torsk med avocadokrem

Jeg er kanskje over snittet glad i fisk, men likevel er det lenge siden jeg har delt en middagsrett med torsk. Torsk er jo faktisk det beste å velge om du skal ha smaker til som stikker seg litt ut ettersom fisken er såpass anonym – jeg elsker det og synes det kan brukes til det meste av tilbehør. Kombinasjonen dere skal få i dag er virkelig så bra og kanskje en av mine favorittretter akkurat nå – retten har få ingredienser og jeg lover deg at den er superenkel å lage – faktisk lager du den på 1-2-3 – perfekt hverdagsmat 🙂 


du trenger 

♥ 500 g. torsk ♥ 2 store avocado ♥ 4 ss. frisk koriander ♥ 4 ss. rømme ♥ 3 hvitløksfedd ♥ salt + pepper ♥ 1 blomkålhode ♥ 2 ss. smør ♥ 1 dl. melk ♥ cherrytomater ♥ olje 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Legg cherrytomater i en ildfast form og hell over godt med olje. Krydre med salt og pepper eller med ønsket krydder, og stek i forvarmet ovn i ca. 20 – 30 minutter. Tomatene skal være gylne og møre. 

Del avocadoene i to og ta ut steinen. Finhakk koriander og hvitløk, og bland sammen dette, avocado og rømme med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. 

Ha smør i bunnen av en kjele. Del blomkålen opp i mindre biter og legg dem oppi det smeltede smøret. Hell over melken og la det koke under lokk på medium varme. Mos med stavmikser når blomkålen er mør, og smak til med salt og pepper. Ha smør i en stekepanne og stek torskefiletene ca. 3 minutter på hver side – medium varme. Når det er rundt 2 minutter igjen av steketiden, kan du legge på avocadokremen slik at den er lun ved servering. 


Serveres med blomkålpuré og ovnsbakte cherrytomater – dette er så innmari godt! Håper du også synes det smaker 🙂 

44 kommentarer

 1. Det ser nydelig ut! Blomkålpuré er fantastisk godt!

 2. Det der blir fredagsmat denne uken! Men noen parmesanchips for litt knas, og kanskje noen oliven.. Snadder!!

 3. Johanne

  Takk for tips!
  Helt enig med deg, torsk er så nøytral i smaken at den kan brukes til veldig mye. Dette så kjempegodt ut 🙂
  Ha en fin dag 🙂

 4. Som flere nevnte ved forrige oppskrift så savner flere av oss mer variert bildebruk. Innlegget mister litt gnisten når det er så mange bilder av samme motiv. Ta gjerne bilder av indigrienser, fremgangsmåte, steg for steg, utstyr… hvorfor tar du ikke til deg ønsker fra lesere? Retten ser riktig så flott ut altså, men selve innlegget blir utrolig kjedelig for å si det rett ut.

  1. Jeg skjønner ikke problemet med dette, jeg. Selv om alle bildene viser (nesten) det samme motivet gjør det meg virkelig ingenting, og jeg synes heller ikke innlegget er kjedelig. Så det er slett ikke alle som savner «mer variert bildebruk»…

   1. Jeg skrev ikke alle, jeg skrev flere ønsker det 😉

 5. Er ikke dette veldig lite mat (til å være en middag)?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ca. 2300 kalorier totalt i oppskriften. Ganske normalt for to store og to små 🙂 Så får man gjøre individuelle tilpasninger selv ut i fra behov.

 6. Nå spiser jeg veldig lite,så dette hadde vært for mye for meg.
  Men familien min hadde nok sultet,så syntes også dette er lite mat.. men man kan jo selvfølgelig justere oppskrifter etter eget behov. Godt ser det hvertfall ut ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   For mye for deg, for lite for noen andre og akkurat passe for oss 🙂

   Om noe er mye eller lite kommer an på personens behov 🙂 Både jeg og Lars-Kristian trener mye og har et større kaloribehov en gjennomsnittet, og for oss er dette fin mengde. Men bare å justere selv, går ikke an å lage riktig mengde til alle som leser bloggen da det varierer veldig 🙂

  2. Jeg tenker nå at svarene er fornuftige. Hun sier hvor mange kalorier som er i retten – ut i fra det, ser man at dette er en rett som tilfredsstiller energibehovet til en familie på fire.
   Ser godt ut – skal prøves

  3. varm_kakao

   For meg så er ikke fisk så mettende, så jeg ville nok hatt endel mer mat/fisk. Men det må man styre selv, det så i alle fall veldig godt ut!

 7. Teller du seriøst kalorier for hva du spiser? Jeg synes du hadde et slik svar en tid tilbake også da noen nevnte at dere spiser pizza og burgere ofte; da var det viktig for å påpeke at pizza har den tynneste bunnen og burger spiser du uten brød. Det høres så fanatisk ut. Du trener masse, ser flott ut, du kan absolutt spie pizza og burgere med brød! Du sier det er viktig med balanse for deg, men svarene dine sier ofte noe helt annet… som om du har et anstrengt forhold til mat og kalorier.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Smiley: Nei, jeg teller ikke kalorier 🙂

 8. Den ser nydelig ut! Takk for at du deler fiskeoppskrifter!

 9. Vi er to, og vi hadde hatt i grenseland lite med 500 gram fisk. Det er ikke mye mat.
  Og hvordan vet du at det er så og så mange kalorier i maten hvis du ikke regner det ut.
  Det sagt, maten ser veldig god ut, og jeg kommer nok til å prøve denne oppskriften – med mer fisk.))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg regnet det ut pga. spørsmålet 🙂 1 normal porsjon med fisk til voksen beregnes til ca. 150-200 gram. Men mange faktorer som spiller inn 🙂

 10. Savner også flere bilder av selve matlagingen. Når det er sagt så er oppskriften den viktigste og den skal jammen meg prøves ut!

 11. Pernille E.

  Eeeelsker torskeretter, men dette var en ny kombo. Høres fantastisk godt ut og skal prøves allerede i i morgen. Er jo ganske mektig tilbehør, så forstår godt at denne porsjonen holder til dere. Tusen takk for all inspirasjon:-)

 12. Ser utrolig godt ut

 13. Hei. Jeg ønsker fortsatt oppskriftene i gram. En avokado veier veldig forskjellig fra avokado til avokado. Lurer også på om denne retten blir litt ensformig, sånn med tanke på konsistens? Alt er jo mykt eller moset. Kunne vært godt med noe sprøtt? Ha en fin dag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du kan fint ta inn noe med litt tekstur 🙂 Jeg skal bli flinkere til å skrive mengde! 😀

 14. Rosetta

  Et litt utenomspørsmål , men alikavel noe aktuelt i disse tider, jeg syntes å hugse at du har for litt siden fått spørsmål om du som blogger kunne tenke deg å svare på leserens spørsmål, altså en spørsmålsrunde,,,Så derfor er jeg litt føre, det jeg spør om, er : Kan influencere/ bloggere også komme inn under krisepakken til regjeringen, med div utbetalinger? Slik som jeg fårstår det, tilfaller bla artister, kulturpersoner, og freelancere? Ja og såklart itilleg vanlige arbeidere og bedrifter,,,Er det i såtilfelle et «tak» på beløp.? Såg på sosiale medier idag at også influencere merker det endel nå, med mye mindre annonse- oppdrag, så hva skal influencere/ bloggere leve av? Betyr dette «kroken på døra for mange bloggere? Der di mest kreative klarer å komme seg igjennom krisen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Jeg har ikke satt meg spesielt inn i de krisepakkene, men det er jo klart at influencere har de samme rettighetene som andre i landet. Om det betyr kroken på døra tror jeg ikke, de fleste influencere har jo ikke spesielt store faste utgifter.

 15. Ser nydelig ut! 🙂 Mange rare kommentarer her…Folk har nok aaaalt for mye tid til overs nå, haha! Du gjør en super jobb, og du er helt fantastisk, Caroline! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Pia 🙂

 16. I. Marie

  Hei – prøver igjen. På 4,3,2,1 intervalløktene, står du stille når du har «pause» på 1min mellom dragene eller går du?
  Det tar jo litt tid å skru fart og og ned så synes gå kan bli litt stress?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg går litt rundt i rommet og hopper på møllen når intervallet starter 🙂

 17. Min mann og jeg hadde laks til middag idag og klarte oss med 300 gram laks med poteter og gulrøtter ved siden av.
  Og hva vet dere egentlig om denne familiens spisevaner? Kanskje de spiser kveldsmat noen timer senere? 🙂
  Maten så forøvrig veldig god ut, men ville kanskje valgt blomkålris for litt mer variert struktur. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er mange faktorer som spiller inn på om en porsjon er stor eller liten 🙂

   Takk for tips! Blomkålris er godt 🙂 Vi lager det alt for sjeldent! :/

   1. Nå får man jo til og med ferdig blomkålris i poser. For late dager. 😉

 18. Andrine

  Kan jeg bare få klage litt på den irriterende reklamen som legger seg over innlegget, både på pc og mobil. Det er ufattelig irriterende, og gjør at jeg klikker meg ut uten å lese innlegget. Og det kan vel ikke være meningen 😉

 19. Elisabeth h

  Vi eeeeelsker torsk og sei, så deilige fiskeslag, og denne avocadokremen må vi jo bare prøve! Tror folk noen ganger ( og noen ganger litt med vilje…) henger seg opp i mengde av fisk el kjøtt, og glemmer at tilbehør som det her, avocado, er ganske energirikt og derfor metter mye, selv om det volummessig ikke ser slik ut. Du bruker også ofte parmesan i ganske rikelige mengder…igjen, noe som metter. Eeeelsket oppskriftene dine, og det er bare å justere etter egen smak. Det viktigste for meg er at du gir inspirasjon til, for meg, nye retter og nye kombinasjoner. Og kjør på med bilder, gjør meg ingenting å se mange lekre fotos, selv om jeg også er enig i at det vil være bra å få noen flere «underveis»- bilder. Takk for en super blogg, og et deilig pustehull i disse tider!

 20. Dette så skikkelig digg ut, det skal jeg prøve å lage! Tror oppskrifter du legger ut med fisk er blant mine favorittinnlegg!
  Prøver meg litt på lavkarbo nå jeg, og har funnet masse bra inspirasjon på din blogg! Så tusen hjertelig takk!

 21. Takk for god inspirasjon! Skal overraske mannen med dette i kveld! Ser helt nydelig ut og så enkelt Jeg setter stor pris på bloggen din. Ryddig, lun og inspirerende. Ønsker deg og dine en fin dag ❤️

 22. Elisabeth

  Dør av kommentarene noe legger folk seg borti! Så rågodt ut!!

 23. Ser det ble feil kanskje skrivd fra min side..mente vell bare at for min del så så det lite ut.
  Men det var jo ikke noe «kritisk» ment..
  Ser noen påpeker dette ink deg.Jeg kunne skrivd jeg har to aktive «menn» med sykkelsport ,og sønn med fotball hver dag..da hadde jo dette blitt fremstilt annerledes.Beklager om jeg støtet noen:) klem

 24. Noe jeg har derfor jeg måtte rette opp i det! Er lett for å bli missfotått i disse innleggene..☺️

 25. Eva Marie

  Mmm, dette var veldig godt. Tusen takk for innspo, du er flink. Vegetarpizzaen som du lager er så god, den har jeg laget flere ganger.

 26. Kan du som er sulten bare spise mer og la Caroline få fred? Caroline gjør en fantstisk jobb med både bilder og oppskrifter, og jeg antar også at tilberedningen skal se delikat ut. Det er ikke nødvendigvis et illustrasjonsbilde på hvor mye DU skal spise!

  Har dere seriøst så lite å gjøre?

 27. Vi prøvde denne retten i dag – og det var helt himmelsk Alle i familien likte det kjempe godt! Vi kokte riktignok noen poteter ved siden da mannen var skeptisk til om det var nok mat
  Men- mente du virkelig 4 avokadoer ? Vi lagde først halv mengde, og det holdt massevis for oss
  Ha en fin dag ☀️☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så herlig, det gjør meg glad 😀 Jeg mente to! Haha, fire halve! Retter opp asap 🙂

 28. Dette må prøves ett helt annet spørsmål. Vet du hva som skjedde med isen din? Den var sååååå god. Savner den sårt. Den «nye» zero isen er ikke god, så det er ingen alternativer som er så gode som det din is var Den var jo alt for kort tid på markedet ❤️

 29. nam! dette skal jeg prøve!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *