squashpasta med rød pastasuas

Squashpasta, eller zucchini som det også heter, er så fantastisk godt! Vi bruker det ofte som erstatter for spaghetti, det er jo en helt super måte i få i seg mer grønnsaker på. Squashpasta kan brukes til det meste og jeg har delt mange varianter på bloggen tidligere, men  akkurat denne gangen hadde jeg lyst til å teste vegetarkjøttdeig. Gjett om det funket som bare det og gjett om jentene ikke merket forskjell?! Det var skikkelig, skikkelig godt og jeg laget en superdigg pastasaus til som jeg håper dere vil prøve å lage!  


til 4 trenger du 

♥ 500 g. vegme formbar vegodeig ♥ 1 gul løk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1-2 ss. olje ♥ 2 bokser hakkede tomater – 800 g. ♥ 4-5 laurbærblader ♥ 1 pakke cherrytomater ♥ frisk basilikum ♥ salt + pepper ♥ 5 store squash 


slik gjør du 

Bruk en spiralkutter til å lage strimler av squashen. Stek dette i tørr panne til vannet forsvinner og sett det til side. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp litt olje i en stekepanne og surr løken sammen på medium varme til det blir blankt. Del cherrytomatene i to (du bestemmer selv hvor mange) og fres dem sammen med løk og hvitløk. Tilsett deretter vegodeigen og stek den i noen minutter. Hell over de hakkede tomatene, bland inn noen laurbærblader og finhakk ønsket mengde basillikum som du  tilsetter til blandingen. La dette småkoke (gjerne under lokk) i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. 


Mmmm! Serveres på en grønn eng av squashpasta – det er så godt og så enkelt! Håper det smaker 🍅

10 kommentarer

 1. Hei! Har du noen tips til hjemmeøvelser (styrke) som er lurt å gjøre når man løper mye? Mulig du har skrevet et innlegg om det, men jeg kan ikke finne det under ‘trening’

 2. Pssst.. sjekk skrivefeil i overskrift. 😉

 3. Også mener du kanskje å finhakke basilikumblader, og ikke laurbærblader? 🙂
  Hva er vegodeigen laget av?

 4. Mmm – vann i munnen! Ser nydelig ut, gleder meg til å prøve å lage dette 😀

  Klem

 5. Er det ikke litt lite næring i squash? Bortsett fra c-vitamin liksom. Det er nesten null kalorier i squash, om jeg husker rett? Blir du mett?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Squash er, som de fleste andre grønnsaker, fattig på energi 🙂 Squash og andre grønnsaker er ikke noe man spiser for å bli mett, men bidrar i stedet med vitaminer og mineraler, som f.eks C vitamin.

 6. Nammis! 🙂 Elsker oppskriftene fra deg, alltid noe spennende, nytt og sunt. Skal lage denne neste uke. Nå føler jeg middager må planlegges lengre i forveien fordi det er så styrete å dra i butikken. Men denne kommer med på lista for neste uke. Takk for oppskrift. Håper alt er vel med deg. 🙂

 7. This recipe seems super delicious, I must try it!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 8. Hvilken spiralkutter bruker du?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *