asiatisk nudelsalat med peanøttsaus

Altså dette er et lite stykke heaven! Perfekt som lunsj, men kan fint spises til middag også 🙂 Jeg fikk en god del spørsmål om hva dette var da jeg la ut en liten film av at jeg laget mat i går (på instagram) så nå må dere følge med, for her kommer oppskriften! 


til 3 personer 

♥ 200 g. nudler ♥ 1 dl. revet gulrot ♥ 1 dl. revet reddik ♥ 1 dl. revet hodekål eller rødkål ♥ 1 rød paprika i tynne skiver ♥ 3 finhakket vårløk ♥ 2 ss. finhakket koriander ♥ 1 neve salte peanøtter 

♥ 6 tynne skiver frisk ingefær ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 dl. peanøttsmør ♥ 2 dl. appelsinjuice ♥ saften av 2 lime ♥ 4 ss. soyasaus ♥ 6 ss. honning ♥ 6 ss. sesamolje ♥ 1 ts. cayennepepper ♥ litt havsalt 


slik gjør du 

Kok nudlene etter anvisningen på pakken og hell av vannet når de er ferdige. Tilsett gjerne litt olje som du rører inn for å unngå at den blir tørr når du lar den stå litt. Du kan også servere salaten varm og vente til alt det andre er klart før du lager nudlene. Bruk et rivjern til å raspe hodekål, gulrøtter og reddik – eller du kan ha tålmodighet nok til å skjære alt i tynne staver 🙂 Dell paprika i tynne strimler, finhakk vårløk og koriander, og bland alt sammen i en stor salatbolle. Rør inn nudlene og bland godt. 

Lag dressing av alle ingrediensene fra den siste ingredienselisten – ha alt i en blender og kjør til du får en glatt masse. Smak gjerne til med både honning og salt. Hell ønsket mengde dressing over (vi brukte alt, men du kan fint ta vare på det som eventuelt blir til overs – det er godt til så mye) og bland alt sammen godt. Dryss over peanøtter helt tilslutt. Så er det bare å nyte! 


Spis helst med pinner – da smaker det ekstra godt synes jeg 🙂 

20 kommentarer

  1. Det heter rivjern! Noen kaller det også «svigermor»

    1. Caroline Berg Eriksen

      Rivjern <3 Tenker bare på «det å være et rivjern» jeg da – haha! 🙂

    2. Tror hun siktet til skrivefeilen med «rivgjerne» 😉

      1. Caroline Berg Eriksen

        Det var bare en slurvefeil fra mitt sted i så fall, vet godt hva det hetet og hvordan det skrives 🙂 Har rettet opp nå!

      2. Det heter forresten også reddik og ikke redikk, det er en feil jeg har sett flere ganger på bloggen. Og du har skrevet «dell» i stedenfor «del» i samme avsnitt 🙂

      3. Caroline Berg Eriksen

        Ja, selvfølgelig! Takk som sier ifra 🙂

    3. Ja, hva er et «rivgjerne» vet hva et rivjern er men ikke et rivgjerne

  2. Tuuusen takk for nok en herlig oppskrift Caroline 🙂
    Jeg elsker all mat med asiatisk vri, da særlig med koriandre og hvitløk. Så denne skal definitivt prøves!
    Ha en fin dag, klem <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig fine deg! <3 Håper du får en nydelig helg!

  3. Er det riktig med 6 ss sesamolje? Ofte pleier det å være veldig lite av denne oljen, fordi den er så smaksrik… må bare være sikker?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, det stemmer! Har laget masse dressing da, du kan sikkert lage halvparten, men vi synes det blir litt lite :p Du kan helt sikkert redusere mengde til 4-5 ss. også 🙂

  4. Sara Katrin

    Er det eggnudler du bruker?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Fullkornsnudler 🙂

  5. Nam! Dette blir morgendagens middag. Og for en fin tallerken, hvor er den fra?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Enig! Den kommer fra h&m HOME 🙂

  6. S.Helene

    Lagde dette i går, OMG så godt!! Takk for oppskrift 😀

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig! Det er så godt! <3

  7. Hei, hvor er det fine skinnarmbåndet du hadde på deg på bloggens bursdag? Det med spenne på

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det kommer fra gina tricot 🙂

  8. Ser godt ut
    Har du funnet på oppskriften selv har du hentet inspirasjon fra et abbed sted. Ikke ment som kritikk bare lurer på hvor du henter ideer fra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *