp i terninger og tre dem på grillspyd. Et tips er å la spydene ligge litt i vann først, slik at de ikke blir så fort brent på grillen. Tre på tynne skiver av sitron mellom terningene eller der du synes det passer. Pensle laksebitene og fetaosten med gressløkmajones og dryss over finhakkede peanøtter. Du kan også droppe peanøttene og servere majonesen ved siden av (vi hadde nok til begge deler) men jeg synes det blir ekstra godt når du bruker majonesen som en marinade. Grilles på folie til fisken er slik du ønsker. 

Tre cherrytomater på grillspyd og grill disse også. Ha dem over i en enkel salat med fetaost, dill, rødløk og litt olje. Det blir skikkelig enkelt og godt tilbehør! 


Mmm! Håper det smaker 🌸 

32 kommentarer

 1. Kari Knutsen

  https://www.tv2.no/underholdning/11503028/

  1. Var dere ikke på hotell i oslo i helgen uten barn? 27 juni Uten barn.

  2. 29 mai var dere også uten barn

  (april et himla påpekende om «annerledes hjemmepåske/ferie/hjemmekontor etc – som alle andre i Norge hadde)
  vestlia i mars (uten barn)
  desember i Sverige på slott uten barn.

  Synes dere har mye alenetid jeg. Så dere må ha litt dårlig husk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Her har du gjort litt dårlig research.

   Jo, vi hadde barnefri nå i helgen for første gang siden januar.

   29. mai hadde vi ikke barnefri, og jentene var med oss til Vestlia i mars.

   Jeg vil ikke si at 3 netter på 6 måneder er så veldig mye.

   PS: «Et himla påpekende». Ja, jeg nevnte at jeg savnet hverdagen i ett blogginnlegg. Men overdriv gjerne 😉

  2. Noen har visst LITT for lite å gjøre….
   1. hva er dette å henge seg opp i?
   2. Hvorfor bruke tid på dette?
   3. Leser du bloggen bare for å finne noe surt oppgulp å komme med?

   1. Du veit det var en dame på KG som dro frem og laget et innlegg om når CBE hadde barnefri sist 🙂 Mange som har mye fritid tydeligvis, helt utrolig

  3. Dårlig detektiv arbeid der ja gitt! Haha!
   Det så skikkelig godt ut, Caroline! 😀 Klem! <3

 2. Hei Caroline !

  Du inspirerer meg. Jeg håper så gjerne du vil svare meg, fordi jeg lurer på hva dine beste tips for en spretten og stram rumpe + lår er?

  Håper på svar.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

   3 tips: Cardiotrening i form av løping eller andre aktiviteter som aktiverer store muskelgrupper. Sunt kosthold med mye grønt. Styrkeøvelser på rumpemuskulaturen.

   1. Hvordan får man stor rumpe ved å spise masse grønt?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ingen som har spurt om stor rumpe? Spretten og stram rumpe lår betyr lav fettprosent og større muskler, og da er et kosthold med mye grønt et bra alternativ, sammen med trening av store muskelgrupper, spesifikt på det området, og cardiotrening å foretrekke. Kan selvfølgelig gå mer detaljert inn på kostholdsbiten.

 3. Gleder meg til å prøve. Ser så godt ut
  Kan du væresåsnill å si va d heter der dere bestiller sushi – har så lyst å teste nu når vi har ferie
  På forhånd hjertelig takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   KK sushi 😀

 4. Så delikat og fristende dette så ut! Syns du er god på å inspirere til å lage sunn og god mat, og bildene er freshe og fine!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

 5. Kjenner jeg blir litt provosert av kommentaren ang. barnefri.
  Vi har fire herlige barnebarn som vi har på besøk iblant.
  Det er så viktig og sunt for barna, foreldrene og besteforeldrene.
  De er i trygge omgivelser hos noen som er glad i de. Akkurat i kveld spontanovernatter et av de. Skal være her i tre dager og vi
  koser oss både barn og voksne. Håper dere fortsetter med å la barna få være hos besteforeldrene i blant. Ingenting galt i det.
  ❤️❤️❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3 <3

 6. Elisabeth

  Hei, jeg syns du lager så mye spennende og god mat. Jeg lurer på om barna spiser det samme som dere? Kunne du ha laget et innlegg om det? Hva du eventuelt gir som alternativ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg gjerne gjøre! De spiser ofte det samme, men noen ganger vil de ikke ha – det kommer litt an på hva jeg serverer. De smaker uansett på maten og så får de evnt. noe annet eller deler av det jeg har laget som de vil ha 🙂

 7. Caroline, tusen hjertelig takk for oppskrift! Ser fantastisk ut og passer perfekt å prøve nå rundt sommeren! Takk også for at det ble litt «steg for steg» bilder. Det er lettere å kopiere da!

  Om det går an å komme med ønske om innlegg, så hadde det vært moro å vite hvordan et blogginnlegg blir til. Da mener jeg hvordan du legger opp uken, hvilke tema, eks når lager du maten som blir oppskriftsonsdag osv. Syns helt ærlig fenomenet «blogg» er ganske interessant. Mulig du har skrevet dette tidligere, men da blir det en ønskereprise. Du ser

  Anyways, tusen takk for inspirasjon og flotte innlegg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for innspill, Vibeke! Skal se hva jeg kan få til 🙂 <3

 8. Så på Ig-storyen din at du hadde laget grønnsaksfries. Hvordan lager du dem? Prøver å lage i airfryer, men blir ikke fornøyd. Kan du dele på blogg eller story?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er bare ferdigkjøpt fra frysedisken 🙂 Skikkelig gode!

 9. Dette skal prøves!!!

 10. Du inspirere Caroline.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Maren <3

 11. Hvor er de fine tallerknene i fra?☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den med hovedretten på kommer fra house doctor 🙂 Den andre kommer fra Kremmerhuset 🙂

 12. Eva Veronika

  Å så godt det ser ut. Dette må jeg prøve. Tusen takk for oppskrift.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂 <3

 13. Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget majones, kan det oppbevares i kjøleskap uten å måtte lage ny til hvert måltid, liksom?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet ikke, dessverre! Men vil tro den holder minst 1 uke 🙂

 14. Hei! Jeg kommenterer aldri, men måtte bare kommentere i dag. Det er kvalitet tvers igjennom på denne bloggen. Flotte innlegg og gode bilder. Du inspirerer masse! Denne oppskriften skal jeg prøve ut. Jeg håper at du klarer å se forbi den dumme kommentaren over. Ønsker deg og dine en fantastisk sommer! Klem fra sørlandet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *