pasta med tomater, manchego og mozzarella

Nammis! Jentene elsker spagetti, og dermed havner det fort på middagsbordet vårt et par ganger i uken eller oftere 🙂 Denne gangen serverte jeg den med masse cherrytomater, deilige, friske krydderurter og to av mine favorittoster – oppskriften kommer her! 


til 2 voksne og 2 barn trenger du 

♥ 2 ciabattarundstykker ♥ olivenolje ♥ 500 g. cherrytomater ♥ salt + pepper ♥  skallet av 1/2 sitron ♥  300 g. spagetti ♥  4 hvitløksfedd ♥  2 ss. frisk timian ♥  2 ss. frisk basilikum ♥  2 ss. frisk oregano ♥  1 dl. hvitvin ♥  100 g. manchego ♥ 400 g. mozzarella ♥  salt + pepper 


slik gjør du 

Riv ciabattarundstykkene opp i biter. Ha ca. 4 ss. olje i en stekepanne og hiv brødbitene oppi. Stek dem på medium til sterk varme og sørg for å snu på dem ganske ofte slik at de blir ristet på alle sider. Riv skallet av en halv sitron og dryss dette over brødbitene sammen med salt og pepper. Ha gjerne over litt mer olje etter dette, stek videre i et par minutter og hell dem over på en tallerken. 

Kok opp lettsaltet vann til spagettien, og slipp spagettien oppi når det fosskoker. Når spagettien er ferdig kokt, kan du ta vare på ca. 1 dl. av vannet – dette skal du bruke senere. Ha litt olje i en stekepanne og tilsett alle cherrytomatene. Finhakk alle krydderurtene samt hvitløken og tilsett dette til tomatene. La alt sammen stekes i rundt 5 minutter – til du ser at tomatene begynner å sprekke opp. Tilsett hvitvinen og la dette koke i noen minutter. Ha over den ferdigkokte spagettien, revet manchego samt vannet du tok vare på tidligere, og bland sammen. Del opp et passe stykke med mozzarellaost til hver, som skal serveres på tallerkenen sammen med spagettien. Dryss over litt timian eller basilikum, samt de sprøstekte krutongene. Dette er skikkelig godt – lover! God middag 🍝

14 kommentarer

 1. visste ikke at barn kan spise mat med alkohol

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer jo an pÄ mengden alkohol. Alkohol finnes jo naturlig i f.eks frukt. Det meste i denne retten koker jo bort, og det de fÄr i seg er ubetydelig.

   1. Det er en klassisk myte. Det er ikke sĂ„nn at all alkohol fordamper med en gang det nĂ„r kokepunktet. Det viser seg at etter 15 minutter koking er det fortsatt 40 % alkohol igjen, etter 2 timer er 10 % alkohol igjen. Eneste mĂ„ten man kan vite at all alkohol er fordamet er at kjelen er tĂžrrkokt. «Tilsett hvitvinen og la dette koke i noen minutter.» vil altsĂ„ pĂ„ langt nĂŠr fĂžre til at «det meste koker bort.»

    Men at det uansett er utbetydelige mengde de fĂ„r i seg, er jeg enig i. Men nei – det meste koker ikke bort.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ane: Du mĂ„ gjerne fintelle pĂ„ prosentene, poenget et fortsatt det samme. Det som er igjen av alkohol er minimalt 🙂

  2. Det gĂ„r ikke an Ă„ ikke vite at alkoholen koker bort… hjelp…

   1. KjĂŠre vene…. barna blir ikke negativt pĂ„virket eller beruset av at det tilsettes litt vin i sausen..

 2. HÞres deilig ut, mÄ prÞves ut!

 3. Mmmmmmmmm! Vann i munnen dilux!

 4. Finnes ikke alkohol igjen nÄr den blir kokt.

 5. Ventet pÄ disse kommentarene! At dere gidder! 1 dl! Det meste fordufter! Hallo?!
  SĂ„ godt ut Caroline! Klem!❀

 6. Ser helt nydelig ut. Blir sÄ inspirert av oppskriftene dine, mÄ teste ut denne ogsÄ. Vil ogsÄ bare si at jeg synes bloggen din er perfekt som hverdagsavbrekk. Du leverer alltid kvalitet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   HĂ„per du prĂžvde Ă„ lage, det er virkelig en perfekt rask og veldig god middag 🙂 Tusen takk for at du legger igjen et spor, det betyr sĂ„ mye for meg at du fĂžlger med <3

 7. BarnehagelĂŠreren

  Herlig for en som er over snittet glad i pasta, men takker vÊre deg bruker jeg mye squash og gullrot pasta og det er nesten like godt som vanlig pasta. AltsÄ uansett om alkoholen fra vinen koker ut eller ikke sÄ er mengden minimal. I alle typer surmelk er det alkohol men minimale mengder. Vil gjerne hÞre om den foreldern som ikke har gitt barnet sitt yoghurt eller biola.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ă…Ă„Ă„, begge deler er sĂ„ innmari godt 🙂 Deilig Ă„ veksle litt mellom ulike typer «pasta» 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *