17. mai 2020 – en skikkelig fin dag

Åååå! Gårsdagen var så innmari koselig og gikk så altfor fort! Jeg håper alle dere hadde en så fin dag som mulig også 🇳🇴 Vi startet med å heise flagget rett etter klokken åtte, det var stor stas for de små! Det ble skikkelig høytidelig, til tross for at vi var i pysjamas og morgenkåpe hele gjengen. Vi ble ute i hagen litt før vi gikk inn og spiste frokost, og da vi hadde fått på oss finstasen, var det ikke lenge igjen før gjestene kom. Vi var virkelig så heldige med været i går og kunne være ute hele dagen som planlagt. Bordet jeg hadde dekket ble derfor mer som pynt for alle som forsynte seg 🙂 Det ble mat i solveggen, leker utendørs med barna, kake, is og hagespill som alle kunne være med på. Plutselig var klokken seks og ingen hadde lyst til å avslutte. Her kommer noen bilder! 


En annerledes feiring enn i fjor og årene før, men likevel så fint og en verdig feiring av nasjonaldagen vår 🇳🇴 Ps! Jeg får mange spørsmål om skjerfet jeg har i halsen – det er et silkeskjerf fra Tyrihans. Jeg synes fargen er så nydelig til broderiene i bunaden min, så da jeg oppdaget det, måtte jeg bare ha det. Jeg bestilte også et i blått den gangen, litt usikker på hva som ville passe, men det ga jeg til mamma, for hun likte det så godt 🙂 Vi har altså et slikt tørkle begge to, og det finnes i mange farger. Det hører altså ikke til, men jeg synes det gjør hele bunaden enda finere og hakket mer spennende 🙂 Hurra for Norge 🇳🇴  

40 kommentarer

 1. Hvor har du kjøpt de fine hårspennene? Hører de til bunaden?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, de kommer fra Noma 🙂

 2. Fine bilder 🙂 men hva har skjedd med huska på bilde 1.
  Har dere redigert den bort? Ser den henger der på bilde 13, men ikke på bilde 1. Kanskje det bare er vinkelen på bildet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingenting som er redigert bort, den er bare bak trestammen. 🙂

  2. Hvem bryr seg?‍♀️

 3. Lars Kristian har så fint bunadsslips Men jeg lurer på om han har slipset som hører til bunaden din, og ikke slips som hører til bunaden der han selv er fra? Jeg vil gjerne kjøpe bunadsslips til mannen min, men ble brått usikker på hva som er rett her, så derfor ville jeg høre hva dere har tenkt i denne forbindelsen Kjempefine bilder fra dagen deres altså! Dere har det så fint hos dere og dere gjør alt så dekorativt <3 stor klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er kjempefint 🙂

   Du velger jo selv hva slags bunad du ønsker, men spør du meg så bør du ha en tilhørighet til stedet du velger å ha bunad fra. Lars-Kristian bor jo i Sarpsborg, og det er jo her vi har planer om å fortsette å bo, så da synes jeg det er et naturlig valg å ha bunadslips herfra. Men det hadde jo selvsagt også vært like naturlig med bunadsslips fra Ålesund. Bunaden fra Ålesund er jo mørkeblå/sort, så fargen er jo ikke så veldig anvendelig. Derfor valgte vi Østfold som er mye lysere og passer til flere typer dresser.

   1. Tusen takk for svar! Det var ordentlig fint 🙂 Ha en god dag <3

   2. Han hadde da det slipset mens dere bodde i Siljan også? Hvorfor ikke bare si at det er for å matche bunaden din, og etter hvert jentenes?
    Han kan gå med samekofte for alt jeg bryr meg, men det er så rart når du tilpasser svarene dine etter vinden?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Hei Andrine 🙂

    Jeg tilpasser ikke svarene etter noe som helst, jeg bare sier det som det er.

    At det matcher er jo selvsagt hyggelig det også, men jeg ville ikke valgt det om vi ikke visste at vi kom til å bosette oss i Sarpsborg. Å kjøpe det til Sunnmørsbunaden tror jeg uansett ikke hadde vært noen suksess, siden Lars-Kristian er mer glad i blå dresser.

 4. Skal du løpe KK mila i år?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har jeg ikke planlagt ennå 🙂

 5. For et hyggelig innlegg! Så flotte bunader mamman din har sydd til jentene. Nydelige bilder som vanlig. Ser ut som at dere hadde en flott dag.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, hun er så flink <3 Vi hadde det kjempefint, tross alt 🙂

 6. Helt ærlig, det ser faktisk bare snålt ut med et sjal rundt halsen når du har den flotte hvite bunadsskjorta. Det hører ikke hjemme i en nasjonaldrakt, og ser virkelig malplassert ut……. jeg har mine tanker om at du har det for ikke å få brunkrem ol på skjorta!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har det fordi jeg synes det er fint 🙂

  2. Så trist med slike mennesker som deg som prioriterer å komme med oppgulp istedenfor å si noe hyggelig, eventuelt ikke si noe i det hele tatt. Men du følte deg kanskje litt bedre av å gulpe opp litt?

  3. Altså, det er jo helt vanlig med silkeskjerf til bunad? Ikke så mange som bruker det akkurat til løkendrakt, men jeg synes det er veldig fint, det gir litt personlighet! Sånn har bunader vært brukt til alle tider, det er noe av sjarmen. 🙂

  4. Hei Trude
   Hvorfor hører ikke et silkeskjerf i halsen til nasjonaldrakten? Kan du utdype, vær så snill?

   Jeg velger å bruke norskproduserte Aurlands-sko til bunaden fordi jeg liker de. De er komfortable, litt strammere i stilen, og det er fint gi honnør til en norsk produsent og tradisjon. Jeg bruker også solbriller i tre fra Skarå & Dreyer til, fordi det er morsomt. Jeg har opplevd at folk skjeller meg ut for begge deler. Har en venninne som har arvet søljer fra tipp-oldemoren sin, hun bruker de til bunaden sin, og har blitt skjelt ut for at hun ikke bruker «originalt» sølvtøy som passer til bunaden sin. (?) Jeg får mindre og mindre respekt for bunadstradisjonen vi har i Norge, fordi rommet for hva man kan velge og uttrykke av egen identitet uten å få kritikk fra forbipasserende er så lite. Egentlig har jeg lyst til å sy meg en herrebunad, for gi fingeren til bunadspolitiet. For felles for de fleste av dere er at dere vet null om norsk drakt-tradisjon og norsk historie, og at dere aldri hverken har sittet i en vevstol eller holdt i en nål. Les dere opp før åpner munnen.

  5. For en usmakelig kommentar. Jeg synes de silkeskjerfene er flotte, har akkurat bestilt meg et selv. Gleder meg til å bruke det sammen med bunaden neste 17.mai! Skjorta synes jo like godt selv om man har et skjerf i halsen.

 7. Så fine bilder!
  Hvor er flaggene som henger over maten fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fra KID Interiør i fjor 🙂

 8. Ser ut som dere hadde en nydelig dag Jentene, du også, var bare så nydelig i fine bunader

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, V! <3

 9. Så flink mamma du har som har sydd bunad til jentene, så fine 🙂 Nydelig hage dere har, flotte bilder 🙂

 10. Jeg synes heller ikke det sjalet passet så godt til bunaden

 11. Hva i alle dager, malte dere ikke garasjen og dukkehuset da dere malte huset i fjor?? haha 🙂 Er ikke du perfeksjonist?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har sagt så mange ganger at garasjen skal rives nå snart 🙂 Lekehuset også, ikke noe poeng i å male noe som skal rives 🙂

 12. det er ikke noe i veien med silkeskjerf til bunad, men akkurat dette er knyttet litt rart tenker jeg. Silkeskjerf inni skjorta på denne måten er det vel helst mannfolk som bruker, ikke til bunad men til dress. Til kvinnebunad skal vel skjerfet ligge uten på skjortekragen og knyttet slik at det blir to spisser.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg knyter det slik jeg synes det blir finest til buanden 🙂

  2. Hvis du sjekker ut for eksempel instagramkontoen til Heimen husflid vil du se at dette er en helt vanlig måte å knyte skjerf, også på kvinnebunadene!

 13. Masse fine bilder 🙂 Men hva er feil med lekehuset? Drev ikke du og malte/pusset opp det ifjor eller noe?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, men så viste det seg at det var såpass råttent at det bør rives eller totalrenoveres :/

   1. Aha, da skjønner jeg 🙂 Lykke til med ny garasje prosjekt 🙂

 14. For en flott familie! Synes du ser helt fantastisk ut i bunaden din, med skjerf og alt, og Lars K i sitt slips 😀 Det er det som er så fint med bunad, man kan tilpasse til egen stil og personlighet uten at noen andre har noe med det å gjøre. Må få meg et slikt skjerf. Har blå nordlandsbunad og tror det hadde blitt kjempefint. Kommer det en spennende oppskrift i morgen? Kjenner meg klar til matinspo 🙂

 15. Nydelige bilder og flotte bunader! For en stemning.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Christina 🙂 <3

 16. Så morro at dere skal få pusset opp lekestue og garasje! D fortjener dere virkelig! Hvem er d som skal lage det?

 17. Hei. Jeg lurer. Har du sydd ut bunaden i bryststykket? Det ser ut som den sitter løsere på enn hva den har gjort tidligere år. Jeg har lik bunad og min er så altfor stram rundt mage og bryst. I år ammer jeg så da fikk jeg den omtrent ikke igjen over brystet. Hvor får man sydd den ut (om du har gjort det) og hva koster det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg sydde den ut da jeg var gravid med Naia 🙂 Så nå er den altfor stor, men det er bare deilig! Det er ikke billig, men det er ikke noe problem å få det gjort 🙂 Bare å kontakte Husfliden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *