mandelsmør – så godt og så enkelt

Ingenting er lettere å lage enn eget nøttesmør! Tidligere har jeg delt oppskriften på peanøttsmør HER og ikke minst – på nutella gjort så sunt som mulig! Det finner du HER. Og denne gangen, selv om det virkelig ikke er noe hokus pokus, deler jeg oppskriften på mandelsmør 🙂 Dette er noe jeg ofte bruker som topping på mine elskverdige smoothiebowls, men det er også godt til kaker og snacks eller bare rett fra glasset – oh my! Her kommer ingredienser og fremgangsmåte 🙂 


du trenger 

♥ 250 g. mandler ♥ havsalt 


slik gjør du 

Forvarm ovnen til 180 grader. Ha mandlene utover et stekebrett og la dem stå i ca. 10 minutter. La dem avkjøle seg litt før du hiver alle i en kjøkkenmaskin (eller du kan bruke en stavmikser) og mikser og mikser og mikser. Når du har holdt på i et par minutter vil du se at fettet slipper og det begynner å bli smør. Bare fortsett til alle mandlene har blitt til en deilig og myk masse, og smak deretter til med ønsket mengde salt 🙂 Kan spises umiddelbart selvfølgelig! Holder seg lenge i glassbeholder, men jeg har aldri mitt lenger enn 14 dager 🌸


🥜🥜

10 kommentarer

 1. Jeanette

  Dette må testes! Ser så godt ut

 2. Elisabeth h

  Går det virkelig med stavmikser? Jeg ødela blenderen min på peanutbutter fordi den var for svak i wattstyrken, så da bør det vel være en skikkelig kraftig stavmikser! Har du prøvd med stavmikser selv?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Oi! Ja, jeg bruker stavmikser fra kitchen aid hver gang jeg lager smør 🙂 Har denne, bruker den lille boksen med stavmikseren oppå 🙂

   https://www.glassoginterior.no/kitchenaid-p2-personlig-kaffetrakter-rod-51103.html

 3. Cecilie

  Da har jeg laget mandel smør 🙂 Men Kan du komme med noen tips på hva du bruker det til ? Har også laget retten din med hvit parmesan saus , spagetti og laks idag. En super ny favoritt hos store og små.:) takk som inspirerer . Digger bloggen din

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, absolutt! Jeg bruker det stort sett på knekkebrød med banan eller med bare banan, bare fra glasset (synes det er skikkelig digg ved siden av kaffen) og selvfølgelig som topping på smoothiebowls 🙂 Du kan også bruke det soom fyll i for eks dadler om du skal lage fylte dadler – oppskrift her:

   https://www.carolinebergeriksen.no/2019/10/11/fredagssnacksen-fylte-dadler/

   Eller som fyll i sjokoladekake for eks. 🙂

   1. Cecilie

    Tusen takk for svar 🙂 oppbevarer du der på disken eller i kjøleskap ?

   2. Caroline Berg Eriksen

    I kjøkkenskapet 🙂

  2. Synes det er kjempegodt å dyppe grønt eple i!

 4. Oh, perfekt!! Jeg satt akkurat og lurte på hva jeg hadde lyst på på knekkebrødet nå. Takk! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Digg <3 Koos deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *