speltlompechips med kikert- og avocadodipp

Lyst til å lage noe digg til i kveld? Da må du prøve denne dippen som er fantastisk til speltlomechips! Jeg er egentlig stor fan av enten guacamole, salsa eller avocado + rømme som dipp til dette, men akkurat denne varianten med kikerter har fort blitt en favoritt. Begge deler lages kjempefort, så i løpet av 12 minutter har du snacksen på bordet 😉 


du trenger

♥ 250 g. kikerter ♥ 1 stor avocado ♥ 1 vårløk ♥ 1 ss. frisk koriander ♥ juicen av 1 lime ♥ 1 ts. chilipulver ♥ salt + pepper ♥ speltlomper ♥ olje 


slik gjør du 

Del opp alle lompene som en pizza, i små trekantede stykker. Legg dem utover på bakepapir (på et stekebrett) og pensle med bittelitt olje – ikke for mye, da kan de bli myke. Dryss over favorittkrydderet ditt og sett brettet inn i varm ovn, 225 grader i 7 minutter. La de avkjøles på rist. 

Del vårløken i skiver. Ha kikerter, avocado, vårløk, frisk koriander, limesaft, chilipulver, salt og pepper i en stavmikser og bland til du får en jevn dipp. Smak gjerne til med krydder og eventuelt også mer limesaft. 


Ha dippen over i en liten skål, og så er det bare å kose seg! God fredag 🌸

7 kommentarer

 1. Hei:) Lenge siden jeg la inn en kommentar, men nå har jeg sett en serie på NRKtv som har fått meg til å tenke på deg og den måtte jeg bare tipse deg om. Den heter «The Bold Type» og handler om tre jenter på din alder som jobber i et glossy damemagasin og sosiale medier. Du hadde passet inn der som hånd i hanske:)) Men det er en jenteserie altså så den passer best til tredemølla tenker jeg. Kanskje du alt har sett den også. God fornøyelse

 2. Takk ☺️ elsker advocado ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjør jeg også! På knekkebrød, i salater, alene – det er så digg 🙂

   God helg 🙂

 3. Nam,dette må prøves :). God helg fine.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er så utrolig godt! Good helg <3

 4. Hei!
  Jeg vil anbefale en serie fra Netflix som heter Marcella. Sykt spennende. Du elsker jo krim så det er virkelig noe for deg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *