vaffeldagen: søtpotetvafler

Lyst på til å teste oppskriften på litt annerledes vafler? Da bør du prøve disse med søtpotet! De inneholder honning som søtning i stedet for sukker, men dersom du dropper dette, kan du fint bruke vaflene som for eksempel vaffeltoast også – søtpotetvaffel er nemlig helt nydelig med most avocado på! Eller egg. Eller begge deler! Mulighetene er mange for en skikkelig digg lunsj om du bare følger denne oppskriften 🙂 Dessuten er vafler obligatorisk på vaffeldagen, så vi skal snaske litt vafler hele dagen i dette huset! 


til 3 store plater trenger du 

♥ 2 dl. hvetemel ♥ 1/2 ts. bakepulver ♥ litt salt ♥ 1 ts. kanel ♥ 1 ts. muskat ♥ 1.5 ts. vaniljepulver ♥ 1 stor søtpotet ♥ 2 egg ♥ 2 ss. honning eller agave ♥ 1 dl. melk ♥ 1 ss. kokosolje 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Legg søtpoteten i en ildfast form, ha over litt olje og stikk noen hull over hele søtpoteten med en gaffel. Stekes i forvarmet ovn i ca. 1 time. Når den er ferdig, deler du poteten i to og graver ut all innmaten. 

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg. Ha søtpotet, egg, honning, smeltet kokosolje og melk i en kjøkkenmaskin og bland godt. Tilsett etter hvert melblandingen. Når alt har blitt en jevn røre, er den klar til å bli til vafler! Ha passe mengde i varmt vaffeljern og start å lage! Dette er skikkelig, skikkelig digg! 


Hurra for vaffeldagen – håper du prøver denne oppskriften og får masse glede av den! 

18 kommentarer

 1. Et tips: kanskje man kan raspe rå søtpotet oppi vaffelrøra i stedet for å steke den. Da sparer man ihvertfall litt tid 😉 mulig smaken blir noe annerledes da… Jeg pleier å gjøre dette med vanlige poteter i vaffelrøra, og det er også digg!

  1. Vil tro dette blir det samme ja, sparer i tillegg 1 time. Vaflene skal jo stekes uansett.

 2. Unødvendig med så mange bilder av vaffel

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kan aldri bli for mange bilder av vaffel 😀

  2. Hele innlegget handler jo om vaffel, så selvfølgelig skal det være bilder av vaffel 🙂 Er jo bare å scrolle forbi hvis man ikke er interessert eller ikke blir fristet.

 3. Dette tar jo altfor lang tid da. Har laget vafler i dag av egg,havregryn og cottage cheese.

  1. Lang tid…? Med planlegging er da ikke det noe problem! Det går jo fint an å gjøre noe annet i den timen søtpoteten bakes, og når den er klar vil jeg tro at resten av oppskriften ikke tar så fryktelig mye lenger tid enn vanlige vafler:)
   Jeg lager mye mat/kaker/desserter som tar like lang/lenger tid enn dette. Det er aldri et problem så lenge man planlegger.

 4. For en hjemvendt student I hjemmekarantene er oppskriftene dine gull verdt! Det er gøy å prøve ut nye retter, og absolutt alt jeg har laget har blitt vellykket. Så tusen takk, Caroline. Det betyr så mye å ha noe å holde på med nå 🙂

 5. Elisabeth h

  Hva m å legge søtpotetskiver i micro’n? Vil tro det forkorter ned tiden vesentlig.
  Kan aldri bli for mange vaffelbilder. Enig m Caroline. Synes man det er for mange, er det bare å rulle forbi.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har ikke mikro :p

 6. 8 bilder av det samme motivet? Kjedelig. Men fine farger i bildene. Men det holder med 2-3

 7. Skal definitivt teste dette neste gang jeg har rester av søtpotet eller andre lignende grønnsaker! Takk for tips <3

 8. Hei. Fine bilder altså, men når det blir så mange like bilder av det samme virker det som at du ikke har andre ting å vise fram/har gått tom for ideer. Tror det kan være lurt å variere litt mer.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er et innlegg om en vaffeloppskrift, hva annet skulle jeg vist frem? :p

   1. Forslag: Ingredienser, steg for steg, spising av vaffel 🙂 Evt. bare ett eller to bilder av det ferdige resultatet 🙂

 9. Hva heter det brune serviset du har brukt her?☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Kremmerhuset 🙂

 10. kan man bytte ut kokosoljen med noe annet ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *