siste innspurt før premiere

Jeg er i teaterbobla om dagen og øver fra fem til ti hver eneste kveld – det er så gøy! Det kommer til å bli stille når søndagen er over, for når siste replikk er sagt, har vi teppefallsfest og så er moroa over. Men fy søren så gøy det er akkurat nå! I går spilte vi for prøvepublikum og det gjør jo alt hakket gøyere – når de ler på alle de rette stedene og på steder hvor vi ikke ante at de kom til å le, da blir det løs stemning og det er så deilig! Det gikk ikke knirkefritt i går, og jeg tenker at det kanskje kommer til å gå enda litt dårligere i dag (positiv sa du?!) men det er jo bra! For en dårlig generalprøve gir en god premiere! Vi har i hvert fall lagt ned så masse jobb i dette alle sammen og hatt det innmari gøy på veien, så nå kan det jo bare gå bra 🙂 

De som ikke følger meg på instagram har kanskje ikke fått med seg at jeg har blitt skikkelig forkjølet – altså vi snakker forkjølet med store bokstaver. Jeg hadde nesten ikke stemme i går og halsen min er så forferdelig sår og vond. Jeg som var så redd for å få influensa?! Vel, dette er ganske tett inntil – selv om jeg er glad for at jeg slipper feber 😉 Men bare det å prate er en utfordring, ordene forsvinner plutselig midt i en setning og jeg føler ikke at jeg klarer å få uttrykt meg ordentlig. Men de andre sier det kler rollen min, så da får jeg bare stole på dem 😉 Haha! Da vi var ferdige med gårsdagens gjennomgang, kjentes det ut som at stemmebåndet mitt skulle revne – jeg håper med andre ord på bedring i dag og i hvert fall i morgen på premieren! Iiiik! Jeg var hos legen tidligere og har blant annet fått hostesaft som skal hjelpe – det er i hvert fall fint å vite 🙂 


Nå har jeg nettopp fått besøk for et møte her hjemme, og så er det ikke lenge til jentene kommer for å spise. Deretter drar jeg avgårde for generalprøve! TviTvi! Håper dere har en fin torsdag 🌸

39 kommentarer

 1. Du får sikkert hundrevis av tips ang stemmen, men jeg anbefaler virkelig eucalyptushonning fra apoteket! Jeg mister stemmen hver gang jeg blir forkjølet, men med den honningen kommer den mye fortere tilbake! Tvi tvi med premieren imorgen!

 2. Jeg synes det hjelper å spise ren honning med skje (små skjeer;-)), det er både antiseptisk og så smører det litt sånn at halsen blir mindre vond. Ikke samme effekten når man løser opp honningen i te.

 3. Jeg hadde oppsetning i fjor vinter med mye prat og sang – og ble griseforkjøla. Stemmebåndene er en slimhinne, som må ha fukt for å fungere. Så tips 1 er å drikke MYE vann! Man må være hydrert fra innsiden.
  Tips 2 er å ta laaaaange varme dusjer med masse damp, samt å pust inn damp fra en kjele. Det smører og lindrer!
  Tips 3 er et produkt som heter GeloRevoice. Smaker rart, men funker! Kjøpes på apotek.
  Tips 4: Lek diva 😛 Ikke snakk hvis du ikke må!
  Tvi Tvi 🙂

 4. Dere var så flinke i går – helgen kommer til å gå så bra! Visste ikke hva jeg skulle forvente når jeg var der for å se onkel og tante, men jeg satt faktisk å lo til jeg ristet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hahaha 😀 Det er så gøy å høre! Tusen, tusen takk 😀

 5. I’m convinced it will be really a success! And take care and stay healthy, dear beautiful Caroline!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 6. Break a leg! Lurer på noe helt annet: hva er grunnen til at dere valgte en internasjonal skole for datteren deres? Vi har valgt offentlig skole for våre barn, og har stort sett vært veldig fornøyd med alt der. Er det stor forskjell på pensum? Og hvordan er det å er bytte til vanlig skole senere? Og hvordan er det sosialt? For barna «mister» jo kanskje vennskap med barn i nabolaget når de ikke går på samme skole? Og er det sånn at det er mange elever som stadig flytter pga foreldrenes jobb, noe som igjen på orker det sosiale? Er nysgjerrig på hvorfor man velger bort «nærskolen», men om det handler om personlige valg i forhold til jenta deres så behøver du ikke svare:-).

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Vi valgte det fordi vi synes det virker som det beste alternativet! Skolen er år etter år blant de beste i landet, vi har troen på engelsk som hovedspråk og vi har troen på undervisningsmodellen deres.

   Det er kjempestor forskjell på pensum. Skolen følger ikke norsk læreplan, den varer fra 08.00 – 14.30 hver dag helt fra førsteklasse, og det er ganske mye lekser hver dag. Skolen har både barneskole og ungdomsskole, og det finnes videregående alternativ med samme modell.

   De vi har snakket med har ikke opplevd at mange har sluttet, og det er ikke noen som har gjort det i Nelia sin klasse. Men hun har jo ikke gått så lenge da :p Det med nærmiljøet kan jo være et minus, men for vår del har det gått fint da det ikke bor så mange barn på Nelias alder i nabolaget.

   1. Hvorfor ønsker dere engelsk som hovedspråk? Forventer dere at Nelia får et yrke hvor det er viktig? Tenker vel miljøet dere ellers er i, er for det meste et norskt miljø? Selvfølgelig er engelsk viktig, men det er jo ikke slik at man ikke lærer god engelsk på vanlig skole? På hvilken måte tenker dere at Nelia vil bruke engelsk som gjør at det er et pluss? Og hvorfor er mye lekser på barneskolen (har mye, og mer enn nok lekse på vanlig skole også spør du meg) bra? Tenker at det er viktigere å ha litt fritid, få være barn er viktigere de første årene. Er kun 5-6-7 år. Men heldigvis er vi forskjellige, og man har et valg. Bare nysgjerrig hvorfor mere lekser og engelsk er viktig for dere?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ser jeg var litt utydelig der 🙂

    Hovedspråket vil alltid være norsk. Det er det vi snakker hjemme, og det er det hun snakker med de norske vennene sine. Men i undervisningen (og sammen med venner og familie som ikke snakker norsk) så ser vi absolutt fordeler med at det er på engelsk. Samfunnet vi lever i blir mer og mer internasjonalt, og det samme gjør næringslivet. I tillegg er det mange høyere utdanningsløp som kun underviser på engelsk.

    Klart man kan lære god engelsk på vanlig skole, men det kan ikke sammenlignes med hvordan de lærer det på den internasjonale. 6. klassingene høres ut som de er amerikanske/britiske! Ganske imponerende!

    Jeg er helt enig med deg at barn skal få være barn og at fritid og lek er viktig! Det var kanskje det punktet vi var mest usikre på da vi stod ovenfor valget. Det er en tøff skole som krever en del mer enn vanlig barneskole, og man vil jo ikke at barna skal få et prestasjonsjag og miste muligheten til å være barn.

    Men vi har stort sett kun positive erfaringer med undervisningen og arbeidsmengden. Det som er så fint med IB (læreplanen de følger) er at undervisningen er veldig praktisk, morsom og leken. I matte har de for eksempel spill og diverse leker for å lære seg å regne. F:eks hopper de paradis ut ifra regnestykker de får. Skoleåret er delt opp i 6 ulike emner som går igjen hvert år, og akkurat nå har de om «How the world works». Dette er et fotskningsbasert emne hvor de er «forskere» og har ulike oppgaver i forbindelse med de ulike fagene. I matte skulle de samle inn data, siden det er viktig for forskere. Og da skulle de samle inn 100 like ting, og vise hvordan man kunne gruppere disse i ulike grupper. F.eks grupper på 5, grupper på 10 osv.

   3. Så spennende. Vi vurderer det til vår sønn, men i Moss. Der er det lang venteliste. Er det ikke venteliste i Sarpsborg?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hei! Beklager sent svar! 🙁

    Jeg vet ikke, men jeg vil tro det er lange ventelister siden det også er det på skolen i Fredrikstad.

    Det er jo bare å søke nå, og så ta stilling til det når dere må bekrefte at dere tar plassen 🙂

   5. Skrev jeg noe galt, siden kommentaren ikke er godkjent?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Beklager sent svar :/

   7. Må bare kommentere til deg på denne… Vi har også barn på samme skole. Pappa’n var pådriver, for meg satt det litt langt inne… Først og fremst for at barnet vårt hadde gått 1. kl. på offentlig skole…og fordi vi ikke bor i nærheten.

    Men… mannen kom hjem etter infomøte i forkant av oppstarten og skulle betrygge meg med at valget ville bli bra: mannen til ho Caroline som du ser så opp til, han var der… Så det er vel betryggende!? Hehe! Og vet du hva, dét var det faktisk! 😉 Så det ble CIS! 🙂

   8. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Morsomt! Men så bra at dere ble fornøyde 🙂

  2. Den skolen høres veldig lovende, spennende og interresant ut må jeg si! Lykke, lykke til på premiere, Caroline! Håper stemmen holder! Fingers crossed! Jeg synes du er så TØFF! Stor klem! <3

  3. Må bare få sagt at jeg selv gikk på denne skolen som barn, og har KUN gode erfaringer derfra. Det er lange og krevende dager, ja. Men det dannet grunnlaget for en veldig behagelig fremtid. Dyktige lærere, og god oppfølgning. Jeg er nå gravid selv, og våre barn skal gå samme skole.

 7. Masse lykke til! ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 8. Hvor får man kjøpt billetter?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er utsolg fredag og lørdag kveld, men fortsatt ledig søndag kveld og lørdag klokken 14 🙂

   https://gleng.ticketco.events/no/nb/e/boeing_boeing_1
   https://gleng.ticketco.events/no/nb/e/boeing_boeing_3

 9. Jeg henger visst litt etter, visste ikke at N har begynt på internasjonal skole. Er det den nye i Sarpsborg? Var veldig spent på om den ville bli bra etter oppstart, om prisklassen kan sammenlignes med fredrikstad/oslo. Ser at de har gjort det veldig bra på nasjonale prøver ellers i landet. Ønsker å sende barna våre dit også.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jo litt tidlig å sammenligne, men det er jo de samme eierne som i Fredrikstad og Moss, så det er jo ikke noen grunn til at det ikke skal bli bra 🙂

 10. Hei Caroline støtter dere i skolevalget . Vi har hatt vår datter på internasjonal skole siden 2 klasse i dag er hun 24 år Hun har studert i England og har en flott stilling hjemme i Norge. På den internasjonale skolen lærer de disiplin og møte med voksen livet på en helt annen måte så dette er nok et godt valg …

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så fint å høre! 🙂 Ja, det med disiplin er viktig, og det er det stort fokus på 🙂

 11. 8 til 14:30 er lang skoledag,hver fall når man går i 1 og 2.klasse 😮

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er veldig lenge, men heldigvis er undervisningen lystbetont og leken 🙂

 12. Lykke til med premieren og måtte stemmen holde og hosten holde seg borte!:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 13. Masse lykke til med forestillingen, riktig god bedring, og skulle virkelig ønske du slapp å forsvare valg dere tar i aller aller beste mening for eget barn❤️. Stå på, Caroline

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

  2. Rart at du opplever spørsmål fra leserne som at CBE må forsvare sine valg… Synes det er fint med kommunikasjon , og er interessert i folks begrunnelser for valg 🙂 drøyt av deg å tro at CBE må forklare seg. Prøv å vær mer positiv til kommunikasjon 🙂

 14. Spennende med premiere!
  Så bra at Nelia går på internasjonal skole 🙂 Vår sønn er nå 15 år så vi har mange år med offentlig skole bak oss.Mye bra der også men vi hadde klart foretrukket privat skole og opplegget de følger der. (Vi er mer fornøyde med ungdomsskolen en vi var med barneskolen). De fleste barn i offentlig skole går på sfo etter at den korte skoledagen er over.Der er det liten eller ingen læring og det fungerer mest av alt som et sted å oppbevare barna.Veldig mange barn er på sfo frem til kl 16- 1630. En privat skole med god og variert læring på engelsk og godt utdannede lærere er gull verdt 🙂

 15. Hvor mye koster det å gå på denne skolen?
  Jeg vurderer Steinerskole til mine barn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det koster 2700,- pr. mnd. og det betaler du 11 mnd. i året 🙂

 16. Riktig god bedring, håper stemmen holder på premieren!
  Synes det er så flott at du har en engasjerende og lystbetont hobby, som småbarnsforeldre kan man lett falle i fella og glemme seg selv midt oppi alt. Det er så viktig å huske på å ta vare på seg selv i denne hektiske perioden, og det synes jeg dere er så gode på, virkelig til inspirasjon og etterfølgelse!

  Ang skolevalg synes jeg det viktigste er å faktisk ha tenkt igjennom og vurdert hva som er best for nettopp ens eget barn, og ikke nødvendigvis hva alle andre rundt tenker, mener og velger. Man er ofte litt redd for å velge utenfor normen, derfor all ære til dere for at dere våger å ta egne valg!
  Vi velger innimellom litt utradisjonelt synes noen, og jeg må innrømme at det føles både litt urettferdig og unødvendig å alltid måtte forklare og forsvare sine valg så fort man havner utenfor a4-boksen. Og hvertfall når man fakstisk har brukt både tid og energi på å undersøke og tenke igjennom hva som er til det beste for våre barn og oss, fremfor å bare følge normen og gjøre som de fleste andre uten videre refleksjoner.
  Er 08.00-14.30 så spesielt lang skoledag? I den offentlige skolen våre barn går på er det skole fra 08.15-14.00 fra 1.kl. I tillegg er de aller fleste på sfo både før og etter.
  «Mye lekser» er et vidt begrep. Jeg synes tidvis at det er lite lekser her. Joda, det er barnas fritid, men lekser kan gjøres både lekne og morsomme. Og lekser handler stort sett om repitisjon av det de lærte på skolen. Hvorfor ikke synge alfabetet og gangetabellen, og skrive med blyant på et papir, og leke litt med matematikken når man baker boller?!
  Ser heller ingen problemer med at det blir mye engelsk, flerspråklighet er jo aldeles ikke negativt, det er ikke sånn at det ene språket går på bekostning av det andre.

 17. Hei:-)
  Hvor mye koster det å ha Nelia på internasjonal skole? Vurderer dette for egne barn.
  Mvh Lena

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det koster 2700,- pr. mnd og du betaler dette i 11 mnd. pr. år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *