speltlompepizza med røket laks

Jeg er svak for pizza med tynn bunn og når den i tillegg kan lages på 20 minutter – da er jeg solgt! Speltlomper som pizzabunn er ikke akkurat noe nytt, men jeg har faktisk ikke delt oppskriften på det her før, så da tenker jeg at det må deles videre for deg som ikke har prøvd – for ja, du har virkelig gått glipp av noe! Jeg elsker fisk på min pizza og ikke minst – pizzasausen jeg pleier å smøre utover bunnen fortjener massiv oppmerksomhet – den ER virkelig så digg! Her kommer oppskriften på speltlompepizza med røket laks, mozzarella og masse godt – sett det opp på handlelisten allerede nå! 


du trenger (til en liten familie på 4) 

♥ 4 ss. creme fraiche ♥ 2-3 ss. tomatpuré ♥ 1 fedd hvitløk ♥ salt + pepper 

♥ 1 pakke speltlomper ♥ revet mozzarella ♥ fersk mozzarella ♥ 1 rødløk ♥ 2 tomater ♥ 250 g. røket laks skivet ♥ pinjekjerner ♥ pesto ♥ ruccola 


slik gjør du 

Sett ovnen på 230 grader. Bland creme fraiche med tomatpuré, tilsett et fedd hvitløk som du enten hakker opp eller presser i en hvitløkspresse, og smak til med salt og pepper. Smør sausen utover speltlompene og dryss over et lag med revet mozzarella. Del opp rødløk, tomat og fersk mozzarella som du fordeler jevnt utover, legg på klatter med pesto og dryss over pinjekjerner. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Jeg brukte en pizzastein, som gjorde de små pizzaene veldig sprø og gode. Når det er rundt 2-3 minutter igjen av steketiden, må du huske å legge på strimler av røket laks. Server herligheten med frisk ruccola – det er så godt at jeg får vann i munnen bare av å skrive dette *sikle* 


Håper du lager dette allerede dag! Du har ingen tid å miste 🤤

24 kommentarer

  1. Hei, Caroline Blir laksen gjennomstekt siden den puttes litt i ovnen? Ha en nydelig dag

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja 🙂

  2. Dette så utrolig godt ut! Skal absolutt teste denne oppskriften. Delikate og fine bilder, oppskrift-onsdag er best 😀

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk 😀 Veldig glad for at du synes det <3

  3. Mmm! Det så sabla godt ut! Akkurat etter min smak! Mums! 😀 <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Er så digg! <3

  4. Den så god ut! Den må jeg prøve! 😀 ett spørsmål, på den nyeste netfit økten (cardio pyramide) er det sekunder eller repetisjoner som står oppført per øvelse? Er nybegynner på treningsfronten, haha!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er repetisjoner 😀 Håper du liker økten, jeg elsker den!

  5. Hei igjen
    Kan du dele her eller der, enkel oppskrift på iskaffe m kaffeisbiter fra restekaffe takk

  6. Fantastiska foton, rena matporren

    1. Caroline Berg Eriksen

      Hahaha! Herlig :p

  7. Denne skal jeg prøve en dag! 🙂 Blir det forresten noen bølgete-hår-tutorial i nærmeste framtid? Hadde vært supert altså <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja! Det skal jeg få til 🙂

  8. Dette så fantastisk godt ut hvor mange lompepizzaer utgjør denne oppskriften?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg brukte hele pakken med lomper 🙂

  9. Nydlig mat .. gammel slager her hjemme:)og like populær

  10. Spennende!! Må prøves Hvilken pesto bruker du? Synes det er vanskelig å finne god ferdig-pesto

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den fra barilla er helt nyydelig! Min favoritt 🙂

  11. Nam dette så godt ut. Takk for tips… og is kaffen også. Det må testes. 😀

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig 😀 Den iskaffen er gull verdt! Sitter med dagens andre nå 😀 Klem!

  12. Ble så inspirert at jeg lager å la i fryseren nå nettopp

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så deilig 😀

  13. Røkt laks og rødbeter på pizza er også sykt godt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *