lørdagstrimmen: på tur til fortet

inneholder annonselenker: nelly 

Skal jeg være ærlig har denne søndagen vært litt vemodig. Jeg synes det blir så rart å sende jentene avgårde igjen i morgen, vi har liksom vært sammen hele tiden i snart 2 måneder nå og jeg vet ikke.. det er noe med hele situasjonen som foregår i verden som gjør det så annerledes. Det er jo nye regler å forholde seg til i både barnehagen og på skolen, og jeg håper at disse ikke gjør at jentene synes det er skummelt å dra. Jeg tror ikke det altså, dette er jo nytt for alle, og det tar sikkert litt tid å komme inn i det. Men – mine følelser satt til side – så merker jeg nå at vi vil ha godt av det alle sammen. Jentene trenger å komme seg ut i hverdagen igjen og Lars-Kristian og jeg trenger hverdagen igjen. Jeg er nok ikke alene om å kjenne på det.

Heldigvis har vi fortsatt helgene og de er alltid så innmari fine! I går syklet vi til Greåker fort hvor jeg ikke har vært siden jeg var liten jente. Mamma klarte å punktere på veien, så vi brukte en god stund dit! Haha! Er så typisk! Heldigvis var Eriksen godt forberedt med lappesaker i sekken, så etter en litt for lang pause var sykkelen så god som ny igjen! Eller.. ikke helt.. men hun kunne i det minste sykle frem og tilbake på den! Det sa ikke POFF igjen før vi nesten var hjemme i gården – haha 🙂 

(annonselenker) sko HER / genser HER 

Men å! Herfra har jeg mange fine minner. Jeg husker godt turene til fortet med pappa og storesøster da jeg var yngre, ofte dro vi hit de helgene mamma måtte jobbe. Det var alltid så skummelt der og pappa storkoste seg da han fortalte meg skrekkhistorier om soldater fra krigen som gikk igjen i fortet. Jeg var så redd! Men det var jo en slags skrekkblandet fryd. Greåker fort var i kamp under andre verdenskrig, men i dag er store deler av det gjenmurt og dessuten er det fredet. Likevel er det fortsatt en åpning der så vi kunne gå inn og se 🙂

Jentene elsket det og Nelia synes utsikten var så fin! Hun følte hun kunne se hele verden derfra sa hun ⭐️ 

(annonselenker) sko HER / genser HER 


Vi hadde piknik i solen og så fulgte sykkelveien hjem igjen. Totalt 14 kilometer på setet, en skikkelig deilig tur 🙂 Dette har vært en fin og aktiv uke synes jeg, og nå skal jeg slappe av resten av kvelden og kaste innpå sushi med Lars-Kristian. Nam! Håper dere har hatt en fin helg 🌸 

21 kommentarer

 1. Jeanette

  Dere er så flinke å komme dere ut på tur! Har selv vært på tur med min søster og mine skjønne nieser i dag,finnes ikke noe bedre på en søndag! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig, Jeanette <3 Enig med deg! Finnes nesten ikke noe hyggeligere å gjøre sammen enn akkurat dette!

 2. Jeg får så lyst til å reise til Fredrikstad til sommeren når jeg leser tur-innleggene dine! Kan du lage en tur-guide? ☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjør jeg gjerne 😀 OBS! Dette er i Sarpsborg! Haha 😉

   1. Uuups..! Er ikke så kjent nedi der du bor..! 😉 Men mange fine søndagsturer legger du ut, så frister med både Sarpsborg Og Fredrikstad 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha, det er helt greit :p Så koselig å høre! Lager gjerne en liten samling på alle turene våre / dit vi liker å dra i nærområdet 🙂

 3. Johanne

  Så flotte bilder!
  Nå er det tilbake til en ny hverdag, litt skummelt, men jaggu skal det bli godt haha! 😀 Jeg grugleder meg til å sende barna, men de gleder seg veldig, og vi velger å stole på myndighetene – dette er trygt og bra.
  Leit med 17.mai i år, men man får prøve å pønske ut noe lurt, og skape en fin dag når den tid kommer, og håpe alt er (tilnærmet) normalt neste år.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Enig med deg <3 Det har vært en befriende, men også litt rar start på uken. Men jeg merker så godt på barna at de elsker å være tilbake! Og det gjør virkelig godt <3

   17. mai blir rart, men vi får gjøre det beste ut av det <3 Krysser fingrene for at ting går den rette veien <3

 4. Andrine

  Jeg må bare få spør, og håper ikke at det oppfattes som et frekt spørsmål.

  Men jeg har lagt merke til at du svært ofte poserer med en arm opp og ene foten frem med hevet hæl? Jeg skjønner jo såpass at du synes det er en posering som funker, men hva er egentlig greia, haha… Jeg ser ikke hvordan det skal være en bra posering, i hvert fall ikke såpass mye som den brukes.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, ingen spesiell grunn til det, er nok bare en (u)vane 🙂

 5. Sally H.

  Oi! Hvordan kan det være rosevin i glasset når flasken er uåpnet? 😮 Haha!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mamma hadde med seg sin egen flaske 🙂

   1. Kathrine

    Det er ikke lov å sykle med promille.

    Ellers er dere kjemelflinke til å dra på tur. Jeg misunner dere alle valgmulighetene. Jeg bor på Vestlandet og her er det bare en vei å gå tur, og det er rett opp 😮 men man blir jo i god form da, hehe.

 6. Fin tur. Der er så bra å gi barna positive naturopplevelser og fysisk aktivitet med lek og glede og lære dem å bli glad i begge deler. Dere er god på det

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Vi elsker å være på tur 🙂

 7. Karianne

  Hei! Hvor er den fine piknikkurven fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er flere år gammel, men kommer fra riviera maison 🙂 <3

 8. Halle-Palle

  Så nydelig tur! Sykler jentene selv? Hvordan får du de da til og sykle så langt? Jeg er nokså overvektig så jeg prøver å komme i bedre form, men dattra på 14 nekter plent og være med. Det hadde vært mer motiverende og bevege seg med hun med meg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nelia syklet selv 🙂 Ikke Naia, hun satt i sykkelvognen 🙂 Nelia synes bare det er gøy, det er en veldig lang oppoverbakke på denne ruten og der trengte hun litt dytt og motivasjon, men ellers gikk det av seg selv. Kan se for meg at det kan være litt mer vrient med en 14-åring kanskje, men kan dere kanskje gjøre en skikkelig tur ut av det, med mat og alt slik som vi har gjort? 🙂 <3

 9. Hei Caroline 🙂

  Er det lov å ha alkohol med i innlegg som inneholder annonselenker? Trodde det var regler på det 🙂

 10. Ser ut som en fantastisk turHer er vi oxo svært glad i utflukter,spesielt sykleturer
  Syns du har så fiin sykkel .Hvilke merke og modell er det?
  Klemklem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *