et samfunn i tilnærmet lockdown

reklame: sponset opphold vestlia resort 

I går startet jeg dagen med en treningsøkt i kjelleren på hotellet, og innen jeg var kommet meg i dusjen hadde de stengt både senteret og store deler av andre aktiviteter på hotellet. I går eskalerte situasjonen og tiltakene betraktelig over hele landet, og det er noe jeg er veldig glad for. Jeg er glad for at de besluttet å stenge skoler, barnehager og akivitetshus, for jeg vet helt ærlig ikke om jeg hadde turt å sende jentene avgårde på noe av det i tiden fremover. Selv om jeg ikke har skrevet eller delt noe om situasjonen rundt Corona før det ble erklært pandemi for to dager siden, så betyr ikke dette at jeg ikke har vært bekymret. Jeg har vært bekymret lenge nå, lest nyheter midt på natten fordi jeg ikke har fått sovet skikkelig, og jeg kan ikke huske sist Lars-Kristian og jeg hadde en samtale som ikke handlet om dette. 

Min blogg er ment å være noe annet enn en nyhetskanal, den skal handle om enkle ting og inspirere til å glede seg over hverdagene. Her er det matglede, treningsglede, sminke, hår og interiør – men det er umulig for meg å ikke skrive eller snakke om denne situasjonen vi nå står overfor. Plutselig lever vi i et samfunn som er i tilnærmet lockdown og det er en helt unik, spesiell og ganske skremmende situasjon for oss alle. Jeg håper av hele mitt hjerte at vi kommer oss sterkere gjennom dette, at vi kan holde sammen og behandle hverandre med resepekt. Det er så viktig. 

Frokostbuffeten var det også slutt på i går, vi fikk i stedet poser med påsmurt mat som ble delt ut av de ansatte med plastikkhansker på hendene. Det var en veldig spesiell følelse og ikke minst gjør slike ting det enda tydeligere hva vi faktisk er midt oppi nå. Hvor alvorlig dette er for samfunnet vårt og hvor viktig det er at vi tar det på alvor. Ekstra glad for at alle ansatte på Vestlia Resort gjør sitt aller beste for at faren for smitte holdes så lav som mulig. 


Vi reiser hjem fra Geilo i dag, og det blir virkelig en ny hverdag som møter oss når mandagen kommer: 14 dager med hjemmeskole for storesøster og en lillesøster som må sysselsettes med andre ting. Alt av fritidsaktiviter er avlyst og alle mine kommende møter og avtaler i hovedstaden er for det meste satt på vent. Jeg er takknemlig for at vi kan jobbe hjemmefra, og jeg, som de fleste andre, skal tilbake i «normale jobbrammer» fra mandagen av. Jeg kommer til å oppdatere som vanlig her på bloggen og jeg håper at flere av dere på andre siden av skjermen kan finne inspirasjon her i de uvanlige tidene vi går i møte. Sender dere masse kjærlighet ❤️

30 kommentarer

 1. Silje Marie

  Et flott innlegg <3 Det skal bli godt å ha litt "normale" ting til tross for en unormal situasjon, og gleder meg til å fortsettte å finne inspirasjon her inne!
  Tips: Jeg hadde satt stor pris på et innlegg om morsomme inneaktiviteter man kan gjøre med småbarn, eller tips til DYI eller liknende nå fremover, hvis du har tid og anledning. Det er sannlig ikke lett å underholde hverandre i to uker.

 2. Du har alltid vært klar på at bloggen din er en inspirasjonsblogg, så jeg tror de fleste ikke forventer at du skal være nyhetskanal i tillegg. Men slik som situasjonen er nå, så var det utrolig godt at du (endelig) delte dine tanker rundt dette i de siste par innleggene. Folk er redde og hungrer etter informasjon, tilknytning og samhørighet. Og har man f.eks fulgt deg lenge så føler man jo tilknytning, tillit og trygghet hos deg. Så jeg tror faktisk at du kan gjøre en virkelig god jobb med å fortsette å spre trygghet og roe «flokken». Håper derfor du fortsetter å skrive om dette gjennom denne absurde tiden vi er i nå.

  Tusen takk for alt du gjør kjære fineste deg – det betyr nok mer en du aner for veldig mange mennesker <3 <3 <3

  God helse ønskes dere!
  Virtuelle'klemmer fra Anne 🙂

 3. Det blir nok adskillig mer enn to ukers hjemmeskole. Bare å belage seg på stengte skoler og barnehager noen uker.

 4. House of Nicole

  Glad for at du adresserte dette nå! Men jeg er også glad for at du fokuserer på det som bringer glede. Jeg kommer hit for å rømme litt fra alt. Er selv hjemme med to barn første dagen og holder på å gå på veggen allerede nå

 5. Takk for en fin post. Det er godt og avkoblende for et bekymret hode å gå inn på siden din, Caroline 🙂

 6. Fint inlegg Caroline. Veldig skremmende å merkelig situasjon vi står i❤️ Men helt klart det rette for å stoppe viruset. Håper dere holder dere friske. Gleder meg til å titte innom her å Lese di fine innleggene dine i dagene fremover.

 7. Skjønner at det er mange som ikke har fått med seg at skole og bhg kommer til å være stengt til over påske minst, det er uoffisielt enda men myndighetene sier det jo mellom linjene hvis man følger med litt.. De åpner ikke igjen om 2 uker, det er estimert minst 5 uker stenging fra mandag.

  1. Tull. Legg ved en kilde eller spar deg for å spre feilaktig informasjon i en tid som dette.

   1. Det er uoffisielt som sagt. De sier 2 uker for å ikke demotivere befolkningen. Men vi som jobber i ledelsen av ulike institusjoner som nå er stengt av myndighetene, har utarbeidet arbeidsplaner for de neste 2 mnd, og beskjed fra høyere hold om at vi ses tidligst etter påske. Hvis du ikke tror meg så vent å se. Mulig skole/bhg-året er over for i år til og med.

   2. selvfølgelig blir det mye mer enn to uker. De sier jo at toppen av epidemien ventes mellom mai og oktober (!!). Jeg forbereder meg mentalt på at skoleåret er slutt, og at vi ikke får reist på hytta i sommer fordi den ligger i en stor hyttekommune.

 8. Supert at du bruker din stemme til å få alle til å forstå viktigheten av at alle følger myndighetenes råd.
  Det er fortsatt veldig mange egoistiske sjeler der ute som går på jobb til tross for klare forkjølelsessymptomer, folk som hoster og harker og spytter, folk som «sikrer seg» tusenvis av toalettpapir-ruller… og ja, jeg kunne fortsatt i en hel evighet.
  Det viktigste er at alle skjønner at dette er en dugnad for å begrense spredning av viruset, slik at vårt helsevesen kan takle den pågangen som kommer.
  Vask hendene godt. Bruk antibac ved behov. Behold optimismen.
  This too shall pass…..:)

 9. Hverdagen blir nok litt annerledes en tid fremover, er selv i karantene pga utenlandsopphold. Setter stor pris på at du fortsetter å blogge, vi trenger litt avkobling.

 10. Veldig skremmende situasjon, men jeg tror det skal gå bra! Veldig fint å komme inn på bloggen og kunne lese nye oppdateringer her som vanlig 🙂 <3

 11. Hei! Tips til innlegg er hva man kan gjøre nå som mye er stengt. Gjerne uteaktiviteter! Tror folk glemmer hvor viktig fysisk aktivitet og frisk luft er. Det er fortsatt mulig å gå tur, tenne bål, lage hytter, samle kongler, lager bondegård, se etter fugler og blomster osv.
  Oppfordrer også samtlige til å bruke dagene på å plukke søppel! Tenk så fint det blir når våren kommer for fult uten så masse søppel Og det er det god læring i, så spre gjerne ordet 🙂

  Legger også ved en liste med 52 ting man kan gjøre (ikke alle er gjennomførbare nå, men)
  Klem!

  https://www.familieverden.no/familieliv/fritid/52-kjekke-ting-a-finne-pa-sammen/

 12. Mulig skoler og barnehager stenges ut skoleåret.

  1. Tull! Dette skjer nå for å hindre overbelastning av helsevesenet, smitten kommer til å være der lenge uansett. når vi har mer kontroll er det overhode ingen smittevernsgrunn til å ikke åpne igjen etter hvert. Hvorfor I alle verden vil du spre falsk informasjon som dette til folk? Hold deg til fakta. Som per nå er 2 uker.

   1. Jeg skjønner ikke hvordan disse kommentarene blir godkjent. Alle skjønner jo at dette er alvorlig og vil vare lenge, men «jeg jobber med dette, vent og se» – ingen som faktisk sitter på slik informasjon sprer det i kommentarfeltet på en blogg!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hilde: Slettet den! Enig med deg 🙂

 13. Barnehagelæreren

  Bloggen din er et deilig avbrekk av det som preger nyhetene nå. Bare en liten tanke små barn har store ører, vær forsiktig med å snakke om Corona over hodet på barna. God helg til deg og dine

 14. Syns det er veldig fint at du ikke har latt bloggen omhandle denne epidemien – inntil nå selvfølgelig. Er jo et tema som absolutt er umulig å unngå i en situasjon vi står ovenfor nå. Gleder meg til å lese bloggen din i ukene som kommer, det er alltid fint med et sted å rømme bort fra alt på <3

  Ellers må jeg si at det er skuffende hvordan Viken fylke (og andre fylker og kommuner i nærheten) har håndtert epidemien. Nordland Fylkeskommune stengte ned alle Videregående skoler i fylket torsdags morgen (før myndighetene stengte alt). Nordland har laangt færre tilfeller enn andre og har vært strengere på tiltakene.

 15. Hva tenker du om situasjonen for eksempel i Moria-Leiren? Er det noe jeg er enda mer bekymret for enn hvordan det blir her hjemme, er situasjonen på steder og i områder som er mye dårligere rustet enn Norge. Folk i har levd under langt mer krevende og dødelige omstendigheter lenge uten at det har gjort at så mange har mistet nattesøvnen…

 16. Normal arbeidsdag fra mandag av? Tror ikke det. De aller fleste blir særdeles mye berørt av dette. Vi snakker kanskje om to-tre barn som skal ha hjemmeundervisning samtidig som begge to må jobbe hjemmefra uten at det er forhold som legger til rette for hjemmekontor, kanskje en av foreldrene eller begge har jobber de ikke kan ta seg fri fra slik at hele hverdagen blir turnus og et puslespill, kanskje en i familien blir permittert .. det er så mye problemer for folk at jeg tror ikke du skjønner hva du skriver når du sier «normale forhold». Men når det er sagt tror jeg at det blir mindre problemer når det stenges som det gjør en om de hadde latt det skure å gå.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du må lese hele avsnittet, Ruth 🙂 Jeg skriver «normal» av en grunn.

 17. Kjære du, og takk for at du inspirerer. For det er mange som trenger det nå. Og jeg er en av de. Når klokken bikket 22 i kveld satt jeg meg ned, og helt ukontrollert rant tårene. Helt uplanlagt. Det var inntrykk og følelser fra de merkelige dagene som har vært. La meg forklare, fra en verden som er så ubeskrivelig annerledes enn din:

  klokken er 07.00, byen er en spøkelsesby men jeg skal på jobb, for der trenger de meg. Klokken er 07.30, jeg har skiftet til min hvite uniform. *det er dette du jobber for*, *de trenger meg, og alle oss andre hvitkledde*, *jeg vet ikke så mye, men jeg er her for å hjelpe*, *jeg tar på meg smittevernsutstyr, tar prøve av mennesker, og det er for å hjelpe de*. Dette er tanker jeg motiverer meg med når jeg trår til. Det ligger i min natur å jobbe med dette, jeg brenner jo for det. MEN i kveld, når tårene kom, da forsto jeg hvor viktige oss hvitkledde er, hvor slitne vi blir av å hjelpe disse dagene, og hvor mye inntrykk vi må bearbeide når dagen er omme. For jeg er redd, jeg også!

  Vet du hvor viktig det er å få tankene bort fra all slitsom inntrykk? Bort fra den virkelige elendigheten? For meg er du og din kanal viktig. Inspirerende viktig.

  1. Elisabeth h

   Og det er dette alle tiltakene handler om: solidaritet med sånne som Elise, som jobber for å forhindre tap av menneskeliv, og med alle som er ekstra utsatte for å bli virkelig dårlige og kanskje dø av viruset. Hvis folk bare forsto det, ville de hverken bryte karantener eller andre påbud og oppfordringer fra myndighetene.
   Stor klem!

 18. Kjempefint innlegg ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3

 19. Jeg kom hit til bloggen i kveld for å få et fint avbrekk 🙂

  Jeg tror det er viktig å fylle på med både «enkel» hjerneføde og drømme seg vekk i deilig inspirasjon framover 🙂
  Og så må det være lov å ha to tanker i hodet. Og jeg tror og håper at de fleste av dine følgere forstår at du er i stand til å ha det 😉
  Såg en lokal butikk som hadde lagt ut et innlegg der de syns det er rart å dele nyheter og klær nå. Men det er jo nå vi må fortsette å handle (på alternative måter evt), slik at der er noen butikker når vi en gang kommer på andre enden av denne situasjonen!
  Så. Min konklusjon er at shopping, digital underholdning, hjemme-trening, god og næringsrik mat, avspenning, avslapning er akkurat hva vi trenger nå. Og der har bloggen din masse å bidra med.
  Takk 🙂

 20. hvor er tightsen fra? 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Reebok 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *