jeg ønsker meg mer av dette

reklamelink: jotex 

Mange snakker om at de har tid til så mye mer i disse dager, at de bruker denne ekstra tiden hjemme på å rydde, vaske, nyte lange turer ute og ja – ha mer tid til seg selv. Slik er det vel egentlig ikke for så veldig mange vil jeg tro, i hvert fall ikke for de som må ha hjemmekontor og heller ikke for de som har både hjemmekontor og barn. Jeg synes det er kjempevanskelig å få ting til å gå opp om dagen, faktisk er det vanskelig å i det hele tatt tenke klart for det er så mye som skjer, så mange lyder og så mye som skal gjøres absolutt hele tiden.  

Når jeg endelig har kunne legge bort dataen for kvelden, burde jeg som regel bare gå og legge meg fordi det har blitt så seint, men så klarer jeg likevel ikke la være å surfe meningsløst på mobilen eller se bare noen minutter av favorittserien. Det er en dårlig vane, spesielt om jeg allerede ligger i sengen. I kveld eller hvilken som helst annen kveld skal jeg heller være flink til å bruke badekaret vårt igjen. Da snakker vi egentid – om så bare for 30 minutter! Det er jo så fantatsisk deilig med en kopp te og et varmt bad. 

Jeg har i tillegg fått tak i et nytt fat til badekaret, som jeg elsker! Akkurat noe sånt som dette har jeg kikket etter i en  liten evighet, og bare helt plutselig så dukket det opp i instagram-feeden min, og nå er det her hos meg. Du finner det HER

fat til badekaret (lengden kan stilles på) finner du HER 


Mmmm.. Gleder meg allerede til neste gang jeg skal ligge akkurat her ⭐️ Sender dere gode tanker gjennom skjermen og håper dere kan se frem til helg ⚫️Jeg gleder meg skikkelig til to dager off! Klikk deg gjerne innom bittelitt senere for et serietips om du trenger noe å se på i kveld – jeg lover å tipse om noe skikkelig bra 🙂 

264 kommentarer

 1. Så enig. Å få vårt hus til å være et godt sted for en førskolegutt, skole for to ulike trinn, hjemmekontor for to – hvorav en driver nettbasert undervisning av en haug av elever og en er leder – og samtidig være et godt hjem for fem – det er utfordrende. Det er fint og, med så mye tid med mine. Jeg elsker å være bare oss. Men at det er mulig å få levert 100% på jobb, det går ikke opp i kabalen vår. Hvis man er relativt restriktiv på skjermtid for de små blir det for oss umulig. (Jeg nekter å la – for meg – viktige prinsipp fare for at mor skal få jobbe.)
  Men uansett hvor slitsomt jeg og synes dette er så vet jeg at jeg kommer til å savne deler av det når det er over. Akkurat som jeg visste jeg ville savne barseltiden, eller nattamming. Rar sammenligning, men for meg handler det om at jeg elsker å ha mine nære kjære så tett på som mulig. Så uten jobb hadde dette vært perfekt. Med våre jobber – not so much.

 2. Hei Caroline

  Jeg må si meg så enig med deg anngående det med at denne tiden nå er så slitsom at jeg til tider ikke forstår hvordan jeg skal klare alt sammen

  Jeg er 100 prosent sykemeldt pga kronisk tarmsykdom og migrene anfall der jeg ligger 1-2 dager i senga med rent smertehelvete.

  Mannen min jobber 100 prosent. Vi har en gutt på 3 år og en gutt på 7 år.
  Han på 3 år elsker å irritere og plage broren sin, jeg kan ikke sitte på do engang å gjøre mitt fornødene uten at jeg hører de nesten ta livet av hverandre

  Jeg prøver å aktivisere de så godt jeg kan innimellom migrene anfallene mine og løping på do pga betennelse i tarmen.

  Jeg får nesten ikke i meg mat om dagen, føler jeg holder på å bli gal.

  Etter 2 dager hjemme med begge barna bad jeg mannen min ta eldstemann på 7 år bort i huset til foreldrene til mannen min, de har bodstedplass to steder nå og er heldigvis ikke hjemme i huset de normalt bor i som er 5 minutter gange fra der vi bor

  Det er enklere å kun ha han på 3 år enn begge to, men i og med at jeg er kronisk syk er jeg nå veldig veldig sliten

  Klær skal vaskes, hunden vår skal gås med , klær skal henges opp,klær skal brettes, det skal handlet inn middag. D skal lages middag, det skal ryddes etter middag, oppvaskmaskin skal settes på.

  Min 3 åring bruker 1-2 timer på å sovne hver kveld, så hver kveld bruker jeg 1-2 timer på å få minste mann til å sovne, mens eldstemann venter. Når eldstemann er i seng er kl 21.30 og jeg har vært i sving siden før 08 om Morran.

  Det er ingen nedetid, aldri før har jeg sett mannen min så sliten og aldri før har jeg vært så sliten, at folk har bedre tid nå enn før kan jeg ikke fatte å begripe, for meg virker det virkelighetsfjernt med tanke på den situasjonen jeg befinner i meg.

  Aldri før har jeg hatt så mange knuter i nakken og aldri før har jeg vært så sliten at det verker i hele kroppen

  Til vanlig er jeg hjemme mens barna er i barnehage og skole hvor jeg enten ligger og vrir meg 1-2 hele dager med migrene og resten av uka flyr jeg på do fordi kroppen min ikke klarer å ta til seg næring( et midt i utredning for dette) men pga korona viruset har alle mine undersøkelser på Ullevål blitt utsatt og det gjør at jeg ikke blir frisk fordi jeg ikke får den hjelpen jeg trenger, det kan jeg først få sa legen når de finner ut hvorfor kroppen min ikke klarer å ta til seg næring

  Det siste året har jeg vært igjennom 5 svulstoperasjoner som følge av min betente tarm. Jeg har vært i narkose 8 ganger på 1,5 år

  For 2 år siden ble jeg påkjørt i 70 km i timen, hodet traff rattet,airbaggen løste seg ikke ut og jeg fikk kraftig hjernerystelse

  2 mnd før dette var jeg igjennom tre mandel operasjoner i løpet av 2 døgn da de første mandeloperasjonene førte til store blødninger

  Jeg forteller alt hva jeg har opplevd fordi dette påvirker helsa min, når jeg da i tillegg til å være kronisk syk skal følge opp 3 åringen min med å lage tine før time plan for en hel dag han vanligvis skulle vært i barnehagen når jeg er dårlig blir det til tider altfor mye for meg og jeg kollapser

  For en uke siden fikk jeg 40,5 i feber og lå i 20 timer i senga uten å komme meg opp fordi jeg hadde så enorme smerter

  Når jeg som er kronisk syk sliter såpass mye som ikke jobber engang forstår jeg ikke de foreldrene som har like små barn som oss Caroline at de har bedre tid nå enn før for for meg gir det ingen mening . Jeg forstår ikke hvordan to stykker som enten har 7,5 timers arbeidsdag eller 8 timer hver, totalt 15 eller 16 timer til sammen skal klare å gjøre 100 prosent jobb i hele denne tiden samtidig som de skal stimulere 3 åringen og hjelpe 7 åringen med lekser, og da de som har barn da som krangler og irriteret vettet av hverandre klare å være 100 prosent til stede enten 7,5 timer eller 8 timer totalt i kombinasjon med å være 100 prosent til stede for barna i tiden de jobber, det er faktisk umulig

  Mannen min som jobber 100 prosent klarer ikke være 100 prosent til stede i jobben sin i 8 timer paralellt med at han skal være 100 prosent tilstede for 7 åringen denne tiden, på grunn av dette må han ta igjen denne tapte tiden i helgen , noe som igjen resulterer til at ingen av oss får hentet oss inn

  Selv om man aktiviserer barna vil søsken krangle og bli uenige, jeg har opplevd at de som har englebarn som aldri krangler som noen sier ikke forstår .

  Poenget mitt er at altfor før har verken jeg eller samboeren min vært så sliten

  Idag la samboeren min seg kl 21 med eldstemann, han var utslitt, jeg var også utslitt for sov bare to timer inatt pga hunden vår var stresset og pep hele natten for at det blåste hele natten

  Etter to timer med søvn skulle jeg ta meg av 3 åringen vår fra 07.30 til mannen min kom hjem kl 16.30

  Jeg var så svimmel at jeg følte jeg holdte på å kaste opp.
  Allikevel dro jeg på tur med sønnen vår , frisk luft på vi ha. Da han er veldig aktiv må han aktiviseres for å bli sliten.

  Når samboer kom hjem 16.30 tok jeg 5 min dusk, så var det rett å kjøpe hundemat og handle middag. På grunn av de strenge ( helt nødvendige tiltak som nå er iverksatt var jeg ikke hjemme før 19.30

  Så lagde jeg middag, vi spiste 20.15. så fordi da samboer hadde vært alene med begge barna da jeg handlet og det tok sin tid var han utslitt og jeg tok da over og dusjet og stelte begge barna.

  Han på 3 år sovna ikke før 22.05 ikveld. Så var det plutselig tomt for bleier. Brød og diverse andre ting jeg hadde glemt å handle fordi jeg var så sliten og lost etterhele dagen idag med kun 2 timers søvn innabords og da måtte jeg på butikken . Etter dette var vask nummer 2 ferdig og skulle henges opp

  Samboer orket ikke gå siste turen med hunden så det måtte jeg gjøre da jeg var ferdig med å handle og hjemme 23.10

  Vel hjemme 00 og på et nytt døgn har jeg faktisk ikke hatt noe nedetid. Eller jeg hadde nedetid den ene timen jeg og sønnen min på 3 år gikk tur sammen, men å hatt noe tid for meg selv idag har jeg ikke hatt tid til og jeg forstår virkelig ikke hvor folk får denne gode tiden fra fordi jeg har aldri i mitt liv hatt så lite tid før

  Jeg elsker barna mine over alt på jord, det er ikke det dette handler om, men det handler om at jeg i tillegg til å være kronisk syk skal være der for barna mine 100 prosent en hel barnehage dag, det klarer jeg bare ikke om noen kan forstå d?

  I noen av dagene har jeg blitt så dårlig at jeg har måttet ringe mannen min for at han må avbryte arbeidet sitt da jeg har fått kraftige migrene anfall.

  Denne tiden må mannen min ta igjen i helgen
  Aldri før har vi vært så slitne

  1. Men da må jo mannen din ta velferdspermisjon og være hjemme med barna. Dere kan ikke ha det sånn!

   1. Dette er jo helt sykt.
    Mannen din har krav på 20 omsorgsdager med lønn. De kan til og med deles opp i timer slik at man ikke trenger å bruke helga til å ta igjen minustid.

  2. Dere kan sikkert ha rett på hjelp av skole og barnehage siden du er kronisk syk! Undersøk det!

  3. Hei Linn!

   Det er sånn at om du er sykmeldt, må mannen din være hjemme fordi «barnepasser er syk» – det er rettighet vi har i Norge ☺️
   Det høres ut som dere står i en utrolig krevende situasjon, jeg vil på det sterkeste anbefale at dere ringer kommunen idag, og spør om hjelp/veiledning. Barneverntjenestene er åpne☺️ søk hjelp! Sånn her kan dere ikke ha det.
   Hilsen Victoria

 3. Jeg er en av de som har med barnet på jobb. Dyrepleiere kan ikke ha hjemmekontor, selv ikke i disse tider. Så vi er sammen på jobb fra 9-17, deretter er det hjem for å lage middag, og så hjemmeskole frem til leggetid. For oss begge. I ukedagene nå legger jeg meg med henne. Travle dager, og JEG ser frem til dette er over. Ungen min ikke. Hun syns det er fint med all denne ekstra tiden med mamma. Jeg er bare glad det er helg. Sov en time på sofaen etter jobb, nå er det lading igjen, for en helg med hjemmeskole, der vi tar igjen alt vi ikke hadde tid til i uken som gikk. Jeg drømmer om en hverdag der jeg kan være hjemme med barn uten å være permittert. Dere som kan det, burde prise dere lykkelige. Det er nok av folk nå som sliter med å få endene til å møtes, økonomisk og psykisk. Vi andre står i det, og vet vi gjør en viktig jobb for samfunnet.

 4. Oi, her var det mange «gode råd» med nedlatende tone (Dere bryter helt sammen, tydelig ikke strukturert nok, blablabla). Jeg har to barn under sju år og synes også det er veldig vanskelig å få jobbet 100% hver dag nå. Selv om barna leker selv, blir det mange avbrytelser i arbeidet, ofte er det noe. De savner også venner og besteforeldre, noe som er sårt. Heldigvis har jeg en forståelsesfull arbeidsgiver, så jeg får fulgt dem opp, men da må jeg også senke kravene til meg selv i denne perioden og det sitter langt inne. Så jeg forstår deg godt!

 5. Jeg blir så provosert over de som mener «en førsteklassing bør klare noe skolearbeid selv». Er det et mål i seg selv? Ville man syns at det var ok på skolen, at de bare ble satt i gang med noe for så å jobbe selv? Lærerne kjenner sikkert på et «press» på å gi oppgaver som er utviklende, og da må de fleste ha noe oppfølging. Vi har en 1. og en 2.klassing her hjemme, og må være mye ved siden av når de gjør oppgaver. Og det er helt greit, men arbeidsdagen vår går IKKE opp. Det blir kvelder, netter og helger. Og det hjelper ikke at man ikke får dratt til frisøren. Det er ikke det som er tidstyven. Det er så utrolig mye mer effektivt å jobbe uforstyrret, sånn er det bare, -for oss. Og det betyr ikke at man ikke liker å ha ungene hjemme. Det er en helt annen diskusjon, sånn jeg ser det. Og det er vel ikke å klage, man tilpasser seg jo situasjonen. Men å tilpasse seg betyr ikke at det kjennes problemfritt.

  1. Ja, det mener jeg at en 1 klassing bør klare når skoleåret nærmer seg slutten. Vi voksne har et ansvar for å oppdra barna til å bli mer og mer selvstendige og selvgående. Veldig mange barn er allerede svært selvgående og selvstendige. Viktig del av oppdragelsen. Det er vel det mange foreldre opplever nå, at barna deres er svært lite selvstendige og avhengige av de voksne både til igangsetting, lek og tett oppfølging.

   1. Caroline Berg Eriksen

    M: Hvis en 1. klassing er selvgående når det gjelder skolearbeidet, så er ikke oppgavene utfordrende nok. Det sier seg selv. For å ta nye steg må man hele tiden introdusere mer utfordrende oppgaver, og da trengs oppfølging. Men i dagliglivet i forbindelse med lek o.l så er nok de fleste 1. klassinger selvgående og klarer seg fint 🙂

  2. Anette: som kontaktlærer for 1. trinn i mange år (ulike 1. trinn så klart): Ja, det er absolutt et mål i seg selv at de skal klare noe selv! 🙂 Selvstendighet og å lære seg teknikker og ferdigheter til å håndtere utfordringer og problemstillinger man møter på senere i livet, er dette b.la. grunnet i. Du kan, om du er interessert søke opp Vigotsky og den «nærmeste utviklingssonen.» Hva begrunner du provokasjonen med? Det er jeg veldig nysgjerrig på!
   Har jobbet i mitt yrkesliv på 6 ulike skoler, og i 3 ulike kommuner: Ja, man hadde helt klart syntes at det var ok å «bli satt i gang med noe for så og jobbe selv.» Det er jo egentlig veldig kortfattet pedagogikken og forskningen ber oss om å gjøre. Hvordan ellers skal man bli et selvstendig fullverdig samfunnsmedlem?

   Om dette er det rette tidspunktet å gjøre dette på (altså gi dem oppgaver 1. klassinger bør klare selv), nei, kanskje ikke. Men dette er og en helt annen problemstilling enn hva du skisserer du blir provosert over. Målet nå er selvsagt ikke å begynne å være sitt mest kreative jeg som lærer, og gjøre det mest spennende og interessant i form av variasjoner i opplegg. Men dette er tvert i mot ikke mitt inntrykk av lærerne rundt omkring i landet heller gjør. Mitt inntrykk og erfaring er at vi etter beste evne forsøker å gi dem oppgaver dem kjenner igjen, altså kjenner igjen oppgavestilen o.l. slik at dette skal gjøre det mest mulig for dere foreldre som sitter hjemme og har hjemmekontor. Det sier seg selv, at 1. klassinger er de som lider mest av dette, da de har gått på skolen kortest, og er og minst kognitivt utviklet (generelt sett).

   1. Caroline: Tjaa. Det spørs i hva du mener med «selvgående.» For en 1. klassing så kan «selvgående» bety noe som enkelt at den klarer å finne frem til riktig bok og sidetall «15.» Videre er det og selvgående og den klarer å starte å lese fra riktig side. Og kanskje og klare å starte med «overskrift» først. Dette betyr da ikke at oppgavene ikke er utfordrende nok – når oppgaven vår «finn frem norskbok, åpne opp på sidetall 15, her skal dere lese om vinter.» Bare fordi en er selvgående nok til å finne frem en bok og på riktig sidetall og faktisk til og med starte å lese, så er ikke det samme som at eleven forstår hva den leser om. Eller forstår at dette ikke er matematikk, eller forstår at dette er «vinter» – «årstid». Så selv om en elev tilsynelatende kan være selvgående i skolearbeidet, så betyr ikke det at oppgaven ikke er utfordrende nok. Så personlig ville jeg der ha vært litt mer ydmyk i uttalelsen «det sier seg selv.»

    Forøvrig er jeg enig i prinsippet ditt.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Oda: Jeg tror vi egentlig er enige, men at vi snakker litt forbi hverandre 🙂

   3. Kjære deg: Jeg trenger ikke lese verken Vygotsky eller annen litteratur jeg hadde på lærerskolen(eller rektorskolen for den saks skyld) for å bli provosert av at man mener 1.klassinger skal være selvgående i skolearbeid. Jeg som mamma vil støtte, hjelpe og heie. Som jeg skriver: det er helt greit! 😀 men at deler av rektorjobben min må gjøres kveld, natt og helg, er allikevel et faktum. Er forøvrig glad for at ikke mine barn får så enkle oppgaver at det bare er tidsfordriv. Heier på lærere som utfordrer elevene, til tross for st det er utfordrende for oss foreldre som må ta del i det nå om dagen.

 6. Hei Caroline! Jeg verdsetter at du deler tankene dine og har forståelse for fin situasjon for all del. Alles verden er snudd på hodet, bekymringer og stress påvirker meg mye ivertfall. Jeg er alene med en 3-åring samtidig som jeg er 100% student og det er nært umulig! Selvsagt må man få trent, det handler jo om psyken og et avbrekk fra stress og stillesitting. Du gjør en god jobb IG jeg synes det er heller imponerende at du ser så fresh ut, lager fantastisk mat, trener og holder fortet oppe! God klem til deg og gjengen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

  2. Caroline: Vi er nok det 🙂 Forøvrig tenker jeg (jmf. blogginnlegget og kommentarfeltet mest) at dette er da vel ingen konkurranse om hvem som har mest tid eller eller ikke mest tid. Jeg tenker og at problemstillingen består mye av hvordan man som person, i denne verdenskrisen, mottar og bearbeider informasjon. Jeg, som eksempelvis ikke har barn å «skylde på,» opplevde de 2 første ukene helt likt som du beskriver det litt i dette innlegget: jeg var frynsete i nervene, kjente på ekstremer i følelsesspekteret, var enig med den, så enig med den andre 5 sekunder senere, ønsket å være moralpolitiet det ene øyeblikket, så fryktelig sympatisk og forståelsesfull overfor hendelser og situasjoner skildret i media – med utgangspunkt at jeg så det isolert sett. Uten at jeg sammenligner dette med deg, for det har jeg ingen grunnlag for, men dette førte til som du skriver: jeg hadde vanskeligheter med å tenke klart, vanskeligheter med å gjennomføre oppgaver osv. Gikk nesten litt i en sånn boble. Jeg har all respekt for de med barn hjemme, så meningen er absolutt ikke å undergrave utfordringer rundt dette i sammenheng med jobb og andre gjøremål, men jeg tror det psykiske aspektet rundt denne krisen og kan være med på å påvirke hvordan folk sine hverdager oppfattes annerledes. Når jeg etter de første 2 ukene ga meg selv restriksjoner på når jeg og hvilke medier jeg skulle gå inn på, hvilke informasjonskanaler jeg skulle følge, hva av saker jeg valgte å bruke energi på osv., ja, så fikk jeg til en ok ny hverdag i en unormal hverdag. Å forsøke å holde fokuset på enkeltoppgaver, så ikke «hele bildet» blir så tydelig, for det kan bli veldig overveldende, tror jeg er en nøkkel akkurat nå 🙂

  3. Hei, igjen Anette! Venter fortsatt på hvordan du begrunner provokasjonen over «de som mener at en 1. Klassing bør klare noe skolearbeid selv.» ? Du går fra å si «noe» til å «være» – selvstendig. Hva ender du opp med? Jeg mener som lærer og pedagog at ja, «noe» arbeid skal en 1. Klassing klare, selvstendig. Å være selvstendig er da noe helt annet. Og hva forsøker du å si med at ønsker å heie og støtte? Kan man ikke gjøre det med en som evt. Er selvstendig også? forøvrig heter jeg Oda, så du kan kalle meg dette. Jeg lar meg ikke vippe av pinnen av en som bruker «kjære deg» som hersketeknikk. Ville du ha startet en Mail med dette til kolleger og foreldre også?

   1. Mente ikke noe mer med det, Oda, enn at jeg ikke husket navnet i farten. Like mye hersketeknikk å fortelle hvilken erfaring du har som pedagog, derfor jeg lot være det i første innlegg;)

    For å svare på det du lurte på: Jeg henviste til det som ble skrevet til Caroline, «noe» var bare en samlebetegnelse. Som provoserer meg, da det hørtes ut som f.eks Caroline burde få til full arbeidsdag fordi 1.klassingen skal klare «noe» selv. Og det mener jeg er umulig, hvis man skal heie, støtte, hjelpe eller hva man vil kalle det. Kan forøvrig skrive kjære deg til både kolleger, foreldre og andre, kommer helt an på kontekst:-D

 7. Vi nyter dagene.. Sorry
  Jeg jobber med kompetansemål når 2.klassingen gjør skole + litt til. Mannen i huset har hjemmekontor hele dagen. Etter 12 så går jentene (4 og 7) ut mens jeg gjør unna litt husarbeid og følger etter.
  Jeg sitter ikke 7,5 timers dager, men så må jeg også søke omsorgslønn for å være hjemme med barn noen av dagene. Vi legger heller ikke opp til mye aktiviteter og stress, og vi er jo megaheldige med været. Jeg har bare innsett at jeg får ikke gjort alt nå, og det er helt ok. Men jeg går en times tur med jevne mellomrom for å gjøre noe for meg selv, og det er gull verdt. Du har jo treningen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Anita: Det høres veldig lurt ut 🙂

  2. Anette: Lot være i første innlegg, men brukte det i de to andre? Vi er nok mer enige enn det tilsynelatende kan se ut som i innleggene våres Er nok mye som går bort i mylderet av kommentarer og hvilke øyne man leser ved, som kan føre til misforståelser. Bortsett fra at jeg aldri ville ha startet et svar til foreldre med «kjære deg.» Men man kan jo ikke være like på alt Men takk for at du heier på meg og mine kolleger, med tanke på hva du sa om lærere som utfordrer elevene. Det kommer alltid godt med i situasjonen vi er nå! Ha en god søndag!

 8. Hei! Blir det noe innlegg i helgen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det blir det 🙂

 9. Jeg forstår at mange kan føle det er hektisk nå. Det er ganske travelt her hjemme også, men på en annen måte enn til vanlig. Samtidig tenker jeg som andre påpeker her at det muligens handler litt om prioriteringer, men også perspektiv. Det handler litt om hva man er vant med rett og slett.

  Med levering og henting i barnehage, fritidsaktiviteter, foreldremøter, reisevei til og fra jobb går det ganske mange timer og ikke minst energi, i den vanlige hverdagen. Mannen min bruker totalt 2,5 timer på å komme seg til jobb til vanlig. Han reiser før kl.07 og er hjemme nærmere kl.17 hver dag. Jeg jobber som lærer, fra kl.8-16 stort sett alle dager. Jeg har ikke sjanse til å trene før jobb og etter jobb må jeg hente unger i barnehagen, lage middag, få satt i gang eldste med lekser, gjøre husarbeid osv. Jeg er utslitt de fleste dager for å være helt ærlig. De dagene mannen legger ungene og jeg får tid for meg selv, må jeg prioritere om den tiden skal gå til trening på senter, kafe med ei venninne, lese ei bok, frisørtime osv.

  Både jeg og mannen jobber hjemmefra nå. Vi har laget en plan som fungerer for oss. Mannen står opp og tar seg av ungene, hjelper eldste med litt skolearbeid og aktiviserer de to yngste samtidig. Han er samtidig tilgjengelig på jobbtelefon. Jeg får gått meg en tur eller trent yoga hjemme, så jobber jeg og har digital undervisning fra kl.0830-14. Da bytter jeg med mannen og tar meg av ungene, middag, husarbeid og legging. Han jobber en del utover kvelden, men spiser middag sammen med oss. Etter ungene er lagt jobber jeg et par timer til. Hvis vi har greid å være effektive, får vi tid til å slappe av litt på sofaen sammen før vi legger oss. Vi er kanskje ikke på jobb fysisk og bruker ikke like mange timer totalt, men får gjort mer når vi kan spise lunsj foran pc-en og slipper tid til alt praktisk ellers i hverdagen. Som lærer er jeg kanskje litt immun mot støy. Men ørepropper er et godt tips! Og jeg er i hvert fall takknemlig for å bo i hus med god plass og mulighet til å ha hjemmekontor i eget rom. Det er det mange som ikke har. Det er også mange som er alene og skal prøve å få denne kabalen til å gå opp på best mulig måte.

  Poenget mitt er. Dere er priviligerte til vanlig. De aller fleste drømmer vel om å kunne strukturere dagene sine helt selv. 8 timer «fri» fra unger når de er i bhg/skole. Mulighet til å trene midt på dagen om man vil og så ta igjen arbeidet på kveldstid. De aller fleste kan bare drømme om en slik fleksibilitet i hverdagen.

 10. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/LAO5B4/aattebarnsmor-helena-aldri-hatt-saa-god-oversikt-over-skolearbeidet

  Jeg klarte ikke å la være å tenke på denne tråden da jeg leste dette 🙂
  Kan nok la oss imponere av dette, de fleste av oss.

 11. Caroline, kan ikke du fortelle om din vanlige arbeidsdag? Ser mange her har gjort det,, Jeg tror du har det like travelt som mange andre,, barna skal jo følges opp

 12. Men dere var jo på Vestlia nesten en hel uke før dette startet, da sa du også at dere hadde fått med opplegg fra læreren. Hva er forskjellen på hjemmeskolen da og nå?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var betydelig mindre den gangen 🙂

 13. Men når tror du skole og barnehage kan åpne da, for dine barn? Skjønner godt at det kan bli travelt, og mannen din studerer? Kansje han kan hjelpe deg? Tror du hadde trengt en ferie, men det går vel ikke det nå til påske, kanskje du får det til senere?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er det jo ingen som vet :/ Men vi får se til uka, kommer nyheter om det på fredag.

   Lars-Kristian har full jobb sammen med studiene, så han er ikke noe mindre travel.

   1. Ok, du får bare prøve så godt du kan

   2. Hva jobber mannen din med?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Han jobber med firmaet vårt og Netfit 🙂

 14. Hei Caroline! Jeg har et spørsmål som slett ikke handler om temaet i innlegget.
  Jeg ser av tidligere innlegg at dere hadde biopeis på soverommet, men i nyere tid ser jeg den ikke lenger. Hva var deres erfaringer, good or bad?

  Ellers vil jeg si at folk er utrolige når de kritiserer dine opplevelser og lengsler i denne spesielle tiden. Vi har alle våre utfordringer og lengsler av ulike slag, og du som alle oss andre eier dine!

  Alt godt til deg og din familie!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi brukte den ikke så mye, men det fungerte helt fint det 🙂 Lukter litt av den når den brenner, men ikke noe plagsomt.

   Tusen takk, Linda <3

 15. Jeg tror det er veldig lett å tenke at det du beskriver som problemer for dere ikke bør kvalifisere som problemer for folk flest nå om dagen.
  Tror også at folk ikke skjønner hva som tar så mye tid i jobben deres.
  Og hvis dere får så dårlig med tid: må det legges ut så mange instastories i løpet av en dag feks. Hvorfor?
  Om man ikke får tatt seg et bad på kvelden – hva så?
  Om man ike får trent «to» timer om dagen, hva så?
  Alle må vel omprioritere disse dagene – og gjør det også uten å forvente at man skal synes synd på dem.
  Skjønner veldig godt alle kommentarene som stiller spørsmål og som lurer på hva som er så ille med den nye hverdagen deres. Alle sammenligner med seg selv og det er vel ikke mange av oss som tross alt er i samme priviligerte situasjon som dere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å legge ut instastories er en del av jobben min, så om du ikke skjønner det så forstår jeg at du lurer på hva som tar så mye tid i jobben min.

   Trening er viktig for både meg og Lars-Kristian 🙂 Prøv å si til han «hva så om du ikke får trent to timer», da tror jeg han hadde sett rart på deg.

   Jeg har aldri bedt folk synes synd på meg. Jeg synes ikke synd på meg selv, hvorfor skal andre det?

   1. Da får dere trene en time hver, evt sammen når ungene har lagt seg. Alle må ofre litt nå, og 1 time isteden for 2, er en veldig liten pris:) Ellers er jeg enig i at annerledes dager ikke bare er dans på roser 🙂

 16. Fint at dere har trening,, når er neste Netfit live?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi prøver igjen på mandag, skal teste litt video og lyd i morgen.

   1. Jeg sjekka flere ganger på mandag, men fant ingenting om livetrening? Dumt, da jeg hadde spart treningen til den sendinga…

 17. Takk for at du åpner deg om at det er vanskelig for dere også. Det er ikke ofte du slipper oss inn i privatlivet, og med de kommentarene som er her, skjønner jeg godt at dere verner dere. Jeg har lest bloggen din i mange år og sitter ofte igjen med et bilde av at dere er uoppnåelig perfekte. Takk igjen for at du viser at dette er vanskelig for oss alle. Jeg satt stor pris på det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Silje: Så fint å høre <3

 18. Jeg har en syk mann og her hjemme er vi livredde for viruset. Allikevel klarer jeg ikke å være uenig med Bill Gates (selv om han antakelig har mulighet til en mer behagelig karantene enn de fleste):

  What is the Corona/ Covid-19 Virus Really Teaching us?

  I’m a strong believer that there is a spiritual purpose behind everything that happens, whether that is what we perceive as being good or being bad.
  As I meditate upon this, I want to share with you what I feel the Corona/ Covid-19 virus is really doing to us:
  – It is reminding us that we are all equal, regardless of our culture, religion, occupation, financial situation or how famous we are. This disease treats us all equally, perhaps we should to. If you don’t believe me,
  just ask Tom Hanks.
  – It is reminding us that we are all connected and something that affects one person has an effect on another. It is reminding us that the false borders that we have put up have little value as this virus does not need
  a passport. It is reminding us, by oppressing us for a short time, of those in this world whose whole life is spent in oppression.
  – It is reminding us of how precious our health is and how we have moved to neglect it through eating nutrient poor manufactured food and drinking water that is contaminated with chemicals
  upon chemicals. If we don’t look after our health, we will, of course, get sick.
  – It is reminding us of the shortness of life and of what is most important for us to do, which is to help each other, especially those who are old or sick. Our purpose
  is not to buy toilet roll.
  – It is reminding us of how materialistic our society has become and how, when in times of difficulty, we remember that it’s the essentials that we need (food, water, medicine)
  as opposed to the luxuries that we sometimes unnecessarily give value to.
  – It is reminding us of how important our family and home life is and how much we have neglected this. It is forcing us back into our houses so we can rebuild them into our home and
  to strengthen our family unit.
  – It is reminding us that our true work is not our job, that is what we do, not what we were created to do.
  Our true work is to look after each other, to protect each other and to be of benefit to one another.
  – It is reminding us to keep our egos in check. It is reminding us that no matter how great we think we are or how great others think we are,
  a virus can bring our world to a standstill.
  – It is reminding us that the power of freewill is in our hands. We can choose to cooperate and help each other, to share, to give, to help and to support each other or we can choose to be selfish, to hoard, to look after
  only our self. Indeed, it is difficulties that bring out our true colors.
  – It is reminding us that we can be patient, or we can panic. We can either understand that this type of situation has happened many times before in history and will pass, or we can panic and see it as the end of the
  world and, consequently, cause ourselves more harm than good.
  – It is reminding us that this can either be an end or a new beginning. This can be a time of reflection and understanding, where we learn from our mistakes, or it can be the start of a cycle which will continue until
  we finally learn the lesson we are meant to.
  – It is reminding us that this Earth is sick. It is reminding us that we need to look at the rate of deforestation just as urgently as we look at the speed at which toilet rolls are disappearing off of shelves. We are
  sick because our home is sick.
  – It is reminding us that after every difficulty, there is always ease. Life is cyclical, and this is just a phase in this great cycle. We do not need to panic; this too shall pass.
  Whereas many see the Corona/ Covid-19 virus as a great disaster, I prefer to see it as a great corrector. It is sent to remind us of the important lessons that we seem to have forgotten and it is up to us if we will learn them
  or not.

  1. Sitatet Bill Gates er det for øvrig ikke han som har sagt fant jeg ut nettopp. Jeg er uansett enig.

 19. Poenget her er, Caroline, at i disse dager finnes det så mye å drømme etter, men at egentlig med et bad ( når du ør har egentid i rikelig månn) høres helt vanvittig navlebeskuende ut når folk er permiterte, syke og jobber kjempe lange dager i helsevesenet. Du har kanskje en av de minst stressende hverdagene i Norge nå. Spesielt siden du nevnt at krisen ikke går så mye utover bloggere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er alltid noen som har det verre, så med den logikken er det ingen som har noe å klage over her i Norge. Det er lov å si at man savner noe uten at det har noe som helst å si at andre har det verre, eller at det må oppfattes som klaging.

   1. Det jeg reagerer på etter å ha lest både innlegget og svarene dine i kommentarfeltet, er at du ikke er villig til å gjøre noen endringer for at hverdagen skal bli mindre stressende? Nå er det nå sånn av vi må ha barna våre hjemme en god periode, enten det er over etter påske eller ikke. Da må man finne små verktøy å gjøre dagene gode med. Man kan savne normalen, det gjør vel de aller fleste av oss, men med en så fleksibel jobb som du gjentatte ganger har fortalt at du har, så ser jeg ikke hva det store problemet ditt er? Du har svart mange ganger at du kan trene, gå til frisør og bake midt på dagen pga din fleksible jobb – hva er annerledes nå?

    Det virker jo faktisk som du ikke trives med å ha barna hjemme, og det tror jeg virkelig ikke er hva du egentlig føler?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg trives absolutt med barna hjemme, men ikke mens vi jobber og de har skole :/ Helger og sånn er noe helt annet.

    De endringene vi har gjort nå er jo at vi har færre kvelder hvor jeg og Lars-Kristian f.eks ser på TV og har kjærestetid.

   3. Hvis kjærestetid er alt dere trenger å kutte på så vil jeg si at dere er svært privilegerte i denne situasjonen.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Kjærestetid/egentid er det vi har kuttet på, og det vi savner 🙂 I disse tider prioriterer vi barna først, og så jobb. Så får fritid være en bonus 🙂

    Vi er absolutt privilegerte, og har aldri ment å antyde noe annet.

   5. Men skjønner du ikke hvordan du fremstiller deg selv? Når noen yrkesgrupper er glad de får nok søvn i disse dager og du piper over for lite kjærestetid, ser du ikke hvor dumt det er?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Det må være lov å påpeke at man savner noe, uten at det skal oppfattes som klaging eller at det skal måles opp mot andre.

    At andre har det verre er heller ikke et argument. Man vil alltids finne noen som har det verre. Skal man følge den logikken så er det ingen i Norge som kan klage, heller ikke de yrkesgruppene du sikter til. Mange andre har det langt verre enn de.

 20. Jeg forstår det er uvant med to såpass små hjemme hele døgnet men samtidig har jo dere alle rammer rundt med eget hjemmekontor etablert for lenge siden, stort hus med massevis av leker, stor hage med egen lekeplass med diverse leieutstyr etc. Tenk på større familier enn deres på mye Minde plass og med ikke så mange ressurser.
  Kanskje savner du avbrekkene med hotell overnattinger i Oslo etc? Planlegging av reise bort weekender ? Etc etc… det dere smaker på nå er jo et mer A4 liv enn dere er vant med. Men selv nå med svært gode ressurser rundt dere. Håper du tar deg tid til å tenke litt rundt dette….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg er glad vi ikke bor i en leilighet akkurat nå :O

   Jeg savner helt klart det å treffe venner og familie :/ Påskeferie hjemme blir heller ikke det samme som vanlig.

   1. Er sikker på at du/ dere klarer å få til en fin påske, dette som skjer oss må, vil en gang ta slutt, imens kan ifølge deg og fine innlegg med mange flotte bilder,, hva syntes du foresten om Hytteforbudet? Er det rett eller galt?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det gjør vi helt sikkert 😀

    Jeg synes hytteforbudet høres fornuftig ut. Jeg ser argumentet om at smittefaren vil bli mindre, men risikoen for å overbelaste helsevesenet på små steder er stort.

  1. Gode råd her.
   Senk ambisjonsnivået.
   Det er ikke det å være hjemme som gir barna psykiske utfordringer, men stress og irritasjon hos foreldrene.
   https://www.nettavisen.no/nyheter/hjemmekontor-psykolog-frykter-for-smabarnas-psykiske-helse-under-korona-krisen/3423943476.html

 21. Dere er flinke, dere er flinke med barna,, tar helt sikkert tid det dere gjør i jobb, har fårstått det slik at dere driver bloggen begge to? Isåfall er det jammen flott at dere får alt til å fungere, jeg ser at det er mye permitteringer nå, og da blir det vel ringvirkninger på mange, for det er vel kansje ikke så stor interesse av å gå å handle interiør, gardiner, sengetøy, klær, møbler osv,, ,spesillt når en ikke vet hvordan inntektene i en familie blir fremover,, heldigvis går regjeringen inn med gode ordninger, og jeg håper inderlig at dere, samt andre bloggere med barn, også kan nyte godt av det, fram til vår verden kommer på fote igjen,,,ønsker dere en fin søndagskveld, og prøv å slappe av litt og da,

 22. Hva tenker du om dette innlegget med tanke på at du savner badekaret ditt? Etter 14.dager med hjemmeskolen..
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/b5vM1g/hyllest-til-sykepleier-kona-tar-av-paa-facebook

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hilde: Jeg tenker at vi lever to forskjellige liv med hver våre ulike utfordringer, og at de som sammenligner har misforstått poenget og egentlig bare fordummer diskusjonen.

   1. Det er jeg uenig med deg i. Det setter det hele i perspektiv, og vi som føler oss overveldet over hjemmeskole osv har godt av å få denne virkeligheten presentert også.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Katrine: Jeg tror de fleste er klar over den virkeligheten, og trenger ikke en artikkel for å bli klar over den 🙂

   3. Fordummer man diskusjonen eller er det litt navlebeskuende at man ikke klarer å se andre sider i samfunnet? Det handler ikke om å sammenligne, men at man ikke gjør deg til en sutrekopp.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hilde: At man savner noe så enkelt som et bad på kvelden betyr ikke at man ikke klarer å se andre sider av samfunnet.

 23. Klart du skal ta deg et bad på kvelden! Hvorfor kan du ikke det? ?

 24. Jeg skjønner ikke hvordan man klarer å lese så mye ut av et innlegg som omhandler at hverdagen til de fleste av oss er snudd på hodet og at det er digg å klare å få seg litt egentid og et bad på kvelden. De fleste av oss ønsker oss tilbake til « normale» dager og bestemmelsesrett over egen tid og rom. Mange håper at det kommer raushet ut av denne tiden, hvis man leser svarene over her er jeg litt i tvil. Håper du får deg et bad i kveld også C.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg tror de fleste leser det slik det passer dem og tar ting helt ut av kontekst :/

   I kveld tror jeg det blir litt jobb, og kanskje en treningsøkt! Hvis ikke blir det et bad 😉

 25. Helt enig! Her er huset bomba og jeg sliter med dårlig samvittighet for både jobben og barna 🙁

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror nok de aller fleste kjenner seg igjen i den situasjonen 🙂

 26. Det er viktig med egentid, man kan ikke bare gi og gi denne tiden her uten å senke skuldrene og ta vare på seg selv for da vil man til slutt bli utbrent

  Idag f.eks sovna verken 3 åringen eller 7 åringen før 22.30 og jeg er dønn sliten

  Min 3 åring sier han savner barnehagen veldig og det forstår jeg heldig godt, han utagerer mye om dagen i form av å løpe etter storebroren sin og erter og slår han. Han er veldig frustrert over situasjonen, noe som er fullstendig normalt når vi nå befinner oss i den situasjonen vi gjør.

  Vi prøver så godt vi kan å være tålmodige,men når jeg og mannen vår aldri får noe nedetid og jeg som tidligere nevnt er kronisk syk er dette lettere sagt enn gjort.

  Det er ekstremt tøffe tider nå.
  Når kl var 23 sovna eldstemann og nå må jeg henge opp en vask. Rydde hele kjøkkenet, sette på en oppvaskmaskin da kjøkkenet er helt bomba. Var umulig å få rydda kjøkkenet idag fordi minste mann løp etter eldstemann nesten konstant på tross av hvor kreativ jeg var med ideer vi satte ut i praksis greia er at minstemannen min skal ha leken eldstemann har, og får han ikke den gir han seg ikke. Det er til å bli sprø av

  Savner å høre mer om personer her som opplever utfordringer i forhold til å ha søsken som hele tiden egler hverandre opp og irriterer vettet av hverandre. Hva gjør dere og finnes dere som har slike barn der ute?

  Egentid idag er ikke eksisterende da eldstemann sovna 23. Nå skal to maskiner henges opp. Kjøkkenet ryddes, oppvaskmaskin på,hunden vår gå tur med, så skal jeg dusje og stupe i seng og så er det pån igjen imorgen

  Man må avtale med sin kjære at man avlaster hverandre så man får egentid

  Jeg og mannen min begynte med dette i slutten av forrige uke.

  Når han kommer hjem en dag etter å ha hatt med eldste i huset til foreldrene sine som ikke er der( de har bosted to steder) vi er heldige sånn gir han meg to timer til å gjøre det jeg vil for å slappe av, så gjør jeg det til han dagen etter

  Hvis vi skal overleve denne tiden kan vi ikke holde på fra moren til kveld noen stop uten å senke skuldrene, slappe av å prioritere egentid.
  Hvis vi ikke prioriterer egentid tar vi ikke vare på oss selv og hvem vet hvor lenge denne perioden kommer til å vare, ingen er tjent med at man aldri slapper av for da vil kroppen til slutt si stopp enten man vil eller ei, det er faktisk grenser for hva kroppen tåler.

  Så alle sammen her, vær gode mot dere selv i denne vanskelige tiden
  La de som føler livet er for tøft nå blåse i fra seg her uten å bli halssugd å møtt med kommentarer som at man burde prioritere anderledes. Alle er vi ulike og det som fungerer for en familie fungerer nødvendigvis ikke for en annen

  Du som leser dette her som har barn som aldri krangler med hverandre forestill deg om du hadde hatt barn som krangler konstant med hverandre og tenk på hvordan det hadde vært. Det er veldig fort gjort å dømme andre å glemme at vi alle er ulik
  La oss heller heie hverandre frem denne tiden

  Det å få hverdagen til å fungere er ingen konkurranse her, har fått inntrykk av det med de som skriver at de har så god tid hvilken jeg synes er merkelig, men for noen kan de kanskje ha god tid og flott er det. Men ikke rakk ned på oss som faktisk ikke opplever denne gode tiden og er utrolig utrolig slitne.

  Vis oss alle forståelse i denne situasjonen. Vi bidrar jo alle med å være minst mulig med andre nå for å hjelpe alle i samfunnet så da er det også viktig at vi hjelper hverandre frem ved å være gode mot hverandre

  Vi er ingen roboter. Ingen av oss har valgt dette her. Alle gjør vi så godt vi kan utifra hva vi klarer så la oss være fornøyde med oss selv.

  Slutt å sammenligne deg med noen andre. Hvorfor i all verden skal vi sammenligne oss med andre i denne tiden nå, er det en tid det iallefall er galskap i å sammenligne Seg med andre er det nettopp i denne tøffe, såre. Utfordrende tiden

  Jeg har vært igjennom mer enn noen andre jeg kjenner, men jeg går da ikke rundt å sier at fordi jeg har vært igjennom så mye burde ikke folk som ikke har opplevd så mye som meg ikke få lov å synes ting er slitsomt å urettferdig

  På 2 år har jeg vært igjennom mer enn terapeuten min har vært igjennom i løpet av livet sitt. Han sa det er utrolig at jeg står oppreist på to bein og det var først da etter han sa det at jeg faktisk kunne si til meg selv wow jeg er fantastisk sterk. De fleste ville ha knekt om de hadde vært igjennom halvparten av det jeg har vært igjennom.

  På tross av dette går ikke jeg rundt å sier til folk at de ikke har lov til å klage eller å være slitne for de har da ikke vært i nærheten av det jeg har opplevd

  Nei jeg synes det er flott at folk for engangskyld kan være ærlige og si hvordan ting er, ikke polere på fasaden ved å si at ting er så enkelt når det faktisk ikke er enkelt i disse dager

  Vi er bare mennesker og alle har behov for å få anerkjennelse og aksept for at det er flott at man kan få utløp for sin frustrasjon ved å dele den med andre så man ikke til slutt sprekker av sinne og frustrasjon fordi man til slutt kanskje ender opp som utbrent

  Det er lov å klage nå denne folkens, dette er ikke tiden for en moral preken, dette er tiden for at vi sammen gir hverandre omsorg og støtte på lik linje som vi viser støtte og omsorg ved å være så mye inne som vi er for å beskytte hverandre.

  La oss gi hverandre alle en klapp på skulderen for fy søren alle sammen, dette her er ikke enkelt.

  Og jeg synes alle sammen før de legger seg bør tenke over hva de har gjort for å ta vare på seg selv den ene dagen

  Det er viktig å gjøre noe man liker , enten det er å gå tur, trene. Se på en serie eller ikke.

  De dagene jeg ikke har gjort det har jeg vært ulykkelig. Utslitt, trist og lei. Ingen kan leve av å gi og gi til andre non stop uten at de til slutt vil kollapse.

  Det er ved å gjøre noe man liker man henter glede, inspirasjon, overskudd og kreativitet.

  Dette er livsnødvendig at vi alle prioriteter. Om ikke for oss selv gjør det for barna dine. Tror du barna dine vil at du aldri skal slappe av å gjøre noe for deg selv?

  Min 7 åring sa ikveld da han la seg. Mamma du står på hele tiden for alle oss. Jeg ser du er sliten, du flyr på do veldig ofte. Men på tross av det tar du med oss ut så vi får frisk luft. Du spiller spill med oss. Du lese for oss og synger for oss. Du blir litt sint innimellom med god grunn da lillebroren min plager meg, men passer alltid på at vi ordner opp med hverandre. Ikke glem å gjør noe du selv vil ikveld mamma for jeg merker faktisk de dagene du ikke har gjort noe du liker hvor mer sliten du er selv om du prøver å skjule d mamma merker jeg d.

  Barn eller voksen mamma vi må alle gjøre noe vi liker på egenhånd hver dag ellere får vi ingen glede, overskudd og energi.

  7 åringen min er smart han og han sier noe her som er ekstremt viktig og det er at vi alle prioriteter noe vi har lyst til hver kveld enten det er alene eller med samboeren. På den måten slutter vi dagen av på en mer lys betont og god måte som kommer godt med nå i denne tiden vi er i

  Så gjør noe for deg selv hver dag og tenk på hvordan det er med på at du faktisk orker og mestrer denne hverdagen bedre.

  Man kan godt mestre ting flott selv om man ikke gjør noe for seg selv, men på lang sikt vil man bli ulykkelig og trist om man aldri tar vare på seg selv ved å gjøre noe man har lyst til.

  Mitt mål hver dag, selv når jeg skriver denne kommentaren er at selv om klokka nå er altfor mange og jeg burde være i seng, merker jeg at jeg må gjøre noe for meg selv selv om det gjør at jeg sover 30 minutter mindre imorgen.

  Så etter nå å ha hengt opp tøy. Fiksa kjøkkenet og gått med hunden skal jeg se på serien Caroline har anbefalt som heter Dare me

  Vil bare avslutte med å si at jeg håper alle fremover er gode mot seg selv og andre og at vi sammen denne tiden kan heie hverandre frem og at vi gir hverandre rom for å få ut litt Steem om vi føler for det, jeg må ofte få ut litt Steem på at jeg synes ting er tøft, det er faktisk slik jeg klarer å komme meg igjennom de tøffe periodene i livet mitt.

  Det er faktisk ikke farlig å være ærlig å si hvor skoen trykker , du er ikke mindre verdt av den grunn eller mindre kreativ om enn så er du heller mer menneskelig

  Og til slutt det er ikke alt hva du gjør som definerer hvor god du er som person. Men det er hvordan du møter andre på din vei og behandler dem som i praksis viser hvor god du er

  En person som får gjort mer enn meg får ikke meg til å føle meg mislykket, hvorfor skal det det, da tenker jeg bare at så flott at noen klarer så mye og så flott jeg klarer så mye utifra den situasjonen jeg er i.

  Alle familier er ulike og vi er alle forskjellige med ulik helse så vi bør alle være fornøyde med det.

  Det er jo ingen kokurranse om å få gjort mest mulig i løpet av en dag, altså hvis jeg får gjort mindre enn naboen så skal jeg gå å føle meg dårlig ? Hva er logikken bak det?

  Nei la oss være fornøyd med hva vi får til i løpet av dagen og ha fokus på det for det er slik vi er gode mot oss selv og bygger oss selv opp i denne tiden.

  Jeg må bare si at jeg synes vi alle som har barn i denne situasjonen her er kjempe flinke uavhengig av om man er sliten eller ei, eller har mer eller mindre tid nå enn før og at vi har all grunn til å være stolte av oss selv og andre som er i samme situasjon

  Ha en kjempe fin uke imorgen alle sammen, lykke til og husk pust med magen, ta en ting av gangen. Blir det for mye prioriter det mest nødvendigste for det er barna våres som vil lide om vi gjør mer enn det vi tror vi klarer for at vi skal få til alt nå.

  Det er ikke tiden nå til å få til alt, mamma skrev så fint til meg på melding for en uke siden da jeg sa hvor fortvilet jeg var fordi jeg ikke orka å trene : Dette er vel ikke tiden til å tenke på trening. Så bare slapp av i forhold til det. Nå handler det om å gjøre det Allers mest nødvendige og å ikke slite seg fullstendig ut for sliter man seg ut vil det enten man liker å høre det eller ei påvirke hverdagen

 27. Hei!
  PYP2 har hjemmeskole fra
  kl. 8:30-13:00
  Vi får planen rett før kl. 8:30 og på den er dagen lagt opp frem til kl. 13:00

  Kan jo spørre/gi tilbakemelding om en kortere dag hvis dette vedvarer. 🙂

 28. Jeg skjønner godt at mange reagerer Caroline. Dere har nok vært veldig priviligerte som lever det livet dere gjør uten at du har skjønt det selv. Jeg skjønner godt at du ikke klarer å se det selv siden du aldri har hatt en vanlig jobb etter at du fikk barn.

  Denne tiden er jo tøff for alle. Men det gjelder å gjøre det beste ut av den. Vi har 3 barn, to tenåringer og en 1.klassing. Mannen jobber hjemmefra, og har så mye å gjøre at vi kun ser ham i spisepauser hvor han spiser fort og går tilbake til jobben. Overtid har det blitt på ham også. Jeg studerer på fulltid, har 4 eksamener og masse innleveringer som venter. I tillegg så er jeg sykepleier og jobber 50%.

  Og jeg må si at selv om vi savner hverdagen så koser vi oss masse også! De dagene jeg ikke skal på jobb så baker vi brød på morgenen som er klar til lunch. Jeg bruker en time på å rydde og vaske før 1.klassingen og jeg begynner med skolen. Bruker Max 2 timer dagen. Hjelper 5. Og 8. Klassing når det trengs. Uteaktivitet venter vi som regel med til når vi får tid. Så spiller vi litt spill, jeg og alle barna, før jeg jobber med studiene 2-3 timer. Da får minste se på iPad, en film på Netflix eller være med de eldste. Jeg er tilgjengelig og gjør det jeg kan hvor jeg ikke trenger å sitte 100% konsentrert. I 16 tiden lager vi middag. Når vi har spist så overtar mannen. Han rydder, trener med barna er ute etc, mens jeg sitter til ca 21 med studier. Siste 1-2 timer før vi legger oss ser mannen og jeg på serie. De dagene jeg jobber så jobber mannen mindre og bruker velferdspermisjon de timene han ikke får jobbet.

  Alt i alt så koser vi oss og har fått en helt annen ro i hjemmet. Du må være villig til å endre på rutiner og innse at kjæretetid må vente. Nå gjelder det å komme seg gjennom en tøff tid. Og du? Dette kommer ikke til å gå over med det første. Vi i helsevesen er blitt forberedt til å jobbe til vi stuper fra mai og utover…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei A 🙂

   Jeg klarer fint å se det selv om jeg ikke har hatt en «vanlig jobb». Jeg har heller aldri sagt at vi ikke koser oss, for det gjør vi masse 🙂 Men poenget mitt var bare at jeg savner hverdagen, og det regner jeg med jeg ikke er alene om 🙂

   Nå sa vel Erna forrige uke at målet er å slå viruset tilbake, så om de lykkes med det trenger du heldigvis ikke å bekymre deg for mai 😀

   1. Slå viruset tilbake? Det kommer vi ikke til å klare. Målet er å flate ut kurven, slik at r holder seg under 1, ikke at den er 0.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hilde: Hvis R er under 1 så slår man viruset tilbake 🙂 Om målet er å bremse viruset må R være over 1, f.eks R1,3 som influensa.

    Hvis R hadde vært under 1 nå så hadde koronatoppen vært forbi, siden hver syke person smitter mindre enn 1 person i snitt.

   3. Så du avlyser smittetoppen her og nå?

    Man må jo bare bli imponert.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Kathrine: Nå skjønte jeg ikke helt hva du mente? Jeg har ikke avlyst noe som helst, men Erna sa på sist pressekonferanse at strategien er endret fra å flate ut kurven til å slå viruset tilbake. Om de lykkes med dette så vil det jo ikke komme noen smittetopp. Klarer de det ikke, så vil det derimot komme en smittetopp.

   5. Kjære Caroline, hvem er de??? Myndigheter??? Det er vi i helsevesenet og folket som holder seg isolerte som bidrar til at viruset holder seg på et stabilt nivå. At jeg ikke trenger til å bekymre meg for mai? Ok, jeg ble litt tom for ord. Toppen er langtifra nådd og innen vi har vaksine så kommer vi til å ha viruset i omløp. Enten vaksine eller flokkimunitet må til. For å få flokkimunitet så må de strenge tiltakene løses opp, men da kneler et allerede presset helsevesen. Nei, vi er nok langtifra ferdig med dette til mai. Det er ingen som har svaret men husk at myndighetenes anslag var ca 150 smittede til påsken. Det kan selvfølgelig være at viruset bare dør av seg selv, men lite som tyder på det.
    Hilsen ei som risikerer å ikke få avlagt planlagte eksamener (siviløkonom) for å kunne være tilgjengelig for de som trenger meg, og det gjør jeg med glede ❤️

   6. Caroline Berg Eriksen

    A: «De» er myndighetene, ja.

    Myndighetene antok 150 smittede, ja, men det var før det kom flere hundre skiturister hjem fra Italia/Østerrike på en gang :/

   7. Du sier at en helsearbeider ikke trenger å bekymre seg om mai? Ikke i noe scenario tror man vel at ting har normalisert seg til mai?

    Og hva mener du med at hvis ‘de’ greier det? Dette er en dugnad som vi alle må bidra i, det nytter ikke å sitte og vente på at ‘de’ skal ordne opp?

    Det mente jeg.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Kathrine: Det var ment som en spøk, ingen klarer å forutse hva som vil skje. Men denne toppen som hun bekymrer seg for blir jo ikke noe av om strategien lykkes. Men det betyr ikke at det er overt, faktisk tvert om.

    Den opprinnelige strategien var å bremse viruset, og så få en topp en gang mellom mai – oktober om jeg ikke husker helt feil. Nå har de endret strategi og skal stoppe viruset, noe som vil føre til at det ikke blir noen topp slik som opprinnelig. I stedet vil viruset komme og gå helt til vi har en vaksine klar :/

    Ja, klart det er en dugnad, men det er de (myndighetene) som legger strategien, ikke meg og deg.

   9. Det er forresten «brems» strategien som ble startet i Norge 12 mars.
    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1n9kpl/flere-intensivpasienter-enn-antatt-i-fhis-scenarioer

   10. Da snakker vi om det samme, men benevnt det ulikt. R på influensa er mellom 1,2-2. Kommer helt an på viruset.
    Koronatoppen trenger ikke å være forbi selv om vi i første omgang klarer å holde r under 1..

   11. Caroline Berg Eriksen

    Holder man et virus under R1 så synker antall smittetilfeller, så da er jo toppen forbi. For at det skal øke igjen må reproduksjonstallet over R1, men det er kanskje det du mener? I så fall er vi enige 🙂

   12. Om du ønsker en diskusjon i alle samfunnslag, som du skriver, kan dere ikke slette kommentarer under innlegg dere har som faktisk oppgir feil informasjon! Det er dårlig debattskikk ? Og dårlig folkeskikk.

   13. Caroline Berg Eriksen

    Hvilke kommentarer mener du er feil og bør slettes? Om noe er feil så kan du jo bare argumentere i mot.

 29. Caroline, takk for info, hvor lenge tror du dette kommer til å vare?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Rosetta: Det er det ingen som vet :/ Men med den strategien som myndighetene følger nå så vil jo viruset komme og gå helt til man har en vaksine klar.

  2. Er det ikke rart å spørre en blogger om dette? Cbe kan ikke noe om området.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Heidi: Jeg spør både venner og bekjente hva de tror om situasjonen, uavhengig av om hvilke kunnspaper de har. Av og til er det godt å bare snakke om det 🙂 Rosetta er sikkert fullstendig klar over at jeg ikke har noe form for kunnskap på området.

   2. Er bare bekymret,,,

 30. Åå hva syntes du om det da? Den strategien ,,

 31. Jeg renker at du kanskje burde holde deg til some-markedsføring og innholdsproduksjon og overlate Covid19-fagpraten til de som kan noe om dette. Henvis gjerne til FHI.no og hdir.no.
  Med vennlig hilsen sykepleier og smittevernansvarlig, Jorunn L.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jorunn: Jeg tenker at vi lever i et fritt og åpent demokarti hvor det ikke bare er 100 prosent lovlig, men også helt vanlig og svært bra at ting som påvirker alle diskuteres på flere nivåer enn kun hos myndighetene.

   Siden du åpenbart kan ting om dette så kan du jo heller påpeke om det er noe av det jeg skriver som er feil 🙂 Jeg baserer meg på de pressekonferansene regjeringen har hatt, avisartikler og de kildene du henviser til.

   Blant annet det som står her:

   https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2020/03/25/195662401/forskjellene-mellom-regjeringens-nye-og-gamle-corona-strategi

   Angåended reproduksjonstallet så henviser jeg til denne: https://en.wikipedia.org/wiki/Basic_reproduction_number

   1. Ooops – det var da voldsomt. Ja. det er et fritt land, og nei – du skrev ikke noe feil. KLart vi kan diskutere dette alle sammen. Du var kanskje litt høy og mørk når du sa til sykepleieren over her at hun ikke behøvde å bekymre seg for mai. 🙂 Men – selv om du ikke ga feilopplysninger utover påstanden om mai (som vi alle kan HÅPE er sann, men dfinitivt ikke bør handle som om er det per nå) så synes jeg du heller bør henvise folk til offisielle sider hvor alle fakta er samlet, heller enn å svare som om dette er noe du er en autoritet på. Det er viktig i disse tider at folk får riktig informasjon. Fint å diskutere, men her uttaler du deg som om dette er noe du har peiling på. Vi som jobber med dette, vil gjerne at folk henter riktig og nøktern informasjon fra offisielle kilder. Ha en fin kveld!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jorunn: Beklager, det var ikke meningen å være voldsom 🙂 Bare litt lei av at folk skal mene noe om hva jeg kan mene, uten å begrunne hvorfor og hva jeg sier feil.

    Det jeg mente med mai var at om myndighetene lykkes med strategien, så vil det ikke bli noen «topp» i mai, fordi kurven vil være relativ flat.

    Jeg henter stort sett det meste av informasjon fra offisielle kilder, men jeg kan godt være flinkere til å henvise til kilder. Noen ganger går ting bare litt fort, og jeg har ikke tid til å hente frem kilder :/ Men nå er i hvert fall alt over her linket til.

    Uansett godt å høre at jeg ikke skrev noe feil 🙂

 32. Hva skjedde med kommentaren jeg brukte så vanvittig lang tid på å skrive igår?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den hadde lagt seg i spam :O Godkjent nå 🙂

 33. Tusen takk for at den kom med Caroline 🙂 Hvordan går det med dere idag?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *