bakt kremost med chilisaus og tomater

Altså dette er den perfekte kosematen, dere! Enten som lunsj eller bare som noe skikkelig digg en lørdag kveld for to, med en god flaske rødt og nystekte rundstykker *sikle* Litt sterkt er det, men du kan også bytte ut enten halvparten eller alt som er sterkt med hakkede tomater. Her kommer oppskriften! 


til 2-3 personer 

♥ 200 gr. sambal oelek ♥ 300 g. snøfrisk ♥ 200 g. philadelphia ♥ cherrytomater ♥ frisk koriander ♥ frisk persnille ♥ pepper ♥ godt brød 


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen snøfrisk og philadelphia. Legg det i midten av en stekepanne (eller en ildfast form) og hell sausen (sambal oelek) rundt. Del cherrytomater i to og dryss dem over. Sett pannen / formen inn i ovnen i ca. 20 minutter. 

Finhakk friske urter og dryss disse over sammen med kvernet pepper etter steketiden. Bruk godt brød til (gjerne nystekte rundstykker)  og dypp dem direkte i pannen eller bruk en skje til å smøre det utover rundtstykket. Skikkelig, skikkelig godt og ganske hett! Men jeg er faktisk ikke særlig glad i sterk mat, og dette blir ganske annerledes på grunn av den milde osten som møter det sterke. Perfekt kombo! Håper dere prøver – jeg er sikker på det er heøt umulig å angre 🙂  

20 kommentarer

 1. Hva er i sausen? Det sto ikke noe om hvilken saus du har brukt

  1. Caroline Berg Eriksen

   Glemte å skrive inn Sambal Oelek 🙂

 2. Kjøper du ferdig chilisaus?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Glemte å skrive inn Sambal Oelek 🙂

 3. Dette så så godt ut!!:) Gleder meg til å prøve, deilig med litt spice. Tusen takk for alle fine, enkle, gode og kreative oppskrifter du legger ut 🙂

 4. Nam! har vært på utkikk etter litt enkel kosemat, og dette så ut som det var midt i blinken 🙂

 5. Er det ikke kjøtt i??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂

 6. 200gram sambal??? Låter väldigt starkt.

 7. Naturel kremost? 🙂 Regner med det, vil bare være sikker

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

 8. Det må da være en skrivefeil at det skal være 200 GRAM Sambal oelek?

 9. Jeg bruker vanligvis 1 ts sambal o. Blir ikke dette fryktelig sterkt?

 10. Om du bruker 200 gram (!) med chilli paste så er det kanskje ikke så rart du ikke liker sterk mat, Haha

 11. Sambal Oelek er jo ingen saus, men en krydder-/chilipaste. 200 g av dette er MYE!

 12. Sambal oelek er ikke en saus, det er paste.

 13. Hei!Vil så gjerne lage dette, men det KAN ikke være 200 gram Sambal Olek som er sausen rundt? Haha, det er jo chili-paste? Kunne du har dobbeltsjekka hva sausen var, vil gjerne lage;) Tusen takk!

 14. 200 GRAM chilipaste? 2 Teskjeer mener du vel?

 15. Wow, mannen min og jeg har nettopp spist oss forderva på dette Var utrolig godt, spesielt med en litt kraftig rødvin til. Herlig lørdagskos! Takk for tips og oppskrift!

 16. Har nå testet denne oppskriften, men byttet ut 100g sambal med 1 pk hakkede tomater, slik at det totalt ble 100 g sambal. Det ble sterkt og godt likevel 🙂 Takk for matinspo, elsker oppskriftene deres!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *