ovnsbakte grønnsaker med honning og fetaost

Det er skikkelig gøy når en matrett blir såpass etterspurt som det denne ble etter gårsdagens små filmsnutter på instagram, så her kommer endelig oppskriften! En nydelig kombinasjon av flere grønnsaker, som fint kan brukes som eneste rett eller som en siderett om du ønsker det. Da vi var på matbutikken for å handle inn til ukens retter fant vi et flaskegresskar og det måtte jeg bare ha! Ble fristet av å bare se på det, og det har en så fantastisk nydelig smak! Litt som søtpotet, men likevel annerledes. Veldig, veldig god. Dersom du ikke finner dette kan du selvfølgelig bytte den ut med søtpotet (eller noe annet om du måtte ønske det) – angående valg av grønnsaker så er det egentlig ganske valgfritt, men du vil ikke bli skuffet om du kopierer denne ned til hver minste detalj – I promise! 


du trenger 

♥ 400 g. poteter ♥ 1 gul løk ♥ 2 rødbeter ♥ 4 gulrøtter ♥ 200 g. flaskegresskar ♥ 1 boks kikerter ♥ 150 g. rosenkål ♥ frisk rosmarin ♥ 250 g. fetaost ♥ honning ♥ olje ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Del opp alle grønnsakene i terninger, ha de over i en ildfast form eller strø dem utover på et stekebrett. Klipp over frisk timian, dryss over salt og pepper, honning og olje – mengde velger du selv. Bland godt. Stekes i ovnen på 200 grader. Etter 20 minutter kan du røre rundt i grønnsakene og deretter drysse over fetaost før du setter formen / brettet inn i ovnen igjen – nå i 10 minutter. Deretter er det klart til servering! Mmmm! 


Håper det smaker 🌱

32 kommentarer

 1. Har du en favoritt merke på fetaost som du bruker i denne oppskriften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Her har jeg brukt arla apetina, men elsker den vanlige / originale fetaosten også 🙂

 2. Mmmm ser såå delikat og smakfullt ut !! Du skriver rosmarin i oppskriften, så timian i teksten:) er rosmarin vel ? Eller like godt uansett hvilken man velger kanskje:) sikkert godt med hvitløk også !! Mmmmm

 3. Helt utenom innlegget , men spør her fordi da mest chanse for å få svar, (og ikke langt baki innleggene); jeg spurte deg om du fikk ønsket ditt oppfylt med rolle på teateret,, utifra svaret ditt, så ble d misforståelser, for jeg mente virkelig å ha sett på Instagram down lovd at du var på teateret og venta spenst på om du fikk tildelt en rolle du ønsket deg, og dette var i går , eller dagen før,, og d var filmsnutt av jentene dine som ønska deg lykke til,,,ville bare få svar på om d var meg som er litt ør,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var fra episoden fra gårsdagens Bloggerne – innholdet i sesongen som går på TV nå filmet vi fra august – desember 🙂 Det vil si at rollen det ble snakket om på TV i går, var rollen jeg fikk, altså som Jasmine i stykket Boeing Boeing. Det blir også bekreftet i gårsdagens episode at jeg fikk rollen 🙂

   1. Takk for oppklarende svar

 4. Hei!
  Veldig kjekk blogg du har, leser jevnlig og plukker opp gode tips her og der. Lurte litt på de geniale hempene du hadde kjøpt til håndklærne. Hvor får man tak i disse?

  Mvh
  Maren

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kjøpte jeg på butikken PØNT i Sarpsborg 🙂 La ut et bilde av esken på instagram story 🙂

   Klem 🙂

 5. Martine

  Hvor er salatbestikket fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   h&m home 🙂

   1. Burde ikke dette være merket som reklame i dette innlegget når du reklamerer for det i neste innlegg?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Dette er et salatbestikk jeg har vist frem flere ganger, har hatt det i snart 1 år, så jeg mener at det ikke skal merkes 🙂

   3. Da burde det vel merkes som reklame når du i neste innlegg nå linker til nettopp dette salatbestikket hos H&M? Det er jo klart at bruken av bestikket i dette innlegget fungerer som reklame på den måten at folk påvirkes til å kjøpe produktet.
    At du har hatt det i ett år eller at du har vist det frem flere ganger spiller jo ingen rolle for om det er reklame eller ikke.

   4. Caroline Berg Eriksen

    På tidspunktet da jeg skrev det innlegget her visste jeg ikke at det skulle være med i det neste innlegget, som da ble et reklameinnlegg Derfor har jeg ikke merket det.

    Men jeg har tatt bort annonselenken nå, så da er det ikke noe å henge seg opp i.

   5. Ingvild

    Men har du kjøpt det selv eller fått det sponset?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Kjøpt selv, det er vel nesten ett år siden nå, har brukt det ved flere oppskrifter om du vil bla deg gjennom arkivet 🙂

 6. varm_kakao

  Ville egentlig bare kommentere en annen ting – savner en flott og proff header til bloggen. En som står i stil med hvor gjennomført og bra bloggen egentlig er. 🙂 Denne virker litt «lat», laget i hui og hast. Godt ment 😉

 7. Jeg er SÅ glad for at du har begynt å dele flere vegetaroppskrifter! Faller i smak hos meg i hvert fall:)

 8. Elisabeth h

  Prøvde spørre deg på ig stories, men gjentar her: hvor store håndklær kan de hempene holde? Vanlige håndhåndklær skjønner jeg er greit,men hva m «kroppshåndkle» til dusj? Blir det for tungt når vått? Ser jo helt genialt ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må jeg nesten sjekke når jeg kommer hjem 😀

 9. Fra forbrukertilsynet.no:

  Hva skal jeg merke?
  Skjult reklame er forbudt..
  ….
  Eksempler på reklame:
  Du bruker annonselenker som gir deg betalt f. eks. per klikk eller kjøp. All eksponering eller omtale av butikken eller ytelsen du lenker til, på en måte som kan gi mer trafikk til lenkene du legger ut, er da også reklame.

  Den siste setningen der viser jo tydelig at det er reklame. Kan du forklare hvorfor du ikke er enig i det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   På tidspunktet da jeg skrev det innlegget her visste jeg ikke at det skulle være med i det neste innlegget, som da ble et reklameinnlegg 🙂 Derfor har jeg ikke merket det.

   Men jeg har tatt bort annonselenken nå, så da er det ikke noe å henge seg opp i.

   1. Det virker ikke veldig troverdig at du skriver et reklameinnlegg for HM på impuls på kvelden uten å ha hatt noen tanker om det tidligere på dagen da du la ut det første innlegget… Men, om vi lar den tvilen komme deg til gode, burde du ikke likevel gå tilbake og merke det første innlegget som reklame da du plutselig havnet i den kinkige situasjonen?

    Hvor mener du at du har tatt bort annonselenken? Jeg fikk den fortsatt opp på opprinnelig reklameinnlegg.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Affiliatelenken er tatt bort og erstattet med en link direkte til HM, som jeg ikke tjener noe som helst på.

 10. Dette så skikkelig godt ut! Og ser ut som en rett det er enkelt å bare preppe og legge i porsjonsbokser etterpå også. Noteres! 🙂

 11. Men får du eller får du ikke betalt av HM?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg får betalt om noen klikker på affiliate-linken og kjøper noe.

 12. Det så godt ut! Er dette beregnet for 2 voksne og to små? Vi er 2 voksne og to tenåringer, bør vi øke mengden eller tenker du det holder (ble det rester igjen for deres familie med denne oppskriften?)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kommer litt an på tilbehøret, men for å være sikker kan dere kanskje øke litt 🙂

 13. Dette så veldig delikat ut! Flotte bilder som gjør at man får lyst til å lage det samme!

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 14. Denne er sååå sykt god! Skal lage den igjen idag, denne gangen MED flaskegresskar da dette var vanskeligere enn man skulle tro å få tak i……. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *