serietips: vår tid er nå

Min siste serie-obsession – Vår tid er nå! Ja, hvor skal jeg starte? Om du ser alle 3 sesongene, får du med deg over 30 år av livene til disse karakterene. Åpningen av hele serien er så fantastisk at jeg falt pladask umiddelbart: det er fredsdagen 1945 i Stockholm, og Nina Löwander, en av hovedkarakterene i serien, blir kysset på åpen gate av en vilt fremmed som forsøker å komme seg gjennom folkmengden med sykkelen sin. Hun blir betatt med en gang.  Gutten er Calle, som kommer fra helt andre kår enn henne, og han er faktisk på vei til sin nye jobb på Djurgårdskjällaren, drevet av ingen andre enn familien Löwander. Utganspunktet i serien er nettopp Djurgårdskjällaren, eller DK, som det så fint blir kalt. En familiedrevet restaurant som har vært i familien i mer enn 35 år. Det er Gustaf, den eldste av de tre søsknene, som står for den daglige driften av restauranten. Han har jobbet hardt for å holde stedet stødig under krigen, men har alt annet enn rent mel i posen og har gjort avtaler med personer på feil side av loven – noe som begynner å få konsekvenser. Han er i tillegg veldig bekymret for at hans yngre bror, Peter, som han mener alltid har blitt favorisert av deres mor Helga, skal komme hjem og overta hans rolle på DK. Peter kommer hjem, og han er ikke umiddelbart interessert i familiebedriften, men interessen kommer absolutt fort nok. 

Det er så mange fine karakterer og deilige intriger i denne serien at jeg ikke helt vet  hva jeg skal si og ikke si for at dere skal få lyst til å se. Maggan – servitrisen som oppnår helt fantastiske ting og inspirerer så til de grader, Roos – den trofaste hovmesteren, Gustav med sitt skjulte begjær og Stickan – den strenge kjøkkensjefen som har jobbet på DK siden tidenes morgen og som egentlig alltid har vært forelsket i fru Löwander. Her er det mye snadder, dere! 


Jeg har sett alle 3 sesongene og føler at serien fikk en verdig avslutning, det er så deilig når noe så bra faktisk har en form for avslutning, og ikke bare spinner og spinner videre i det uendelige. Jeg vet at det kommer en sesong 4, men denne skal visstnok handle mer om bare Nina og Calle og den tiden da de møttes – altså rundt 1950 🙂 Det betyr at den ikke vil få noen innvirkning på sesong 3, som jo ble avsluttet utover på 70-tallet. Du finner Vår tid er nå på Viaplay – god helg dere 🍿 

10 kommentarer

 1. Helt underbar serie med många av Sveriges skådespelarelit..

 2. En utrolig fin serie. Har sett dem alle og jeg satt klistret foran skjermen.

 3. Denne serien er så fin! Må tipse deg om Et sted å høre hjemme (a place to call home) på nrk nett TV
  Nydelig serie ! Litt i samme gate som vår tid er nå

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tuusen takk for tipset 😀 Mamma har allerede tipset meg, så den står på listen! Gleder meg til å se <3

 4. Ja den serien er Nydelig. God helg til deg med

 5. Takk for serietips 🙂 Skal sjekkes ut.
  Lurte på om du kunne tipse om merker/klær til jentene nå som det er vår og går mot sommer?
  Har en datter som er litt yngre enn Naia og synes det er så gøy med klestips til barn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara og Gullkorn har masse fint <3

 6. Hvor er den fine grønne(?) singleten på instastory fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra i fjor :/ Men fra Gina 🙂

 7. Takk for tips!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *