vegansk iskrem

Verdens beste iskrem, jeg tuller ikke! Laget av avocado, kokosmelk og lønnesirup – det vil si at den er vegansk helt til du tilsetter sjokoladen, men det finnes jo vegansk sjokolade for den som vil ha det også 🙂 Konsistensen er myk og helt nydelig, dessuten ble dette en hit hos både Nelia og Naia også, så sunnere iskrem til hele familien om dere vil ha noe skikkelig digg til barne-tv en helt vanlig kveld – mmmm 🌸 Her kommer oppskriften! 


du trenger 

♥ 4 avocado ♥ 5 dl. kokosmelk ♥ 2 dl. lønnesirup ♥ 1.5 dl. sjokoladebiter  


slik gjør du 

Ha alle ingrediensene i en blender og miks til du får en jevn blanding. Rør inn sjokoladebitene helt tilslutt og hell iskremen i en beholder. Dekk den til med en brødpose eller en plastfolie og sett den i fryseren i 24 timer. Dagen etter har du nydelig og sunnere iskrem å kose deg med 🌱


Håper det smaker 💚

43 kommentarer

 1. Tror du det gÄr fint Ä halvere oppskriften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja det gĂ„r helt fint, blir jo bare mindre mengde 🙂

 2. PĂ„ slankeren'n

  SĂ„ kjempe godt ut, og hjemmelaget is er virkelig sĂ„Ă„Ă„Ă„ godt. Men hva mener du nĂ„r du skriver at det er en «sunnere iskrem». Denne porsjonen (vet ikke helt hvor mye det blir til sammen – tipper i overkant av 1 liter?) inneholder over 2500kcal – til sammenlikning har 1 liter «vanlig is» rundt 1600kcal. Som vanlig is er denne ogsĂ„, rik pĂ„ bĂ„de sukker og fett. Mener du fordi man fĂ„r i seg sunt fett pga avokadoen? (PrĂžver Ă„ passe pĂ„ hva/hvor mye jeg spiser, sĂ„ det er derfor jeg spĂžr 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er ikke sĂ„ opptatt av kalorier, men om det er viktig for deg sĂ„ kan du bruke lett kokosmelk 🙂 Det vil redusere kaloriinnholdet betraktelig!

   Ellers er den jo et sunnere alternativ pga. avocadoene, som inneholder masse bra 🙂

  2. Om en matvare er «sunn» er ikke nĂždvendigvis det samme som om den er kalorifattig eller ikke. Det handler heller om hvor mye god nĂŠring du fĂ„r igjen for kaloriene 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    NĂ„ er jo ikke isen «sunn» i seg selv, men om noe er sunt eller ikke handler ofte om hva man erstatter det med 🙂

 3. Vegansk sjokolade????? SeriĂžst..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, noen er opptatt av det 🙂

   1. Opptatte av??? Hvis man er veganer, sÄ sier det seg jo selv at man ikke bruker vanlig sjokolade som inneholder melk, men vegansk sjokolade. Verre er det ikke.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er jo det jeg skriver i teksten 🙂

 4. Åh,dette MÅ jeg prĂžve! Kan man bytte lĂžnnesirup med Fibersirup gold? Akkurat kjĂžpt diversitet og mĂ„ liksom bruke den til noe

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jeg faktisk usikker pĂ„, for den tror jeg aldri at jeg har smakt! :/ Men jeg vil tro at det fungerer helt fint! 🙂

   1. Du har brukt fibersirup gold i oppskrifter fĂžr, til info.
    Her, for eksempel: https://www.carolinebergeriksen.no/2015/08/24/oppskrift-sunn-sjokoladeis-pa-pinne/

 5. Hei! Hvilken kokosmelk bruker du?

 6. Takk for at du har veganske oppskrifter 🙂 Billig og vegansk sjokolade kan kjĂžpes pĂ„ Coop, deres mĂžrke kokesjokolade er vegansk.

 7. Jeg sitter Ä ser pÄ bloggerne, episoden du snakket om at tiden gÄr fort og plutselig er det skolestart. Blir helt rÞrt. Skal sies at jeg nÄ er gravid med vÄrt 3. barn etter vÄr yngste datter startet pÄ skolen samtidig med Nelia. Er ikke klare for Ä vÊre ferdig med smÄbarnsperioden helt ennÄ <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skjþnner at du blir litt sentimental da 😉 Lykke til med resten av graviditeten <3

 8. Omg den mĂ„ jeg jo lage .elsker alle ingrediensene her sĂ„ dette blir snadder.Takk for delingâ˜ș

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 9. Ă…Ă„Ă„h! SĂ„ gĂžy nĂ„r du poster veganske oppskrifter ❀ Selv om jeg prĂžver Ă„ unngĂ„ avokado da pga. miljĂžet. Hvorfor mĂ„ avokado vĂŠre sĂ„ sykt godt!?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehe :p Skjþnner hva du mener 😉

 10. Denne skal jeg lage!!
  Off topic, men den rosa flÞyelsbuksa du har pÄ deg pÄ Instagramstory, hvor er den fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en gammel pysjbukse fra Lindex 😀

 11. Hei! Veganer her og vil bare starte med Ă„ si at jeg alltid blir glad for Ă„ se folk som fremmer mer miljĂžvennlig og dyrevennlig kost. SĂ„ vil jeg bare komme med et tips om Ă„ skrive i selve ingredienslista di enten «vegansk sjokolade» eller putte en liten NB om at sjokoladen du bruker ikke er vegansk. Vet du sier i teksten at selve isen er vegansk og at folk kan velge Ă„ putte inn vegansk sjokolade etter Ăžnske, men personlig synes jeg det blir litt misvisende Ă„ kalle oppskriften for vegansk nĂ„r du har ingredienser pĂ„ lista som ikke er veganske. For de som kanskje er litt ny i gamet men har lyst til Ă„ prĂžve mer vegansk hadde det vĂŠrt fint Ă„ komme med anbefalninger av veganske alternativer pĂ„ slike mainstreame produkter som sjokolade og gjĂžr det enklere for folk som vil prĂžve veganisme og oppskriften din Ă„ finne ingredienser.

  1. Det kommer jo sÄ godt frem i teksten, sÄ jeg vil si det ikke er et problem overhode!

  2. Berre ein tanke: er det meir miljÞvenleg Ä bruke kokosmjÞlk enn norsk kumelk? Palmane veks tross alt i meir tropiske strÞk. Vert det laga palmefarmar pÄ bekostning av regnskog? Neste punkt pÄ lista er at produktet skal fraktast rundt i verda, enten med lasteskip eller fly. Er dette utsleppet mindre eller stÞrre enn metanutsleppet frÄ ei ku?
   NÄr det gjeld dyrevelferd gir svaret seg sjÞlv for kua i fjÞsen, men dersom ein fortrenger leveomrÄdet til ville dyr er det kanskje ikkje sÄ etisk med kokosmjÞlk likevel.

   1. Husk pÄ hvor maten til dyra kommer fra ogsÄ. Selv om det er norske kuer sÄ fÄr de ofte soya fra steder hvor regnskogen er hugget ned for Ä gro mat til dyra. SÄ selv om kokos kommer langveis fra sÄ gjÞr ogsÄ maten til dyra det. Og miljÞmessig sett mÄ det da vÊre bedre Ä fÄ maten direkte enn Ä gÄ gjennom et dyr fÞrst.

 12. AltsÄ.. Liker alltid oppskriftene du legger ut, men:
  4 avokadoer =80,- (pÄ tilbud)
  5dl kokosmelk= ca 40,-?
  2dl lĂžnnesirup= ca 80,-
  1,5dl sjokoladebiter= 38,-

  Det er 238 kroner for Ăšn liter is!!!!

  Isen ser digg ut den, men den er jo himla dyr!!

  1. 1 avokado fra First Price koster 9 kr 🙂 Ofte er ikke disse spiseklare men da kan du kjĂžpe dem inn noen dager fĂžr og la dem modne pĂ„ kjĂžkkenbenken.

   1. Avokadoen fra first price er relativt smÄ, sÄ ser jeg for meg at man mÄ kjÞpe dobbelt opp. Kan godt hende jeg tar feil der altsÄ..

  2. Hvor handler du? Her kunne jeg kutta prisen til det halve feks pÄ coop

   1. PÄ Coop Extra koster avokado 20 kr pÄ tilbud. Ellers handler jeg mest pÄ kiwi, og litt pÄ meny hvis de andre butikkene mangler noe. Hadde alle varene blitt handla pÄ meny hadde nok literprisen pÄ den isen blitt vesentlig hÞyere!

    Men each to their own! Skal man kose seg sÄ er det heldigvis ikke alle som behÞver Ä tenke pris:)

 13. Jeg lager «vegansk is» ved Ä kjÞre frossen moden banan ( fryst ned i skiver) i blender, og kanskje jeg mÄ tilsette bittelitt havremelk. Det blir sykt deilig banansoftis! Du kan ogsÄ tilsette litt rÄ kakao eller bÊr, om du Þnsker annen type smak, for banansmaken er lett Ä kombinere med andre. Billig, godt, og ikke sÄ verst sunt, heller. Men nÄ spiser jeg ikke is fordi det er sunt,da, ha ha.

 14. Hei! Gull at du poster sunne oppskrifter, uten at «sunn» nĂždvendigvis mĂ„ vĂŠre ensbetydende med fĂŠrre kalorier. Kroppen vĂ„r trenger jo nĂŠringsstoffer!
  Hvis du vil optimalisere konsistensen og nÊringsinnholdet i isen, kan du stivpiske en eggehvite eller to og vende inn fÞr innfrysing. Jeg gjÞr alltid det nÄr jeg lager sorbet, og da blir isen mykere Ä forsyne seg av.
  Og takk for en reflektert og nyansert blogg!

 15. Jeg liker Ă„ kose meg meg en ekte iskrem i ny og ne, for kosen sin skyld – og fordi man skal unne seg noe man har lyst pĂ„. 😀 Mulig denne her er god ogsĂ„, da…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er jo en ekte iskrem det her ogsÄ :p

   1. Det er det absolutt ikke for meg, iskrem er laget av flþte/melkeprodukt. 😀

 16. Hei! Er det slik at du ikke kommer med innlegg hver dag lenger? Eller er det slik at det blir lagt ut sent pÄ kvelden? Er bare litt nyskjerrig pÄ det bare,,, ha en fin kveld,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   I snitt kommer det 1-2 innlegg hver eneste dag 🙂 NĂ„r pĂ„ dagen det kommer ut varierer fra dag til dag.

   Akkurat disse to ukene her nÄ sÄ har jeg litt sporadisk vinterferie.

   1. Det blir vel en grov regning Det er tydelig at du de siste Ärene gradvis har Þnsket Ä redusere antall innlegg per dag, til og med oftere ha dager uten innlegg i det hele tatt, og dette har kommet ganske naturlig og gradvis, og trolig ogsÄ grunnet andre sosiale medier. Men det er jo helt opplagt at du sikter deg inn pÄ «et snitt» nÊrmere kun ett innlegg om dagen, det er bare Ä se pÄ arkivet ditt sÄ ser man antall innlegg pÄ én mÄned.

   2. Caroline Berg Eriksen

    1-2 er et grovt, men riktig estimat 🙂 SĂ„ i snitt publiseres det mer enn ett innlegg pr. dag.

    Det er ikke noe jeg sikter meg inn mot, men det er jo klart at med andre kanaler som f.eks instagram stories og mer bruk av det sĂ„ mĂ„ det gĂ„ pĂ„ bekostning av noe 🙂 SmĂ„ og enkle innlegg som jeg fĂžr brukte bloggen til, legger jeg nĂ„ ut pĂ„ stories i stedet.

 17. Nam, dette mĂ„Ă„Ă„ prĂžves i helgen! Elsker oppskriftene dine, alltid noe litt annerledes jeg ikke ville ha tenkt pĂ„ selv. Tror jeg har kommentert dette fĂžr, men din vegetariske shepherd’s pie har vĂŠrt en favoritt hos oss helt siden du la den ut for fire Ă„r siden. Spiser det en gang i mnd minst og liker godt Ă„ lage den for gjester. 🙂 Dette kommer fra ei som bor i England og har engelsk samboer. De er opptatt av den paien sin 😉

 18. Kult! MĂ„ testes! Den kan jeg til og med lage her pĂ„ Cuba. Og med de advocadoene som er her i avocado-sesongen… De er heeeeelt fantastiske<3
  Hilsen Cubakona

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *