en litt annerledes pavlova til 17. mai

Det nærmer seg nasjonaldagen og da må det jo serveres kake! Jeg lager som regel alltid den klassiske pavlovaen, den er jo tross alt en sikker vinner for mange på 17. mai, men i det siste har jeg laget den med en vri: sjokoladepavlova! Den er så fantastisk god og en stor favoritt hos barna, så jeg tenker det er perfekt å dele denne oppskriften med dere nå som vi nærmer oss dagen hvor mange uansett skal bake 🙂 Oppskriften fant jeg HER 🌸

Noen viktige tips før du setter i gang: husk å sette frem eggene i god tid ettersom de skal være romtempererte – dette gjør marengsen enda luftigere. Sett ovnen på 100 grader før du starter å bake, slik at den er varm når du setter inn bunnene. Husk å la bunnene avkjøles på rist – dette er SÅ viktig for å unngå at kaken blir bløt og faller sammen når du skal flytte den over på kakefatet – tro meg: jeg har feilet mer enn én gang akkurat her 😉 Gjør du alt dette, er det umulig å feile! 


du trenger 

2 x bunn ♥ 6 romtempererte egg ♥ 2 ts. hvitvinseddik ♥ 4 dl. sukker ♥ 2 ts. maisennamel ♥ 2 ss. kakaopulver ♥ 50 g. melkesjokolade 

fyll ♥ 200 g. melkesjokolade ♥ 25 g. delfiafett ♥ 4 dl. fløte ♥ bær og nøtter til topping 


slik gjør du 

Skill plommen fra hviten og pisk eggehvitene i en ren bolle. Tilsett eddik underveis, samt litt og litt av sukkeret. Ha tilslutt inn maisenna og pisk til hvitene har blitt helt faste – du skal kunne snu bollen uten at innholdet renner ut, da er den klar. Hakk opp 50 g. melkesjokolade og vend dette inn sammen med kakaopulver. Rør så lite som mulig, bruk bare en slikkepott til å vende det forsiktig inn. 

Tegn opp to sirkler på bakepapir ca. 2o cm. i diameter. Fyll sirklene med marengsen og stek bunnene i ovnen i 60 minutter. Slå deretter ovnen av og la de stå i ytterligere 30 minutter. Løft forsiktig bakepapiret med bunnene over på rist etterpå – vær forsiktig så du ikke får noen sprekker i bunnene når du flytter dem over, da kan de bruke lenger tid på å tørke og dermed være klissete og bli fort ødelagt når du skal flytte dem over på kakefatet. 


Smelt melkesjokoladen over vannbad og rør inn delfiafett. Ta bollen av vannbadet og la sjokoladeblandingen avkjøle seg litt – ikke for lenge slik at den stivner igjen, ca. 10 minutter holder. Pisk krem av kremfløten og smør det utover den ene bunnen. Sprinkle 3-4 spiseskjeer av sjokoladeblandingen over – se gjerne instagramstory for hvordan jeg gjorde akkurat det HER. Legg den andre bunnen over og gjør det samme med denne 🙂 Toppes med bær eller nøtter eller alt sammen. Superdigg med franske makroner på toppen også, det pleier jeg å ha (men glemte å kjøpe det denne gangen) 🙂 God baking 🇳🇴 

38 kommentarer

  1. Denne så nydelig ut, den vil jeg absolutt prøve meg på en dag! Her følger litt ros (og litt ris) fra en fast leser; du/ dere driver en fantastisk underholdende og profesjonell blogg, absolutt en av de aller beste. Ja, den beste spør du meg. Det er en fryd å klikke seg inn på bloggen- innholdet er variert og fengende, og bildene er jo et kapittel for seg selv. Det eneste jeg har noe å utsette på, er at jeg skulle ønske barna i langt mindre grad ble brukt i bloggen. Ellers tipp topp tommel opp

  2. Den ser bare så syyykt god ut!!! 😀 <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den er skikkelig god <3 Håper du prøver!

  3. Jeg har et stort ønske om blogginnlegg!

    Vi skal arrangerer 17.mai hos oss for første gang, og merker jeg synes det er litt skummelt! Liker gjestene mine så godt, og vil ikke at de skal kjede seg!

    Så jeg lurte på tips og aktiviteter til den store, men annerledes nasjonaldagen vi har i vente!

    Og ikke minst, handleliste/ meny til 17.mai frokost/ lunsj! Hva bør stå på bordet? Og ikke minst grillmenyen, føler vi må ha noe annet enn pølser og koteletter

    Håper håper håper du har noen gode tips!
    Ha en fin dag videre

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk for innspill, kan gjerne komme med noen tips 😀

      <3

  4. Å den ser så god ut. Skal bytte ut den vanlige pavlovaen iår og teste ut denne. Elsker alt som har marengs i seg 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Enig! Det er skikkelig godt 🙂

  5. Den ser nydelig god ut, og så så lekker! Kommer det et borddekking til 17. mai innlegg i løpet av uken?

    1. Caroline Berg Eriksen

      JA! Det tenkte jeg å dele torsdag eller fredag 😀

      1. Marita

        Hurra! 🙂

      2. Caroline Berg Eriksen

        Så gøy at du vil ha det, nå ble jeg glaad 🙂

  6. På alle bilder av kaker du legger ut fremstår kremen kornete og overpisket. Prøv å pisk den mindre, slik at den er myk , men likevel nok pisket, det smaker så mye bedre og ser adskillig mer delikat ut.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så rart, kremen er fluffy og god og har aldri noen tendens til å være verken kornete eller overpisket 🙂 Jeg blir faktisk uvel av overpisket krem, så det tør jeg påstå aldri skjer 🙂

      God 17. mai!

  7. Jeanette

    Superfin kake !

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk 😀 .. og så er den veldig god 😀

  8. Den så skikkelig god ut:D

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den er så goood! Håper du prøver å lage 🙂

  9. Takk for god oppskrift på Pavlova. Jeg lager den vanlige ganske ofte. Har bare lyst å legge til en ting for de som ikke har lage den før. Det går fint ann å lage bunnene dagen før. Jeg pleier å pynte
    så nære servering som mulig, ellers blir den ganske myk i konsistensen. Lykke til. Den e bare supergod.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, det er viktig! Glemte å nevne det, men pyntingen må ventes med så lenge som mulig ja 🙂

  10. Undrende

    Ser god ut Har du noe forslag til hva eggeplommene kan brukes til?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vi pleier å bruke dem i omelett 🙂 Eller du kan lage béarnaisesaus 🙂

      1. Kan også brukes i hjemmelaget iskrem. Nam!

    2. Fjellfrua

      Pleier å bruke eggeplommene i hjemmelaget vaniljekrem jeg da 😉
      Når jeg lager Pavlova har jeg alltid først et lag med vaniljekrem på kaken,og pisket krem på toppen;-)
      Smaker og fantastisk med Dumle karamell,og salt lakris i Pavlovabunnen;-)

  11. Denne ser nydelig ut, må prøves ut til 17.mai! Lurer på hvilke nøtter du har på kaken?:-)
    Klem

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg har brukt mandelflak og revet kokos, ble så godt! 🙂

      Klem tilbake 🙂

  12. Dear Caroline, this cake looks already like a dream 🙂
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  13. Den såg jo helt nydelig ut. Tror jeg skal utvide pavlolarepetoaret mitt i år 🙂

    Et praktisk spørsmål – hvordan er den å skjære i når det er to lag? Blir det mye gris med krem som tyter ut mellom lagene? Eller lar det seg løse greit med en skarp kniv til å dele opp med?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det blir litt gris, men synes man kommer relativt greit fra det mtp. all kremen :p

  14. Savner tiden da du postet lavkarbo oppskrifter

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tenker du på bakst eller middag? Jeg prøver å være flink til å variere maten her 🙂

  15. Steker du begge samtidig eller en og en?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Begge samtidig, du får plass på 1 stekebrett 🙂

  16. Ser helt nydelig ut!

  17. Barnehagelæreren

    Nam en av mine favorittkaker, har lagd med sjokolade i mange år etter oppskrift fra dronninga på kjøkkenet Nigella Lawson i følge henne er ikke en kokebok komplett med mindre det er minst en Pavlovaoppskrift i den så sjekk henne neste gang for flere varianter.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Liiiker Nigella Lawson 🙂

  18. Ett annet tips for å få bra marengs.. sett alltid bakebollen og visp i kaldt vann en stund før du skal lage den. Når vi lagde marengs i konditori så satte vi gjerne bakebollen på kjøla en god stund.
    Klem fra konditor

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk for tips 🙂 <3

  19. Ser kjempegod ut!
    Et lite tips er å ikke piske kremen så hardt. Den skal være glatt og myk, pisker man for lenge blir den hard og kornete som på bildene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *