sommerruller med frukt og grønnsaker

Jeg har delt oppskriften på sommerruller tidligere – fun fact: om 2 dager er det akkurat 1 år siden sist! Haha 🙂 Det er tydelig at jeg får lyst på dette nå som våren endelig er over oss. Dersom du ikke har prøvd å lage dette før, men synes det ser både vanskelig og litt rart ut: prøv! Det er så utrolig godt! Peanøttsausen som jeg delte oppskriften på HER er nok min absolutte favoritt, men denne gangen hadde jeg likevel lyst til å prøve noe nytt. Sommerruller er skikkelig digg med frukt som en slags dessert etter for eksempel ruller som består av grønnsaker og kjøtt eller vegetarkjøtt. Her kommer oppskrifen på to nydelige sommerruller med forskjellige dressinger! 


du trenger 

♥ jordbær ♥ kiwi ♥ mango ♥ avocado ♥ frisk mynthe ♥ rispapir 

dressing: 2 ss. sitronsaft ♥ 2 ss. limesaft ♥ skallet av 1 lime ♥ 2 ss. honning 

♥ kyllingbiter eller vegetar chicken bites ♥ rødkål ♥ agurk ♥ sesamfrø ♥ sprøløk

dressing: 2 ss miso paste ♥ 1 ss. vann ♥ 1 ts. honning ♥ 1 ss. risedikk ♥ 1 ts. soyasaus ♥ 1 ts. sesamolje 


slik gjør du 

Mengden på grønnsakene og frukten bestemmer du helt selv, men vi bruker ca. lik mengde av alt. Del alle grønnsakene opp i tynne staver. Til fruktrullene kan du dele opp jordbærene og kiwien i skiver, det er lettest og ser også fint ut – spiser jo gjerne litt med øynene også 🙂 Ha lunkent vann i en stor bolle og dypp forsiktig ett og ett rispapir nedi. Her er det viktig at du ikke dypper flere ark i vannet samtidig. Når det har blitt mykt, legger du rispapiret over på et rent kjøkkenhåndkle. Tørk forsiktig av det og ha det over på en trefjøl eller noe annet. Legg i alle grønnsakene og kyllingen du ønsker, dryss over litt sesamfrø og rull rispapiret sammen. Gjør det samme med fruktrullene, men legg gjerne skiver av kiwi eller jordbær i helt først, slik at det er disse som synes når rullen serveres. Del rullene i to før servering 🙂 


Når du skal lage sausene blander du sammen alle ingrediensene, bruk en gaffel til å vispe det sammen slik at du unngår klumper. Så er det bare å dyppe og nyte! Mmmm! Dette er skikkelig snask – jeg lover! 

12 kommentarer

 1. Kathrine

  For et flott innlegg med nydelige og varierte bilder! Såg kjempefristende ut 🙂

  Må prøves.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Håper du liker det 🙂 <3

 2. Ser helt nydelig ut Dere tar så flotte og fristende matbilder. Skal definitivt teste ut denne oppskriften.

 3. Kanskje dumt spørsmål altså Men rispapiret, skal ikke det frityrstektes ? Tenkte på når det brukes til vårruller…Blir det ikke klissete når det mykes opp i vann ? Bare lurer for har ikke prøvd å lage dette her før. Ser godt ut i alle fall.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Neida, når du lager sommerruller, så skal de bare dynkes i vann 🙂 De smelter i munnen, kjempegodt 🙂 PRØV 😀 <3

  2. Det er ikke samme papir man bruker til ferske vårruller og vårruller man frityrsteker. I alle fall ikke til vanlig, mulig rispapir kan frityrstekte, men har aldri sett det.

 4. Flotte bilder! Så bra at du tok til deg kritikken på matbilder 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 5. For et utrolig lekkert innlegg <3 Stå på!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 <3

 6. Johanne

  Gud så lekkert!
  Dere er helt rå på matbilder altså, får lyst på alt du viser, hehe 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, tusen takk 😀 Det blir jeg glad for å høre! Og dette ER virkelig skikkelig snadder!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *