play dress-up

Hei der ute på den andre siden av skjermen! Jeg håper dere holder dere friske 🌸 og ved godt mot. Vi begynner å kjenne på en kribling i kroppen både Lars-Kristian og jeg, etter en hverdag som er sånn den er ment å være. Det føles frustrerende å ikke få gjort alt vi skal skikkelig, frustrerende å ikke vite hva morgendagen bringer, og frustrerende å ikke kunne være hundre prosent tilstede med barna hele dagen når de er hjemme med oss. Det er bare ikke mulig å dele seg i to.. likevel forsøker vi å dele opp dagen og starter den på helt vanlig måte. For oss er det viktig å skape følelse av en helt normal hverdag, så vi følger vanlig hverdagsrytme. Barna våkner, vasker seg, spiser frokost, jeg ordner hår og så starter dagen for alvor – men vi drar ikke noe sted. Vi prøver å få gjort litt jobb, Nelia gjør litt skole, Naia er litt overalt 💜 Hjemmeskole går veldig fint, men det er krevende både for liten og stor. Vi sørger for nok mat og drikke, gode pauser, og passe mengder lek og aktivitet … pluss at Lars-Kristian og jeg skal få gjort litt jobb mellom slagene også. Jeg har en stappfull mailinnboks, som jeg tenkte at jeg skulle gape over nå i kveld. Jeg er hundre prosent sikker på at jeg ikke er alene! 

I dag dro vi frem en skattekiste som har stått på kottet inne hos Nelia akkurat lenge nok til at det var skikkelig stas å dykke ned i den igjen. Utkledning er jo så gøy! Leken fløt i godt over en time før det var på tide å gjøre litt hjernetrim igjen, så dersom du eller dere har noen leker liggende et sted hvor dere sjelden er, anbefaler jeg å ta dem frem igjen nå. Det pleier å være ekstra gøy, slik er det har hendt at vi har prøvd å rullerer litt på lekene til jentene: det vil si at vi pakker bort litt og lar det stå på kottet til Nelia eller på loftet, og så kommer det frem igjen når det har gått en stund i bytte mot noe annet 🙂


Dagens lille tips! Håper dere har en fin kveld ⭐️

49 kommentarer

 1. Hei! Takk for inspirasjon i disse tider! Lurer på en ting ang trening… Når du trener styrke, gjør du f.eks. «kun» programmene du legger ut på NetFit eller gjør du flere ulike øvelser i tillegg? Lurer på om du kjører styrkeøktene du legger ut som fullverdige økter? Og gjør du f.eks. likt antall repetisjoner som du legger ut? Du inspirerer på treningsfronten i disse hjemmestunder:) Liker at øktene er enkle å gjennomføre:) Er det slik at man mister mye muskelmasse når man trener med egenvekt fremfor tyngre vekter på treningssenter? Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 😀

   Jeg trener mest Netfit, men i tillegg trener jeg ekstra på bakside lår og rumpe i form av hip thrust og strak markløft med vekter.

   Om du mister eller får muskelmasse avhenger av en rekke faktorer, men om du trener egenkroppsvekt helt opp til utmattelse (dvs. at du kun har 1-3 repetisjoner i reserve), så vil du bygge muskler av kroppsvektøvelser uavhengig av om du har trent med eller uten vekter før.

 2. dine jenter likner sånn på din mann! enig med hun over, håper det kommer mer netfit som gjør at man kan få tilsvarende effekt som man egentlig gjør på sats med vekter 🙂 skal prøve flere program ila uken!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er så skjønne <3

   Det er forsket på dette, og man oppnår samme effekt som med vekter ved egenkroppsvekt så leng man kjører tett opp mot utmattelse 🙂

   1. ønskeprogram netfit: lår/rompe med minibands 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Kommer masse minibands-økter til høst/vinter, men dessverre ikke før det :/

   3. Her er det vel bare å hive seg rundt, det er jo nå vi behøver den type øvelser. Perfekt til å gjøre i egen stue, behøver ikke mye utstyr. Jeg har akkurat kjøpt sånne små strikker og behøver tips!

   4. Hvis dere tenker litt smart nå, og spesielt siden lesere etterlyser det så er vel akkurat NÅ (ikke høst/vinter) tiden til å slå til med å virkelig promotere hjemmetrening, nå som alle er hjemme. Hadde jeg vært deg så tror jeg at jeg kanskje hadde prioritert dette og kanskje lagd et innlegg på bloggen (trenger ikke være tilknyttet NetFit engang). Det er MANGE andre PTer osv som tilbyr det samme og konkurransen er stor, så om en leser etterlyser det så tror jeg at jeg hadde hivd meg rundt og skrevet om ting som er veldig aktuelt nå, istedet for eksempel fredagsbuketten. Her gjelder det virkelig å se på markedet og prøve å alltid ligge et steg foran, hvis ikke så går folk bare til neste plattform som tilbyr akkurat det samme, om ikke bedre.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Takk for tips, og jeg er helt enig! 🙂

  2. Nelia er prikklik Caroline som liten. Og jeg tror i både skinn og sinn. Naia er lik pappa ja og virker som litt mer ettertenksom og rolig type, kun intrykk jeg har ut ifra det lille vi har sett. Veldig ulike jenter, men nydelige er de begge to! <3

 3. Hvor er de flotte bie-øreringene dine fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra posh piercing 🙂 Så fine!

 4. Elisabeth h

  I vår barnehage har vi sendt ut et aktivitetshefte en i personalet har laget , til alle foreldrene, med vår dagsrytme ( for de av foreldrene som ønsker at barna skal få oppleve mest mulig «vanlige» rutiner), og med forslag til inne-og uteaktiviteter innenfor hvert fagområde fra Rammeplanen. Noen for barn alene, noen med foreldre/forelder. Alt fra å så karse til gym-bingo , perle-lek, og fuglelyder-jakt!
  Sjekk også ut barnehage.salaby.no for tips, for ulike alderstrinn.
  Barn trenger forutsigbarhet og kjente rutiner, spesielt i utrygge tider. Selv de aller minste barna får med seg voksnes stress og uro, og det «smitter».
  Så fint med tips om å gjemme bort noen leker, Caroline. Husker jeg gjorde det m mine barn, la vekk leker, spill og bøker, og de ble som nye etter noen måneder!
  Lykke til videre, til deg, din familie, og alle dine lesere.
  Vi skal stå sammen om dette.

 5. Hva tenker du om at det er mange uker til du kan fikse negler, fillers og hår nå? #overlevelsestips

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ang fillers så er ikke det noe jeg bruker, derfor ikke noe stress 🙂 neglene får bare vokse, det er ingen krise akkurat. Håret og vipper er det verre med 😉 Jeg har ikke vært hos frisøren siden 6. januar! Men herlighet, det er ikke akkurat noe jeg bekymrer meg for det heller. Det er viktigere ting å tenke over akkurat nå.

   1. Benedicte

    Eg prøver igjen sidan du ikkje godkjente den forrige kommentaren.. Kva meiner du med ”ang fillers så er ikke det noe jeg bruker”? Eg syns det er rart at det ikkje er komt inn fleire kommentarer på det du skriv i kommentaren din om fillers… då det er opplagt at du har det.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Da lurer jeg litt på hva i all verden du mener, og hvorfor du tror at du vet dette om meg. Hvordan er det åpenbart? Det er faktisk ett hundre prosent umulig at det er åpenbart, da jeg ikke har fillers.

    God helg!

   3. Benedicte

    Om det ikkje er fillers… kva er det då? At noko har skjedd med leppene etter du byrja å blogge er ikkje vanskeleg å sjå.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke tatt fillers i leppene på snart 2 år 🙂 kan godt hende jeg gjør det igjen, men jeg har altså ikke gjort det på en stund ettersom jeg synes det ser fint ut som det er 🙂

 6. Blouse and belt trousers etc???

 7. Det passet fint at du skrev at du skille gape over mailboksen i kveld siden du gapet så veldig på bildet 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 8. Kan dere ikke dele dere opp? En passer barn, mens den andre jobber? Jeg forstår ikke dette! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, men da blir det to halvveis jobber da 🙂

   1. Hva mener du med halvveis jobb?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hvis vi skal dele oss i to, den ene ta barna, mens den andre jobber, vil jo arbeidsdagen til begge av oss bli halvvert. Det sier jo seg selv :p Det er jo det vi gjør akkurat nå, og det gjør jo alt svært lite effektivt, men det gjelder jo ikke bare oss i dette tilfellet 🙂

   3. Kan ikke en av dere f.eks jobbe 06-14 og en fra 14-22?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jo, selvsagt kan man det, men vi er en familie og da gjør man også ting sammen.

   5. Luksusproblem 😉

   6. Caroline Berg Eriksen

    De fleste problemene vi har er luksusprobem, det er andre som har det langt værre! :/ Men det er det alltid, så lov å «klage litt» 😉

   7. Det er sant 🙂

   8. Johanne, Erika, Hilde: det å ha hjemmekontor (100%) samtidig som man har små barn hjemme er virkelig ikke bare lett! Jeg synes det er kjempevanskelig å sjonglere. Synes dere virker så nedlatende om dette.

   9. V, hvem er nedlatende her? Vi er 2 stykker med hjemmekontor, en førsteklassing med hjemmeskole og en fireåring med hjemmebarnehage. Vi MÅ jobbe fulle dager begge to og har løst dette med å dele oss. Jeg jobber 4-5 timer på morningen, så tar min kjære over. Deretter jobber vi begge etter sengetid for barna. Vi får da også noen timer sammen. I disse tider ser vi permitteringer, konkurser etc og da synes jeg det er luksus å kunne prioritere å være sammen HELE familien så mye som Caroline gir uttrykk for. Men dette er selvsagt helt opp til Caroline og hennes familie. Så V…. ikke døm andre når du ikke vet hva du snakker om. Vi har alle våre utfordringer i disse tide. Prøv heller å tenk det beste om dine medmennsker og ikke uttal deg om andre baser på et par setninger på en blogg.

   10. Jeg sa jeg syntes dere virket nedlatende i kommentarene, det står jeg for. Jeg har ikke dømt noen som mennesker eller sagt noe om livssituasjon, så du kan slappe helt av.

 9. Hælig Caroline! Skjønner utfordringene i disse tider altså!
  Selv trener jeg litt tung styrke 4 ganger pr. uke på treningssenter til vanlig. Nå når jeg må trene hjemme, har jeg økt til 7 økter, altså jeg trener igjennom hele kroppen hver dag. 3-4 sett pr. muskelgruppe. På den måten skal jeg nok fint klare å opprettholde den samme frekvensen. Kjøpte meg en del utsyr da, som door gym, stang, vekter, manualer, diverse strikk, slynge for å feste i dør++
  Så et tips fra meg, til dere som er usikker, jeg er PT. Øk antall økter, og du vil holde på muskelmassen. Og da skal du ikke kjøre til failure hver økt altså, da går det jo ikke! 😉
  God Fredag til dere! Klem til deg fine! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Utfordring for alle dette :/

   Ja, å kjøre til failure er dumt og lite hensiktsmessig. Men det er viktig å ta så tett opp mot failure som mulig, og man bør ikke ha mer enn 1-3 reps i reserve. Men du trenger ikke å øke frekvensen (trene hver dag) så lenge du tar nok repetisjoner og sett på hver muskelgruppe i hver økt. Så lenge antall repetisjoner ikke går over ca. 35 – 45 repetisjoner vil man kunne oppleve samme muskelvekst som ved 6-12 repetisjoner og med vekter 🙂

   Så for å oppsummere, velg øvelser hvor du ikke klarer mer enn 20-35 repetisjoner og ta så mange repetisjoner at du ikke hadde klart mer enn 1-3 flere.

   Kan legge ved en link som viser studien som så på dette: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29564973

   God fredag til deg også <3

 10. Så skjønne jenter kan jeg spørre hvor de rosa genserene til jentene er fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra Toddlers 🙂

 11. Tenk at du fremdeles klarer å lage så fin blogg, syntes d er bra jeg! Jeg er sikker på at du strever nå like mye som andre, både med tanker , Og ikke minst økonomi angående jobb,, veldig mange får nå permiteringspenger, med en uviss fremtid,, stakkars familier , det er jo helt forferdelig alt sammen,, Mange artister er kjempe kreative, jeg må si jeg beundrer di! Vi har så mange flinke folk i landet vårt, og der syntes jeg artistene og andre freelansere er flinke til å finne løsninger,, Men hva me dere bloggere! Dere må jo også streve, det bør vi alle hugse på,, syntes mange av dere voksne bloggere er flinke til å få det til nå, fårstår jo at deres grunnlag også faller noe sammen, med den situasjonen vi alle er i,,, stå på Caroline, du er flink, Du må jo fortsatt ha penger du som andre, heier på deg også!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er travle dager, ja, men det tror jeg gjelder for de aller fleste med hjemmekontor og barn :/ Vi er jo så heldig at vi selv bestemmer over vår egen tid og ikke har så mange deadliner å forholde oss til! 🙂

   Norge er jo et lite land, og så og si alle sektorer er på en eller annen måte avhengig av hverandre :/ Vi har heldigvis ikke merket noe til krisen ennå, men det er vel bare et spørsmål om tid. Jeg tror at i tider som dette så er det viktig å fokusere på det som er viktig, og for oss er det familie og nærmeste venner, så får alt annet bare gå som det går <3

 12. Ja, jeg er helt enig med deg altså. Mente bare mer om man ikke vil ta så mange repitisjoner, kan man heller kjøre flere økter i uken enn vanlig. Så lenge totalbelastningen blir den samme pr. uke er det jo det samme. 😀 <3

 13. Veldig bra svart Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 14. Hei
  Bare er annet spørgsmål- men jeg har kjøpt en foreo luna play
  Hvor lang tid kan den brukes før man må ha ny.
  Leste et sted at etter 100 gange. Skal man bytte og ( kjøpe ny )
  Jeg er så forelsket i den, føler man får så myk og glatt hud. Strålende glød
  Bruker du din morgen og kveld eller kun kveld ?

 15. Monica M. B.

  Hvor er toppen/genseren din fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina Tricot 🙂

 16. Kan jeg spørre hvor genseren din er fra, Caroline? Den var så fin 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina Tricot 🙂

 17. Alltid så gøy å se din blogg. Du er inspirerende på alle mulige måter. Trening, aktiviteter med barn, lage mat, klesstil, sminke alt.. Ikke minst er du så vakker med en nydelig familie. Bloggen din er den eneste jeg følger.. Jeg ser at du tar deg tid til å svare noen som er så ufine. Enkelte her har fritidsproblemer i «coronatiden». Jeg synes at du ikke skal svare dem. Rett og slett. Oss andre skjønner at det er ren sjalusi. Ikke ta deg tid til å svar en eneste ufin kommentar..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *