oppussing: lufteveranda blir liten oase

inneholder annonselenker: h&m 

Ut fra soverommet vårt har vi en nydelig veranda i halvsirkel, som stort sett blir benyttet til lufting av dynene våre hver morgen. Jeg lengter etter å utnytte denne plassen, sette meg der med en kopp kaffe i morgensolen mens jeg hører fuglene kvitre fra alle kanter. Det er nemlig en helt egen stemning her på morningen og den vil jeg ikke gå glipp av. Nå har vi fjernet gulvet som lå der, for det hadde samlet seg så latterlig mange barnåler under der at flere planker var begynt å råtne. Nå har vi funnet et vedlikeholdsfritt nydelig gulv i en lys gråfarge som skal legges så snart det kommer fra lager i løpet av maks to uker. Jeg kan nesten ikke vente! 

Over her ser dere stilen jeg tenker å ha på denne verandaen: bambus, lyst materiale, enkle møbler og grønne planter – litt bohemian coastal. Ikke for mye dill, men en del puter og pledd, puffer og kanskje en enkel krakk. Det kommer til å bli så fint og jeg gleder meg til å vise dere! 

(annonselenker) 1. stol ib laursen 2. bord Speedstberg 3. lykt HER 4. puff IKEA 5. potteskjuler HER 6. flettet brett HER 7. putetrekk brunt og off white HER 8. 3-pakning putertrekk HER 9. flettet putetrekk HER 10. potteskjulere HER 11. puff HER 12. gulvteppe HER 


Er det kanskje noen som forresten har innspill til hva vi kan vaske eller pusse eller gjøre med kobber for at det skal bli pent igjen? At det har irret er greit nok, men det er flere flekker (som dere ser litt på bilde) som ser ut som fuglemøkk eller lignende, som liksom har satt seg fast selv om det er fjernet – vil jo gjerne ha bort de sirklene etter det 😉 Tips taes imot med takknemlighet 🌸 

31 kommentarer

 1. Karoline

  Hva med sånn hvitsvamp som tar det meste? Den er jo veldig sterk, så usikker på hvordan kobberet ville reagert.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg forhøre meg om! Tusen takk for tipset 🙂

 2. Hvamed primer, og sort hammerlakk?:)

 3. Mix 1/4 salt, 1/4 cup flour and enough vinegar to make a thick paste. Use a soft cloth to rub the paste on the surface of the copper. Buff till it shines. Rinse with warm water and dry thoroughly.

  Eller bare salt og eddik

 4. Så masse fint! Vil bare komme med et lite tips/heads up som jeg selv brente meg på i fjor når jeg kjøpte flere fine bambus utemøbler: De holder seg fine veldig kort i norsk klima! Spesielt hvis de blir stående uten tak og det regner. Kjøpte solsengen, krakken og bordet på et av bildene dine over, og mye er nå blitt helt svart – på tross av iherdig vårvasking og pussing (blitt litt bedre), og bordet er helt ødelagt og allerede kastet. Siden bambus ikke er tre, men en plante er det visst ikke så mye man som funker å sette det inn med heller(eks. beis) så det skal tåle mer. Så synd siden det er så fint! Så ta det med i beregningen at det enten bør dekkes til, ha tak eller evt. bæres inn et sted når det regner.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips :O

 5. S.Helene

  Kjøpte kobberpuss på Glassmagasinet for å pusse en kasserolle. Det går noen mengder og tar litt tid men det funket 🙂 Ha en fin tirsdag <3

 6. Elisabeth h

  For mange år siden skulle jeg pusse opp en gammel svart vedovn. Den hadde noen stenger og knotter i messing, de var helt svarte. Jeg dekket stangen og knottene med ketchup over natten, og de var som nye dagen etter. Det er syren i ketchupen som gjør det. Jeg har hørt, men ikke testet, at det samme skal virke bra for kobber. Verdt å prøve på en liten flekk først?

 7. Bland gloria og zalo til en tynn grøt. Smør på, la virke et par minutter og vask av. Skulle og tørk. Gammelt kjerringråd som virker. Brukte det i «messingperioden» som var for noen år siden

 8. Dear Caroline, I know for sure it will look perfect afterwards!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 9. Åh, det kommer til å bli skikkelig fint! Gleder meg til å se! 😀 <3

 10. Det høres utrolig ut, men kobber får igjen den flotte fargen sin om du pusser det med ketchup. Ha litt ketchup på en klut, stryk det over kobberet og la det sitte på i noen minutter. Har testet det selv og fungerer perfekt.

 11. Prøv å poler med sitron 🙂

 12. Hei,

  Kanskje denne vidunderkremen kan funke på det? https://www.csoaps.com/vidunderkrem.html

 13. Gleder meg til å se hvordan resultatet blir, elsker stilen dere skal gå for! Jeg må si jeg blir inspirert til å fikse på egen balkong. Gulvet ser veldig flott ut, kan jeg spørre hvor er det fra?
  Får en god følelse av å følge med på bloggen din i disse tider, det tar tankene litt bort fra det vonde som skjer i verden. Tusen takk for det <3

 14. Like deler eddik, grovsalt og eggehvite. Kjøres i stavmixer tilsett mel til passe konsistens og smøres på kobberet.

 15. Therese

  Har pusset opp kobberrør på badet som begynte å bli stygge. Brukte stålull (den typen som har såpe i seg, ble blanke og fine igjen, bare å skylle over med vann etterpå☺️ Har du sjekket ut savannen.no? Kjøpte to kurver derifra, kjempe masse fint litt i den stilen du ønsker ute og man støtter kvinner i Afrikanske land med mat og skolegang om jeg ikke husker helt feil.

 16. OLE HANSEN

  Tannkrem supert pussemiddel til kobber og messing

 17. Sitronsyre blandet med Zalo.
  Sitronsyre får du på apoteket, eller de har i slike små poser som står sammen med bakeutstyr i dagligvarebutikken. Bland 1 ts sitronsyre med en skvett Zalo så du får en «grøt» som du kan gni på. Skylles av med varmt vann og tørkes med klut. Prøv på et lite synlig område først .

 18. Anne Marte

  Mannen min, som er metallurg, anbefaler at selve metallet som er skittent (antakeligvis har det reagert med noe i fugleskiten) blir slipt vekk med stålbørste, kraftig sandpapir, eller, hvis det ikke fungerer, å låne/kjøpe/leie eget utstyr ment til å slipe metall. Det er sannsynligvis en reaksjon som ikke er reversibel sier han. Lykke til!

  Sjelden jeg kommenterer, men mens jeg uansett er på tastaturet kan jeg samtidig si at jeg elsker bloggen din, jeg har fulgt deg i mange år (hvertfall siden før du giftet deg). Er innom stort sett hver dag, det er mitt eget lille pusterom i hverdagen. Fortsett det enormt gode, og ikke minst inspirerende arbeidet du gjør, og ikke bry deg om alle som er negative og kritiske imot deg. De er garantert i solid mindretall av de som titter innom her ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips og hyggelig tilbakemelding, Anne Marte <3

 19. Caroline

  Gøy!! Blir sikkert kjempefint, som alltid 🙂

 20. Veldig kul og laidback stil. Får litt beach bar vibber. 🙂

  Med tanke på været i Norge og stilen på huset ville jeg kanskje heller gått for «fransk fortau restaurant stil». Som eks marmor bord og franske bistro stoler (slike du ser på fortauskafeene)

  Men absolutt, den stilen du har valgt blir sikker veldig kul og gleder meg til å se resultatet.

  1. Forresten – her kan du finne litt mer inspirasjon:
   https://www.tinekhome.com/en/projects/

 21. Camilla F

  Hei:-)
  Vi har planer om å legge nytt gulv på vår veranda- og hadde egentlig landet på fliser.
  Men det vedlikeholdsfrie gulvet du viste fram så veldig fint ut. Hadde satt stor pris på å fått vite hvor man får tak i dette?!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skal finne ut av det! Legger det til i oppdatert innlegg når gulvet er på plass 🙂

 22. Hej , ser så fint ut !! vad är det grå gulv treverket laget av ? Navn? Ska legge nytt ute og den fargen er akkurat vad jeg har tenkt på .

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skal sjekke og kan skrive opp det ved neste update 😀 <3

 23. gleder meg til å se!

 24. Mariann

  Nydelig,bruk litt av alt <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *