vegansk, kremet linsesuppe

Har du lyst på en skikkelig fyldig suppe med et lite hint av appelsin? Denne er så fantastisk god og som de fleste andre oppskrifter på onsdager: lett å lage og dermed perfekt hverdagsmat! Finn frem notatblokka og gjør deg klar for morgendagens middagsrett – her kommer ingrediensene! 


for 3-4 personer trenger du 

♥ 2 gule løk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 300 g. røde linser ♥ 5-6 store gulrøtter ♥ 2 ts. paprikakrydder ♥ 2 ts. curry ♥ 1.2 liter grønnsaksbuljong ♥ litt salt + pepper ♥ saften av 2 appelsiner ♥ solsikkekjerner ♥ 250 ml. soyafløte 


slik gjør du 

Finhakk løken og hvitløken. Ha litt olje i bunnen av en kjele og surr løk og hvitløk til det blir blankt. Skrell gulrøttene, del dem i skiver og tilsett både dem og linsene til kjelen. Dryss krydder over og rør inn saften av applsinene. Tilsett grønnsaksbuljongen og la alt sammen koke under lokk i rundt 20 minutter, til grønnsakene har blitt møre. 

Bruk en blender eller en stavmikser for å kjøre alt sammen til en glatt suppe. Hell suppen over i kjelen igjen (dersom du brukte blender) og tilsett fløten. Du kan selvfølgelig bruke kremfløte også, men dersom du ønsker en vegansk suppe, er alpro sin matfløte et godt alternativ. Dersom du synes suppen blir for tykk, kan du tilsette mer grønnsaksbuljong. Rist solsikkekjerner i tørr panne på sterk varme i et par minutter og dryss over før servering. Mmmm! 


Håper det smaker 🌱🍊 

15 kommentarer

 1. Vegansk 😀 Namnam! Hvilke linser brukte du?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vanlige røde linser på boks 🙂

   1. Tørka eller hermetiske linser?
    I hodet mitt er begge på boks!

    Suppen ser skikkelig god, har veldig lyst til å prøve!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hermetiske, men lot vannet renne av 🙂

 2. Åhh! Den tror jeg er GOD! 😀 Klem! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er den! 😀

 3. Elsker at man nå kan gå inn på vanlige blogger og finne veganske alternativer Fint at flere kan bli litt mer beviste, ikke bare de som allerede oppsøker det 🙂 Stå på videre med den aller beste bloggen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anna <3

 4. For en spennende oppskirft! Så kjempe god ut 🙂

 5. Nam! Dette må jeg prøve , takk for oppskrift 🙂

 6. Denne var kjempegod. hadde den til middag igår. Og den falt i smak hos resten av familien også 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy å høre 🙂 Alle her likte den også, ingenting er bedre enn det 🙂

 7. Digg! Må prøves ☺️
  Hilsen Cubakona

 8. Jeg lagde denne til middag i går, og den var HELT FANTASTISK!!! Tusen takk for oppskrift:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *