serietipset: skjebnebrannen – Le Bazar de la Charité

Det er fredag og jeg vil så gjerne tipse dere om en ny serie jeg har sett, som dere selvfølgelig også må se: Le Bazar de la Charité på Netflix. Serien er på fransk, og du kan velge en dubbet versjon på engelsk, men ikke gjør det! Se den, og se den på fransk. 


I 1897 var Le Bazar de la Charité åstedet for en ødeleggende brann i hjertet av Paris. I denne miniserien er det nettopp denne historiske begivenheten som er utgangspunktet for den kryssede historien til tre kvinner: Adrienne, Alice og hennes kammerpike Rose. De får alle tre livet snudd på hodet på grunn av denne brannen. Bazar de la Charité ble arrangert i en hall som (nesten) utelukkende var laget av tre. Det ble holdt en veldedighetsbasar der til inntekt for de vanskeligstilte, og dette var et populært samlingspunkt for veldig mange i overklassen i Paris på den tiden. Arrangementet blir til drama når en brann plutselig bryter ut helt uten forvarsel – en brann som tar livet av nesten 132 mennesker: 123 kvinner og 9 menn. Det kommer frem i serien at mennene kun tenker på seg selv under hendelsen, slår og tramper og dytter kvinner som står i veien ut i flammene. Den første episoden er forferdelig tragisk og veldig, veldig sterk, men hele serien er så bra og jeg anbefaler den på det sterkeste. 

En av kvinnene vi følger er i et vondt og giftig ekteskap hun gjerne vil ut av. Da brannen oppstår tror mannen hennes at hun er på basaren, når hun i virkeligheten er sammen med elskeren sin. Hun bruker derfor brannen som en mulighet for å komme seg bort fra ham, ettersom han tror at hun er død. Men – hun trenger å få  datteren sin med seg. Den andre kvinnen er forlovet og skal gifte seg med en mann som viste sitt sanne jeg under brannen.. en egoistisk og feig mann. Problemet hennes er det, at dersom hun ikke gifter seg, vil hele hennes familie bli ruinert, ettersom hennes far er avhengig av dette ekteskapet rent økonomisk. Den tredje kvinnen vi følger skulle egentlig reise til New York med mannen sin for å starte et nytt og bedre liv, men hun blir kraftig brannskadet over halve kroppen under den tragiske hendelsen, og hun vet ikke om hun tør å returnere til sitt gamle liv. 


Drama, intriger, spenning og tre skjebner.. dere må få med dere denne serien ❤️

25 kommentarer

 1. Hei, hvor har du kjøpt piercingsmykket i navelen din?

  1. Og hva var prisen? 🙂

 2. Hva tenker du om at du ikke ligger blant topp 50 på blogglisten? Tenker du at du må endre noe får å få fanget flere lesere igjen? Mulig vi går inn i en endring nå når det gjelder bloggere, og da spes hva vi er mer opptatt av og hva hver enkelt blogger «brenner » for, og ønsker å bruke stemmen sin på. Og ikke minst hvordan man påvirker. Kjøpepress, kropp, reklame osv osv..Den lista kan bli lang!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Blogglisten er avviklet, så akkurat nå er jeg ikke på noen lister 🙂 Ligger på ca. samme lesertall som da listen eksisterte.

   Blogg og sosiale medier er hele tiden i endring, det er ikke noe nytt det 🙂

 3. Takk for tips den skal jeg seGod helg

  1. Caroline Berg Eriksen

   God helg til deg også 🙂

 4. Dere må se Box21 på Viaplay! Så sykt bra serie

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips 🙂

 5. Takk for tips. Kom gjerne med flere slike innlegg☺️. Ragnarok på Netflix kan jeg anbefale. Det er på en måte Skam som møter Beforeigners. Enkel underholdning.
  Hilsen ei som har sett værmeldingen her i Østfold (Viken?) på søndag☔️

 6. Hvorfor så fokus på Valentines day på insta, og hvorfor støtte handelsstanden og også gi gaver til jentene? Har en venninne som nylig er skilt, som ikke trodde hun skulle reagere så mye, men hun ble uvel av alt fokuset på Valentines day. Det er også trist for de som er ufrivillig single, eller som sliter i forholdet. Det er liksom enda en dag for de vellykkede….Min kjære og jeg ønsker mer fokus på alle de andre dagene i året hvor alle kan vise kjærlighet til hverandre, og ikke én handelstandsdag for den «perfekte» kjærligheten. Bare en betraktning.

 7. Grethe Bentsen

  Hei :-). Takk for tips. Den skal jeg se . Bloggen din er veldig bra . God helg . Hilsen Grethe

 8. Anbefaler My Brilliant Friend. Meget god serie som snart kommer med sesong 2. Anbefaler også spanske Vis a Vis, som er en helt ganske fengende. Litt sånn som Orange is the new black, men mer tempo. Flere sesonger, men de slukkes fort. Og til slutt: dere må se The Loudest Voice, den tror jeg dere begge vil like. Sann historie.

  1. *slukes, ikke slukkes 😉

 9. Hei! Hvilken film så dere i går der de drakk 8 whiskey sour? Så artig ut! 😀 Gooooo heeeeelg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Once upon a time in Hollywood 🙂

 10. Takk for tips! Denne skal sjekkes ut. Har savnet en serie som kan minne om Dowton Abbey, virker som dette kan være det. Elsker bloggen din etter alle disse årene! Du gir så mange gode tips i alle ulike former ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

 11. Hei! Hvorfor er d så sjeldent nye innlegg? Langt utpå kvelden?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Stort sett 1-2 innlegg hver dag, har ikke noen faste tidspunkt når de postes. Poster både morgen, dag og kveld 🙂

 12. Hva tenker dere om Anne Brith saken?
  Ting begynner rulle nå og det berører nok mange selvforherligende bloggere, dere inkludert.

 13. Jeg fant ikke den serien på Nettflix

  1. Den ligger her. Anbefales på det varmeste herfra også! 🙂
   https://www.netflix.com/no/title/80213020

 14. Anbefaler deg Gran Hotel , den spanske, for tror det er to serier som heter det. 4 el 5 sesonger. Soennende fra begynnelse til slutt. Så har du Cheasapeake Shores, er også fin

 15. Tusen takk for tips om serie. Så hele serien i helgen. Utrolig bra. Kos dere på vinterferie

 16. Helt enig med deg, fantastisk serie.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *