slik takler du hverdagen med hjemmekontor

Vi befinner oss i en veldig spesiell og unik situasjon akkurat nå, og veldig mange av oss har opplevd å rett og slett måtte flytte kontoret sitt hjem. For meg er dette hverdagen, jeg har hatt hjemmekontor i snart 11 år og vil tørre å påstå at jeg har funnet ut hvordan det fungerer på best mulig måte – i hvert fall for meg.  

Vi er veldig mange med kombinasjonen hjemmekontor og barn i både barnehagealder og skolealder akkurat nå også, og dette er selvfølgelig en enda større utfordring, men det tar jeg ikke hensyn til i dette innlegget. Rutiner er selvfølgelig stikkordet som gjelder uansett, jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er – spesielt når hjemmekontoret inkluderer barn og hjemmeundervisning. Jeg har alltid vært veldig strukturert, og det har ikke endret seg med årene, derfor har alltid det å jobbe hjemmefra vært helt kurrant for meg. Jeg lar meg ikke distrahere av noe og jeg ligger i hvert fall ikke og drar meg til langt på dag – her kommer mine beste tips! 


slik takler du hverdagen med hjemmekontor 

1. kom deg opp: stå opp som om det var en helt vanlig jobbdag – det skal det jo faktisk være, selv om den kanskje ikke føles helt normal. Om du begynner å sove bare en time mer enn du pleier, er du fort inne på et dårlig spor. Derfor – sett klokken til å ringe og stå opp som du vanligvis gjør. 

2. behold morgenrutinene: gjør alt som du ville gjort om du fysisk skulle ut av huset. Ta en dusj, kle på deg, ordne deg, lag kaffe, spis frokost og så videre. Og har du barn, stell dem og kle på dem som normalt.

3. kontorkrok: dersom du ikke allerede har en plass for kontor hjemme, er det en kjempefin løsning å finne en krok hvor du kan sitte og holde på med ditt. Dersom du sitter litt på kjøkkenet, litt på stuen, litt på soverommet og så videre, er det så mye lettere å bli distrahert eller føle at du ikke helt har funnet din plass – det har du jo ikke heller og da kan det være ekstra vanskelig å kjenne på arbeidsro. 

4. Dersom både du og kjæreste / samboer / mann må jobbe hjemmefra, og dere ikke er vant til denne situasjonen, kan det også være lurt å ikke sitte oppå hverandre – dere tråkker sikkert nok oppå hverandre i den nye tilværelsen allerede 😉 Lars-Kristian og jeg er vant til å jobbe sammen, så for oss er det ikke noe problem. Dessuten er vi sjelden på kontoret samtidig, jeg er gjerne andre steder i huset og jobber med bilder og innhold når han sitter der, og han er kanskje ute når jeg sitter der. Vi sitter sammen også altså, men dere skjønner sikkert poenget mitt 😉 

5. planlegg lunsj: spis gjerne lunsjen sammen, det er jo kjempehyggelig! Og ta for all del lunsjpause, det er så viktig med et lite avbrekk fra dataen eller det andre du holder på med. En god pause med god mat har alle godt av. 

6. hold det ryddig rundt deg: selv om du kanskje sitter alene og ingen ser deg, er det så viktig at det er orden rundt deg. Ikke bare rundt deg og din nye arbeidsplass, men i hele huset. Jeg snakker av erfaring – det blir så fort rotete når du oppholder deg hjemme i så mange timer, og derfor er det ekstra viktig å rydde ting på plass med en gang. Om du lager deg lunsj, rydd bort etter deg. Ikke la kaffekoppen stå på benken, kast den epleskrotten på skrivebordet ditt og re opp sengen din! 

7. arbeidstid: forsøk å holde deg innenfor normale rammer hva gjelder arbeidstid. Det gjør godt å avslutte jobben når du vanligvis pleier, slik at du ikke blir sittende utover kvelden. Jeg er ekstremt dårlig til dette selv og har egentlig alltid vært det, men i perioder ligger jeg såpass langt foran at jeg kan klappe sammen macen i 17-tiden. For en nydelig følelse det er! 

8. snacks:mellommåltid er kjekt å kjøpe inn, slik at du ikke blir gående og småspise hele dagen. Dette har nemlig jeg vært kjempeflink til før, å åpne kjøleskapdøren når den likevel er så tilgjengelig. Men om jeg har nøtter, frukt, ingredienser til en smoothie, yoghurt eller hva som helst som er lettvint i huset, så slipper jeg å småspise og det er mye bedre for både humør og mage. Planlegg derfor måltidene dine selv om du «bare» skal sitte hjemme, det er så mye lettere når du for eksempel er vant til kantine eller butikk. 


Håper du fikk plukket opp noen nyttige tips 🙂 

19 kommentarer

 1. Takk for fint innlegg

 2. Jeanett

  Helt enig med deg ang rutiner. Jeg jobber i klinikk og har nå ikke jobb å gå til, ikke hjemmekontor heller. Men har en viss rutine allikevel. Har barn som har hjemmeskole. Og så gjør jeg ting hjemme som skulle vært gjort for lenge siden. Feks rengjøring av stekeovnen. Når skoledagen er slutt gjør vi hyggelige ting sammen. Pass på deg og dine❤️ Stor varm klem fra Spania

  1. Jeanett

   Helt enig med deg ang rutiner. Jeg jobber i klinikk og har nå ikke jobb å gå til, ikke hjemmekontor heller. Men har en viss rutine allikevel. Har barn som har hjemmeskole. Og så gjør jeg ting hjemme som skulle vært gjort for lenge siden. Feks rengjøring av stekeovnen. Når skoledagen er slutt gjør vi hyggelige ting sammen. Pass på deg og dine❤️ Stor varm klem fra Spania

 3. Marte Hauso Ward

  Gode råd for hjemmekontor men jeg savner litt hvordan dette skal kombineres med barn?

 4. S.Helene

  Tusen takk Caroline, akkurat hva jeg trengte nå!! Setter Kjempestor pris på bloggen din <3

 5. Takk for dette! Nyttig!

 6. Hjemmekontor i seg selv er det minste problemmet i hele verden. Hjemmekontor med barnehage- og skolebarn er derimot svært utfordrende. Kommet heller mef noen tips om det om du har.

  1. Elisabeth h

   Det har hun nok ikke helt fått prøvd ut ennå, i likhet med alle andre som ble kastet ut i en ny hverdag etter 13.mars. Men jeg tenker uansett at dette er gode tips å ta med seg, hvis man f eks er så heldig å ha en samboer/ partner/ ektefelle, som kan bytte på å aktivisere og være sammen med barna mens den andre har hjemmekontor.

 7. Dette er gull verdt! Takk for at du er du❤️

 8. Genialt, ja du er jo faktisk ganske erfaren på hjemmekontor! Bra innlegg.
  Kjente veldig på at idag var det mandag og da kledde jeg automatisk ungene i litt mer ordentlig klær, og ikke det vi her kaller «dassetøy», altså joggebukser/pyjamasbukser. For det skal jo være hverdag, selv om disse dagene egentlig føles ut som verdens lengste søndag…

  Godt å ha din blogg å kikke innom i disse dager. Såmye skummelt og kjipt i media fortida. Så tusen takk.
  Klem fra fast leser

 9. Guri Marlene

  Så vakker du er når du er når du viser hele ansiktet og ikke bare venstresiden.

 10. Tusen takk for gode tips Har vært litt lite struktur her de siste dagene. Man burde jo ant at stenging av skoler ville komme,men likevel var vi nok ikke helt forberedt på denne nye hverdagen som mest sannsynlig kommer til å vare en god stund. Men lar meg inspirere av gode tips,så går det seg nok til etterhvert.
  Må bare komme med et lite innspill når det gjelder å re senger. Brett dynen ned eller lufte den i flere timer før man rer opp. Hvis ikke får midden supre vekstforhold. Bare nevner det fordi jeg tror det er mange som ikke vet dette. Ønsker dere en flott uke

 11. Suuupre tips, Caroline! Alt handler jo om struktur og planlegging! Du er godt drevet i dette! 😀 Håper dere har det fint! Klem! <3

 12. Takk for fint og aktuelt innlegg i disse tider! Selv mange av oss som har ‘samfunnskritiske’ jobber har delvis hjemmekontor fordi man ikke skal bli syke samtidig og er delt inn i lag som ikke er på jobb samtiidig. Følger flere av tipsene dine og lunsjet akkurat sammen nå. Vi har store barn og stort hus og er på den måten av de heldigste nå. Fint du fortsetter med gode innlegg så vi har noe å se frem til hver dag

 13. Johanne

  Alenemor med hjemmekontor og to barn, så det blir så som så med faste rammer…

 14. Mariann

  Mange gode tips, men det mest utfordrende hos oss er kombinasjon hjemmeskole og hjemmekontor. Andreklassingen er ikke særlig selvgående og jeg får lite kontinuitet i mitt eget arbeid.

  Men det er kjempekoselig å være sammen da, dette vil vi alle huske for resten av livet.

  Men når det gjelder den arbeidsplassen din så er den ikke særlig hensiktsmessig innredet? Å sitte med ryggen til vinduet er vel ikke bra for gjennskinn i skjerm, samt at stolen ikke ser særlig god ut for mange timers jobbing?

  Hadde det ikke også vært mer hensiktsmessig med stasjonær PC når så mye av jobben blir gjort på den?

  Jeg må jobbe på laptop nå på hjemmekontor, og det merkes både på nakke/skuldre og at jeg ikke føler at jeg får like god oversikt som jeg gjør på den store skjermen på jobb.

  Det er selvsagt smak og behag og bare noen tanker fra meg 🙂

 15. Takk for fint innlegg 🙂 Det er mye skummelt og ubehagelig i media i disse tider og det er fint å dykke inn i bloggen din for å lese litt andre og hyggeligere ting. Setter stor pris på at du drifter som normalt, for man får mer enn nok Korona andre steder i mediebildet! Vi trenger litt andre ting også, ellers blir vi helt tullerusk. Så takk! <3

  Her har både mannen og jeg hjemmekontor. Har fått rigget oss fint til, men utfordringen er jo selvfølgelig to barnehagebarn som skal aktiviseres oppi det hele. Ikke bare bare gitt 😀 Frem til nå har det blitt til at vi bytter på, jobber halve dager hver, mens den andre passer barna. Kan du lage et innlegg om hvordan dere legger opp dagen med 2 barn hjemme? Her hadde det vært gull med noen tips! 🙂

 16. Jeg ønsker meg gode tips til hvordan kombinere hjemmekontor med oppfølging av barn som er hjemme fra barnehage og skole! For det er det som er den virkelige utfordringen akkurat nå.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg skjønner at det er en utfordring i disse tider :O Jeg kan se om jeg kan lage noen gode punkter! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *