påskesalat: appelsin, chevre og ristede pekannøtter

Appelsin minner meg på så mange måter om påske, skiturer med kvikklunsj, kakao og appelsin i sekken har vært standard for oss flere år på rad nå, så påsken 2020 blir veldig annerledes. Vi kommer til å savne familien fra Ålesund veldig, det gjør vi allerede, men som alle andre skal vi gjøre det beste ut av det. Påskeinspirasjonen starter så smått på bloggen fra i dag og da tenker jeg det er fint å begynne med å dele denne oppskriften på en helt fantastisk salat med nettopp appelsin 🙂 

Du kan spise den som middag med godt brød eller knekkebrød ved siden av, eller du kan ha den som en lunsj. Jeg hadde ikke tid i går, men jeg liker veldig godt å vende grønnkålen i stekepannen før jeg blander salaten, da blir den litt lun og ekstra god – eller du kan bare ha den akkurat som den er – det bestemmer du selv! 


du trenger 

♥ 250 g. grønnkål ♥ 2 appelsiner ♥ 100 g. tranebær ♥ 2 vårløk ♥ chevre ♥ 2 never pekannøtter ♥ 1 ss. smør ♥ 1.5 ss. sukrin gold  

dressing ♥ 2 ss. eplecidereddik ♥ 2 ss. olivenolje ♥ 1 ss. grov sennep ♥ 1.5 ss. honning ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Ha smør i en stekepanne. Når det har smeltet heller du over pekannøttene og drysser over sukrin gold. Bland godt slik at nøttene blir dekket av smør og sukrin, hell dem over på bakepapir, separer dem og la dem avkjøle seg. Vask og skyll grønnkålen. Legg den i en stor salatbolle, dryss over pekannøttene og tranebærene. Del opp chevre og vårløk, skrell appelsinen og del den i skiver. Bland alt sammen. 

Lag dressing ved å blande sammen olje, eplecideredikk, sennep og honning. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt, du kan også servere dressingen ved siden av. 


En skikkelig, skikkelig god salat med vårlige og deilige smaker 🙂 Håper dere vil teste den 🐣 

26 kommentarer

 1. Så veldig godt ut. Men ett tips; gjerne vør litt mer variabel i bildebruk. Så mange bilder av samme motiv blir kjedelig. Ta gjerne bilder av indigrienser og fremgangsmåte underveis feks. Litt mer kreativitet. Kun et lite konstruktivt tips fra meg 🙂

  1. Kathrine

   Veldig enig her.

   Kjempefine og fristende bilder, men 7-8 tilnærmet identiske bilder gjør lite for innlegget.

   Bilder av ingrediensene og glimt fra prosessen hadde gjort seg :).

   Dere er utrolig gode på matbilder, de er i en klasse for seg!

 2. Hilde Marie

  Nam! Dette så godt ut! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skikkelig godt var det 🙂 Håper du vil prøve 🙂

  2. Faktisk litt enig her, bilder av ingrediensene er så nyttig!! 🙂

 3. Så nettopp instagram-videoene dine. Synes du det er greit at barna dine behandler Hugo på den måten? Drar i båndet slik at hunden vrir seg ut av selen? Du må tenke på at Hugo er en gammel hund som trenger mye ro. Nå såg jeg bare et lite klipp, men om det er sånn dere holder på så synes ikke jeg at det er greit i det hele tatt. Fikk helt vondt av hunden din.

  1. Caroline Berg Eriksen

   1. Det er Lars-Kristian som drar i båndet fordi Hugo stritter i mot da han ikke vil gå på tur. Men tur må han på, derfor må vi dra i båndet av og til. Ingenting uvanlig med det.

   2. Hugo forsøker å vri seg ut av selen hele tiden fordi han ikke vil på tur. Så løper han hjem.

   1. Kathrine

    Er ikke hunden gammel? Er det da riktig å ‘tvinge’ han på tur?

    Jeg spør fordi jeg ikke vet, og fordi jeg også reagerte på den lille filmsnutten (jeg fikk også inntrykk av at det var barnet som dro, godt at det ikke var tilfelle)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tur = ut å gjøre fra seg. Ingenting å reagere på i den filmsnutten. Å dra litt i et hundebånd for å få med seg en hund er ikke unormalt.

   3. Hvorfor må han på tur? Kan han ikke bare lufte seg i hagen?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Han klarer fint å gå på tur, han er bare sær inn i mellom og vil gå uten bånd. Pleier som regel å lufte han i hagen, men han har godt av noen turer 🙂

   5. Kathrine

    Neida, klart han må lufte seg, jeg fikk som sagt inntrykk av at det var barnet som dro utålmodig i båndet. Men når det er voksne som styrer det er jeg helt sikker på at dere har full kontroll på deres egne hunder <3

 4. Rosetta

  Men hvorfor må han abselutt på tur da? Er han ikke gammel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Alle hunder må ut for å gjøre fra seg, han er bare litt sær inn i mellom 🙂

   1. Men friske hunder gjør ikke fra seg inne.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hvis de ikke kommer seg ut så gjør de til slutt fra seg inne.

 5. camilla

  Taaack för inspon!!

 6. Jeg har ikke sett insta videoen på dette. Men likevel: Hvis jeg i det hele tatt skal få min hund på tur ( den er også litt sær og veldig sta) så må jeg også faktisk «dra» litt i båndet for å få han med meg. Lirke og lure må også til 😀 håpløst mange ganger.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er heldigvis helt normalt 😀

 7. Vi har en hund på snart 12 år, og han er på en tur tilpasset hans behov, hver dag. Gamle hunder har godt av og bevege seg litt, så de ikke stivner. Med det sagt, så var det også en snutt med minste jenta deres og hunden, og det var noe jeg personlig hadde sagt klart nei til. Gamle hunder kan få både forkalkninger og smerter, og bør ikke drasses rundt på av små barn. Jeg ville nok tatt med de 2 hundene som er såpass gamle, på en tilpasset tur hver dag, uten barna 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De har helt klart godt av å bevege seg <3 Han må bare «sveives» litt i gang 😀

   De klarer å gå med dem i bånd uten å dra de med seg. Om de gjør det så sier vi i fra 🙂

   1. Så en liten snutt nå hvor Nelia koser med den andre hunden 🙂 Det var koselig <3

 8. Herlighet! No må dokke SLUTTE å vri og vende på ALT…!!! Har vel ALDRI fått noko anna inntrykk enn at hundane har ein veldig god og omsorgsfull heim! <3
  Blir heilt tullete eg av folk som MÅ finne noko negativt å kommentere… ikkje hårstrikk i håret til jentene når dokke bakar, for mykje søtsaker, feil måte å lufte hund på osv… Må vere mykje surmuling i desse heimane trur eg

  Håper verkelg at dokke klarer å ikkje ta dokke nær av slike kommentarar!

  1. Karoline

   Signerer denne. Caroline har en helt nydelig blogg, et lite fristed spesielt nå i en annerledes hverdag. Men kommenrarfeltet er til å bli lei seg av. Lurer på om enkelte snakker som de gjør i kommentarfeltet til egne venner og familie?
   Jeg ser ikke unger som får masse søtsaker, men barn som får mye omsorg og hjemmelaget middag med masse fine næringsstoffer og grønnsaker. Jeg ser ikke hunder som ikke har det bra, jeg ser fine hunder som får en luftetur og kjærlighet. Det er lov til å være kritisk, samt stille spørsmål. Men oppførselen til enkelte voksne(?) er kritikkverdig. Hurra for fin blogg Caroline <3

 9. Elisabeth Marie

  Ååh, denne passet midt i blinken, har en chevre som må brukes nå! Namnam, nå gledes det til middag! Ha en strålende dag til deg og dine! ❤️

 10. Du har så altfor mange bilder av ferdigresultatet.
  Jeg er glad i å se på bilder, men i slike innlegg hadde det vært fint med underveis bilder også. Blir fort kjedelig med altfor mange bilder av bare ferdigresultatet. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *