19 kilometer på en fredag

Hei fredag og helg! I går lurte Lars-Kristian på om jeg ville være med på en langtur i dag, og ettersom jeg hadde treningsfri i går, tenkte jeg at det absolutt var noe jeg hadde lyst til – men at han skulle foreslå 20 kilometer hadde jeg vel ikke helt sett for meg 😉 Jeg tok likevel utfordringen, til tross for at det i tillegg skulle foregå i skogen mellom busker og kratt, under trestammer som har veltet og nedover bratte bakker med grus – men det var jo bare så fantastisk digg! Jeg har blitt så glad i å løpe i skogen 🦔 🌲 Tror forresten ikke at jeg har løpt så langt siden jeg deltok på Oslo Maraton (løp halvmaraton) i 2017, men jeg følte det samme da som nå: de første 12 kilometerne går liksom litt sakte, men etter det, er du plutselig ferdig. Og dette var jo ingen konkurranse, så det ble en skikkelig deilig tur i passe tempo terrenget tatt i betraktning 🙂 

Vi kjørte til Kalnesskogen, der er det så fint og delt inn i flere løyper. Vi endte opp med å løpe blå løype, gul løype og deretter grønn løype – det var tungt innimellom, men mest fint. Og så er det så gøy å løpe gjennom skogen når du virkelig finner en flyt (bortsett fra de gangene hvor du havner i de drøyeste oppoverbakkene som ødelegger alt sammen – ehe – for de finnes så absolutt her) Men ja – det var en superfin start på helgen! Det håper jeg dere har hatt også 🌸 


Vi avsluttet kvelden med jentene, taco og film. Denne gangen ble det Free Willy, husker dere den? Det vil selvfølgelig si at alle tre endte med våte øyne, rennende nese og en boks med kleenex mot slutten. Den fimen er så nydelig! God helg, da 🌸 

76 kommentarer

 1. Elsk

 2. Så nydelig i skogen,dere er noen ordentlig sprekinger :-)Jeg går 5 -7km hver dag i raskt tempo,og det er nok for meg,utrolig deilig etterpå :-):-)Lurte på den kokosisen (elsker alt med kokos jeg også) hvor finner jeg den,har sett i flere butikker,men finner den ikke..
  Ha en nydelig kveld 🙂 Klem<3

 3. Anbefaler deg veldig å kjøpe terrengløpeskojeg har også begynt å løpe mye i skogen, og overgangen fra vanlige joggesko til terrengløpesko var sykt storVanvittig mye bedre grep og stabilitet, samt at man ikke kjenner små steiner, kvister osv så godt. Magisk!

 4. Og ingen av mine smileys kom med i teksten, haha!

 5. Imponerende avslutning på uken med en knall tøff løpetur; respekt! Free Willy er virkelig fin, husker vi også stor tutet hele gjengen da vi så den for et par år siden. Fortsatt riktig fin helg

 6. Når jobber dere egentlig? Flere timer i skogen midt i arbeidstiden er sikkert null stress. Jeg reagerer litt på at når ungene var hjemme under corona, så klagde du på at du ikke fikk jobbet. Men du jobber jo ikke nå heller, eller kaller du løping for jobbe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg styrer arbeidstiden min selv 🙂 Vanligvis trener jeg 06.00, og så jobber jeg etter at barna er dratt på skole/barnehage. Men som i går, når vi trente klokken 9.30, så jobbet jeg fra klokken 6-7. Så fra klokken 9-9.30, og så fra 13-16.30 og fra 20-23, sånn omtrent.

   Sånn er det å drive for seg selv, da kan man legge opp arbeidstiden selv ut i fra hva som passer best den dagen 🙂 Man sprer arbeidstiden ut over dagen og gjerne over flere dager også. F.eks jobber jeg stort sett 7 dager i uken, og alltid også noen timer på høytidsdager og i ferier.

   Når barna var hjemme da skole og barnehage var stengt så kom jo det i tillegg til det her. Jeg trener ca. 90 minutter hver eneste dag, denne løpeturen her var jo ikke noe unikt annet enn at det ble litt lenger enn vanlig.

   1. Men skjønner du da at det skaper reaksjoner/spørsmål når det å ha hjemmeskole med en førsteklassing lagde så store problemer i hverdagen siden dere da ikke kunne klokke inn 2 x 8 t arbeidsdag? Kan man ta seg fri for å løpe 2 mil en fredags formiddag (det tar vel fort opp mot 2 t pluss dusj og sminke) så bør hjemmeskole for ett barn faktisk ikke være et problem.

    Det fremstår fort som dere ikke helt har innsikt i hva en full arbeidsdag innebærer.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener? Jeg trente to timer den gangen også, og det samme gjorde Lars-Kristian. Den økten her er jo ikke noe unntak, tvert i mot er det slik vi gjør det stort sett hver eneste dag. At barna var hjemme kom jo på toppen av alt, det er jo ikke sånn at vi har erstattet det med å trene.

    Ingen av oss tok oss fri for å trene denne økten, den gjorde vi utenfor arbeidstiden. Det fremstår som ganske tydelig at du ikke vet hvordan det fungerer å være selvstendig næringsdrivende hvor man styrer arbeidstiden selv. Vi jobbet 8-9 timer i går, vi, til tross for to timer løpetur.

   3. Vibeke

    Men kjøre deg caroline. Man sier ikke at dagen er stressende om man har tid til å trene 90 min Om dagen. Ja, jeg vet du har skrevet at lke hadde sett rart på deg om han ikke skulle få lov til det, men det er nå ikke sånn en hverdag for de fleste er da. Selv om man kunne tenkt seg det ( og er selvstendig næringsdrivende) har de færreste tid til å trene så mye. Om du stresser for å få tid til det er en annen ting, men jeg synes ikke det kan kalles en stressende hverdag for det altså

   4. Caroline Berg Eriksen

    Om en hverdag er stressende eller ikke kommer jo helt an på hva slags gjøremål man har totalt sett. Om trening er en del av dagens gjøremål så er det jo med på å fylle opp timeplanen, enten man vil det eller ikke. Til tross for 90 minutter trening så jobbet jeg f.eks 9 timer denne dagen og tok kvelden jobbmessig klokken 23.

   5. Til Vibeke: «Man sier ikke at dagen er stressende om man har tid til å trene 90 min om dagen.» Whaaat?? Døgnet har 24 timer (48 halvtimer). Om man trener to av dem (for å ta i litt), er det fremdeles 22 timer (44 halvtimer) igjen. Selvfølgelig kan man jobbe masse og ha en stresset hverdag, og allikevel ha god tid til å trene? Kommentaren din framstår bare tullete og totalt ulogisk. For å lage kvalm, sikkert.

  2. For en utrivelig og gretten person du fremstiller deg som. Men det er vel bare på nett kanskje, er jo så lett å være tøff i tryne da.

  3. Se her ja, kvinneguiden har inntatt kommentarfeltet.
   De fleste som har vært selvstendig næringsdrivende vet at man ikke MÅ jobbe 8-16. Skulle egentlig trodd de fleste hadde forstått mer at det ila coronatiden. For når jeg har hjemmekontor er nemlig det viktigste at jobben blir gjort. Ikke at jeg sitter pal på stolen foran dataen fra 08.00-16.00.

   Ett spørsmål til deg Caroline: hvordan føles det å ha en fanclub på KG? Jeg mener, de er jo sykelig opptatt av deg og alt du gjør (skjult bak bedriften, så klart). Men de kan jo ikke kalles noe annet enn en fanclub 😉

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tenker ikke så mye over det, egentlig 🙂 Hva har jeg å tjene på det?

    Helt riktig det du skriver om selvstendig næringsdrivende, man skulle jo tro at dette var godt kjent 🙂

   2. KARINI. Holder helt med deg, så de diskuterte dette der inne. Er nok veldig mye misunnelse til at noen kan drive for seg selv, med noe de liker, styre dagene sine selv og tjene gode penger. Veldig mage som faktisk ikke skjønner at mye skjer bak i kulissene som ikke deles.

  4. Victoria

   Her lukter det misunnelse lang vei!
   De er flinke til å legge opp arbeidsdagen og planlegging er nøkkelen. Men hva så om hun hadde jobbet 3 timer effektivt om dagen å koste seg resten?
   Vær glad på andres vegne som har klart å ordne seg et deilig liv.

 7. 19 km uten en eneste pause i skog? Shit!!

 8. Vilken tur ingen var i er trädgård när trädet föll!!! Verkade vara genomruttet. Kunde gått riktigt illa!
  Kanske bra att kolla de andra träden?

 9. Så bra løpt! Hvordan gikk det under Oslo maraton, hva ble tida?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Husker ikke helt, men tror jeg løp halvmaraton på rett over to timer og ti minutter. Jeg løper den nok betydelig raskere nå 😀

 10. Syntes du er flink! Du har jo holdt på med dette i mange år har jeg fårstått,,Blir du ikke lei? å ikke ha kollegaer å snakke med, og ikke må forholde seg til noe bestemt? For ikke snakke om lønninger og alt som hører med, og ikke minst det å ha en fast jobb, , kansje i alle di år en er i jobb frem til pensjonsalder,,Og ferie og helger,, slippe å
  måtte dra frem mobilen og filme seg selv! Slippe å måtte finne noe å blogge om,, som skal fenge voksne damer,, over 30 år,,dag etter dag, Derfor er du flink! Sånn er det! Og jeg lurer sefølgelig, hva tenker du, om hva du vil gjøre om 5 år? Du ser sikkert like bra ut da som nå, gener og trening, men det er den kunsten å holde følge med di unge da,,og kanskje hele tia tenke lønn, til to personer,, så som sagt, du er råflink!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg blir sikkert lei jobben i perioder slik som alle andre 🙂 Kollegaer har jeg masse av, og prater med dem daglig. Jeg har visse rammer som jeg må følge, men å være fri til å styre det meste selv er en situasjon jeg elsker å være i 😀

   Om 5 år er Netfit en kjempesuksess, men jeg driver fortsatt med sosiale medier på en eller annen måte 🙂

   1. Hvordan kan du vite at Netfit blir en kjempe suksess? Dette er ikke ment som kritikk, men sånt kan man jo aldri vite helt sikkert om noe? Dere er jo også litt sent ute med konseptet og det virker som dere kanskje velger litt feil strategi med oppstilte og stylede bilder, raske videoer og enkle øvelser? De andre treningsinfluencerne viser jo øktene selv, svette, sminke som renner, usminka, at de tar i, blir slitne, presise øvelser, øvelser som tar hele kroppen og fokuserer på treningsglede og en sunn livsstil. Hva ønsker dere å fremme?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hei Maren! 🙂

    Jeg vet jo ikke det, men når spørsmålet handler om hvor jeg er om 5 år så må man jo svare ut i fra hva man tror og håper 🙂

    Hvordan vet du hva Netfit vil være før det hele er lansert? Alt det du nevner i kommentaren din vil være en del av Netfit i løpet av høsten så du kan ta det helt med ro 🙂

    Sent ute med konseptet? Finnes ikke en lignende tjeneste i Norge, så nei, det er vi ikke.

   3. Dere har jo lagt ut litt videoer og øvelser som skal være netfit til nå, så hvorfor du går sånn til angrep forstår jeg ikke. En ting er at ingen har akkurat den samme app-løsningen. Men, med tanke på hvor mye trening og spesielt hjemmetrening har tatt seg opp i sosiale medier, så vil jeg velge å påstå at den vinklingen dere har valgt er litt malplassert med tanke på markedet. Det er ytterst få som vil ha polerte treningsbilder.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Bekalger, men jeg tror nesten at du bare må vente å se hvordan appen vil bli. Det er litt merkelig å diskutere hva du mener om den når du ikke vet noe som helst om den. Det negative du har å si om Netfit er ting som allerede er planlagt å ha med i appen i løpet av de første 6 månedene.

    Ut i fra kommentarene dine tror jeg du kommer til å bli veldig overrasket.

   5. Synes det er rart at det dere har frontet av netfit til nå ikke skal ha noe med netfit å gjøre til høsten.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke sagt at det ikke skal være noe lignende i Netfit. Netfit er trening uten utstyr, men der stopper likheten. Appen kommer til å bestå av veldig mye mer. Vi skal ha fulle treningsøkter, så du skal få lov til å se meg ta i og svette.

 11. Sprekt! 🙂 Hva med å prøve dere på en fjelltur i litt høyere fjell? Utrolig mange flotte toppturer her på Sunnmøre 😉 Tenk så flotte bilder dere kunne tatt også! ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det står absolutt på listen over aktuelle turer i sommer! 🙂

   1. Marita

    Et tips er Slogen i Hjørundfjorden! Fantastisk natur! 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Takk for tips 😀

 12. Hvorfor skriver du ingenting om rasisme og dine meninger? Jeg har fulgt deg i alle år. Dette var skuffende.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har lagt ut masse på instagram stories 🙂

   1. Har ikke instagram, så da får jeg beklage. Men fint om du kunne belyse saken i et blogginnlegg også. Dette er jo forsovet en plattform dere influencere kan bruke fornuftig til å belyse slike saker. Har nesten klikket meg inn her daglig for å se, men står jo alt annet enn det. Du velger selvfølgelig hva du skal skrive ol selv, men bare ville dele det. Foruten om, er jeg en super fan av deg, og klikker meg inn daglig. <3

 13. Jeanette

  Dere er skikkelig flinke og spreke!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 14. Jeg har begynt å løpe. Men kjenner allerede at jeg får vondt i det ene kneet. Hvorfor det? Har gode sko og løper ikke på asfalt. Uansett. Håper jeg blir like glad i å løpe som deg. Men lurer. Har dere med kamerautstyr på en så lang løpetur?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg ville sjekket opp med en fysio hvis det vedvarer, men i starten er det vanlig å få vondt litt over alt egentlig :p

   Noen ganger, ja, men her tok vi bare bilder før vi løp.

 15. Hei 🙂
  Jeg lurte på hvilke løpesko du har på deg her og hva du syns om de nye skoene Lars Kristian hadde kjøpt til deg?

 16. Har du noen gode tips mot sting når man løper? Får det HVER gang. Er ganske Ok trent og har ikke klart å finne noe mønster med mat/drikke ennå… :/ men det hindrer meg enormt..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Man vet jo ikke årsaken bak hold/sting, men det beste forebyggende tiltaket er jo planlegging av mat og drikke før økten. Hvor lenge før en økt pleier du å spise da?

   1. Katrine

    Jeg har forsøkt å spise lett en halv time før (F.eks en banen eller et knekkebrød), jeg har forsøkt å spise ordentlig (middag) to-tre timer før, og jeg har forsøkt å faste i forkant av en løpeøkt.. jeg skulle så gjerne jogget men sting setter seg lenge før jeg blir sliten og er så vondt og langvarig at jeg ikke klarer å fortsette og må avbryte og gå hjem… Skjønner at det er individuelt, men håper at det er noe systematikk en kan styre etter – har du gjort deg noen personlige erfaringer?

    Takk for svar <3

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er ikke lett det der :/ Jeg har egentlig aldri hatt problemer med det, og det har heller ikke Lars-Kristian :/ Skjønner at det er slitsomt!

  2. Hei. Jeg har slit med det samme etter jeg fødte mine twins.
   Jeg begyndte å trene mye diagonale drag/hunden , mye planke, sideplanke.
   Løp tidlig på morningen, væltet ut av sengen og løp. Veldig sakte og mange pauser.
   Evt løp med en Stein i den hånd hvor du får sting. Og trekk været dyp og ofte.
   Efter en stund er mit sting gått bort ( kan komme nogle gange hvis jeg ikke har løpt et par uker men ellers )
   Håper det løsner så du kan løpe

   1. Katrine

    Tusen takk for råd og tips, Stina! Skal sjekke det ut!

  3. Jeg får også ofte sting og det eneste som fungerer er pusteteknikk. Jeg puster dypt inn på 3 og ut på 3, prøver å holde rytmen. Noen ganger kan man merke sting om feks frekvensen på beina blir høyere og pulsen går opp. Da blir pusten uregelmessig. Mange ultraløpere jobber også med pusteteknikk for å unngå sting

   1. Katrine

    Tusen takk! Jeg prøvde å puste dypt (har vanligvis store vansker med å puste ned til magen) og det hjalp skikkelig! Plutselig hadde jeg løpt 7 km uten sting og det har aldri skjedd! Kan sikkert variere fra dag til dag og henge sammen med mat, men veldig glad for at pusteteknikk kan hjelpe! Takk for tips!

 17. Hei, pleier ikke å spør om sånt men hvor er løpeskoene fra? Hadde håpet noen andre spurte og har lett litt online uten hell. Setter så stor pris på svar.

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er gamle :O Men de kommer fra Adidas 🙂

 18. Så spreke, virker som en veldig fin start på helgen. Ble selv inspirert til å trene litt mer, litt hver dag. Synes det er en del usaklige kommentarer her. Du avgjør jo selv når og om det passer å trene og fantastisk at du får til 90 minutter hver dag. Heier på deg, Caroline!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 19. Har fundert på en ting. Er der ikke slitsomt for dere å alltid må ta bilder først av alle aktiviteter som dere skal gjøre? Slik som her i skogen. Ta bilder først også løpe.
  Tenker også litt på alt av utstyr dere må ha med dere. Jogge i skogen: på med treningsklær og pakke fotobagen. Kjøre, parkere, ut med fotobagen. Finne en fin location å ta bilder, bruke tid på å ta bildene, pakke sammen utstyret, gå tilbake til bil å legge utstyret i bilen. Så først begynne treningen.
  Forstår at ikke alle aktiviteter krever så mye, men blir dere ikke lei? Tenker også litt på jentene? Synes ikke det det er litt slitsomt når alltid en av dere står bak et kamera når deres skal gjøre noe sammen. Eks. Sykkelturer, juleverksted, påskeverksted, grilling/aktiviteter ute i hagen, bursdager, ferieturer.
  Må jo være slitsomt for jentene å hele tiden måtte dele dere med kameraet?
  Dette er ikke kritikk. Jeg ser jo bare hvordan aktiviteter oppleves utenfra, og derfor jeg lurer? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det varierer jo, noen ting er litt mer krevende enn andre, men vi har jo lært oss noen teknikker og måter å planlegge på opp igjennom årene.

   Til dette innlegget så hadde vi allerede planlagt hvor bildene skulle tas, og det var mulighet til å kjøre helt frem. Så det tok oss ikke mer enn et kvarter ekstra 🙂 Kamerabaggen er alltid pakket, så den er bare å slenge over skulderen :p

   Med barna så tar vi for det meste bilder underveis, slik at det ikke blir noen avbrudd og at det skjer mest naturlig 🙂

 20. Flott treningsantrekk! Hvilken modell og fargekode er de mørkeblå Adidas joggeskoene du brukte på skogsturen og hvordan er de i str.? Lekre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 😀

   De skoene er så gamle at jeg faktisk ikke husker 🙁 Beklager! :/

   1. Jeg fant de etterhvert og det har kommet en ny modell siden. De heter Adidas supernova og jeg fant de her: https://braasport.no/produkter/sko/lopesko/noytrale/supernova-lopesko-dame/16964/cg4039-noble-indigo-aero-blue-aero-blue

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så bra 😀

    Ja, regnet med at det var kommet noe nytt 🙂

 21. Elsker skogen!! Og digger at du gjør det synlig at man kan leve utenfor 9-5 og ha tid til den.

 22. Anbefaler serien «Normal people» på nrk.no, den er nydelig <3 Advarer mot at den er vanskelig å legge fra seg 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 😀

  2. Liv, er det en ungdomsserie? Ser på « Et sted å høre til», så fin!

 23. Takk for inspirasjon!

  Må kommentere at jeg synes du gjorde det veldig bra på IG mtp BLM og blackouttuesday. Veldig bra!

  Gleder meg til NetFit-lanseres!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, hyggelig at du synes det 🙂

 24. Kommer Lars Kristian til å være mer fremme når netfit lanseres?

  Ser på Instagram at det virker som han har en flott drive og treningsglede og håper å få se mer av det 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Han er gira på å få med løpeprogrammer i appen, og det kommer vi til å se på muligheten for 🙂

 25. Bedre å trene i 90 minutter enn å sitte på r….i sofaen foran tastaturet og lire av seg sure oppstøtt. Finner lettere tiden til det enn å trene si

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vanskelig å være uenig i den kommentaren 😀

   1. Torill

    Ha ha kunne ikke vært mer enig,. Kanskje en løpetur hadde gjort seg, i stedet for å bruke tiden på å kritisere hvordan du disponerer din tid , ikke så dumt det 🙂 Du inspirerer i alle fall meg, Liker trenings innleggene dine og er spent på lansering. Liker at LK poster også Han er rå ref Insta 😀

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så koselig å høre, Torill! Det gjør meg glad 😀

  2. *Like 🙂

 26. Så flink du er! Du motiverer meg ofte til å ta en løpeøkt jeg løper ganske mye, men nå i det siste har jeg fått problemer med vristen på foten. Jeg ser du også løper ganske mye, har du opplevd smerter vristen også? Har du noen sko du anbefaler til lange løpeøkter?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre 😀

   Er det midt på vristen eller føler du at det på en måte er midt inni foten?

 27. Det er midt på vristen, men føler det sitter midt i foten

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg ville tatt en tur til lege eller fysioterapeut. I det område er det «vanlig» med tretthetsbrudd i 2. eller 3. metatars :/ Greit å sjekke opp at det ikke er tilfellet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *