midtsommer

Årets lengste dag er forbi og det begynner allerede å bli mørkere – er ikke det rart å tenke på? Det er jo nå sommeren starter! Men du skal ikke sove bort sommernatten, og det er jeg så glad for at vi ikke gjorde i helgen! Vi hadde det så koselig at jeg ikke gikk og la meg før sola var på vei opp igjen ☀️ Dette var virkelig verdens beste helg med familien min og fine venner 🌸 Vi laget maistang, spiste skalldyr, gikk barbeint hele kvelden, sang høyt, danset masse og badet midt på natten! Vi ble ganske bekymret en stund, da himmelen plutselig skrudde seg av og gikk i sort. Det blåste skikkelig opp og regnet fosset over oss i godt over en time. Heldigvis gikk det over før vi fikk dekket bord og samlet oss, så årets feiring ble helt magisk i år også! Her kommer noen bilder 🌿 

🌸🌸🌸

Kjolen min kommer fra house of cb! Har fått masse spørsmål angående den 🙂


I dag er jeg i Oslo for både frisør og møte, og senere i dag er det avslutning på skolen for verdens beste Nelia. Tenk at hun er ferdig med 1. klasse allerede. Tiden går fra meg 🤍 

47 kommentarer

 1. Dear Caroline, I see you had the perfect midtsommer! And you look all so beautiful again.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Så fine jenter <3

 3. Elisabeth

  Så utrolig koselig! Og den buketten var bare helt fantastisk!!! De fargene

 4. Er kjolen for liten for deg ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂

 5. Så fantastisk fine bilder! Nyyydelig kjole ❤️
  Så et spørsmål litt utenom: vi skal til Sarpsborg i helga og lurer på hvor det er fint å bade? Ønsker at det skal være sand og landgrundt, og toaletter på badeplassen. Har du noen tips?

 6. Hvor er kjolen til jentene fra? Så fine bilder av dere

 7. Pernille E.

  Idyll!☀️

 8. Ser ut som en fin feiring, men jeg skjønner ikke helt… Norsk St.hans er 23.juni og svensk Midsommar er 24.juni. Hvorfor feirer dere 22.juni? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi det er helt vanlig å feire det lørdagen før her i Norge 🙂

  2. Midsommar i Sverige var 19 juni.. Det är alltid näst sista fredagen i juni

 9. Camilla

  Ser ut som en fin fin feiringselv har vi alltid feiret dagen før st. Hans(altså ikveld). Vet svenskene feirer annerledes enn oss. Her vi bor i Viken så blir det feiring idag, men er kanskje lokale forskjeller, ser ut til at solen skal være kompis med oss idag og

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det varierer vel litt 🙂 I Ålesund feiret de også på lørdag. Er jo litt vanskelig å feire det ordentlig midt i uken, mye koseligere å ta det i helgen 🙂

   1. Har faktisk aldri hørt at man feirer st. Hans andre dager en st.aften..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Verdens største St. Hans bål ble tent, og St. Hans ble feiret i Ålesund nå på lørdag 🙂

   3. Å ja. Wikipedia sier noe annet, men det er nå så.
    «Slinningsbålet er et sankthansbål som årlig blir laget på Slinningsodden i Ålesund for å så bli brent på sankthansaften. Bålet bygges hovedsakelig av paller, kasser og tønner.»

    Men jeg har aldri feiret st.hans k Ålesund. Ellers så er det vanlig å feire på dagen i dag, iallefall.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Da tar i så fall wikipedia feil 🙂 Foreldrene til Lars-Kristian var der.

    Tipper det varierer litt hva folk gjør. Mange legger det sikkert til helgen fordi det er praktisk 🙂

   5. Jeg tror vi bare kan konkludere med at de feiret sin egen sommerfest da midtsommer (som er svensk) var på fredag, og St.Hans er idag. Så midtsommer blir litt feil å kalle det, om man skal være litt pirkete.

   6. Karoline

    Det er helt korrekt. Jeg er fra Ålesund selv og har alltid feiret helgen som er nærmest st.hans

   7. Karoline

    Er forøvrig snart 30, så er ikke noe som vi plutselig har begynt med

 10. …men når du skriver at «årets lengste dag er over» og «det begynner allerede å bli mørkere om kveldene» (sånn ca.) Så stemmer ikke det…det er ikke før 23…? Eller?

  1. Caroline Berg Eriksen

   23.6, ja 🙂

   1. Vi er jo midt i årets lengste dag ☀️
    Jeg er kanskje gammel og vrang, men jeg liker ikke tendensen til at man feirer når det passer best og ikke når dagen egentlig er her. Det være å pynte til jul i november, «fordi det er så koselig», eller feire St Hans nærmeste helg. Noen tradisjoner er verd å holde på, er min mening.

   2. Sommersolverv/solsnu falt i år på lørdag 20. juni på den nordlige halvkule.

  2. Sola pleier å snu rundt 21. juni. Det heter sommersolhverv. St. Hans/midtsommer er rundt samme tid.

  3. Camilla Nilsen torp

   Åh herregud . Kommentarer om hvilken dag man velger å feire, pirking om klokkeslett.. osv. Du skal ha creed for å klare å svare folk saklig.

 11. Bildet av Naia som titter ned på bakken… Fantastisk nydelig! <3

 12. Håper du tar bilder eller filmer når eggene i redet på bryggekanten klekker ut 🙂 Måkeunger er så skjønne <3

 13. Trur slinningsbålet blir tent lørdagen før kun av praktiske årsaker. Ikke mange år siden det også ble tent selve dagen. De fleste rundt i Ålesund og omegn har markering i dag. Svenskene har vel også en helt annen feiring enn vi her på berget

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt sikkert av praktiske årsaker, det gjelder jo alle som feirer det i helgen 🙂

 14. Hei. Du har tidligere uttalt at du slutta å spise kjøtt av hensyn til dyrene. Dette heier jeg så mye på! Jeg bare lurer på en ting: Hvorfor spiser du fortsatt skalldyr/sjødyr? Det er jo i den næringen flertallet av dyr dør under avling og dyrevelferdsloven blir brutt aller mest i denne næringen. Bare spent på hva dine tanker er rundt dette. Når det skal være sagt synes jeg det er fint å se flere influencere promotere flere vegetar/plantebaserte måltider og produkter! Det er jo så lett i dag i forhold til bare et par år siden. Godt å se!

 15. OG hvert eneste år pirkes det om når C og familien feirer St.hans! At dere gidder å kommentere det! Det er jo samme regla med spørsmål HVER gang! 😛 Jeg hadde blitt gal av å å være på de samme spørsmålene hver gang!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Slår aldri feil.

 16. * Svare på*

 17. Aldri hørt at det er vanlig her til lands å feire ST.Hans lørdagen før.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjøres vel enkelte steder fordi det er mest praktisk pga. jobb/skole 🙂

 18. Rosetta

  Så fine bilder! Dere er flinke altså! Får vi se bilder av måke ongene også når di er klekt ut?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Ja, kanskje det :p

 19. Camilla

  Tidigare firades midsommar i Sverige den 23 juni men sedan 1953 är midsommardagen en rörlig helgdag och infaller på lördagen mellan 20 och 26 juni. Midsommarafton infaller därför alltid dagen före, på en fredag som inträffar på någon av dagarna mellan 19 och 25 juni.
  Rekommenderar alla att någon gång fira midsommar i Sverige tex i Dalarna- det är fantastiskt och mycket mer nationaldag än 6 juni.

 20. Hei! ☀️Så flotte bilder. Såg virkelig ut som en nydelig aften. Du vil ikke si hvor kjolene er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jentene sine kommer fra babyshop 🙂 Min er fra house of cb 🙂

 21. Anne Marte

  «Aldri hørt om at det blir feiret helga før». Jeg blir helt matt. Bare fordi DU ikke har hørt om det betyr ikke at det ikke blir gjort.

  Jeg blir litt nysgjerrig på alderen til dere som sier det, er dere eldre enn Caroline, og dermed vant til hvordan ting var før?

  Jeg er 29, og instagram- og facebookfeeden min var full av folk som feiret på lørdag. Politiet på diverse plasser gikk også ut og sa at de hadde fått veldig mange henvendelser som gjaldt fest, fyll, bråk og høy musikk på lørdag.

  Det meste som kan feires med en fest blir feiret med en fest i dag, og da er ikke å feire midt i uka så veldig aktuelt, mtp sene nattetimer, alkohol, skole, jobb osv. Folk benytter anledningen til å samles, og ha det gøy i hverandres selskap og feire sommeren.

  Det at folk velger å gjøre annerledes enn deg eller forskjellig fra slik tradisjonene alltid har vært skader ingen, og jeg ser virkelig ikke poenget med å henge seg opp i det.

  1. Tradisjoner er viktige å halde på, og også hvorfor man feirer . At det nå har blitt vanlig å feire sankthans den nærmeste lørdagen, er nok for at flere og flere ikke kan feire noe uten alkohol. På dagsrevyen i går så vi at mange feiret sthans på selve dagen

 22. Det er super fint på feriehjemmet, eller høysand
  Men Fredrikstad topper alt særp har å bjuda på

  1. Enig! <3

 23. Elisabeth h

  Hei,Caroline, vil bare si at deres blogg er mitt lille pustehull og mood booster i disse dager, når vi i familien går gjennom en meget slitsom periode. Det er SÅ utrolig deilig å kikke innom på kvelden og se vakre bilder, gode stemninger godt formidlet, fine ord , bilder som oser kvalitet og, ikke minst, familiekjærlighet. Får meg til å senke skuldrene og puste rolig.
  Ønsker deg og familien din en fortsatt nydelig sommer. Takk for daglig inspirasjon og glede!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for så fine ord, Elisabeth <3 Det varmer å lese dette! Ønsker dere alt godt alle sammen, og sender gode tanker med håp om at denne perioden går over <3 Måtte sommeren bli så fin som den kan få blitt <3 Stor klem din vei!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *