back to basics

Første gang jeg la gele- eller akrylnegler var jeg 17 år og jeg har aldri sett meg tilbake. Det er helt sant! Selv som student med dårlig råd i Oslo, benyttet jeg meg av tilbudet hos Tone-Lise Akademiet og la negler hos studenter for 200 kroner. Det tok dem gjerne opptil 4 timer og resultatet var veldig variert, men jeg synes det var verdt det – jeg ville ha negler. Da jeg begynte å jobbe på Peppes Pizza ved siden av studiene tjente jeg såpass bra med tips hver gang at jeg la alt til side for… vel.. negler 🙂 Så ja, du kan vel si at jeg er over snittet opptatt av akkurat dette – selv da jeg gikk på barneskolen og mamma jobbet som negledesigner fikk jeg tryglet meg til en negl på tommelen en gang, med det norske flagget på! Det var rett før 17.mai. Haha 🙂 Litt neglehistorikk der altså. 

Det er ikke noe galt med min egne negler, jeg får ofte høre at jeg har fin og lang neglseng og at jeg burde spare dem ut, men mitt problem har alltid vært at jeg biter på dem. Ikke noe voldsom biting, men nok til at de alltid er korte. I tillegg har jeg aldri hatt de tykkeste neglene, spesielt ikke nå etter så mange år med kunstnegler, så de bøyer seg fort og da fryser jeg på ryggen *grøss* Men! Nå er det uansett sånn at neglesalongene over hele Norge er stengt og i tillegg kan det kanskje være lurt å holde neglene litt kortere enn jeg pleier. 

Jeg har fått så mange spørsmål om hvordan jeg fjernet mine og svaret er enkelt: med en skikkelig god fil og en porsjon tålmodighet. For ja, det tar jo litt tid da, og du må huske å være forsiktig med din egen negl. I tillegg vil jeg råde deg til å ikke ha på sorte klær og aller helst bruke en håndkle i fanget så ikke du reiser deg opp, og det ser ut som du heller skulle trengt en god dose flassesjampo. Ehe – det blir mye støv! I tillegg til gode filer, anbefaler jeg negleforsterker, det er i hvert fall GULL for mine negler akkurat nå.

Denne (som er lysrosa) er fra Kicks og skal fjernes og påføres i nytt lag annen hver dag. Det skal jeg søren meg klare, jeg vil at mine egne negler skal bli bra nå, i hvert fall bedre før jeg setter på nye. Jeg kjøpte også en genial penn for neglebåndene, den er helt nydelig å påføre og du blir så myk av den. Pluss for god lukt! 


Håper du kanskje ble litt inspirert til å ta vare på dine egne negler du også 🙂 Jeg har forresten sluttet å bite på mine nå, noe jeg er så glad for! Det har vært en skikkelig dårlig vane jeg har hatt så lenge jeg kan huske, så det føles godt å være kvitt den *bank i bordet* God lørdag ☀️

38 kommentarer

 1. Kathrine

  Det er så uendelig mye finere med naturlige negler, uansett hvor korte (ikke nedbitte) de er!

  Jeg har også vært på kunstneglkjøret 😉 og brukte utrolig mye penger og tid på det. Ikke minst fordi jeg får helt neller når neglene vokser og det blir opptil millimetre mellom neglbånd og kunstnegl. Det er lite som er mer tacky enn det, så derfor måtte jeg fylle på veldig, veldig ofte.

  Mine egne negler ble som papir under kunstneglene, så til slutt ga jeg opp og spanderer heller på meg gode produkter på egne negler og litt mer hyppige turer for manikyr. Det er såååå mye finere og ikke minst mer hygienisk.

  Ikke for å være stygg, men slike klør som du og mange bloggere har hatt gir meg frysninger.

  Så aldri så galt at det ikke er godt for noe – heia det naturlige.

 2. Takk for fint tips 🙂 Nå synes jeg den lengden du har nå er aller finest. Om du har tynne og flisete negler, kan man jo ha akryl negler for og forsterke:) Lange negler er jeg ikke fan av, og der får nok jeg et ‘ grøss’ nedover ryggen 🙂 Ha ha. God lørdag 🙂

 3. «Får ofte høre at jeg har en fin og lang neglseng»? Hvem i all verden er det som kommenterer sånt? Som studerer og kommenterer og i det hele tatt interesserer seg for andre folks negler?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mennesker som jobber med negler?

  2. Benedicte

   Eg er ikkje opptatt av negler og har ikkje kunstnegler… men eg er enig i at du har det Caroline. Mest fordi mi eiga negleseng (lærte noko nytt i dag 😉 er så korte.
   Jammen kunne nokon ta deg på noko der óg… djiiiiz

  3. Jeg kommenterer ofte til folk om de har en lang og pen negleseng, har det nemlig ikke selv, og det får fingrene mine til å se enda kortere ut.. Caroline har kjempepene hender, og selv med relativt kort negl, ser de feminine og stelte ut. Når jeg har på lakk på mine korte stumper, ser de bare enda kortere ut haha. Så ja, det er sikkert å være unødvendig opptatt av utseende, men velstelte negler gir i hvert fall meg glede til relativt grei pris❤️

 4. Kjempefine negler! Ser ungt og fresht ut! Kanskje du blir vant med det, og etterhvert trives med mer naturlige negler også.

 5. MYE finere naturlig! Siden du skriver at du har tynne negler i utgangspunktet, så burde du jo absolutt ikke legge negler hele tiden! Heller prøve å styrke dine egne. Trist at forfengelighet skal ha så mye å si for deg. Uansett hvordan man vrir og vender på det, så er naturlig skjønnhet det aller aller flotteste. Ikke alt man tar på av negler, vipper osv.

 6. Etter å ha lest litt av kommentarfeltet på innlegget «Jeg ønsker meg mer av dette», så bøyer jeg meg i støvet for at du i det hele tatt orker å blogge igjen! Jeg hadde mistet helt motet!
  Jeg heier på deg!
  Hverdagen er krevende for tiden og alle har sin måte å håndtere og tolerere den på. Skulle ønske folk kunne være mer rause i møte med andre!
  Ta vare på deg og dine oppi dette!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ingunn 🙂 Jeg er heldigvis godt vant med slike reaksjoner 🙂

   1. Kathrine

    Hva slags reaksjoner? Jeg leste svært få ufine kommentarer i det kommentarfeltet?

    Deler man tanker så tåler man vel reaksjoner på dem også? Det er jo det som skaper liv i kommentarfeltet.

  2. Camilla

   Helt enig med dig Ingunn!

 7. Johanne

  Rent, pent og praktisk i disse tider 🙂

 8. Takk for det fine negleinlegget! Lengden på dine nå var veldig fine:) takk for negletips

 9. Praktisk og pent! 🙂 Jeg synes naturlige, korte negler er det fineste.

 10. Hva tenker du om hjemmepåske, og mest sannsynlig hjemme i sommerferien?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hvordan sommeren blir er jo fortsatt litt åpent, men det blir rart i påsken å ikke være på hytta, stå på ski og treffe familien fra Ålesund :/

 11. Mye penere med korte og naturlige negler, enn de lange og kunstige neglene. Leste at under en lang negl, er det like mange bakterier som det er mennesker i Norge. Ikke uten grunn at vi som jobber med mat og mennesker ikke får lov til å ha lange negler.

  1. Ikke skjær alle over en kam.
   Jeg har lange negler og jeg vasker hendene OG neglene med såpe og børste så mange ganger som trengs. Jeg vet dog at svært mange IKKE vasker under neglene. Når man har lange negler «plikter» man seg til å vaske mer.

 12. I’m very lucky that I do my gel nails by my self!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com

 13. Sååååå mye finere!

 14. Vurdert shellac? Da slipper man jo kunstige. Og vel så fint resultat spør du meg. Når man kan gå og få fikset neglene igjen så klart:) Hilsen en fellow neglentusiast som har vært på shellac kjøret i noen år

 15. Du har jo kjempe fine egne negler! Så veldig freshe ut 🙂

 16. Takk for tips! Jeg trenger alltid gode råd om negler. Siden jeg biter…

 17. Må innrømme at en av grunnene til at jeg besøker siden din er på grunn av neglene dine. De er så flotte, passe lengde og så håper jeg du har lakkert dem med en eller annen farge :). Ikke stopp med falske negler 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Aldri 😀

 18. Rosetta

  Hei! Kommer det snart et innlegg om Påske – stemning og interiør, , Caroline? Kanskje vi trenger det akkurat nå,,,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer 🙂

 19. Jeg skjønner deg kjempegodt, jeg er litt avhengig av det selv og føler meg naken og litt stusselig uten 🙂 Men jeg synes du hadde fine negler uten også 🙂

 20. Jeg er enig med deg, pene negler gjør noe med hele uttrykket. Mer stelt, elegant, prikken over ièn til alle antrekk og anledninger 🙂 Jeg jobber som eiendomsmegler og føler jeg må ha pene negler for å fremstå som ordentlig i alle signeringsmøter og sammenkomster. Jeg hadde følt meg naken uten 🙂

 21. Vil tipse om Nail Repair Natural fra Trind som er en super neglforsterker/ oppbygger.Denne skal også taes av og påføres med et nytt lag hver dag i 14 dgr.Innholder formaldehyd så viktig å ikke få noe på neglebånd og ellers utenfor neglen.Jeg legger den aldri helt ut på sidene.Denne er den eneste forsterkeren som virker på meg 🙂

 22. Åh, det var veldig, veldig mye finere enn de lange, falske og spisse neglene!

 23. Er det en grønn genser du har på deg her? Hvor er den fra, kan du vise den? Har hatt lyst på grønn genser i evigheter

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Den er superfin! Viser den gjerne frem til uken 🙂

 24. Syntes du har kjempe flotte negler .. hadde aldri lagt på «falske», men det er min mening da❤️

 25. Jeg er generelt stor fan av det naturlige. Jeg syns det er da skjønnheten kommer frem i mennesket, og ikke skjule seg bak vipper, masse sminke, negler o.l. Men det er bare min mening, og jeg dømmer ingen for sine valg selvfølgelig.

 26. Du har virkelig pene naturlige negler, mye penere enn de falske, lange, spisse sakene du har vanligvis.

 27. Tusen takk for tips! Tror ikke folk som ikke har gelenegler helt forstår hvordan dette er. Jeg har hatt gelenegler i 15 år, helt sant, kun 3 uker uten. Da tok det meg evigheter å fjerne selv. I dag er neglene mine, ufrivillig så lange med ettervekst, at det gjør vondt. Det er ikke enkelt å fjerne dette. Jeg jobber også som pt, så det har hendt at jeg har slått neglene mine helt ned til roten. Det er vannvittig smertefult. Overhodet ikke tull! Jeg sitter nå og kvir meg til et stort prosjekt med å fjerne dette selv. Har ikke lyst. Men må man, så må man. Vil legge til at du har en super fin blogg. Har lest den helt fra du startet. God klem til deg og dine <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *