vegetarkaker

Dette er så digg! Litt som lunsjkaker, men i vegetarvariant – skikkelig snadder! Jeg serverte med chilibearnaise og hjemmelaget potetstappe og det ble en hit – enkel og grønn middag for hele familien 🌱 


3-4 personer 

♥ 600 g. blomkål ♥ 6 vårløk ♥ 200 g. parmesan ♥ 1.7 dl. sammalt hvetemel ♥ 2 egg ♥ salt ♥ pepper ♥ 4 dl. melk  


slik gjør du 

Bruk et rivjern til å raspe blomkålen og parmesanen. Finhakk vårløken. Bland sammen revet blomkål, parmesan, vårløk, egg, melk, mel, salt og pepper i en stor bolle. Røren kan med fordel få stå i noen minutter før du starter stekingen, slik at den setter seg. Dersom du synes den er for tynn, kan du spe på med mer mel, men jeg anbefaler at du tilsetter litt og litt. Smelt smør i stekepannen og legg en klatt med røren i varm panne. Den kan virke litt rennende, men du merker fort at den faktisk er helt passe 🙂 Etter noen minutter på medium høy til sterk varme, kan du snu vegetarkaken rundt og steke den på andre siden. Mmm! Det blir flere kaker enn på bildet, tror jeg fikk 11 store tilsammen 🙂 


Dette er så snadder dere! Velg tilbehør selv, men anbefaler en god salat, potet- eller gulrotstappe samt aioli eller chilibearniase. Mums 🌱 

19 kommentarer

  1. Disse så veldig gode ut! De skal prøves ila neste uke 🙂

    Lager ofte noen lignende med squash selv som kan anbefales, jenten min på 2 år elsker de. 🙂
    https://godtlevert.no/oppskrift/10860/Squashpannekake-med-feta,-chevre-og-tomater

    1. Caroline Berg Eriksen

      Takk for tips 🙂

  2. Hei. Virker som du får mye mindre kommentarer enn før? Eller modererer dere med hårdere hånd enn før? :))

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det går opp og ned, ikke noe annerledes på moderering.

  3. Kan man droppe parmesan ? Eller må det være en ost i?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det må nok være ost i, men du kan fint bytte til en annen ost som Norvegia eller Jarlsberg 🙂

  4. Kan røren lages dagen før?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det går nok helt fint 🙂 Bare pass på å sett den kaldt.

  5. Hei Caroline, tenkte jeg bare skulle informere om at parmesanost ikke er vegetar da den inneholder animalsk løype 🙂 ellers virker dette som en fantastisk deilig middag, så jeg kommer nok til å teste den ut i helgen!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Mange vegeterianere spiser melkeprodukter, så det går nok fint 🙂 Men de som er strengest holder seg unna det også.

      Den er kjempegod, så bare å prøve 🙂

      1. Jeg skriver ikke at den inneholder melk og derfor ikke er vegetar, jeg skriver at den inneholder animalsk løype, animalsk løype lages av kalvens mage, derfor er den ikke vegetar.

      2. Caroline Berg Eriksen

        Aaah, takk for tips, det var jeg faktisk ikke klar over 🙂

      3. Elisabeth h

        Mener akkurat dette har vært omtalt i kommentarfeltet før, at hardoster som parmesan inneholder animalsk løype. All ost fra Tine lages nå m mikrobiell løype,fra 2017, og jeg tror også Synnøve Finden gjør det uten at jeg er heeeelt sikker på akkurat det, men hvertfall burde det være mulig å finne en annen type Tine hardost som erstatning for vanlig parmesan, om man ønsker det.

      4. Elisabeth H: parmesan er ekstremt sjeldent laget med mikrobiell løpe, jeg har hittil ikke funnet det. Dersom det er mikrobiell løpe står det spesifisert på pakken, dersom det kun står «løpe» er det animalsk løpe

  6. Er det vegetar når du har egg, melk og parmesan oppi?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Angående parmesan så kan du se kommentar over her 🙂

      Egg og melk er det mange vegeterianere som bruker, så ja 🙂 De som er ekstra strenge holder seg jo unna dette også.

  7. Hei. Litt tullete spørsmål, men hvordan rasper du blomkålen egentlig? Med rivjern? Bruker du kun stilken? Eller tuppene? Har veldig lyst å prøve!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Rasper den som om du skal raspe ost til tacoen 🙂 Du kan fint bruk hele, bortsett fra det grønne 🙂

  8. Takk for middagstips!
    Så veldig godt ut. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *