fredagsbuketten

På denne fredagen har sola vært fremme absolutt hele dagen, så jeg hadde lyst til å finne noe skikkelig vårlig å ha på meg, og da falt valget på denne toppen. Endelig på tide å bruke den! Den har ventet i skapet mitt i over 1 måned nå og jeg har faktisk gledet meg skikkelig til å få luftet den – små gleder 😉 Den kommer fra Zara! Helgens bukett plukket jeg sammen hos herlige Eucalyptus – i disse dager er det så innmari viktig å støtte de små, lokale bedriftene. Dette er virkelig Sarpsborgs fineste blomsterbutikk og den må leve lenge, lenge! 


Nå har vi friske blomster i hus, fredagstacoen er i magen og jeg ser frem til helg. Det føles nesten normalt, men så vet jeg jo så innmari godt at slik er det ikke. Selv savner jeg foreldrene mine noe innmari akkurat nå, jeg savner vennene mine og jeg vet at Nelia og Naia savner sine. Vi får fortsette å være her for hverandre og gjøre det beste ut av hver eneste dag tross alt. Jeg håper dere får en så fin helg som mulig 🌸 Jeg sender gode tanker og energi gjennom dataskjermen eller mobiltelefonen eller hvor enn du leser. God helg 🌱 

119 kommentarer

 1. Har du sluttet å spise kjøtt – ref. instastoryen din? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

   1. Kvifor?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Fordi jeg ikke vil spise dyr 🙂

   3. Katrine

    Har du? ❤️ Så flott! Jeg var en av de som ikke skjønte hvordan man kunne være vegetarianer! Nå er jeg på mitt fjerde år og ingenting virker mer naturlig for meg ❤️ Det er kanskje litt utfordrende i starten, men for de som liker en utfordring er det enkelt å være kreativ! Alt godt til deg og dere ❤️

 2. Er det ikke bedre å droppe blomsterbutikken nå? Blomster er vel strengt tatt ingen nødvendighet!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Droppe? Hvorfor det? Blomster er aldri en nødvendighet, men nå, mer enn før trenger man litt ekstra glede i livet 🙂 Blomster er jo perfekt for det, spesielt når man er mer hjemme enn før.

   1. Tror du skjønte hva jeg mente. Man skal vel helst holde seg hjemme nå. Ingen turer i butikker som ikke er nødvendig.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi følger anbefalingene til myndighetene, og tar våre forholdsregler når vi er ute 🙂

  2. STINA. Syntes det er flott at en kan fortsette med noe som er normalt i tiden vi er inne i nå. Som dette bla annet med blomster på en fredag , støtte nærbutikkene, de trenger det mer enn noensinne.
   Så lenge du selv er frisk og følger anbefalingene fra myndighetene så kan en ikke stoppe helt opp . De fleste av oss er mere hjemme nå enn normalt, da er det koselig at noen rutiner følges.

  3. Ok. Vil anbefale deg å lesa denne bloggen hvis du er ute etter fakta om norsk landbruk! https://www.heimkunnskap.no/pages/om-oss

  4. Hvorfor i all verden skal man droppe å kjøpe blomster – hvis butikken fortsatt er åpen? Så lenge man ikke selv er syk, og følger rådene fra myndighetene, er det fortsatt lov å besøke de butikkene man vil. Ekstra viktig å støtte lokalt næringsliv nå:)

   1. Helt enig «L» – vi må støtte lokale butikker, restauranter m.m. så mye vi kan i disse tider <3 tror ikke folk skjønner hvor vanskelig dette blir økonomisk for mennesker og samfunnet om vi stenger ned alt.
    #supportyourlocals

   2. Flott! Vi må det skal land og økonomi gå rundt!

  5. Hva skal du spise i jula da? Du som er så glad i jul og tradisjoner. Ingen ribbe, pinnekjøtt eller kalkun? 🙁

  6. Dere følger ikke anbefalingene om dere går ut og handler blomster.

   1. Caroline Berg Eriksen

    K: Man kan fint gå på butikken for å kjøpe blomster så lenge man holder avstand og tar forholdsregler. Står godt forklart på FHI sine sider. Så lenge man er frisk og ikke i risikosonen kan man gå turer, ta kollektivtransport, gå i butikker osv. Men generelt sett bør man begrense seg og holde seg mest mulig hjemme 🙂

 3. Har du link til toppen? finner den ikke på nettsiden til Zara… 🙂

 4. Superfresht antrekk! Synes dog du er mye finere når du ikke tar leppestiften/liplineren langt utenfor leppene

 5. Pernille

  Er det fare for at dere går konkurs nå under koronakrisen? Vil tro mange i din bransje vil slite nå.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er klart at mange vil slite, og det er jo det allerede. Men hvorfor akkurat vår bransje? Ser ikke noe spesielt med den som gjør at den vil slite mer enn andre, heller tvert om.

   1. Uten at jeg vet nøyaktig hva Pernille sikter til, vil jeg anta at når økonomien går nedover, vil også folks forbruk generelt gå nedover. De som nå sliter økonomisk pga koronakrisen, vil bruke pengene sine på det mest nødvendige, ikke på typiske skjønnhets- og velværeprodukter, dyre moteklær osv. som bloggere ofte reklamerer for. Reklame for frisører, neglesalonger, hudpleie etc. faller jo også bort. Men jeg tror folk vil fortsette å lese blogger, i hvert fall de som klarer å skape godt innhold i disse krevende tider!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ina: Ja, pågår dette lenge nok så vil de aller fleste til slutt bli rammet på en eller annen måte :/

   3. Johanne

    Hørte en annen blogger fortalte på podcast at hun har allerede har mistet mange samarbeid, bla.ett til 500 000.
    Så det er en usikker tid for alle.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Johanne: Ja, det er det absolutt! :/ La oss håpe den blir kort og at viruset blir håndtert på den beste mulige måten.

   5. Vi blir nok aldri kvitt dette viruset. Myndighetene prøver på heller ikke å stoppe viruset. De prøver å begrense spredningen av det, slik at færrest mulig blir innlagt samtidig. Hadde de ønsket å bli kvitt det, hadde samfunnet nå vært i lock down og ingen hadde fått gått utenfor hjemmet sitt. Vi må nok lære oss å leve med dette viruset ved blant annet å finne en vaksine.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Svært mange vil vel bli immun før vaksinen kommet 🙂

   7. Caroline Berg Eriksen

    Da hjelper det heller ikke med vaksine :/

   8. Jo klart det! Vaksinen kan jo lette på symptomene 🙂

   9. Caroline Berg Eriksen

    Om man kan bli smittet av viruset to ganger, så er det jo fordi viruset evt. muterer seg og endrer karakter slik at immunforsvaret ikke kjenner det igjen. Da vil jo det samme kunne skje med vaksinen. Heldigvis er det ikke bekreftet dette med smitte to ganger, og det ser ut til å kun være løse rykter enn så lenge 🙂

   10. https://www.fhi.no/sv/influensa/sesonginfluensa/rad-om-influensa/sporsmal-og-svar-om-influensa/

    ‘’Vaksinen gir beskyttelse hos gjennomsnittlig 60 % av de vaksinerte. Hvor god beskyttelsen er, avhenger av alderen på den vaksinerte og hvor god match det er mellom sirkulerende virus og vaksinen’’.

    Finnes to ulike typer Koronavirus.

   11. Caroline Berg Eriksen

    Det finnes mange ulike typer koronavirus 🙂 Men akkurat nå er det bare ett som de utvikler vaksine til.

   12. Ja og ref min første kommentar…vi må nok lære oss og leve med sette viruset. Finne vaksiner etterhvert som det muterer. Vi vil nok aldri bli helt kvitt det.

   13. Caroline Berg Eriksen

    Det er ikke noe tegn til at det muterer, Kine. Det er kun rykter, heldigvis 🙂 De aller fleste koronavirusene er helt ufarlige og sirkulerer jevnlig i befolkningen uten å gi annet enn ufarlige luftveisinfeksjoner.

   14. Jeg synes det er helt feil å diskutere dette her, spesielt at du utgir deg for å kunne dette Caroline. Få kan noe om dette og iallfall ikke du/dere.

   15. Caroline Berg Eriksen

    Har bare gjengitt det som står i media og det Kine selv linker til 🙂

   16. Da synes jeg du skal henvise til stedene du finner info, siden du tidvis forsøker å gi råd på bloggen din er det fint å understreke hva du tar ut av eget hodet eller finner i VG.

   17. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke gitt noen råd?

    Her link til info om korona: https://sml.snl.no/koronavirus

    Ellers kommenterte jeg bare det som kom frem artikkelen Kine linket til 🙂

    Var det noe annet du ville ha link til?

   18. Erika: nå syns jeg du er litt urettferdig. Caroline refererer jo bare til artikler som jeg har linket til. Om du hadde lest linkene før du utrykte deg, hadde du kanskje skjønt at hun ikke tar fakta fra eget hode. Forstår at det kan oppleves skummelt å høre folk diskutere corona, men vi kan ikke tie viruset ihjel heller. Om Caroline sin blogg er rette plassen å ta teamet opp, er jeg ening med deg at det kanskje ikke er. Viktig at vi har noen ‘’fri’’ plasser i media 🙂 så beklager fra min side.

  2. Det er noen tilfeller av folk som har blitt smittet flere ganger. Bla denne damen https://www.google.no/amp/s/www.dagbladet.no/nyheter/japansk-kvinne-corona-smittet-for-andre-gang/72187006/amp

   Jeg syntes ofte du får unødvendig mye pes for absolutt alt du gjør, men å skrive såpas bastant som du gjør her at man ikke kan blir smittet flere ganger blir veldig feil. Du har ingen kunnskap om dette, og bør ikke uttale deg da folk kan ta det som fakta.

   Å handle blomster er heller ikke særlig lurt. Man skal holde seg hjemme så mye som mulig, og unngå feks butikker med mindre det er veldig viktig. Matbutikk og apotek er viktig. Blomster er ikke viktig.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Ja, noen avisartikler om det, men ikke bekreftet. Eksperter har sådd tvil om det faktisk er tilfellet. Hele FHI sin strategi med å bremse viruset er også basert på at man oppnår immunitet, og hvis man ikke oppnår det så er også arbeidet med en vaksine bortkastet.

    https://www.livescience.com/monkeys-cannot-get-reinfected-with-coronavirus-study.html

    Jeg har heller ikke uttalt meg bastant om det, da må du lese kommentarene mine en gang til. Jeg skriver bare at det har versert rykter om det, men at det ikke er bekreftet. At det er usikkert var akkurat det som var poenget mitt.

    Det er vel det motsatte sv å være bastant.

    https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/03/20/819038431/do-you-get-immunity-after-recovering-from-a-case-of-coronavirus?t=1584832782398

    https://www.nytimes.com/2020/02/29/health/coronavirus-reinfection.html

 6. Silje AW

  Åå, så fin du er! Jeg er selv blomsterdekoratør i en liten bedrift, tusen takk for at du fremmer dette ❤️ Vi vil så gjerne fortsette å være kreative i alle anledninger! Det er så viktig, ikke bare nå i disse tider, men hele tiden at folk benytter seg av de lokale bedriftene. Blomsterbutikk eller ei.
  Ha en fantastisk helg med dine ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

   Ha en fin helg du også! Krysser fingrene for at dere kommer dere gjennom <3

 7. Så søte øredobberHvor er de fra ? Og tusen takk for netfit- det er gull i disse dager

 8. Så flott Caroline, du gir ikke opp! Kan ikke du forklare litt mere den siste setningen din: « Ser ikke noe spesiellt med den som gjør at den vil slite mer enn andre, heller tvert om,»,,, Syntes dere er optimistiske og står på, men forklar den siste setningen er du grei, di aller fleste av dine lesere vil og ønsker at du kommer deg fint gjennom dette yrkesmessig,, ha en fin helg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Meg: Med det mener jeg at vår bransje ikke er spesielt utsatt. Vi har ingen store, faste utgifter, og om det skulle gå skikkelig ille kan vi permitere oss.

   Men vi står jo på ingen måte først i køen blant de som vil slite. Butikker med faste utsalgssted, reiseliv, kulturliv o.l er jo de første som vil få det tøft, og det har vi jo sett allerede. Det samme gjelder typiske serviceyrker hvor man er i kontakt med andre mennesker. Vi er jo mer knyttet opp mot netthandel, og den vil jo først rammes på et senere tidspunkt når den generelle kjøpekraften har falt nok. Men det igjen betyr jo ikke at disse nettbutikkene skal slutte å markedsføre seg selv, det må de jo fortsette med .

   I slike økonomiske nedgangstider vil alle til slutt rammes på en eller annen måte, det er jo en slags dominoeffekt :/

   1. Johanne

    Netthandel er allerede rammet dessverre :/ Nettbutikkene vil nok ikke markedsføre seg i særlig stor grad når de ikke lenger får inn produktene de selger.
    Det meste kommer fra Asia, der både produksjonen og leveringen går på halv fart. Vi merker det allerede i bransjen jeg jobber i (teknologi).

   2. Caroline Berg Eriksen

    Johanne: Alle bransjer er allerede rammet, bare noen mer enn andre. At de ikke får inn varer vil på sikt påvirke, men ikke i den akutte fasen. I tillegg vil det variere fra butikk til butikk.

 9. Cathrine

  Hei! Vet du hva den toppen heter? Jeg finner den ikke. Veldig fin! 🙂

 10. Tone R.

  Nydelig bukett! 🙂 Jeg er veldig glad i planter og blomster, koser meg når jeg går steller og pusler med dem, det gir meg ro. Jeg kjøper ikke alltid inn friske blomster til helgen, men når jeg gjør det tenker jeg hvorfor gjør jeg ikke det oftere 🙂 Ønsker deg en deilig dag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er så koselig <3

   Ønsker deg også en fin dag 🙂

 11. Hvorfor synes folk det er greit å kommentere alt hva de finner for godt. Er det virkelig helt nødvendig å kommentere slikt som Marte over her gjør; «Synes dog du er mye finere når du ikke tar leppestiften/liplineren langt utenfor leppene».
  Supert at du handler blomster også i denne tiden her, Caroline ! Jeg elsker også blomster, og har en fast blomster butikk jeg handler i. Riktig god helg !

 12. TUSEN TAKK for nydelige vibber kjære deg <3 <3 <3

  Gode tanker, energier og helse ønskes deg og dine også 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   God helg til deg også <3

 13. Kjersti

  God helg til dere.Vi holder oss også hjemme.

  1. Caroline Berg Eriksen

   God helg til deg også <3

 14. Har du link til toppen? 🙂 Finner den ikke på nettsiden til Zara!

 15. Sara Katrin

  Syns lengden på håret ditt er veldig fin nå. Vi har omtrent like langt hår. Eneste forskjellen er at du har fint hår, mens jeg har Ulla fra den tjukkeste sauen!! XD

  Men denne lengden kler du meget godt. Fargen din er også veldig fin.

 16. Flott at vi bruker lokale blomsterhandlere!! God helg!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   God helg til deg også <3

 17. Tusen takk for at du opprettholder bloggen, og gir oss lesere et lite avbrekk. Er ofte innom, men legger sjeldent igjen en kommentar, så nå var det på tide. Håper det går bra med deg og dine, og god helg <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre, Bente! Jeg sender deg gode tanker <3 Og ønsker deg og dine en god helg 🙂

   Klem

 18. Ser på alle innlegga her,, takk til deg Caroline, for at du gir oss så mange betryggende svar på korona, angående farligheter og mutasjon mm, da trenger ikke jeg være så redd!

 19. Kan alle som ikke har peiling bare slutte å diskutere fakta om dette viruset? Følg rådene til helsemyndighetene! Vi går på jobb for dere, og dere holder dere hjemme for oss. Hilsen sykepleier

  1. Sykepleier

   Jeg er så enig. Er også sykepleier og virker som om folk ikke tror på alvorligheten i dette. Vi må på jobb, da bør folk bli hjemme for oss!! Er friske unge mennesker som ligger på respirator. Å sende ut ett signal om å dra i butikken for noe annet enn høyst nødvendige provianter, blir bare dumt og trist. Viruset har mutert og det er ikke bare dråpe og kontaktsmitte, men også luftsmitte. Da hjelper det ikke med avstand slik myndighetene sier er greit. Har en person gått i samme felt som du går inn i med smitte, er det farlig for smitte hos alle. Har kontakt med folk som jobber med smitte på sykehus og de er helt oppgitt og overveldet av situasjonen. Hold dere hjemme!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Sykepleier: Jeg synes alle bare bør forholde seg til rådene fra FHI. De har ikke beordret «lock down», og da er det heller ikke noen grunn til å praktisere det.

   2. Sykepleier, det er nok vi helsepersonell som ser litt annerleds på dette. Finnes en coronagruppe for leger på facebook. Der var det lenge diskutert at skoler/barnehager burde stenge, det har også lenge vært diskutert om lock down. Gunhild Nyborg samt mange eksperter/spesialister er for lock down. Får håpe dette skjer snart….Men så lenge myndighetene ikke kommer med klare regler for dette kan vi ikke regne med at befolkningen ikke går ut «unødvendig», men heldigvis er det også mange som kun holder seg hjemme.

   3. Rubi: Gunhild Nyborg er IKKE ekspert på denne slags. Ikke alle mulige leger heller.

 20. Ja til å støtte opp under lokalbutikkene! Ja til å fortsatt holde på det «vanlige» (med forhåndsregler så klart)! Ja til positivitet og glede! Ja til Caroline, meg og deg!

  Folk må virkelig slutte å rette finger og finne feil. Skal vi ikke heller stå sammen og komme oss gjennom dette på best mulig måte? ❤️

  Jeg håper du fortsette så normalt som mulig Caroline, for det er så deilig å lese:)

 21. Som driver av fysisk nisjebutikk med tilhørende nettbutikk, syntes jeg det er sååå flott å se at du oppfordrer folk til å handle lokalt -spesielt nå. Nå er allerede varehandelen en svært presset bransje, både av de store kjedene og netthandelen utenfor Norges grenser som gir lite/ingenting tilbake til samfunnet vårt, og pandemien vi nå står ovenfor var det siste mange trengte.

  Ser noen over her syntes at vi ikke burde gå i butikker utenom matbutikk/apotek nå i disse tider. Jeg håper folk vet at alle vi som jobber i butikk tar ekstra forhåndsregler, og virkelig gjør alle tiltak for å overleve, slik at vi alle har en jobb å komme tilbake til når dette er over. Det er dog vanskelig å vite hva man burde gjøre som butikkdriver når folk blir oppfordret til å holde seg hjemme, men vi blir bedt (fra kommunalt hold) om å holde åpent for å minske frykt..

  Når det er sagt; jeg håper alle tenker seg om to ganger når de velger hvor de legger igjen pengene sine i disse dager; sjekk med din lokale butikk før du handler på nett nå <3 God helg!

 22. Så lenge blomsterbutikk er åpne,ser jeg da ingen grunn til å ikke kjøpt det .blomster er viktig uansett disse tider ,eller ikke.Om de må stenges blir det veldig trist.Men heldigvis Kan vi plukke ute også

 23. Helt enig – om man ønsker å bevare de lokale butikkene må man også selv bruke dem.
  Men man kan vel også bestille blomster på nett og få de leverte på døra så slipper man å gå fysisk i butikken. Litt dyrere sikkert men sikrere nå.
  Jeg handler så langt jeg kan nå på nett og da gjerne fra lokale butikker.
  Angående blomstene – holder de kun en uke? Mine eukalyptus bruker å holde lengre og rosene jeg kjøpte sist holdt i over to uker

  1. Caroline Berg Eriksen

   Forrige bukett derfra hadde jeg i nesten 3 uker 🙂

 24. Hei! Vil bare si tusen takk for dette fine pusterommet av en blogg, der man får en sårt tiltrengt pause i alt det triste og skumle. Du skriver så bra og lettlest, og bildene er alltid fantastiske. Har lest bloggen din siden starten – aldri har jeg satt mer pris på den enn nå ♥️.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

 25. Cathrine

  Vet du om det kommer en rabattkode fra Fotoknudsen igjen snart? 🙂

 26. Kan noen forklare meg hva mutert/mutasjon betyr? Jeg må ha det forklart så enkelt som mulig, haha! På forhånd, takk!

  1. Det betyr rett og slett bare endring! Enkelt fortalt at viruset endrer «utseende» sitt. Litt mer komplisert fortalt er det som regel endring i overflateproteiner og reseptorer på viruset. Dette kan bla. føre til at det er vanskeligere for immunsystemet å «kjenne igjen», det er tilfellet med influensaviruset vi har hvert eneste år og grunnen til at du kan få influensa flere ganger. Eller det kan føre til mer/mindre aggressiv sykdom. Og masse annet!

   1. R: Takk! <3

 27. Kathrine

  At ting ikke er forbudt betyr ikke at det er anbefalt eller smart.

  Noen ting må man ut for å skaffe seg, men å poste et innlegg om at man oppsøker en fysisk butikk for å få fredagsbuketten sin kan virke svært tankeløst. De fleste blomsterbutikker tilbyr levering av blomster, så jeg håper at det er et tilbud du benytter deg av frem til denne forferdelige situasjonen er over.

  Myndighetene anbefaler at man holder seg mest mulig hjemme, jeg tipper at blomsterkjøp ikke kommer under deres betegnelse av nødvendige innkjøp.

  Vi må holde oss hjemme i solidaritet med dem som ikke vil tåle å få viruset.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tenker at det er helt greit så lenge man tar forholdsregler 🙂 Og om man ikke burde gjøre det hadde myndighetene sagt i fra, slik som ved frisører og skjønnhetssalonger. At man holder seg mest mulig hjemme er en selvfølge, men å handle blomster endrer ikke på det.

   1. Men hva med di som ikke tåler å få viruset, trur du ikke d er grunn nok til å holde seg vekk ifra både blomsterbutikker og klesbutikker, og kjøpesentere?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Meg: Jeg tenker at alle parter er best ivaretatt ved å følge rådene til FHI 🙂 De sier ingenting om at man ikke kan kjøpe blomster i en blomsterbutikk. Budskapet deres er å holde seg mest hjemme og å ta visse forholdsregler om man går ut. Steder man ikke skal oppsøke er nøye spesifisert og også stengt. Blomsterbutikker er ikke en av de stedene.

   3. Kathrine

    Nei, fhi spesifiserer ganske riktig ikke at man ikke skal gå i blomsterbutikken, men å holde seg mest mulig hjemme handler vel om å unngå unødige ærend?

    Som sagt kan man støtte den lokale butikken ved å bestille hjemlevering. Å holde på at man skal kunne gjøre alt som ikke er spesifisert som ulovlig er ignorant.

 28. Elisabeth h

  Herregud så mye folk synes og tror og mener og tenker om andres handlinger.
  Følg rådene fra FHI og regjeringen. Ikke legg til noe, ikke trekk fra noe, ikke start lange diskusjoner på en blogg.
  God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Enig 🙂

   1. Kathrine

    Så du er enig i at man ikke skal diskutere på bloggen? Hvilke type tilbakemeldinger er du interessert i?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Man kan fint diskutere, Kathrine 🙂

  2. Og rådet er å holde seg mest hjemme. Hvordan tolker egentlig dere dette rådet?

   1. Caroline Berg Eriksen

    V: Ved å holde oss mest mulig hjemme 🙂 Nesten ikke vært utenfor eiendommen.

 29. anniken

  Hei! Hvor er buksen fra og hvilken modell er det? 🙂

 30. Kjære Caroline! Vet du hva, jeg fårstår godt at du ikke vil slutte men blomsterbutikk og handlesenter,, for som du sier så er d fremdeles «lov»,, men du skjønner det, kjære deg, at en så dyktig influencer som deg har stor media makt! Hvis du kan framsnakke hjemmelevering av blomster og andre varer du savner, så hadde d vært så kjempebra! For det er det med den smitteeffekten da vet du, og påvirkningskraft ikke minst! Og hvis det er slik at du blir sponset av blomsterbutikken, så kan du vel bli det «på dør også!» Du har sikkert fått med deg at folk kommer i hopetall til tur-steder, puber, åpne cafeer osv? Vi mennesker mister litt sperrer når vi ser at jo andre gjør det jo! Da kan vi og! Skulle ønske vi kunne gjøre som Italia nå gjør, stenge alt, utenom viktige dagligvarebutikker og apotek,, du er jo så kreativ ellers! Du finner sikkert løsninger som du kan formidle videre til dine utallige lesere! Du har jo lesere som om det var et nyhetsblad! Håper du vil ta inn dette innlegget, for det er ikke ment som noe slemt, jeg syntes du er kjempedyktige! Forsett med det! Akkurat nå trenger vi det ! Ha en fin dag med din flotte familie

  1. Caroline Berg Eriksen

   Meg: Hvorfor håper du at alt skal stenge ned? :/ Er det lock down du mener?

   Tusen takk! Vi har kost oss masse ute i finværet 🙂

   1. Ja, jeg mener at å stenge butikker som ikke er veldig nødvendige, kan gjøres,, og så håpe på at det kan bli abselutt til det beste for alle, og sefølgelig åpne igjen når dette er over,, og nettbutikk og dørlevering istede så sant det kan gå an,, tusen takk for at du svarte meg Caroline,, ha en fin søndagskveld

   2. Caroline Berg Eriksen

    Men om det var det beste så ville vel FHI gjort det? Det har de jo ikke. Mener du FHI tar feil? :O

    Hva tenker du om de som driver slike små butikker? De går jo mest sannsynlig konkurs og mister livsgrunnlaget sitt :/

 31. Jeg håper di små butikkene vil finne andre løsninger, via netthandel og dørlevering, hva tenker du om det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kanskje, kanskje ikke. Mest sannsynlig så er det nok ikke så enkelt :/ Men hvorfor tvinge de til å måtte gjøre det hvis det ikke er nødvendig å stenge slike butikker?

   1. Er vell det som er poenget her. Ingen som egentlig vet hva som er nødvendig, eller hvilke tiltak som fungerer. Bare et land som så lagt kommet seg igjennom dette og det er Kina. De hadde full lock down. Spania og Italia har valgt mindre inngripende tiltak og vi vet vell enda ikke helt hvor det ender, men mange dødsfall så langt. Tenker at alle bør bidra og holde seg mest mulig hjemme. Selvfølgelig være ute i hage og gå turer i nabolag, men holde seg unna andre mennesker. Dra ut på butikker som ikke har hjemlevering en gang i uken og ellers bestille hjemlevering fra andre som har dette.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Kine: Hadde det bare gått å sammenligne slik på tvers av landegrenser :/ Men det gjør det ikke. Det er utenkelig at vi i Norge kunne gjennomført en lock down slik de gjør i et totalitært regime som Kina.

    Kina stengte ned alt før de nådde 30 dødsfall, Spania rakk å nå 200 og Italia 800 :O Så å sammenligne ulike metoder blir også feil, siden tiltakene ble gjort på så ulike tidspunkt.

    Hvordan ting fungerer i Norge er jo tidlig å si, vi må nok vente til ut i neste uke :/

  2. Enig. Her har en frisørsalong kjøpt inn porsjonspakker med hårfarge, så kundene skal slippe ettervekst 🙂 Du bestiller og vippser penger, og de kjører ut på kvelden 3 dager i uken mot kr 35. Så jo.. de fleste småbutikker kan hvis de vil, og vi kan holde oss hjemme 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Hege: Klart de kan hvis de vil, men du vet ingenting om det er lønnsomt eller går rundt :/

 32. Tvinge di? Hvem skal det? Neida, det må vi bare vente på å se såklart,,jeg tenker bare på alle di som er i sårbare livssituasjoner, men du har sikkert rett Caroline, jeg har ikke så mye greie på dette,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hvis man slutter å handle der eller myndighetene bestemmer at de skal stenge :/

   Nei, vi vet sikkert like lite begge to 🙂 Det beste er å la myndighetene bestemme dette og forholde seg til deres råd.

 33. Ja det er sant,, men som mange sier her, så er det ihverfall veldig solidarisk å prøve å holde seg mest mulig i hjemmet, og ikke fly på store handlesenter ihverfall!

 34. Men Caroline da, dette handler ikke om lønnsomhet eller gå rundt skjønner du, det handler om å finne andre kreative løsninger fordi vi må ta vare på di mest sårbare i samfunnet, så ikke di skal bli smittet, ( fordi di er allerede syke,);

  1. Caroline Berg Eriksen

   Man tar best vare på disse ved å følge rådene til FHI 🙂

   Og selvfølgelig handler det til slutt om lønnsomhet? Hjelper ikke med kreative løsninger om man går konkurs og mister livsgrunnlaget sitt.

 35. Kathrine

  Hvis man følger alle råd og anbefalinger (og ikke bare det som er lovpålagt) så kanskje vi slipper å bruke sterkere virkemidler her i landet?

  Still opp om dugnaden og begrens ærend til det absolutt mest nødvendige.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er akkurat det vi gjør 🙂 Holder oss unna besteforeldre og har knapt vært utenfor eiendommen vår siste uken.

   1. Kathrine

    Så en av de få turene utenfor eiendommen ble brukt til å kjøpe en blomsterbukett som like gjerne kunne leveres på døren?

    Skjønner du ikke hvorfor noen av oss reagerer?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg skjønner ikke det for alle forholdsregler ble fulgt 🙂 God avstand til andre mennesker, kontaktløs betaling, vasket hender godt før og etter og brukte antibac.

   3. Kathrine

    Men du vil ikke vurdere hjemlevering? For å begrense tiden utenfor eiendommen?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jeg bruker Floriss til hjemlevering og har gjort det mange ganger, og så bruker jeg Eucalyptus når jeg vil ha noe mer personlig og samtidig støtte lokalsamfunnet 🙂

   5. Camilla

    Har ikke Eucalyptus hjemmelevering også?

 36. Syntes du var flink jeg, ser at du tar til deg kritikken i kommentarfeltet ditt,, du skjønner det at netthandel og hjemmelevering er det aller beste for alle nå,, dette er skikkelig dugnad i landet vårt,, tusen takk til deg for at du skjønner hva det dreier seg om, så neste fredag får vi håpe vi får et koselig innlegg om blomster på døraDet hadde vært kjempekoslig,,, ser fram til fine innlegg framover, gjærne så vi kan komme litt i påskestemning i eget hjem og hage,,

 37. Jeg blir så frustrert over alle bedrevitere her inne og over all hysterien i samfunnet hva angår koronaviruset. Det må da gå an å ivareta det lille som er igjen av en normal hverdag uten at det er ensbetydende med at man ikke tar de nødvendige forholdsreglene som FHI fremmer. Makan altså!! Så lenge man er frisk, ikke har luftveissymptomer og vasker seg godt på hendene (noe som for øvrig gjelder ved vanlige forkjølelsesvirus også), så er det jo ikke noe i veien for at man kan gå på butikken vel?!! Jeg synes noen folk er litt vel hysteriske- det er såvidt enkelte tør å hilse på en ute i disse dager. Hva skjer med vanlig folkeskikk? Går an å slå av en prat på god avstand liksom. Har også opplevd at barn kommer bort til mitt barn og sier at de ikke kan leke med henne fordi hun kan ha korona og smitte de. Mammahjertet blør. Fremmedgjøringen er i full anmarsj, og vi som foreldre har et ansvar med å tenke over hvilke verdier (les: fryktnivåer) vi ønsker å overføre til barna våre.

 38. Dette her er virkelig ikke lett for noen…Jeg holder meg hjemme, går ikke på besøk, har ikke besøk…Går tur i skogen og holder meg rundt huset..
  Men… Skal innrømme at også jeg har kjøpt blomster..Senest på fredag..
  Så lenge de holder åpent sånn som matbutikkene, så tenker jeg at det er greit… Jeg syns det er tøft å være så isolert fra omverdenen…. Selv om jeg vet og forstår at det er nødvendig..
  Jeg holder avstand, har med antibac og har også en flaske såpevann og en klut i bilen….
  Høres kanskje ille ut men jeg føler at jeg må unne meg en tur i butikken en dag i uka…. Se noe annet enn husets fire vegger…
  Jeg bestiller varer hjem men blomster til helgen føler jeg at gir meg et lite lyspunkt i en tøff hverdag…
  Igjen, så lenge de holder åpent så må det da være greit…
  Kos deg med blomstene du Caroline. Det fjør jeg ❤️

 39. Så tåpelig at du kun tar med forsvarsinnleggene, og ikkje de som er kritiske til ting du gjør…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du burde kanskje lese kommentarene før du slenger ut en slik feilaktig kommentar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *