sunn sjokoladeis på pinne

Altså, denne isen! Den er så enkel å lage og er så god at det er umulig å la den stå i fred i fryseren.. Jeg spiser en etter trening, etter middag, til kvelds.. absolutt når som helst – og jentene elsker den like mye. De kaller den banankrasj (de med barn som ser på Daniel Tiger vet) 🙂 Og ja, det er jo faktisk nettopp det denne isen er: banan. Og sjokolade. Det ER så godt! Her kommer oppskriften! 


du trenger til 6 is på pinne 

♥ 5 frosne bananer ♥ 2 ss. kakaopulver (bakekakao) ♥ 2 ss. kakaonibs ♥ havsalt ♥ smeltet melkesjokolade til pynt (valgfritt) 


slik gjør du 

Ha alle ingrediensene i en blender (jeg måtte la bananene tine litt før maskinen ville mose dem) og bland til du får en jevn og glatt masse. Smak til med en klype havsalt eller mer – det setter en ekstra god smak på. Hell massen i iskremformer og putt pinnene nedi. Jeg pyntet i bunnen med smelt melkesjokolade (fra Freia) til barna og kakaonibs til oss voksne 🙂 Isen settes i fryseren i 6 timer eller – gjerne over natten.

Smelt litt sjokolade over vannbad som du kan sprinkle over rett før servering – det blir ekstra godt og ekstra fint 🙂 Mine former er forresten fra Nicolas Vahé – de er så fine og det er alltid enkelt å fjerne isen fra dem! Åååå! Så er det bare å kose seg *sikle* 


🍦🍦🍦

17 kommentarer

  1. Hei, disse ser nydelige ut. Er massen i oppskriften til 6 iser eller bruker du flere former ?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det holder til 6 akkurat 🙂

  2. Åh, så genialt! Banan og sjokolade er prima sammen! 😀 <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, det er så godt det! <3

  3. Hei. Hvor kjøper du kakaonibs? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      På helsekosten 🙂

    2. Hildegunn

      kakaonibs kan også kjøpes på okosjokolade.no

  4. Dette ser herlig ut! Jeg har faktisk alle ingrediensene her og ønsker sette i gang med en gang ha ha!
    De to spiseskjeene med kakaonibs: skal de i blenderen eller er det de du brukte til pynt?

    1. Caroline Berg Eriksen

      De skal i blenderen! Skal du pynte må du ha litt mer 🙂

  5. Viktoria

    Går det an å blande mose bananene og blande det med de andre ingrediensene før man fryser de ned? Eller må man bruke frosne bananer?

  6. Altså!! Har akkurat googla nettet rundt etter sjokoladeis på pinne uten tilsatt sukker, og her kommer den rett i fanget mitt takk!

  7. Denne må jeg prøve! Men må bananen være fryst Før jeg starter? Den skal jo fryses etter alt er blandet..

  8. Jeg tok bare bananer og kakao, det ble ikke veldig godt. Får prøve en gang til med kakonibs tillegg.

  9. Eller kanskje det er bedre å bruke sjokolademelkpulver? Da bør det ikke smake rå bakekakao.

  10. Hei. Hvorfor skal bananene være frosne? De skal jo fryses etterpå?

  11. Du lager så utrolig mye godt ! Denne skal definitivt prøves ut. Blir de søte uten noen søtning? Hvor kjøper du de ispinne- pinnene.
    Lurte også på om du kan lage et innlegg med hva du typisk spiser ila en dag? Følger deg fast og gleder meg til hvert innlegg.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så koselig at du følger med, Nora! Det er jeg glad for 🙂 Ispinnene fulgte med da jeg kjøpte den formen for noen år siden, var typ 100 stykk – haha! Men de er fra Nicolas Vahe de også 🙂 De blir skikkelig søte, bruk bananer som er godt modne og frys dem ned 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *